Şimdi Ara

MediaTek 4 çekirdekli işlemcisini kullanan ilk akıllı telefon Alcatel One Touch Scribe HD oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • MediaTek 4 çekirdekli işlemcisini kullanan ilk akıllı telefon Alcatel One Touch Scribe HD oldu





    NVIDIA, Samsung, Qualcomm, Apple gibi devler üst seviye pazarlar için mobil işlemci çalışmalarına hız verirken, Allwinner, MediaTek gibi firmalar ise giriş ve orta seviye pazarlar için işlemciler tasarlıyor.




    Tayvanlı MediaTek, kısa süre önce 4 çekirdekli işlemcisi MT6589'u tanıtmıştı. ARM Cortex-A7 mimarisini temel alan işlemci, Cortex-A8 mimarisinden daha yüksek performans sergilerken, Cortex-A9 mimarisinin ise biraz gerisinde kalıyor. Cortex-A15 tasarımını temel almasına rağmen, ağırlık performansa değil güç tasarrufuna veriliyor. 28nm fabrikasyon süreci ile üretilen MT6589 işlemcisi, PowerVR SGX544 grafik birimini de beraberinde sunuyor. Saat hızı ise 1-1.2GHz arasında.




    Yılın ilk çeyreğinde yaygın kullanıma geçecek olan işlemciyi kullanarak ilk telefon da Alcatel firmasından geldi. Firma CES 2013 fuarında MT6589 işlemcili One Touch Scribe HD modelini lanse edecek. Fransız kaynaklı olmasına rağmen Çinli TLC firmasına satılan Alcatel, Çin ve Asya pazarına yönelik olarak üretim yapıyor.




    One Touch Scribe HD modelinde bilgilere göre Full HD 4.3 veya 4.5 inçlik bir ekran, 13MP çözünürlükte kamera, stereo 3D desteği, Miracast kablosuz görüntü aktarım teknolojisi, 1080p video kaydı, aktif olarak çift SIM kullanabilme imkanı ve Android Jelly Bean işletim sistemi şeklinde özellikler yer alacak.




    Modelin fiyatı bilinmese de 300$ civarında olacağı tahmin ediliyor.




    MediaTek, yüksek performans yerine daha az enerji tüketen ancak 4 çekirdek tanımından dolayı da tüketici cephesinde ilgi çekecek tasarımlara imza atıyor. Ancak firmanın patent ihlali ihtimalinden dolayı sadece Çin, Rusya ve Hindistan gibi ülkelere sevkiyat yaptığı iddia edilse de bunu kanıtlar nitelikte bir bilgi yok. Bu bakımdan One Touch Scribe HD modelinin de çok fazla yaygınlaşması beklenmiyor.

     

     








  • Eğer 300 dolar civarından satılırsa alınabilecek bir telefon.
  • Fiyat uygun olursa alınabilir.
  • 4.3 inc full hd ekran nasıl olacak anlamadım. Alcatel'i fransız zannediyordum. Böyle olduğu daha iyi (Fransızlardan hiç bir şey almam) Telefon çıktığında özellikler netleşir. Doğru ise üst orta segmentte iyi bir alternatif olabilir.

  • 4 çekirdekli telefon insan düşünüyor biraz nereye gidiyor bu teknoloji :)

  • Apple gibi devler üst seviye pazarlar için mobil işlemci çalışmalarına hız verirken, Allwinner, MediaTek gibi firmalar ise giriş ve orta seviye pazarlar için işlemciler tasarlıyor??!!

  • Alcatel One Touch 995 kullanan biri olarak söylüyorum. Malzeme kalitesi fena değil. Alınabilir ama bizim memlekette markayı tanıyan bilen pek insan olmadığı için satışları çopk hızlı olmuyor. bu arada marka fransız ama Çin'li TCL firması ile ortak üretiyor bu telefonları.

  • Alcatel en azından Türkiye pazarında olan bir firma olduğu için ülkemize gelme ihtimali var bu ürünün o yüzden üzerine hayaller kurulabilir.

    750-800TL civarında olsa çok kişinin tercihi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtk 6589 ile ilk çıkacak telefon Alcatel mi olacaktır bilmem ama bu işlemci ile çıkacağı söylentileri çıkan beşinci marka falan Alcatel. İlk olarak Lenovo ile adı anıldı mtk 6589 işlemcisinin, bundan 3 ay önce, hatta antutu skorları paylaşıldı 12k seviyesinde. Şu an Aliexpress'de ön satışta bulunan 6589 işlemcili 3-4 marka var...

  • 4 çekirdekliler artık orta seviye olmuş :)

  • Markanın menşei hakkında açıklama yapalım. Marka çinli, fransa ile artık bir bağlantısı yok. Alcatel cep telefonu birimini çinli TCL firmasına sattı.

  • Alcatel cihazı ces 2013 de stand'a koymuş. Eğer 250-300 dolar seviyelerinde olursa yıkarlar oraları!

    http://www.alcatelonetouch.com/global-en/products/smartphones/one_touch_scribehd.html#.UQrn6PIcnPw

    MediaTek 4 çekirdekli işlemcisini kullanan ilk akıllı telefon Alcatel One Touch Scribe HD oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koppa -- 1 Şubat 2013; 0:00:57 >




  • Bizim milletimiz beğenirmi ?
    Onlara vereceksin apple'ı 2.500 tlye
    Kazıklanmaya ve gösteriş yapmaya çok meraklıdır ya bizim halkımız !!
  • Kamerada mp i yüksek tutmuşlar ama lens in kalitesi merak konusu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kağıt üstünde hiç de orta seviye bir cihaza benzemiyor aslında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önüne gelen firma telefon çıkartıyor..
  • Kağıt üzerinde iyi gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.