Şimdi Ara

10Gbps hız desteğine sahip USB 3.0 önümüzdeki yıl geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 10Gbps hız desteğine sahip USB 3.0 önümüzdeki yıl geliyor




    İlk SuperSpeed USB sertifikalı cihazın duyurulmasından yaklaşık üç yıl sonra USB 3.0 Promoter Group, Las Vegas'tan yaptığı basın açıklamasıyla gelişmiş bir SuperSpeed USB veriyolu protokolü üzerinde geliştirme çalışmaları yürüttüğünü bildirdi. Hi-Speed isimli USB 2.0'dan on kat daha hızlı veri alışverişini mümkün kılan USB 3.0, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen birçok ürüne entegre edilmiş, hatta akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarda dahil kullanılmaya başlayacağı ileri sürülmüş, ancak bu alanda bir gelişme yaşanmamıştı. 2013'e çok önemli bir güncellemeyle giriş yapan SuperSpeed USB standardı, yakında çok daha yüksek hızda aktarımı mümkün kılabilecek.

     

    Mevcut USB 3.0 donanımları 5Gbps hızında veri aktarabilirken USB 2.0 destekli cihazlarla da kullanılabiliyor. Yenilenen USB 3.0 ise; en yüksek veri alışveriş hızını 10Gbps seviyesine çıkaracak ve ilk nesil USB 3.0 ile Hi-Speed çözümlerine destek sunmaya devam edecek. Verimli bilgi akışı için veri kodlama ve I/O güç tasarrufu hususlarında iyileştirmeleri beraberinde getirecek olan yeni SuperSpeed USB standardının geliştirme çalışmaları 2013'ün ortalarında tamamlanacak. 7 Şubat'ta Amerika'nın Oregon eyaletinde düzenlenecek bir konferansla endüstriye tanıtılacak olan gelişmiş USB 3.0, 10Gbps hız desteği sunan bir diğer veriyolu protokolü Thunderbolt'un geliştiricisi Intel tarafından en hızlı şekilde yeni ürünler aracılığıyla sektörde yaygınlaştırılacak. Hız artışının tüketicilere büyük fayda sağlayacağı dile getiren HP, Microsoft ve Texas Instruments yetkilileri de teknolojinin bir an evvel piyasaya entegre edilmesi için çaba göstereceklerini ifade etti.

     

    Halihazırda 720 çeşit ürüne eşlik eden birinci nesil USB 3.0'dan çok daha hızlı bir şekilde son kullanıcıya ulaşacağı tahmin edilen 10Gbps hızındaki ikinci nesil standardın 2014 itibariyle PC, dizüstü bilgisayarlar ve harici depolama birimleri gibi elektronik aygıtlar tarafından desteklenmesi bekleniyor. Yeni SuperSpeed USB'nin ayrıca akıllı telefon ve tablet bilgisayarlara da uygulanması, böylece mobil cihazlarda şarj süresini düşürmesi, kablolu veri alışveriş hızında büyük bir artış sağlaması umuluyor. 







  • Harika!
  • zuper de şimdilik çokda elzem değil.1.nesil usb3.0 hızı şuan gayet yeterli.Ama ileride yetmeyecek tabiki..

    bi yerde okumuştum 100watta kadar güç sağlayan usbler de gelecekmiş.
  • Ne takacaz ki hocam 100 Watt'a? 20 A DC akıma tekabül eder, elektronik devreler için gayet yüksek değerde bir akım, her PCB bunu taşımaz. Özel tasarlanmış olması lazım. Kablo için de aynı.

  • Thunderbolt yalan mı oldu şimdi yoksa o 100gbps miydi ?

  • usbden ssd bağlayarak 500mbps hızları görebileceğiz anlamına geliyor :D

  • Olması gereken de buydu , 2015 gibi yaygınlaşır
  • Gelsin bakalım.
  • usb 3 hdd ler ortalama 60mb/s ile çalışıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.