Şimdi Ara

Nvidia, El Konsolu 'Shield'i Duyurdu!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nvidia az önce "Project Shield" kod adlı yeni bir el konsolu/ el cihazı duyurdu. Android işletim sistemine sahip Tegra 4 işlemcili cihaz konsol kalitesinde oyun keyfi sunmayı amaçlıyor.

Nvidia'nın önemli isimlerinden Jen-Hsun Huang tarafından tanıtılan Shield, bir masa üstü konsol gibi HD TV'lere iliştirilebiliniyor. Cihazın işlemcisi HDMI üzerinden 4K çözünürlüğe ulaşacak kapasitede. Beats Audio ses destekli taşınabilir cihaz sahip olduğu 33Wh bataryasıyla 5-10 saatlik oyun veya 24 saatlik HD video izleme keyfi vadediyor.

Shield, 5 inch büyüklüğünde 720p Retinal multitouch  ekranı ve micro SD desteğine sahip. Arayüzsüz, direk Android işletim sistemiyle çalışan cihaz Google'ın Gmail için sunduğu uygulamaları ve Play Store'u da destekliyor.

Shield'ın heyecan verici bir diğer özelliği ise GeForce grafik kartına sahip PC'lerden oyunları Wi-Fi aracılığıyla stream edebilme özelliği. Bu sayede hem PC üzerinizde hem de dijital oyun kütüphanesi Steam'e ulaşabilecek ve oradaki oyunlarınızı taşınabilir cihazınıza aktarabilecek, oynayabileceksiniz. 

Nvidia tarafından yapılan açıklamaya göre Shield için yakın gelecekte kablosuz olarak Tv bağlantısı desteği de yayınlanacak. Bu sayede Shield'da mevcut olan yazılımlarınızı (video, müzik, oyun) kablosuz olarak Tv'de görüntüleyebileceksiniz. Shield donanımsal açıdan Xbox 360 kontrollerine hayli benzeyen çift analoglu, D-pad'e sahip ve farklı aksiyon tuşlarını sahip bir kontrol taşıyor üzerinde. 

2013'ün ikinci çeyreğinde çıkması beklenen Shield için fiyat belirsiz. Ancak Nvidia'nın yaptığı bu atak taşınabilir konsol piyasası ve Android oyun dünyası için büyük önem arz ediyor.

• Oyunları PC'den nasıl stream edecek? Ge-Force grafik kartıyla ne alaka? Şu Galaxy'nin WHDI'lı ekran kartına sahip olanlar deseler neyse de, normal kartlarda böyle birşey yok ki. Böyle birşey normal yollarla yapılabilseydi zaten yapardık.

Son olarak dokunmatik bir cihazda gamepadin niye iyi bir fikir olduğu düşünülüyor bilmiyorum. Şahsen Logitech Wireless F710 Gamepad'imi Galaxy S3'üme bağlamayı hiç düşünmedim. Çünkü o oyunlardan dokunmatik olarak oynarken keyif alıyorum. Bazen PC'de oyun oynamak istemezken orada sırf dokunmatik diye oyun oynayasım gelebiliyor. Artık gamepad olayını aşmak lazım. Kinect var, Leap Motion var, ele giyilebilir konsept kontrolcüler var, ama hala gamepad hala gamepad.

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • iyi güzelde rahat a benzemiyor
  • alın size dediklerımızın ıspatı ne demiştik konsol pazarı herkesin iştahını kabartıyor.o yuzden de nvidia bıle konsol cıkarıyor.dediğimiz gibi yarın EA UBISOFTUN konsol cıkarmıyacagını kim garantı eder herif neden her oyunda sony e mıcrosofta yüzde ödesin ki...valve bıle konsol cıkarcak.bunların ışıgında sony benım ıcın onemlı nintendo ve xbox bu işin sülükleri demiştim daha önce bu iş sony icin tehlikeli olmaya başladııııı.....derhal sony nın excusive oyunlara onem vererek ılerlemsi şart yoksa coklu platformlara guvenırse kotu bır darbe yer.bu aslında oyuncuar ıcınde tehlıkelı yarın derlerkı eeeee benım konsolumd bu oyun sadece derler.ıs sarpa sarar...ne yapacagız assasın creed oynamakm ıcın ubısoft veya cod oynamak ıcın actıvısıon konsolu mu alacagız...
  • KAZIKÇİ VOYVODA NVİDİA GELDİİİİ.İSTEYEN GELSİN 2 000 TL YE KONSOL ...KAPANIN ELİNDE KALIYOR..
  • sony e attıgı kazıgın netıcesı bu işte.bu bırseyın ıspatıdır. ps4 nvıdıa kullanmayacak.zaten kullansın ben vallaha bıllaha almam ps4 herif bize kazık atmış rsx 550 ıle daha bırde ps4 mi girecek...
  • bu konsol ps4 ün kepler mı dersınız rsx dersınız ne dersenız deyın nvıdıa gpu su kullanmayacagının ıspatıdır.byyy byyy nvıdıacım kendıne ıyı bak sen pc oyuncularını kazıkla. AMD NIN GOZUNUN YAĞINI YIYIM
  • Android olması çok büyük bir avantaj ouya ve benzeri androidli konsolların olmasıda her konsolu zenginleştirecektir windowsda xbox tablet yapacak ps vita kötü duruma giriyor vita bir androidli olaydı var ya anasını ağlatırdı piyasanın

• hem hdmi üzerinden 4k çözünürlük veriyor hemde konsol kalitesini yakalamaya çalışıyor :)

• http://www.youtube.com/watch?v=lmfOf1epclc
    ac3

• Bu özelliklere fiyat ne olur acaba
  • 24 saatlik HD video izleme sıf bunun için bile alınır !

• elde tutus bence berbat ekran cok kucuk bunda nasil oyun oynamak olurki anlamadim

• konsolun gücünü tegra 4 veriyorsa büyük ihtimalle yakında bütün telefonlar konsol kalitesinde oyun grafiği verebilir tegra 3den daha güçlü ve daha az güç tüketiyor büyük ihtimalle sene ortasında tegra 4 işlemcili htc modelleri gelmeye başlar
  • Boşuna zahmet etmesin. Ouya'nın populeritesine kanıp çıkardı fakat zahmet etti. Ben Asus transformers kullanıyorum. Bu cihaz varken neden buna para vereyim?. Hiç bir sebep yok. Fiyatı da Nvidia'ya has olacaktır tabii ki..

• bunda angry birds'den başka bişey oynanmaz...
  • gta 5 çalışırmı bunda ?
  • Hadi ati sende yaparsın :P
  • Ulan bende konsol yapcam :)
  • VİTA forever tegra 3 ü tabletler kullanıor sizce vitamı iyi bu mu sözler misiniz arkadaşlar ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.