Şimdi Ara

=== PEUGEOT 2008 HAKKINDA HERŞEY === (121. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
5.702
Cevap
111
Favori
484.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    1.2 benzinli otomatik vitesin reel tüketim verilerini merak ediyorum? 1.2 otomatik kullanıcıları şehir içi ne yakıyor? Dizele fazladan 7-8 bin lira para vermek istemiyorum. O yüzden, katalog verisinden ziyade, gerçek tüketim değerlerine ihtiyacım var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzninizle bende soruya bir ek yapmak istiyorum. 1.2 motorun uzun yolda yokuşlarda ki performansını merak ediyorum. Motor çok devir çevirmek zorunda kalıyor mu? 118 nm tork yetiyor mu araca?

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafakb -- 19 Temmuz 2015; 21:29:10 >
  • sorrento kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Araç henüz yeterince yol yapmadı daha fazla kullanan arkadaşların verisi daha sağlıklı olur ancak bilgi olması açısından şu an 6,9 lt/100 km yakıyor bizdeki araç. Eşim, kullanımı ile 0,5 lt arttırıyor bence

    İyi forumlar,
  • mustafakb M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Yüksek performans beklememek lazım fakat, benim beklediğimden daha iyi çıktı yokuşlarda. Uzun yolda 130 km üzerinde, ben bu hızların aracı değilim demeye başlıyor. 100-120 arası sabit hızlarda giderseniz gayet rahat ve konforlu bir sürüşü oluyor.
    Sollamalarda, ani hızlanma gerektiğinde mutlaka vitese müdahale gerekiyor diye düşünüyorum. Gaz pedalına ani yüklenmeler ile şanzımanın tepki verip vites küçülttüğünü söyleyenler var fakat ben onun yerine F1 vitesten vites düşürerek hızlanmayı tercih ediyorum.
    Koltuk pozisyonu, görüş açısı, rahatlık vb. bir çok sebepten uzun yolda yeterli bir araç bence ama tekrar etmekte fayda var performans beklememek lazım. Araç bunun için üretilmemiş.

    İyi forumlar,
  • Cevap için çok teşekkürler.
  • Selam Arkadaşlar,

    Öncelikle çok güzel paylaşımlar için herkese teşekkürler... Şimdilik 10 sayfa okudum ama ilk fırsatta hepsini okuyacağım.

    10 gun once (9 Temmuz 2015) sürpriz bir şekilde 1.2 e-vti PureTech 82 hp ETG5 S&S ALLURE sahibi oldum. Hiç hesapta yoktu. 2 gün sonra gideceğim tatil için Partner 1.6 HDİ Active aracımı yetkili servise vermiştim. Servis yetkilisi beni minibüs durağına bırakırken benim aracımla kaza yaptı. Ya kaskodan kiralık araç kullanacaktım yada yetkili serviste gördüğümde vurulduğum ikinci el 2014 model (1.5.2015 trafiğe çıkışlı) aracı alacaktım. Ben ikinciyi seçtim.

    Araç dediğim gibi ikinci el 2014 model ama trafiğe 2,5 ay önce çıkmış ve sadece 400 km idi. Aracın üzerinde 57.500 TL yazıyordu. Ben kazalı aracı takasa verip üste para verdiğim için bana kaça geldiği biraz karışık durum.

    Şimdi araç ile ilgili görüşlerimi aktarmak istiyorum.

    Öncelikle donanım olarak gerçekten çok dolu bir araç. Cam tavan yok ama zaten hiç sevmediğim birşey olduğu için rahatsız değilim. Cam tavan yerine tavandaki ışıklandırma daha hoşuma gidiyor.

    Benzinli araç tercih ettim çünkü dizel araçlardan sıkıldım. Evet yakıt tüketimi veya performansı dizeli cazip hale getiriyor ama ben yine de benzinli olsun istedim. Sanırım zevk ve tercih meselesi. Dizel'in bir süre sonra gürültülü çalışması (son iki aracım Partner idi) beni dizelden soğuttu.

