Şimdi Ara

LEd projeksiyonlarda kendimizi mi kandırıyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
10.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2008den bu yana led projeksiyon kullanıyorum. tamamen film klip için. LG102g projeksiyonum vardı burada zamanın da incelemesini yapmıştım. Yine yakın zamanda incelemesini yaptığım optoma ml500 almıştım. Hala bunu kullanıyorum..

Şİmdi derdim şu. lambaları ekonomik diye aldğımız bu ürünler kaçımızı tatmin ediyor? Ben artık tatmin olmamaya başladım. Özellikle son gittiği şu hobbit filmini 3D olarak sinemada izledim.

Capitole gittim. yemin bile edebilirim kesinlikle salondaki projeksiyon ya yeni model ya da lambası yenilenmiş. O o renkler o kontrastlar...müthiş ötesi. 3D olmasının da etkisi var ama kesinlikle görüntüdeki canlılık kontrastlardan kaynaklanıyor. muhtemelen 500:000 civarı bir kontrast vardı görüntüde.

Sinemadaki projeksiyonla bizimkiler tabi karşılaştırılamaz ama ben son zamanlarda kontrasta kafayı takmış durumdayım.

Şimdi kullandığımız led projeksiyonlarında en fazla kontrast 10 bin civarı. Bu değeri tam olarak alamıyoruz zaten çünkü hiçbirimizi evi yüzde yüz ışık geçirmez değil. ayrıca ansi lümenlerimiz de düşük. bunlar eklenince görüntü bir müddet sonra özellikle yüksek çözünürlüklü filmlerde tam olarak bizi tatmin etmeyebiliyor.

ha birde büyük ekran niyetine bazen projeksiyonu duvardan çok uzaklaştırıyoruz bu da konstrastı öldüren sebeplerden biri.

Buradan şuna bağlayacağım konuyu. Sanırım ben led projeksiyondan vazgeçeceğim ve en az 50:000 kontrastlık yüksek çözünürlüklü normal lambalı bir projeksiyon alacağım.

Benim gibi düşüneniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Wittmann -- 7 Ocak 2013; 18:53:25 >

• sinema salonlari cok buyuktur bildiginiz gibi haliyle sinema icin uretilen projektorler buna uygun olmali ki goruntuyu izleyiciye uygun bicimde yansitabilsinler ev ortami icin kullanilan projektorlerde zaten parasina gore musteri cekiyor sizin kullandiginiz projektor DLP olmasi lazim Kontrast ve Parlaklık dusuk seviyede haliyle sizi memnun etmeyecektir,Epson TW6000 serisi sizi memnun eder dusuncesindeyim tabi kullananlar daha iyi fikir verebilir.
  • Kesinlikle katılıyorum. Ben projeksiyon denemelerinden sonra 3d plasma ile huzur buldum. Şimdi sadece alınabilecek bir alternatif olarak Sony hmz t2 yi görüyorum. Kişisel bir kullanım sunuyor ama evde beraber film izlemek için zaman bulamıyoruz zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • led projeksiyonlar ev kullanıcısı için pek tatmin edici değil, özellikle ortam tam karartılmış değilse kesinlikle tavsiye etmiyorum. Sizde led ve normal lambalı iki cihazı yan yana koyup bir inceleyin, aradaki farkı anlayabilirsiniz, normal lambalı 3000:1 kontrastlı cihazın görüntüsü 10.000:1 kontrastlı led cihazdan daha kaliteli gelecektir. Led cihazlarda ışık doyurucu değildir. led, lcd veya dlp farklı cihazları denemek isteyenlere boyutdijital i önerebilirim.
  • Görüntünün kaliteli olması/gelmesi çok subjektif bir yorumdur. Yorumlara bakarsınız Kimisi 1000tl lık bir projektörün verdiği görüntüye harika muhteşem der, yabancı forumları dolaşırsanız adamlar 7000-8000tl lık cihazları beğenmekle beraber yine de sorgularlar kalitesini, ıncıgına cıncıgına kadar bir bakarlar.

Eğer FİLM ciyseniz ve görüntü kalitesi konusunda titizseniz zaten baştan yukarıda bahsettiğiniz ürünleri alarak hata etmişsiniz.

