Şimdi Ara

2.0GHz hızındaki dört çekirdekli Snapdragon S4 Prime çipsete sahip ilk telefon LG tarafından CES 2013'te tanıtılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 2.0GHz hızındaki dört çekirdekli Snapdragon S4 Prime çipsete sahip ilk telefon LG tarafından CES 2013'te tanıtılabilir




    OLED televizyonlardan küçük ve orta ölçekli panellere kadar ekran teknolojileriyle ilgili birçok tanıtım gerçekleştireceği bildirilen LG Display'in 5.5 inç büyüklüğünde Full HD (1920 x 1080) çözünürlüklü, 403ppi piksel yoğunluğuna sahip ve yalnızca 1mm çerçeveye sahip bir akıllı telefon ekranı sergileyeceği ortaya çıkmıştı. İlk olarak GSMArena, ardından Digitimes'ın haberine taşıdığı bir iddiaya göre; Güney Koreli teknoloji devi yeni telefon panelini tanıtmakla kalmayıp bu paneli bünyesinde barındıran amiral gemi akıllı telefonunu da resmen gün yüzüne çıkaracak. Optimus G2 ismiyle piyasaya sürülmesi beklenen cihaz, oldukça dar bir çerçeveye oturtulan 5.5 inçlik ekranını tek elle tutuşu zorlaştıracak bir enine genişlemeye gerek duymadan yapısında ihtiva edebilecek.

     

    Geliştirme çalışmalarının LG ve LG'ye bağlı alt kuruluşları kapsayan bir proje kapsamında birkaç ay önce başladığı ortaya çıkan ikinci nesil Optimus G, tıpkı Snapdragon S4 Pro APQ8064 çipsetli ilk telefonlardan biri olan halefi gibi çipset anlamında bir ilke imza atabilir. Yüksek çözünürlük desteğiyle yeni nesil akıllı televizyonları hedef alan Snapdragon S4 Prime serisinin 2.0GHz hızında ARM Cortex-A15 mimarisi örnek alınarak geliştirilen dört çekirdekli Krait işlemci, Adreno 320 grafik birimi ve çift kanallı LPDDR3 (667/800MHz) sistem belleği desteğine sahip iletişim modemiyle bütünleşik haldeki MSM8974 modelli üyesinden gücünü alacağı ileri sürülen Optimus G2'nin 2GB RAM ve yeni nesil CMOS kamera sensörüyle donatılması bekleniyor. Diğer teknik özellikleri bilinmeyen telefonun NVIDIA Tegra 4 ve dört çekirdekli Samsung Exynos 5 ile benzer seviyede bir işlem performansı ortaya koyacağı tahmin ediliyor.

     

    Çeşitli kaynaklardan gelen bu iddiaların yanı sıra LG tarafından resmen yayınlanan CES 2013'teki duyurularla ilgili tanıtım videosu da bir akıllı telefon modelinin yolda olduğunu yukarıdaki görseli gözler önüne sererek ilan ediyor. Türkiye saatiyle 8 Ocak, 06:00'da başlayacak olan LG'nin basın konferansıyla ilgili daha fazla detay için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.

     




  • insanları önce 1.nesil Optimus G ye doyurun,yine ne yapıyorsanız yapın...cihazların adları var kendileri yok...

  • benim laptoptan iyi lan donanım nası iş anlamadım bu telefon sektörünü anlamak mümkün değil donanım var yazılım yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gayipten Gelen Ses

    benim laptoptan iyi lan donanım nası iş anlamadım bu telefon sektörünü anlamak mümkün değil donanım var yazılım yok

    Intel tekel olmadigi (pc'de oldugu gibi) icin cok hizli gelisiyor mobil islemciler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Statistik


    quote:

    Orijinalden alıntı: Gayipten Gelen Ses

    benim laptoptan iyi lan donanım nası iş anlamadım bu telefon sektörünü anlamak mümkün değil donanım var yazılım yok

    Intel tekel olmadigi (pc'de oldugu gibi) icin cok hizli gelisiyor mobil islemciler

    O zaman gugıl tekel diyebilir miyiz?
  • 2 ghz Medfield için, tuu kaka, bi cacık diil, anca frekansa abanırlar derken, 2ghz hızındaki Krait mı gelişim yenilik oluyor?? Mobil işlemcilerin bi yere gittikleride yok geliştikleri de yok. Daha doğru düzgün piyasada olmayan a15 2010'da lansmanı yapılmış(A9 ne zman??). Yüksek güç tüketiminden dolayı A15'i telefona almak kolay olmadığından, herkez naparız ne ederiz de aradan sıyrılırız peşinde. Benchmarklarda öne çıkalım da, normal kullanımda zaten bi fark anlamazlar olayının peşinde olacak herkez big.little ile.