    Araç çok konforlu. Şu da olsa diyeceğim hiç bir eksiği yok.

    Ben tatilleri kamp şeklinde yapıyorum. Zaten o yüzden son 4 yıldır partner kullanıyordum. Açıkçası ilk anda çok endişelendim eşyalar sığmayacak diye. Ancak arka koltukları yatırınca ortaya çıkan alan kesinlikle partneri aratmıyor. Çadır, çardak, katlanır koltuklar, masa vs vs hepsi çok rahat sığdı.

    Uzun yolda mükemmel bir araç. Fakat özellikle dik rampalarda biraz zorlanıyor. Belki çok yüklü diye olabilir. Boş iken bir kez daha gözlemlemekte fayda var.

    İlk zamanlar vites geçişlerini çok hissediyordum ve bu beni rahatsız ediyordu. Zamanla sanırım ayağım alıştıkça azaldı. Forumu okudukça bunun yarı otomatik olmasından kaynaklandığını ve ayağımın alışması ile kaybolacağını okuyunca rahatladım.

    Yakıt tüketimi verileri ise açıkçası beni tatmin etti. %90 ı klimanın açık olduğu ve oldukça yüklü bir araçla gidilen 1818 km'de 5,6 lt/100 verisi oldukça iyidir bence. Ben daha önce 1,6 hdi Partner ile aynı güzergahı 100 km de 5,3-5,4 ortalamasının altına hiç düşürememiştim. Aracın kullanma klavuzunda gerçek tüketimi 3.000 km den sonra göreceksiniz yazıyor. Bekleyip göreceğiz. Bir de lastik havaları ile ilgili bir paylaşım vardı. Düşürmek gerektiği yazılıyordu. Belki bunu yapınca değerler değişir.

    İlk defa cruise control olan bir araç kullandım. Gerçekten büyük rahatlık. Yolculuğun neredeyse yarısında bunu kullandım.

    Navigasyon çok verimli. Ama ayarlarda ''en kısa yolu'' seçmemek lazım. Aksi takdirde gideceğiniz yere sırf en kısa yol diye kuş uçmaz kervan geçmez dağ yollarından gitmek zorunda kalabilirsiniz.

    Yarı deri koltuklar ve koltukların dizaynı mükemmele yakın.

    Araçla ilgili yazılacak çok pozitif şeyler var ancak daha uzun yazarak sıkmak istemiyorum. Umarım yazdıklarım birilerine fayda sağlar.

    Ben az kalsın Citroen Cactus alacaktım. Ancak fiyat/fayda düşünüldüğünde iyi ki 2008 almışım.





  • semihefe kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun paylaşımlarınız güzel bende 1.2 110 luk otomatik olanı bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: capmad

    Merhaba,

    Araç henüz yeterince yol yapmadı daha fazla kullanan arkadaşların verisi daha sağlıklı olur ancak bilgi olması açısından şu an 6,9 lt/100 km yakıyor bizdeki araç. Eşim, kullanımı ile 0,5 lt arttırıyor bence

    İyi forumlar,

    Teşekkür ederim. 6.9 bile kabul edilebilir bir değer bana göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 yeni dizel (2008 1.6L BlueHDi 75, 1.6 L BlueHDi 100 and 1.6 L BlueHDi 120 ) geliyormuş belki 308 de kullanılan yeni nesil tam otomatik vitesli de olabilir
  • Arkadaslar, 2 yıl artı garanti kampanya varmış 1200 tl imiş, değer mi sizce yaptırmalı mi? Bana çok mantikli gelmedi ama?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar slm