Öncelikle projeksiyonu ne kadar kullandıgınız önemli, eğer siz normal tv niyetine kullanıyorsanız yani günde 7-8 saat açıksa normal lambalı projeksiyona göre tabiki fiyat ömür avantajı sağlar. Kalite bence yerlerdedir.

Ama ben filmciyim kaliteciyim diyorsanız led teknoloji, promacto, yukarıdakiler vs gibi ürünlerin yanından geçmeyin.

Bütçeyi 6.000tl nın üzerine çıkarırsanız keyif alacağınız bir cihaz alabilirsiniz. Yanlış anlaşılmasın yukarıdaki ürünleri kullanan arkadaşlara haksızlık etmiyorum, bunlarla da film izlenir ama mesela benim için görüntüdeki netlik canlılık kontrast siyah seviyesi derinlik yani kısacası KALİTE çok önemlidir. Bu yüzden haybeye 1500tl vereceğime bu tarz ürünlere ya hiç almam ya da bütçeyi epey zorlar kafamda soru işareti bırakmayacak bir sistem kurarım. Fikir vermesi açısından kesinlikle tatmin edici bir sistemi aşağıya yazıyorum (ses sistemleri konusunu çok anlamam o yüzden onları yazmadım)

6.000 tl ve üstüne kaliteli bir full hd projeksiyon(3lcd ya da lcos) *marka vermeyeyim yanlış anlaşılmasın*
    1000-1500tl aralığında 120-135 inç ebatlarında kaliteli bir perde
    ve kaliteli bir oynatıcı (dune, popcorn oppo tarzı)

Bu şekildeki bir sistem bence fazlasıyla memnun edecektir. Eğer hususi bir odanız varsa ve karartabiliyorsanız duvarı tavanı ve yerleri o zaman kesinlikle çok daha iyi bir verim alırsınız. Unutmayın ekran büyüdükçe içeriğin bitrate kalitesinin yüksek olması gerekir. Büyük ekranda half sbs tatmin etmeyebilir ama tvde tatmin eder. 120inç ve yukarısı bir perde de 1080p den aşağısı izlenmemeli. Hatta aslında bluraydan aşağısı izlenmemeli ama ona da memuruz (en azından ben ) bütçemiz yetmez. Varsa yakınlarınızda bir yer kiralayın yada 1080p indirin o da tatmin eder düşüncesindeyim.

Gerisi laf-ı güzaf

İyi geceler.

• Not: Bir iki arkadaş bahsettiğin sistem 10.000tl yi geçiyor dalga mı geçiyorsun diye özel mesaj atmış.

Dalga geçmiyorum, Bu iş hobi işidir. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Kimseyi de yadırgamadım, beni 1000tl lık bir cihaz tatmin etmeyebilir ama başkasını eder. Beni tatmin eden 6.000 tllık cihaz başkasını tatmin etmez adam gider 20.000tl ye Runco ya da SİM proj alır (bilen bilir bunları)

Mesela ben sigara içmiyorum ayda 300tl sigaraya vermiyorum, buna harcamadoğım parayı gider kaliteli bir cihaz alırım :)

Hayatta sizin neyi mutlu ettiği önemlidir. 30.000tl lık araba mı yoksa 15.000tl lık araba + 15.000 lık home cinema mı derseniz ben 2.yi tercih ederim. Home cinema ayrı bir tattır, farklı bir havadır ve karizmadır.

Saygılar
  • bir aksilik olmaz ise yüzde 99 bir sonraki projeksiyonum normal lambalı olacak. haftada taş çatlasın 10 saat kullanıyorum projeksiyonu. lambanın çok sorun olacağını sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Led gerçekten tasarruflu mu?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

bir aksilik olmaz ise yüzde 99 bir sonraki projeksiyonum normal lambalı olacak. haftada taş çatlasın 10 saat kullanıyorum projeksiyonu. lambanın çok sorun olacağını sanmıyorum.

Dostum şöyle 5-6 bin TL gibi bir para harcatmayarak bütçeyi zorlamayacak maximum 1.500 TL civarında ve sinema tadını yaşatacak lambalı bir projeksiyon önerin var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: biber2006

quote:

bir aksilik olmaz ise yüzde 99 bir sonraki projeksiyonum normal lambalı olacak. haftada taş çatlasın 10 saat kullanıyorum projeksiyonu. lambanın çok sorun olacağını sanmıyorum.

