Telefon internetteki resimlerinden oldukça küçük arkadaşlar.. Ağırlığı da mükemmel hafif böyle bir telefona göre. Görünüş olarak da baya bir karizmatik hele de ekranı kapayınca..
Ekran :
Her görenin aşık olduğu, bakmaktan kendini alamadığı bir ekrana sahip. Nokia'nın s60 serisinden 0.1 inch daha büyük bir ekrana sahip. Çözünürlük N90 dan da güzel geldi bana ve renkleri yansıtma özelliği. Bu ekranda resimlere ve videolara bakmak tam bir keyif..
Hafıza kartı :
Telefonun orijinal çıkışında içinde 128 mb microSD(transflash) kartla beraber geliyor. Telefonun dahili hafızası ise 73 mb.. Yani telefon size yaklaşık 200 mb hafıza sunuyor.. microSD kartlar piyasada oldukça uygun fiyatlara bulunabiliyor..
Kamera :
Telefonun kamerası 3.2 megapixel.. Kamera menüsü ise tamamen dijital fotoğraf makinesiyle aynı diyebilirim. Ekranı tam geriye çevirip tuş takımının üstüne yatırdığınız zaman kamera otomatik olarak açılıyor. Deklenşöre 2 sn. süreyle basılı tutuyosunuz autofocus yapıyor. Sonra size ekrandaki hedef bölgesi yeşil imleç verdiği zaman eliniz çekip bir daha basıp çekiyosunuz bu sefer, çekimi yapıyor.. Kamera kalitesi çok çok iyi. Piyasadaki 3 megapixelli diğer tellere oranla oldukça iyi...Telefonu ne kadar karanlık bölgeye çekerseniz, kendini aydınlatmaya uğraştığı için, o kadar yavaşlıyor ekran.. Yani bir nevi sizin gece modunu açmanıza gerek kalmıyor.. Bu nedenle içerideki fotolarda daha hassas olmak gerekiyor.. Foto kalitesi dijital makineleri aratmıyor. İçeri çekimlerde bile noise sıfır
Video :
Telefon mpeg-4 formatında 352x288 boyutunda ve 15 fps video çekiyor (N70 ile aynı) Zaten inceleme videosu aşağıdadır..
Ses :
Telefonun hoparlör sesi nokianın N serisine ve diğer serilerine göre (6270 ve 3250 ile kapışır) oldukça kaliteli.. Çift hoparlör var ve müzik dinlemek gerçekten hoş.. Basları ve tizleri öyle dolgun ve tok veriyor ki harika.. Kulaklıktaki ses, SE ile maalesef yarışamaz. Nokia ile aynı diyebilirim. Nihayetinde tatmin edici..
İşletim sistemi:
Java kullanıyor. Oyun ve uygulama bulmak şu an için güç..
Örnek fotolar :
Aşağıdaki camlı resimlerde camlar baya kirliydi; ancak yakın nesnelerden foto kalitesi belli oluyor
Evet sonunda senden istenilen P850 incelemesini yaptın, saolasın..
Telefonun kamera performansı beklediğimden iyi çıktı, 3250 ile yarışır demişsin ses kalitesine.. Eğer 3250 kadar mükemmel ses veriyorsa, çok iyi.. Keşke P850 alsaydım
Kamera performansına hayran kaldım yaa? Makro çekimi en az kaç cm den yapabiliyor? K750 10 CM.'ydi.. Sanırım bu da 10 CM felandır..
Hayırlı olsun bu arada güle oynaya kullan..
Foto için alınabilecek bir cihaz... Ya birde ses kalitesine 3250 ile yarışır demişssin ama sonrada sonyericssonlarla yarışamaz demişsin. 3250 şuanda w800-k750-w900 gibi cihazlardan daha kaliteli ve yüksek ses veriyor bu nasıl oluyor anlamadım.. İncelemede çelişki var..
Necati abi tekrar hayırlı olsun..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi van_hoijdonk -- 8 Mayıs 2006; 21:19:53 >
Ya birde ses kalitesine 3250 ile yarışır demişssin ama sonrada sonyericssonlarla yarışamaz demişsin. 3250 şuanda w800-k750-w900 gibi cihazlardan daha kaliteli ve yüksek ses veriyor bu nasıl oluyor anlamadım.. İncelemede çelişki var..
Katılıyorum..
İnceleme aceleye geldi sanırım?
