Şimdi Ara

BlueStacks ile anlaşan Lenovo, 750 binden fazla Android uygulamasını Windows 8'li bilgisayarlarına getirecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj







  • Uzun süren çalışmalar sonucu Android işletim sistemi için yazılmış uygulamaları bilgisayarlara taşıyacak LayerCake adlı bir teknoloji geliştiren BlueStacks, geçen yıl internet sitesi üzerinden 5 milyon indirme barajını aşmış, App Player programını ASUS ile işbirliğine giderek firmanın Windows 7 ve Windows 8'li bilgisayarlarında ön yüklü olarak sunmuş, son olarak da teknolojiyi AMD donanımları için optimize ederek AMD AppZone uygulamasıyla bütünleştirmişti. Milyonlarca bilgisayar kullanıcısına ulaşan Silikon Vadisi girişiminin yeni yılda anlaştığı son isim, bazı kaynaklara göre dizüstü bilgisayar sektöründe liderliğe yükselen Lenovo oldu. 

     

    Şirket içinde Think serisi çözümlerini diğer faaliyetlerden ayırarak daha rekabetçi ürünler sunmayı amaçlayan Lenovo, 2013'te satışa sunacağı birçok dizüstüsünde dokunmatik ekran desteği sunacak. Bu yeni fonksiyonu çok daha işlevsel hale getirecek olan 750 binden fazla Android uygulamasına erişimi Lenovo App Player ile mümkün kılacak olan Çinli üretici, satacağı tüm Idea serisi Windows 8 işletim sistemli aygıtlarda bu hizmeti önyüklü olarak bulunduracak. Tüketicilerin büyük ilgi gösterdiği Android uygulamalarının bilgisayarlarda tecrübe edilmesi fikri, böylece yeni bir ürün satın alan müşterilerin kolayca erişebileceği bir hizmet olacak. Lenovo ise; halihazırda akıllı telefon ve tabletlerinde Google Play Store aracılığıyla kullanılabilen uygulamaları Idea bilgisayarlarına taşımış olacak.

     

    AMD, ASUS, Lenovo ve MSI ile olan anlaşmaları sayesinde bu yıl 100 milyondan fazla bilgisayara yayılacak olan LayerCake teknolojisi, bununla yetinmeyi düşünmüyor. Apple'ın bu sene iOS ve OSX platformlarını bütünleştireceğini öngören BlueStacks CEO'su Rosen Sharma, Google için bunu Windows'ta kendilerinin yapacağını ifade ediyor. Firma, aynı zamanda bir süredir Mac işletim sistemi kullanıcıları için de aynı hizmeti sunuyor. Şuanda bazı televizyon ve telefon üreticileriyle masaya oturan BlueStacks, Android uygulamalarını daha farklı sektörlere taşıyacak, Cloud Connect uygulaması sayesinde mobil cihazlardaki programlar ile BlueStacks App Player'ın ön yüklü olduğu bilgisayarları senkronize ederek iki platform arasındaki veri alışverişini basitleştirecek. Lenovo, bilgisayarlarla ilgili anlaşmasının yanı sıra Android'li mobil cihazları için de Cloud Connect ile ilgili görüşmelerine başlamış.

     

    Tüketici Elektroniği Fuarı 2013 kapsamında Windows 8 optimizeli yeni App Player uygulamasını sergileyecek olan BlueStacks, henüz deneme aşamasındaki hizmetini ay sonuna kadar Microsoft'un yeni işletim sistemine de getirecek. Şimdilik ücretsiz olarak sunulan LayerCake teknolojisinin yıl içerisinde tam sürüme yükselmesinin ardından ücretli hale geleceği bildiriliyor. 







  • Android uygulamalarını kullanmak isteyenler için ilave bi seçenek. AMD'nin ki de öyleydi. AMD'nin versiyonunda OpenGL için bi miktar modifiye var grafik perf. artıyor deniyordu (ben farkı anlamadım test ile de).

    Sanal makinada Win kullanmaktan çok bi farkı yok, gereksiz yere ram işlemci yiyor yaptığı işlemlerin sonucu olarak. Atom olmayan herhangi bi mobil dokunmatik ekranlı PC tabanlı cihaz gerekli işlem gücünün altından sorunsuzca kalkıyor zaten de, gereksiz yere pil ömründen yemiş oluyor. Değişiklik olsun diye, belli bi android uygulamasını kullanabilmek için, bazı açılardan da pratiklik olsun diye değişik ilave bi seçenek olacak.

  • Bahsettikleri windows sürümü x86/x64 ise doğal olarak hiçbir gereksinim olacağını düşünmüyorum, ama windows rt sürümünden bahsediyorlarsa mantıklı olabilir.
  • Bence oldukça akıllı bir hamle. Çoğu kişi BlueStacks gibi programları bilmiyor. Bazı tüketiciler Win 8'li bilgisayar alırken "aa bu Android uygulamalarını da çalıştırıyor" diye Lenovo'nun ürünlerine yönelecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlueStacks ile anlaşan Lenovo, 750 binden fazla Android uygulamasını Windows 8'li bilgisayarlarına getirecek

    Merhaba arkadaşlar, bugünkü yazımızda sizler için çok güzel bir program paylaşıyoruz. Çoğumuz android uygulamaları eminim bilgisayarda çalıştırmak istemiştir, düşünsenizze whatsapp, clash of clans, pou, flappy bird, subway surfers gibi uygulamaları bilgisayarda çalıştırmak güzel olmaz mıydı ? İşte paylaşacağımız bu program ile resimlerde görüldüğü gibi istediğiniz android uygulamasını bilgisayarınızda sorunsuzca çalıştırmanız mümkün. Bu programı Aziz arkadaşım ve için paylaşıyorum, umarım o da beğenir. Tek yapmanız gereken yazının devamını okuyup programı indirmek ve yüklemek.

    Programın bulunduğu link ve Kaynak :http://androidaraclari.com/android-uygulamalari-bilgisayarda-calistirmak/




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.