    Otomatik vites geçişlerinden rahatsız olan varmı 1500 devir ile 2000 arası sakın kullanımda çok hissediyor, bazen vites düşüşlerinde özellikle yavaşlarken 2den 1 e geçerken tark die ses geliyor. Aracım 25000 km de 2008 Allure 1.6 e-HDi 92hp ETG6 Stop&Start olan modeli garantisi devam ediyor. Acaba baskı balata da mı sorun var başına gelen varmı yoksa tüm araçlarda vites değişimi bölemi yardımcı olursanız sevinirim. Yoksa servisin yollu gözüküyor.
  • zubrowka Z kullanıcısına yanıt
    1.200 TL mantıklı bence. Ben bir önceki aracımın (Partner) garanti süresinin bitimine 1 gün kala baskı balata sorunu yaşadım garantiye sokmayıp kullanıcı hatası dediler ve 1.100 TL istediler.
    Bu arada şunu unutmayın; Peugeot aracınızın normal garantinizin bitimine 6 aydan az varsa artı garanti satın alamıyorsunuz.
  • Bugün Ankara'dan Konya üzeri Antalya yolunda Akseki rampalarinda 1.2 e-vti 2008'imle tokatladığım mersolara audilere bmw'lere selam olsun!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafakb M kullanıcısına yanıt
    Biz ailecek 1.2 araç sever aileyiz. Eşimin önceki aracı micra 1.2 tam otomatik idi. Babamda Clio Grand Tour 1.2 kayın pederimin de symbol 1.2 aracı var. Bu araçların ortalama performansı düz yolda vasat yokusta zorlanan benzinli bir araca göre az yakan araçlar olmaları. Ben eşim için 208 1.2 etg5 i tercih ederken bu araçların ortalama performansını referans aldım. Ancak sonuçlar beni azıcık şaşırttı.

    Genel kullanımda 1.2 vti biraz daha canlı ve istekli değişken subap zamanlaması kullanıyor olması etkili olabilir diğer konu ise yokuş performansı diğer 1.2 lerden oldukça iyi geldi bana. Sonuçta diğer arkadaşların da dediği gibi bu performans aracı değil tüm ayarlamaları ve hatta üretim amacı bile ekonomi olan bir motor dan bahsediyoruz.

    Ben 1500 km yaptım çoğu şehir dışı yaklaşık 5.8 ortalama tutturdum eşim ise genelde 1.km uzaktaki işyerine gidip geldiği ve genelde motor bile isinmadigi için 7.5 litre ortalaması var son 500 km de aracın 11 bin km ortalaması ise 6 lt

    bence benzinli bir araç için son derece iyi ve kabul edilebilir değerler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Harika bir değer bence.
  • bariscan111 B kullanıcısına yanıt
    Hocam çok fazla dur kalk yapmak gerektiği durumda 2 den 1 e geçerken tak sesi bazen yapıyor bazen de hangi vites te kalsın karar veremiyor bunlar normal yarı otomatik tepkileri vites geçiş hızı dışında benim kullandığım edc vitesli Fluence de aynı tepkileri veriyor son derece normal yani

    Yalnız 2008 i kullandıktan sonra Fluence a geçince hidrolik direksiyon dan normal direksiyona gecmis gibi bir his oluyor 2008 özellikle düşük süratlerde inanılmaz yumuşak serçe parmağı ile döner cinsten bir direksiyon sistemine sahip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muzocan76 M kullanıcısına yanıt
    Açıkçası 1.2 turbo motorlar yaygınlaştıkça dizel otomobillere 8-10 bin fazladan vermenin mantıksız olacağını düşünüyorum. Sizin tüketim verileriniz dizeli aratmıyor. Üstelik vergisi de düşük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muzocan76 M kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler detaylı bilgiler için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muzocan76

    Hocam çok fazla dur kalk yapmak gerektiği durumda 2 den 1 e geçerken tak sesi bazen yapıyor bazen de hangi vites te kalsın karar veremiyor bunlar normal yarı otomatik tepkileri vites geçiş hızı dışında benim kullandığım edc vitesli Fluence de aynı tepkileri veriyor son derece normal yani

    Yalnız 2008 i kullandıktan sonra Fluence a geçince hidrolik direksiyon dan normal direksiyona gecmis gibi bir his oluyor 2008 özellikle düşük süratlerde inanılmaz yumuşak serçe parmağı ile döner cinsten bir direksiyon sistemine sahip



    Teşekkürler yorum için kullandıkça dahada alışıcaz demektir. Geçişlere :)




  • 
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.