Dostum şöyle 5-6 bin TL gibi bir para harcatmayarak bütçeyi zorlamayacak maximum 1.500 TL civarında ve sinema tadını yaşatacak lambalı bir projeksiyon önerin var mı?

o paraya bulamazsın malesef. sinema projeksiyonu için kafadan en 2 bin tlyi gözden çıkarmak gerekiyor. 2500 civarına epsonun çok güzel projeksiyonları var. full hd ve yüksek kontrastlı.
  • Sinemada kullanılan ve sizin çok net görüntü aldığınız cihazı evinize getirin, görüntü değişecektir. Görüntüye etki eden bir kaç değişik faktör vardır.

1- Ansilümen değeri
    2-ortama giren ışık seviyesi
    3-Çözünürlük
    4-Almak istediğiniz ekran boyutu yada perde-cihaz mesafesi

Led lamba yada tungston telli lamba olması aldığınız görüntü kalitesinin değerini tek başına belirleyemez . Led cihazlarda kullanılan şu andaki ışık gücü ev sineması için (yeterli karartma yapıldıysa çok çok yeterlidir. Çözünürlükler zaten 1280 x 800 lere ulaşmıştır). Eğer yeterli karartma yapılmassa sinemalardada aynı sonuç alınması kaçınılmazdır. O nedenle sinemalarda ışıklar açıkken film izlenmez. Ben evime ışık altında film seyredecek bir projeksiyon cihazı almak istiyorum diyen arkadaşlar, projeksiyon cihazı macerasına bulaşmasın. Hangi cihazı alırsanız alın ışık altında film izlenmez. Işık altında ısrarla film izlemek isteyenlere büyük ekran bir neo plazma tv almalarını öneririm. Gerçek renkler plazmalarda çok daha belirgindir.

Christie Digital LW555 Projeksiyon 11.000 TL kontrast 800:1,
    Nec NP3250 LCD Projeksiyon 12.000 TL, kontrast 600:1
    Barco iQ Pro G500 Projeksiyon 42.500 TL kontrast 800:1
    Sanyo PLC-WXU700 LCD Projeksiyon 4.500 TL kontrast 500:1
    Epson EB-G5200W LCD Projeksiyon 4.800 TL kontrast 800:1

Görüldüğü gibi, kontrast oranı projeksiyonlarda fiyatı çok belirleyici bir unsur olarak görünmemektedir. Konrats renk diyagramının çeşitliliğine etki ettiği için ev sinemasında 1000-2000 kontrast çok yeterli olacaktır.
    Fakat çözünürlük tek başına hem fiyatlara hemde görüntü kalitesine çok etki eden bir özelliktir. Ne kadar yüksek çözünürlük, o kadar kaliteli görüntü demektir. Ansilümen değerinin yükselmesi görüntü kalitesinin ışık yönünden daha belirgin hale gelmesini sağlayabilir fakat aynı zamanda ev sinemasındada çok istenen bir durum değildir. 3D nin devreye girmesiyle beraber görüntü kalitesinin yeterliliği adına 2000 ansilümene kadar değerler tolere edilebilir. Fakat 3D seyretmeyecekseniz 1000- 1600 lümen aralığında 1000- 3000 kontrast değerleri ortalama bir ev sine ması projeksiyonu için yeterli değerlerdir. LCOS yada LCD bir projeksiyonu uygun fiyatlarla alıp sinema zevkinizi 700-3000 TL arası bir maliyetle tatmin edebilirsiniz.

Parası olanlar, bütçesi buna müsait arkadaşlar ev sineması için LCD çok güzel cihazlar satın alabilirler.... Sunum yapmak istiyorlarsa DLP alsınlar....(DLP lerde beyaz renk patlaktır. Beyaz çok beyaz, siyah çok siyahtır)

Projeksiyonda ev sineması için LCD neyse, televizyondada plazma tv odur. Plazma tv dururken eve led tv alınmaz. Led parlaktır, plazmalarda ise renkler % 100 daha doğaldır. Ömrü azdır, kalındır, incedir bunlar teferruattır.

