Şimdi Ara

Xbox fiyatı 149$'a düşüyor, Sony Playstation 2 fiyatını ise düşürmesi şimdilik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft dev rakibi karşısında biraz daha avantaj elde edebilmek için fiyatını biraz daha geriye çekmiş durumda. Sony ise rakibinin fiyatını geri çekmesinin satışlarını çok etkilemiyeceği düşüncesinde ve sırf rekabet için en önemli gelir kaynağını 14 Nisan yıl sonu bütçesini tutturabilmek için düşürmek niyetinde değil.

    Microsoft böylece 2001 yılının kasımında 299$'dan piyasaya sürdüğü oyun makinesini sonunda 3 sene sonra yarı fiyatına kadar düşürdü. Çıktığından sonra satışlarından memnun olmayan firma mayıs 2002'de 199$'a yine mayıs 2003'de 179$'a ve şimdide nisan 2004'de 149$'a kadar düşürdü.

    Bildiğiniz gibi çok pahalıya üretilen Xbox'ların her satışından firma zarar elde etmekte ama makina için satılan her oyundan lisans hakkı (%20-25) ile zararını telafi edip kara geçmekte. Artık Xbox'ın esas rakibi olarak kabul edilen Nintendo GameCube ise geçen yılın eylül ayından beri 99$'dan satılmakta.

    Sony rakibinden sadece 1 yıl önce daha düşük kapasiteli bir ürün çıkarmasına rağmen geriye doğru PS1 ile uyumluluğu ve oyun firmalarının yoğun desteği sayesinde dünya çapında şimdiye kadar 70 milyon adet konsol satmayı başardı. Pazar liderini Gamecube 15 milyon, Xbox ise 13.7 milyon satış rakamları ile takip etmekte.


    Sayfanın Linki : http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&cid=581&ncid=581&e=2&u=/nm/20040329/tc_nm/tech_microsoft








  • ülkemize hala resmi yoldan Xbox gelmiyor.en kısa zamanda dünyadaki makul fiatlarla Türkiye'de de Xbox bulabilmeyi diliyoruz....
  • Bu biraz zor zira Microsoft dediğim gibi her satılan üründen zarar ediyor ama satılan orjinal oyunlardan para kazanıyor. Bu yüzden bizim gibi korsan oyun üzerine kurulu bir ülkede satışın olmasını bekleyemezsin.

    Sony PSP ile tamamen farklı bir disk ile üretim yapıp satacak bakalım orjinal oyunları almaya mahkum bırakabilecek mi merak konusu. Zira disk dvd yoğunluğunda 6 cm çapında ve üretimi sıkı kontrol altında spesifik bir şey gibi gözüküyor.
  • MS zaten pc piyasanıda vole vurmuşken xboxla da donanım olarak bir kazanç elde etmesini beklemek zaten güç.

    Hele bir de işin içinde ölü teknoloji rambus ve pentium3 733 varsa...
  • oyun satamayacakları için Türkiye pazarı'na girmemeleri bence bir hata.resmi piyasayı tamamen sony'e bırakmış oldular.sonuçta ps2'de ne kadar orijinal oyun satıldığı malum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.