Şimdi Ara

Yamaha 773 vs Denon 2313 vs Pioneer 1122 (Pio LX 85 ALINDI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha çok film izlemek için kullanacağım bir set kurmak istiyorum. Müzik performansı çok önemli değil. Yeter ki filmde çok iyi bir başarı sağlasın ve ileriye dönük olsun. Tek kriterim bu.

Monitor Audio RX6 , RX Center için forumdan bir arkadaş ile anlaştık.
    Blu Ray oynatıcı olarakta Pioneer LX-55 için anlaştık. ayrıca PS3 var (yani oyun oynarken de sorun çıkarmaması lazım).

Bu üç cihazdan hangisini tercih etmeliyim. fiyatları hemen hemen aynı:

Yamaha RX-V773 (550€)

7.2, 95W, 4K UPSCALE, YPAO, Zone 2, 6/2 HDMI, Bi-Amp, AirPlay, Network Portu

+içlerinde en teknolojik olan bu (ekstra özellikler olarak, yoksa ses kalitesini bilmiyorum)
    -en tipsizi

---------------------------
    Pioneer VSX-1122 (530€)

7.2, 90W,1080p UPSCALE, MCACC, DLNA, Bi-Amp, 7/1 HDMI, Airplay, Network portu

+tipi en güzel olan bu, ayrıca en hafif olanı (500 gr farkla, 9,9 kg)
    -4K yok, az bir farkla da olsa en güçsüz olan

------------------------------

Denon AVR-2313 (600€)

7.2, 105W, 4K UPSCALE, Audyssey MultEQ XT, DLNA, 6/1 HDMI, Airplay, Network Portu,

+Audyssey MultEQ XT en iyi ölçümleme programı deniyor her yerde bariz bir üstünlük söz konusu, 105Watt
    -Bi-Amp yok, surround back yerine front height veya wide seçebilme yok, bağlantı çeşitliliği daha az

-----------------------------------------
    -----------------------------------------
    Eğer aradaki farkı hissedebileceksem ve geleceğe ciddi anlamda bir yatırım olacaksa Denon 3313 veya Pioneer SC-2022'de olabilir. İkisi de 850€.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 13 Ocak 2013; 22:55:12 >

Video: Epson TW-9100W | Epson TW-5910
    Audio: Pioneer LX-85 | Monitor Audio Silver (5.1)
    Photo: Sony a7 ii | 35 f:1.4 | 24-70 | 55-210
    Car: BMW 420i Coupe - G22 (2023) | BMW 118i - F40 (2021)
    Phone: Samsung Galaxy 24 Ultra
  • Ben olsam 2022 alirdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

CINEMA : Philips bdp8000 + Yamaha rxv781 + Benq w2000
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin.clk

Pioneer ve onkyo , test edilmiş ve onaylanmıştır ...ama giriş seviyesindeki cihazlar , birbirinin muadili gibi hangisini alırsan al belli bir performansın üzerinine çıkamazlar ...
    Kısaca pio. alınacaksa Lx serisi bütçe müsait değilse 73-83 bakmalı veya onkyo olacaksa 809 dan başlanılmalı

Yok hocam o kadar uçmayı düşünmüyorum en fazla 2022 veya 3313. onların da çok bir ekstrası yok kanımca

• Pioneer olması daha iyi olur , Pioneer Lx 55 ile uyumlu olur

Orijinalden alıntı: the_gunner

quote:

Pioneer ve onkyo , test edilmiş ve onaylanmıştır ...ama giriş seviyesindeki cihazlar , birbirinin muadili gibi hangisini alırsan al belli bir performansın üzerinine çıkamazlar ...
    Kısaca pio. alınacaksa Lx serisi bütçe müsait değilse 73-83 bakmalı veya onkyo olacaksa 809 dan başlanılmalı

Yok hocam o kadar uçmayı düşünmüyorum en fazla 2022 veya 3313. onların da çok bir ekstrası yok kanımca

pio 1122 ile pio 2022 arasında ne fark fark ki karşılaştırdım ama fazla bir fark bende göremedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RASCAX

quote:

quote:

pio 1122 ile pio 2022 arasında ne fark fark ki karşılaştırdım ama fazla bir fark bende göremedim.

2022 D Class amfi. daha verimliymiş sanırım. tamamen farklı bir tür olduğu (farklı sınıf) söyleniyor ancak ben de tam bilmiyorum.