Sonuç olarak : Işık altında film izlenmez. İzlemek isteyenler Neo Plazma Tv alsınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: projekyon_uzmanı

Sinemada kullanılan ve sizin çok net görüntü aldığınız cihazı evinize getirin, görüntü değişecektir. Görüntüye etki eden bir kaç değişik faktör vardır.

1- Ansilümen değeri
    2-ortama giren ışık seviyesi
    3-Çözünürlük
    4-Almak istediğiniz ekran boyutu yada perde-cihaz mesafesi

Led lamba yada tungston telli lamba olması aldığınız görüntü kalitesinin değerini tek başına belirleyemez . Led cihazlarda kullanılan şu andaki ışık gücü ev sineması için (yeterli karartma yapıldıysa çok çok yeterlidir. Çözünürlükler zaten 1280 x 800 lere ulaşmıştır). Eğer yeterli karartma yapılmassa sinemalardada aynı sonuç alınması kaçınılmazdır. O nedenle sinemalarda ışıklar açıkken film izlenmez. Ben evime ışık altında film seyredecek bir projeksiyon cihazı almak istiyorum diyen arkadaşlar, projeksiyon cihazı macerasına bulaşmasın. Hangi cihazı alırsanız alın ışık altında film izlenmez. Işık altında ısrarla film izlemek isteyenlere büyük ekran bir neo plazma tv almalarını öneririm. Gerçek renkler plazmalarda çok daha belirgindir.

Christie Digital LW555 Projeksiyon 11.000 TL kontrast 800:1,
    Nec NP3250 LCD Projeksiyon 12.000 TL, kontrast 600:1
    Barco iQ Pro G500 Projeksiyon 42.500 TL kontrast 800:1
    Sanyo PLC-WXU700 LCD Projeksiyon 4.500 TL kontrast 500:1
    Epson EB-G5200W LCD Projeksiyon 4.800 TL kontrast 800:1

Görüldüğü gibi, kontrast oranı projeksiyonlarda fiyatı çok belirleyici bir unsur olarak görünmemektedir. Konrats renk diyagramının çeşitliliğine etki ettiği için ev sinemasında 1000-2000 kontrast çok yeterli olacaktır.
    Fakat çözünürlük tek başına hem fiyatlara hemde görüntü kalitesine çok etki eden bir özelliktir. Ne kadar yüksek çözünürlük, o kadar kaliteli görüntü demektir. Ansilümen değerinin yükselmesi görüntü kalitesinin ışık yönünden daha belirgin hale gelmesini sağlayabilir fakat aynı zamanda ev sinemasındada çok istenen bir durum değildir. 3D nin devreye girmesiyle beraber görüntü kalitesinin yeterliliği adına 2000 ansilümene kadar değerler tolere edilebilir. Fakat 3D seyretmeyecekseniz 1000- 1600 lümen aralığında 1000- 3000 kontrast değerleri ortalama bir ev sine ması projeksiyonu için yeterli değerlerdir. LCOS yada LCD bir projeksiyonu uygun fiyatlarla alıp sinema zevkinizi 700-3000 TL arası bir maliyetle tatmin edebilirsiniz.

Parası olanlar, bütçesi buna müsait arkadaşlar ev sineması için LCD çok güzel cihazlar satın alabilirler.... Sunum yapmak istiyorlarsa DLP alsınlar....(DLP lerde beyaz renk patlaktır. Beyaz çok beyaz, siyah çok siyahtır)

Projeksiyonda ev sineması için LCD neyse, televizyondada plazma tv odur. Plazma tv dururken eve led tv alınmaz. Led parlaktır, plazmalarda ise renkler % 100 daha doğaldır. Ömrü azdır, kalındır, incedir bunlar teferruattır.

Sonuç olarak : Işık altında film izlenmez. İzlemek isteyenler Neo Plazma Tv alsınlar.

