Şimdi Ara

1990 MİTSUBİSHİ LANCER 1.5 GLX kullanıcıları yorum ltf.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
24.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 5000 - 6000 tl arası araç almayı düşünüyorum ve bu araçla karşılaştım. Donanım olarak yok yok.. japon arabası bildiğim kadarıyla, siz ne düşünüyorsunuz? Yada bu paraya tavsiye edebileceğiniz kuş serisi ve Renaultlar dışında 2. el diğer araçlar nelerdir?

    Syg.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sandspout -- 9 Ocak 2013; 2:48:40 >



  • 1990 yılında babam sıfır almıştı aracı.şimdi amcamda ve 440 bin km de.araca hiç bakılmadığı halde hala gidiyor.gazı koy git istediğin yere.tüpe çok uyumlu,parçaları bulunabiliyor,konforuda iyidir.ses alır ancak içine
  • Yorum için teşekkürler.
  • eskiden bir komşumda vardı. Uzun yolda otoyolda bir aracın arka yandan vurması sonucu kaza geçirdiler ve arac kayarak 2 kere saga 3 kere soldaki bariyerlere vurarak durabilmiş. Kimsenin burnu bile kanamadı. Çok saglam bir araba. Ayrıca cok hafif uretmişler ancak hafif oldugu gibi yol tutusu çok iyi bir araba diyordu. Yokuşlarda da bayılmıyordu torku yuksek bir karbüratörlü motara sahip. Zaten japonların eski model araçları torku alt devirlerde ve yuksek olarak sunmalarıyla meşhurlardı o yıllar. Birçok parçası mazda marka araçlarda da ortak kullanıyor Mitsubishi. Mazda motorunu açın birkaç mitsubishi amblemi bazı parçalarda gözünüze çarpacaktır.
  • bende bu aracı almayı düşünüyorum bu aralar ama parça sıkıntısı olurmu heryerde bulunurmu pahalımı olur ucuzmu ayrıca piyasası nasıldır kolay satılabilirmi

    etrafıma soruyorum her kafadan ayrı bir ses çıkıyor biri al derken diğeri alma diyor kararsız kaldım
  • sanayisi büyük olan yerlerde parça sıkıntısı yaşamazsın.hiçte pahallı değil parçaları.sanayide kendin bi araştır.beğenmezsen kuş serilerine bakın :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freeman6161

    sanayisi büyük olan yerlerde parça sıkıntısı yaşamazsın.hiçte pahallı değil parçaları.sanayide kendin bi araştır.beğenmezsen kuş serilerine bakın :)

    kus serisi r9 uno tipo v.s. bu araçlardan bıktım artık midem bulanıyo görünce farklı bişeyler istedigim için parama göre lancer-applause filan bakıyorum
  • Motoru Proton 415'lerle aynı.Bende var ondan biliyorum.Sağlam bir motordur.Parça sorunu yok az yakar çok kaçar sessiz çalışır.Tavsiye ederim.
  • Arac alindi mi .... hic ses seda yok....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ayağımı yerden kessin diye otomatik mitsubishi lancer düşünüyorum.Daha önce ki arabalarım hep hidrolik direksiyonluydu.1.5 GLX modellerde HD yok.Direksiyon sertliği nasıl bu arabalarda.Bu arabalar için tavsiyeniz nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: occheetah16

    eskiden bir komşumda vardı. Uzun yolda otoyolda bir aracın arka yandan vurması sonucu kaza geçirdiler ve arac kayarak 2 kere saga 3 kere soldaki bariyerlere vurarak durabilmiş. Kimsenin burnu bile kanamadı. Çok saglam bir araba. Ayrıca cok hafif uretmişler ancak hafif oldugu gibi yol tutusu çok iyi bir araba diyordu. Yokuşlarda da bayılmıyordu torku yuksek bir karbüratörlü motara sahip. Zaten japonların eski model araçları torku alt devirlerde ve yuksek olarak sunmalarıyla meşhurlardı o yıllar. Birçok parçası mazda marka araçlarda da ortak kullanıyor Mitsubishi. Mazda motorunu açın birkaç mitsubishi amblemi bazı parçalarda gözünüze çarpacaktır.

    O zamanlar çarpışma testi dahi yapıyordu japonlar çok sağlam araçlar urettiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udmexpert -- 23 Mayıs 2015; 15:52:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hyundai excel le yuruyeni ortak bi arabadir motorlari da ortak olabilir bilemiyorum ici biraz dardir ancak sessiz bi araba dortcam otomatik aynalar elektrikli ve hd li olanini kullanmistim iyi araba yine de usta parca acisindan excel alinmali