• D sınıfı çok daha verimlidir az ısınır ve az elektrik harcar aynı zamanda distorsiyonu düşüktür ve arka plan inanılmaz sessizdir..Tabii bir A veya AB sınıfı kadar detaylı ve doyurucu çalmazlar..
  • D sınıfı Onkyo A-9155 kullandım tamam güçlü sessiz ısınmıyor verimli fakat daha sonra AB sınıfına geçince D sınıfı için daha zaman olduğunu anlıyorsunuz yani D sınıfı amplilerin geliştirilmesi gerekiyor henüz daha istenilen yerde değiller bence...Bel Canto - Cambridge Audio - Onkyo vs..vs..şu anda bu tür cihazlar üretiyorlar..
    Class D ile Class A, AB nin farkını o kadar izah edip bir türlü farkını anlatamadım. sen geldin lap diye anlattın teessüf ederim. şahsi görüşüm Class D ninde detaylı ama doyurucu tarafının eksik olduğu...
  • Cantan bizimki az buçuk konunun üstünden geçmek diyelim sen işin a'sından girip z'sinden çıkarsın şimdi :) D sınıfı için henüz kat edilecek mesafe var gibime geliyor bilemiyorum...Mesela D sınıfı bir lambalı görebilir miyiz ki? A sınıfının o pürüzsüz ve mükemmele yakın sesini yakalayabilir mi sence?
    bir eski seri Denon için (2312) gayet iyi yorumlar okumuştum ... bu modeller arasında sıralama yaparsak ben Denon ve Yamaha arasında kalırdım .. Pio lar genelde benim kulagıma pek doğal gelmiyor... zevk meselesi tabi....
    Marantz 6006 bütçe olarak uzakta kalıcak gibi... Onkyo larıda mutlaka değerlendirin (617, 717 gibi) derim ...

Orijinalden alıntı: atalayalper

Cantan bizimki az buçuk konunun üstünden geçmek diyelim sen işin a'sından girip z'sinden çıkarsın şimdi :) D sınıfı için henüz kat edilecek mesafe var gibime geliyor bilemiyorum...Mesela D sınıfı bir lambalı görebilir miyiz ki? A sınıfının o pürüzsüz ve mükemmele yakın sesini yakalayabilir mi sence?

Valla Hocam Class-D yanlış hatırlamıyorsam vacuum tube'nin verimi arttırmak için bulunan bir uygulama idi. yani max. güçte açma ve kapama için hızlı anahtarlama tüpleri vardır. ilk hantal bilgisayarlar, HDD ler misal. çalışma şekli açısından bakınca Class D, Class A ya çok benzer. ama iş dinlemeye gelince
    Class A bu. ya da SE sesi çok iyi...

@the_gunner,
    bu avr ler sinemada çokca sırıtmazlar. kafi de gelebilir. yeni modeller bazı şeyler yuzunden hiç haberim yok. o yuzden bulaşamıyorum. 3 de kurmak istediğin sistem için yeterli gelir diyorum. yamaha 8xxx yahut denon 3xxx veya marantz avr...

beam power output

• d sınıfı farkını bende en sonunda anladım kararsızdım en sonunda kararımı verdim pio 2022 getirtmeye çalışacağım almanyadan.

atoprak
    Piolar için bazıları senin gibi düşünüyor ama pio 921 seriside baya tuttu benimde dinleme imaknım olmadığı için aslında hala karasızım

bende düşündüğüm anfilerde yamaha 663 denon 2313 pio 2022 the gunner arkadaşımızın düşündüğü serilerin bir altı.özellikle denon ile pio arasında kaldım.

d sınıfı farkını bende en sonunda anladım kararsızdım en sonunda kararımı verdim pio 2022 getirtmeye çalışacağım almanyadan.

atoprak
    Piolar için bazıları senin gibi düşünüyor ama pio 921 seriside baya tuttu benimde dinleme imaknım olmadığı için aslında hala karasızım

bende düşündüğüm anfilerde yamaha 663 denon 2313 pio 2022 the gunner arkadaşımızın düşündüğü serilerin bir altı.özellikle denon ile pio arasında kaldım.

Üstat,
    Ben oto ses sistemleriiledeilgilendim.. orada da önde gelen headUnit .. veya kaynak cihazlar arasında Pioneer lar gelir, lakin eğer daha naturel ses isterseniz belirli bir noktadan sonra Alpine veya clarion daha dogru bir tercih olur derler...
    Markanın genel anlayışından mı.. pre katlarından dolayımı .. yoksa ordaki ses muhendislerinin bir tercihimi bilmem lakin genelde böyle bir kanı var.. 921 evet çok tutuldu .. lakin cihaz gayet güzel.. ve sesi aslında "eğlenceli" ... neden olmasın denebilir.. ilk anda etkileyedebilir.. iyi düşünmek lazım ... şu anda ortalama olarak en başarılı cihazlar Onkyo lar sanırım ...
    Gerci bu seviyelerde cihazlar arasında pek fark olduğunu düşünmüyorum .. AVR lerin gelişimi çok hızlı ve başarılı oldu ....500USD(yurtdışı) lik bir cihaz gayet güzel çalabiliyor.. hani kimisi için airPlay daha mantıklı bir tercih nedeni bile olabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: atoprak

quote:

d sınıfı farkını bende en sonunda anladım kararsızdım en sonunda kararımı verdim pio 2022 getirtmeye çalışacağım almanyadan.