Katıldıgım noktalar olmakla beraber katılmadıgım bir nokta var. Kontrast belirleyici değildir felan yazmışsınız ama kontrast çok önemlidir. Madem kendinize uzman diyorsunuz JVC projeksiyonlarını bildiğinizi düşünüyorum, bunların native kontrast değerleri yüksek oldugu için pahalıdırlar. Verdiğiniz projeksiyon örnekleri yanlış çünkü o modeller home cinema için üretilmiş değillerdir. Çözünürlük başlı başına bir etken değildir. Şunu demek istiyorum mesela epson tw6000 full hd çözünürlükte fiyatı 4bin, e JVC X55 o da full hd fiyatı 11bin tl. E madem çözünürlük bu işte etken olay millet (avrupa amerika) neden deli gibi JVC alıyor? Hatta jvc 1200 lümen epson 2200 lümen. Peki aradaki fark ne biliyor musunuz? epson kontrast değeri 4000:1 jvc nin ise 50.000. Tabi buna bağlı olarak kullandıgı teknoloji yazılım vs de işin içine giriyor.

• @projekyon_uzmanı

Teşekkür ederim bilgilerin için. Peki o zaman kontrast çok önemli değilse neden firmalar 130:000 kontrastlı projeksiyon üretiyor?

Bir de bana ne tavsiye edersin? kafadan bir kere lcd projeksiyon almalıyım değil mi? tamamen film için soruyorum. 3D ile çok ilgilenmiyorum...
  • quote:

@projekyon_uzmanı

Teşekkür ederim bilgilerin için. Peki o zaman kontrast çok önemli değilse neden firmalar 130:000 kontrastlı projeksiyon üretiyor?

Bir de bana ne tavsiye edersin? kafadan bir kere lcd projeksiyon almalıyım değil mi? tamamen film için soruyorum. 3D ile çok ilgilenmiyorum...

Aynen bende bu tarz bişi araştırıyorum
  • Kontrast değeri önemli değildir diye bir bilgi vermedim. Tek başına fiyatı belirleyici bir etken değildir dedim. Ortalama bir ev sineması projeksiyon cihazı içinde 1000-2000 arası yeterli bir kontrast oranıdır dedim. Bu çerçevede uygun bir cihaz sinema zevkinizi tatmin etmeye yeterlidir, fakat parası ve bütçesi olanlar için çok güzel projeksiyon cihazları var, onlardan da satın alabilirler dedim. Ortalama geliri olan bir projeksiyon alıcısı için verilmiş değerlerdir bunlar. Geliri yerinde olan insanlar için çok üst düzey cihazlar tabiki mevcuttur.

Gelelim yaptığınız Epson-JVC lümen-kontrast-fiyat karşılaştırmasına. Buradaki fiyat farkı asla kontrast farkından değildir. JVC projeksiyon cihazlarında teknoloji olarak Christie ve Barkonun arkasından dünyanın hemen hemen her yanında üçüncü gelen cihaz olarak kabul edilir. Epsonla arasındaki fiyat farkını kontrasta bağlamak mümkün değildir. JVC işlemcileri, panelleri hi-tech teknoloji kullanan bir firmadır ve üretimi D-ila teknoloji üstüne kuruludur. Bu teknoloji çok gelişmiş ve pahalı bir teknolojidir. Fiyat farkıda buradan gelmektedir. Bu konuda Epson-JVC karşılaştırılması, kullandıkları teknoloji açısından yapılamaz. Tabiki kontrasta bir cihazda renk canlılığı açısından önemlidir. Zannediyorum ben demek istediğimi pek düzgün cümlelerle anlatamadım. Kontrast tek başına fiyatı belirleyen etken değildir derken bunu kast etmiştim. Cihazın yapımında kullanılan teknoloji çok çok daha önemlidir.

• quote:

Kontrast değeri önemli değildir diye bir bilgi vermedim. Tek başına fiyatı belirleyici bir etken değildir dedim. Ortalama bir ev sineması projeksiyon cihazı içinde 1000-2000 arası yeterli bir kontrast oranıdır dedim. Bu çerçevede uygun bir cihaz sinema zevkinizi tatmin etmeye yeterlidir, fakat parası ve bütçesi olanlar için çok güzel projeksiyon cihazları var, onlardan da satın alabilirler dedim. Ortalama geliri olan bir projeksiyon alıcısı için verilmiş değerlerdir bunlar. Geliri yerinde olan insanlar için çok üst düzey cihazlar tabiki mevcuttur.

