Şimdi Ara

Facebook mobil kullanıcılarının sayısal istatistikleri ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj









  • Mobil kullanıcı sayısı 700 milyona yaklaşan ve mobil platformlara yaptığı yatırımlara ağırlık veren Facebook'un, mobil kanaldan erişen kullanıcılara dair sayısal istatistikleri yayınlandı.




    Enders Analysis tarafından yayınlanan analiz Eylül 2012 tarihine kadar olan erişimleri kapsıyor. Facebook standart olarak mobil uygulamalarından sosyal ağa erişen kullanıcıların istatistiklerini üçüncü şahıslarla paylaşma politikasına son vermişti. Enders Analysis uzmanı Benedict Evans ise bir şekilde gerçeğe yakın bir biçimde kullanıcı istatistiklerini elde etmiş.




    Analize göre aylık aktif kullanıcı bakımından iOS işletim sistemi 147.2 milyon kullanıcıya sahipken, Android platformu 192.8 milyon kullanıcıya sahip. Eylül 2011 tarihinde ise iOS 91 milyon, Android ise 66 milyon aylık aktif kullanıcıya sahipti. Eylül 2012 itibariyle Facebook'un toplam 604 milyon mobil kullanıcıya sahip olduğu görülüyor.




    Facebook'un mobil uygululamaları iPhone üzerinde yüzde 73.6 ile en yüksek benimsenme oranına sahip. Android platformunda benimsenme oranı yüzde 35. Çin'de Facebook'un yasak olması nedeniyle önemli miktarda Android kullanıcısı ağa erişemiyor. Bu da benimsenme oranlarını düşürüyor. Facebook'un gelişmekte olan ülkelerde erişimin teşvik edilmesi için adım atması gerekiyor.




    Facebook'a düzenli olarak erişim sağlayan iOS cihazı sayısı 195.2 milyon iken, ağı iOS 6 entegrasyonunu kullananların oranı yüzde 27.5 olarak kalmış. 




    Standart işletim sistemine sahip cep telefonları kullanan aylık aktif kullanıcı sayısı ise 82 milyon ve önceki yıla göre iki kat artış sözkonusu. Bu tür cihazlar için geliştirilen basit arayüze sahip  Facebook For Every Phone uygulamasının oldukça popüler olduğu görülüyor.




    BlackBerry işletim sistemi tabanlı aylık aktif kullanıcı sayısı 60.2 milyon, PlayBook işletim sistemi tabanlı aylık aktif kullanıcı sayısı 690 bin, Nokia tabanlı aylık aktif kullanıcı sayısı 15.7 milyon ve Windows Phone tabanlı aylık aktif kullanıcı sayısı ise birkaç milyon seviyesinde.




    Facebook'un kullanıcılar arasında sohbet imkanı veren bağımsız uygulaması Messenger; Kasım ayı itibariyle 22 milyon iOS tabanlı aylık aktif kullanıcı, 32.3 milyon Android tabanlı aylık aktif kullanıcı, 1.6 milyon BlackBerry tabanlı aylık aktif kullanıcı olmak üzere 56.7 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip.




    Android işletim sisteminin mobil alanda giderek hakimiyetini artırması nedeniyle, Facebook'un Android uygulamasını öncelikli hale getirmesi tavsiye ediliyor. Ayrıca standart işletim sistemli cep telefonu kullanıcılarına yönelik de daha teşvik edici kampanyaların yapılması isteniyor. 

     








  • İos takı facebook avcılığı varya hiç birşey yok

  • iyi iyi böyle devam etsinler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.