atoprak

Üstat,
    Ben oto ses sistemleriiledeilgilendim.. orada da önde gelen headUnit .. veya kaynak cihazlar arasında Pioneer lar gelir, lakin eğer daha naturel ses isterseniz belirli bir noktadan sonra Alpine veya clarion daha dogru bir tercih olur derler...
    Markanın genel anlayışından mı.. pre katlarından dolayımı .. yoksa ordaki ses muhendislerinin bir tercihimi bilmem lakin genelde böyle bir kanı var.. 921 evet çok tutuldu .. lakin cihaz gayet güzel.. ve sesi aslında "eğlenceli" ... neden olmasın denebilir.. ilk anda etkileyedebilir.. iyi düşünmek lazım ... şu anda ortalama olarak en başarılı cihazlar Onkyo lar sanırım ...
    Gerci bu seviyelerde cihazlar arasında pek fark olduğunu düşünmüyorum .. AVR lerin gelişimi çok hızlı ve başarılı oldu ....500USD(yurtdışı) lik bir cihaz gayet güzel çalabiliyor.. hani kimisi için airPlay daha mantıklı bir tercih nedeni bile olabilir...

Onkyo için yabancı kaynaklar hep Onkyo - 818'den sonrası rakipsiz diyorlar ki bu cihaz da 19 kg. bunun yurtdışından getirtilebilmesi sıkıntı.

aslında sınıflama şöyle:

---------------
    onkyo TNR-616
    denon AVR-2113
    pioneer VSX-1122
    yamaha RX-V673
    ---------------
    onkyo TNR-717
    denon AVR-2313
    pioneer VSX-1222 (avrupada bulunmuyor sonradan çıkmış)
    yamaha RX-V773
    ---------------
    onkyo TNR-818
    denon AVR-3313 (bir üst sınıfa da girebilir, denon da ara model eksiği var)
    pioneer SC-2022
    yamaha RX-A820
    ---------------

genelde bu cihazlar yurtdışında satış fiyatları olarakta, forumlarda da böyle sınıflandırılıyor. ancak türkiye'de her distrübitor ne geçirirse ona göre sınıflarda fiyat farkı oluşuyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: atoprak

quote:

atoprak

Üstat,

Onkyo için yabancı kaynaklar hep Onkyo - 818'den sonrası rakipsiz diyorlar ki bu cihaz da 19 kg. bunun yurtdışından getirtilebilmesi sıkıntı.

aslında sınıflama şöyle:

---------------
    onkyo TNR-616
    denon AVR-2113
    pioneer VSX-1122
    yamaha RX-V673
    ---------------
    onkyo TNR-717
    denon AVR-2313
    pioneer VSX-1222 (avrupada bulunmuyor sonradan çıkmış)
    yamaha RX-V773
    ---------------
    onkyo TNR-818
    denon AVR-3313 (bir üst sınıfa da girebilir, denon da ara model eksiği var)
    pioneer SC-2022
    yamaha RX-A820
    ---------------

genelde bu cihazlar yurtdışında satış fiyatları olarakta, forumlarda da böyle sınıflandırılıyor. ancak türkiye'de her distrübitor ne geçirirse ona göre sınıflarda fiyat farkı oluşuyor.

Geçirme kısmına +1 diyorum ..
    Aslında 3313 benim bu yakında oldukça yogunlaştığım bir model ....yada benzer Marantz 6007 veya 700/ ..
    fiyat olarak yurt dışında belirttiginiz sınıftakidiger modelleri ile (Pio hariç) denk fiyatlara bulunuyor (1000usd altı) .. pio daha pahallı ..

Acaba mevcut AVR 1910 un yerine bunu taksam perforansta (özellikle ses.. ) ne kadar getirim olur .. bir fikriniz var mı ?_

• Onu bilemeyeceğim ama Marantz için Denon markasının farklı kasayla satılan modeli diye yazıyor her yerde. Yani içinde aynı sınıf cihazlarında aynı chipset kullanılıyor. Mesela denon 2313 ile marantz 6007 aynı cihazlarmış temelde. ama marantz 200 dolar daha fazla. sadece sağlamlık, diğer ek özellikler vs farklı oluyormuş.

• PIONEER VSX1122K modeli almanyadaki media markta var linki -http://www.mediamarkt.de/mcs/product/PIONEER-VSX1122K-schwarz,48353,286602,287207.html
    ama 1122 ile 2022 arasında 30 euro var bence çok az bir fark 1122 yerine 2022 tercih edilmeli.
    yoksa fazla bütceyi orlamayıp DENON AVR-2113 420euro alsammı yada tam tersi bütceyi tam zorlayıp DENON AVR-2313 640euro mı alsam.İşte çık işin içinden çıkabilrsen
    en çok kafama yatan denon 2113 ile pio 2022 oldu.Ama pio çok göreceli geliyor kimine göre doğal bir ses vermezken kimi çok memmun ama denon tamamen doğallıyla biliniyor.

atoprak
    onky olarak 616 da olabilir onun fiyatıda 440euro ama yurtdişiındaki avform incelemsinde bu anfiyi yerden yere vurmuş ve çok düşük puan vermiş.Yorumlarıda okudum biraz onkynun bu serisi bana iyi gelmedi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.