Gelelim yaptığınız Epson-JVC lümen-kontrast-fiyat karşılaştırmasına. Buradaki fiyat farkı asla kontrast farkından değildir. JVC projeksiyon cihazlarında teknoloji olarak Christie ve Barkonun arkasından dünyanın hemen hemen her yanında üçüncü gelen cihaz olarak kabul edilir. Epsonla arasındaki fiyat farkını kontrasta bağlamak mümkün değildir. JVC işlemcileri, panelleri hi-tech teknoloji kullanan bir firmadır ve üretimi D-ila teknoloji üstüne kuruludur. Bu teknoloji çok gelişmiş ve pahalı bir teknolojidir. Fiyat farkıda buradan gelmektedir. Bu konuda Epson-JVC karşılaştırılması, kullandıkları teknoloji açısından yapılamaz. Tabiki kontrasta bir cihazda renk canlılığı açısından önemlidir. Zannediyorum ben demek istediğimi pek düzgün cümlelerle anlatamadım. Kontrast tek başına fiyatı belirleyen etken değildir derken bunu kast etmiştim. Cihazın yapımında kullanılan teknoloji çok çok daha önemlidir.

peki teşekkür ederim yanlış anlaşılma oldu sanırım karşılıklı, şu modeller arasında bir izlenimiz varsa hangisiniz önerirsiniz

EPSON TW9100
    SONY HW50ES
    JVC X35 (RS46 diye geçiyor )

• JVC ve Sony arasında tamamen arzunuza kalmış bir şey. Çünki ev sinemasında Sony de kullandığı SXRD teknoloji ile çok çok mükemmel bile denilebilir. Ulaşılabirlirlik, teknik servis ve şikayet anında ithalatçı firmanın çözüm üretme durumuna bakılınca Sony daha öne çıkıyor gibi duruyor. Fakat aslına bakarsanız bu lambalara verdikleri 3 yada 6 ay garanti meselesi yüzünden hepsine bir müddet soğuk durmak gerek. Soğuk durmalıki Türk tüketicini enayi yerine koymasınlar..
  • quote:

JVC ve Sony arasında tamamen arzunuza kalmış bir şey. Çünki ev sinemasında Sony de kullandığı SXRD teknoloji ile çok çok mükemmel bile denilebilir. Ulaşılabirlirlik, teknik servis ve şikayet anında ithalatçı firmanın çözüm üretme durumuna bakılınca Sony daha öne çıkıyor gibi duruyor. Fakat aslına bakarsanız bu lambalara verdikleri 3 yada 6 ay garanti meselesi yüzünden hepsine bir müddet soğuk durmak gerek. Soğuk durmalıki Türk tüketicini enayi yerine koymasınlar..

anlıyorum o zaman epson düşünmeli sanırım çünkü epson heralde lambaya da 1-2 yıl garanti veriyor yanılıyor muyum, sony nin usa ve evropa da lambaya 2 yıl bizim burada 3 ay garanti vermesi nasıl bir ahlakla açıklanabilir çok ilginç

• Bu lamba garantisi ile ilgili araştırmalarım sürüyor. Hangi firma cihaza kaç yıl, lambaya kaç ay yada kaç saat garanti veriyor.. Yakında burada açıklayacağım.... İnsanlar farkına varsın bazı gerçeklerin.
  • Led cihaz için henüz erken. 2-3 sene sonra tahminim cihazların çoğu zaten led olacaktır.Beklemek lazım. EPSON tw-6000 kullanıyorum. Aynı zamanda led hw300 kullanıyorum. İkisi arasında dağlar kadar fark var. Led cihaz pek kullanılmıyor haliyle. Büyük para harcamadan sinemaya yakın görüntü istiyorsanız tw6000 size uygun olur. 3.500 TL civarında. tw9000 öneren arkadaşlar için bence o kadar farka girmeye gerek yok. Kontrastı iyi fakat fiyat farkı çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 9 Ocak 2013; 15:19:03 >
  • Bu arada ev kullanıcıları için uygun fiyatlı bir lazer projeksiyon geliyor diye okumuştum Engadget da.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.