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xyzm2269 X kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım merhaba, uzun süre olmuş konu açılalı belki aracı aldın yada vazgeçtin ama internette araştırmak isteyen olursa diye yazmak istedim. 1.5 senedir kullanıyorum ben bu aracı, direksiyonu hidrolik değil ama sürüş halinde kesinlikle hidroliğe yakın. Durduğu yerde sert sadece. Hidrolik ve 4 nokta enjeksiyonlu modelleri bile var ama zamanında sadece karbüratörlü model ithal edilmiş. Genel olarak araç verilen parayi sonuna kadar hak ediyor. 4 cam otomatik, elektrikli ayna var ancak aynaları artık elektrik ile çalışmıyor. Ön konsol modern bi görünüme sahip değil ancak km gösterge paneli çok kaliteli bi yapıya sahip. Vites aralığı gayet geniştir bu insana sürüş keyfi verir, sürekli vites değiştirmezsin. Motor lpg ile gayet uyumlu, ben uzun yolda 26 27 kr yakıyorum. Şehir içi 35 kr oluyor. İçeri çok ses almıyor ama ses yalıtım tabi modeli yüzünden çok iyi değil. Parça kalitesi mükemmele yakın,kapıyı kapattığınızda kuş serisinde ki gibi yada r9 lardaki gibi ses gelmez, tok diye ses gelir. Merkezi kilit yok ama alarm sayesinde 70 tl ye takılabiliyor. Aracın performansı modeli ve rakiplerine göre gayet iyi, sadece kalkış biraz hantal. Bazı araçlar 2.vites de kendini hemen hızlandırır çok seri olur ama 5.vites de anca 130 à gelebilmiştir. Lancer da 2.vites de de hizlanma yavaş ancak vites aralıkları geniş olduğu için, 3 é geçerken ve 4 e zaten hızlanmış oluyor araç. Yol tutuş olarak cok iyi, insana güven veriyor ama tabi ki bu aracı kullanan adam yormadan kullanacak arabayı zaten alacağı araç da parça yorgunluğu motor yorgunluğu olacak yıllar içinde. Bu araca bakarsan seni üzmez, her isteğine beklentine segmenti ve gücü kadar cevap verir. Aracın içi geniş, arkaya biri oturduğun da bacakları ön koltuğa yapışmaz. Gelelim eksilerine, kozmetik parçaları yok. Kapı dikiz aynası, ön göğüs de kırılan bi tuş yada parça, kapı otomatik cam tuşu vs gibi parçaları yok. Hurda araç dan çıkarılmış bulunursa böyle parçalar bulunabilir. Motor parçaları ise hyundai Excel ve 2004 accsent ile ayni. Zamanında mitsubishi bu aracı üretip satmış sonra şasesini Proton, hyundai, Kia gibi araçlara satmış. Proton 415, Kia sephia ve hyundai excel-accsent 90 model lancer şasesini kullanıyor. Bence bu bile aracın kaliteli olduğunu gösterir. Yani motor parçalarında sorun yaşanmaz, her parçası var. Ben marş motorunu parçacidan hyundai accsent parçası olarak aldım, distribütör modülü yandı, hyundai excel olarak aldım. Tabi bu parçalar belki 5 10 farklı araç için üretiliyor. Ben 1.5 senedir memnunum, 6 7 bin é alınabilecek En iyi araçlardan. Özel olarak soru sormak isteyen olursa pm atabilir, iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tam parasının aracıdır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün itibari ile 83 model 280 SE aldım
  • typing kullanıcısına yanıt
    Mitsubishi Lancer GLX 1990 Model 1.5 motor,100 Beygir 2. el bir araç buldum,gerçek km si 400.000 dolaylarında,geçen yıl 2000 Tl ye motor yapılmış.Kliması sökülmüş,diğer donanımları üzerinde.7000 TL fiyat verdiler,bu benim için yararlımıdır,satın almayı düşünüyorum.100 TL lik LPG ile 600 Km dolayında yol yapılıyormuş.cevap verebilirseniz sevinirim.saygılar
  • typing kullanıcısına yanıt
    Çok yakmıyor musunuz hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraslan35 E kullanıcısına yanıt
    Bence eğer araç temiz ise, alınabilir. Benim aracım da fabrika çıkışı olarak klima yok ama klimalı modelleri var, sizin bulduğunuz araç da muhtemelen fabrika çıkışı klimalı sonradan sökülmesinin nedeni nedir sorabildiniz mi satıcıya? Ben almanız öneririm, söylediğim gibi genel itibari ile bana sorun yaşatmıyor araç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • calamityeas kullanıcısına yanıt
    Bunu ben de ilk aldığımda düşündüm, cok takibini yaptım hesaplama yaptım ama araç sonuçta eski model ve motor da yeni değil. Ayrıca 1.5 motor, tork ve beygir gücü oldukça kuvvetli. Benzin de daha da fazla yakıyor ama lpg ile daha uyumlu o yüzden şehir içi 35 kr yakıyorum. Benim şehir içi kullanımım sürekli dur kalk halinde, malum istanbul trafiği. Bu model de ve bu kalite de Avrupa araçları ile ayni oranlar da yada en kötü ihtimalle yakın oranlar da yaktığını düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu araçtan almayı düşünüyorum ama yedek parçası gözümü korkutuyo tofaşa binmek istemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.