Ya birde ses kalitesine 3250 ile yarışır demişssin ama sonrada sonyericssonlarla yarışamaz demişsin. 3250 şuanda w800-k750-w900 gibi cihazlardan daha kaliteli ve yüksek ses veriyor bu nasıl oluyor anlamadım.. İncelemede çelişki var..
Katılıyorum..
İnceleme aceleye geldi sanırım?
Yaw arkadaşlar dikkatli okursanız KULAKLIK SESİ dedim yaw.. 3250 yi dinlemedim.. Se den kulaklık olarak düşük nokia ile aynı.. Ve bir de diğer s60 serilerini geçer; ama 6270 ve 3250 ile kapışır dedim HOPARLÖRDE (bu sadece nokia için kıyas oldu)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revolver40 -- 8 Mayıs 2006; 21:29:13 >
Revolver40, Güzel inceleme olmuş,ellerine sağlık telefonun hayırlı olsun..en iyi kameraya sahip telefon,ayrıca fotoğraflarda gece çekimde bile renkleri doğal yansıtmış
Çektiğin fotolar Güzel Ancak kamara D600 Deki gibi titreşimlere Duyarlımı Küçük Hareketlerde fotolar bulanık çıkıyormu Video çekimi sanırım D600 ile aynı değerlerini karşılaştırdım D600 sadece güneşli dış çekimlerde iyi çekiyordu İç çekimlerde floresan ışığında güneşli iç çekimlerde kötü çekiyordu Bunun iç çekim Performası nasıl Son olarak Video ve foto kayıt yolu olarak hafıza kartı gösterilebiliyormu .. Eğer gösterilemez ise video çekim süresi 10 dk civarında olur Sürekli hafıza dolu diye belirir işin yok ordan oraya buraya taşı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narinci -- 8 Mayıs 2006; 21:35:35 >
Bugün aradım ama bulamadım, elimdeki telefonu sattığım gün, bundan alacam bi tane. Senden bir ricam olacak, bir kitabın sayfalarını çekebilirmisin, bu benim için önemli, yazıların okunurluk durumuna bakmak istiyorum.
Hayırlı olsun iyi günlerde kullan, harika bir cihaza benziyor.
bende geçenlerde P850 mi aldım.. tek kelimeyle mükemmel kalitede resimler çekebiliyor, çok kaliteki malzemeler kullanılmış bu ürün için, fiyatını hakkediyor
Revolver40, Güzel inceleme olmuş,ellerine sağlık telefonun hayırlı olsun..en iyi kameraya sahip telefon,ayrıca fotoğraflarda gece çekimde bile renkleri doğal yansıtmış
Sağol kardeşim
Çektiğin fotolar Güzel Ancak kamara D600 Deki gibi titreşimlere Duyarlımı Küçük Hareketlerde fotolar bulanık çıkıyormu Video çekimi sanırım D600 ile aynı değerlerini karşılaştırdım D600 sadece güneşli dış çekimlerde iyi çekiyordu İç çekimlerde floresan ışığında güneşli iç çekimlerde kötü çekiyordu Bunun iç çekim Performası nasıl Son olarak Video ve foto kayıt yolu olarak hafıza kartı gösterilebiliyormu .. Eğer gösterilemez ise video çekim süresi 10 dk civarında olur Sürekli hafıza dolu diye belirir işin yok ordan oraya buraya taşı
Kardeş hafıza 78mb olduğu için pek sorun olmuyor bu hafıza kartına atma olayı Zaten yazdım iç çekimlerde kamera daha hassaslaşıyor. Videoda iç mekanda daha hassas.
@mfbedir, resim çok güzel tebrikler.. Gündüz ben beyaz dengesini "gündüz" yapıyorum.. Daha farklı bir şeffaflık katıyor emin ol Senin bu çektiğin otomatik galiba
Revolver 40 arkadasım hayırlı olsun cok iyi inceleme olmus ben de aldım 4 gun once cok ama cok memnunum. Bu sırada macro cekim diyorsun ya o cekim telefondaki bir cekim modu mu yoksa yakından cekim yapıyosunda ona mı makro cekim deniyor. Cahilligimi bagıslayın.
Revolver 40 arkadasım hayırlı olsun cok iyi inceleme olmus ben de aldım 4 gun once cok ama cok memnunum. Bu sırada macro cekim diyorsun ya o cekim telefondaki bir cekim modu mu yoksa yakından cekim yapıyosunda ona mı makro cekim deniyor. Cahilligimi bagıslayın.
Bir nesneye yaklaştırdığın zaman zaten deklenşöre 2 saniye basılı tuttuğunda makro moda geçiyor