  • android gibi işlemci ve ram canavarı varken , 5ghz işlemci bile gelir yakında :) kimsede demezmi google'a senin dandik işletim sistemin yüzünden donanıma neden bu kadar para vermek zorundayız diye...

  • 326 PPI'dan sonrasını göz algılamıyor diyorlarken, 403'lere çıkmak göz boyamaktan, pili sömürmekten başka birşey değil.
  • arkadaş bi kişide dememiş ki lan daha optimus G yi görmedik yeni telefon tanıtıosunuz dallamalar die

  • bi kişide dememiş ki lan daha optimus G yi göremedik yeni telefon tanıtıosunuz öküzle diye

  • "Uyan LG Türkiye uyan" Optimus G 'yi getirme becerisi olmaz mı koca firmanın....

  • Arkayida cam yapsin nexus 4 gibi bu zaten 2.0 ghz la 80 derece falan gorur 5.5 inch in ustundr bir yumurta kirar yeriz pratik olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikleri yüzünden androidden vazgeçemiyorum ama performans olarak nefret ediyorum. Hacı 4 senede dandik 512mhz işlemci +128mb ramli telefonlardan a15 quadcore işlemci + 2gb ramli canavarlara geçtik ama android yine arasıra kasıyor, donuyor, takılıyor.

    ÖNCE DONANIMI HAKEDEN ADAM GİBİ YAZILIM YAPMAYI ÖĞRENEMEDİLER özellikle de lg

  • Ubuntu ile bunu laptop gibi kullanabileceğiz mesela :) klavye + mouse süper olur

  • Artik android pazarinda o kadar hizli duyuruyorlar ki yeni modelleri bir onceki nesil uretilmeden yenisi cikiyor. ahahahaha ulan google pazari ele gecirecegim diye tum sektoru maymun ettin ama sana mi kizayim yoksa pesine takilanlara mi yoksa bilincsiz kullanicilarina mi???

  • Sanki daha Optimus G veya Nexus 4'ü görebildikde bide bu kaldı. LG isterse 8 çekirdekli telefon yapsın nasıl hiç bizi alakadar etmiyor. LG optimus G ve N4 ile bir atılım yaptı fakat onuda eline yüzüne bulaştırdı. Azıcık bir itibari vardı, insanların gözünde o da yok oldu...

    İnce çerçeveli tasarımıda merak etmiyor değilim, eğer gerçekden ön yüz tamamen ekran olacaksa CES 2013'e damgasını vurabilir. Çünkü bu konuda diğer firmaların bir çalışması yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 4 Ocak 2013; 12:28:02 >
  • LG bıldır ki yediğin hurmalar gelir .... tırmalar... sana başka birşey demiyorum

    400 bin tane ürettiğin NEXUS 4 ile ne kadar rekabetçi ve büyük firma olduğun ortada sen git internet kafelere 22" ekran üret yada ütü çamaşır makinesi filan üret ama aman diyim şu mobil sektörden elini bir çek.

  • htc ne zaman tanıtacak telefonu sense oldugu sürece htc :)

  • Optimmus G 'yi göremedik diyen at gözlüklüler sanırım.Bunun Türkiye'ye özgü bir durum olduğunu göze alın ona göre yorum yapın. Ebay'danda bir bakın lg optimus g'ye altta özellikleri var karşılaştırmaları koymuşlar 1080p çözünürlükteki başarısı galakxy s3 le s2 toplamı kadar :) ...Herkes tutturmuş yazılımda yazılım bi bitmediniz arkadaş.Bu adamlar 2 senedir nerdeyse bütün telefonlarında öncü teknoloji firması oldular birazda bardağın dolu tarafından bakın.Adamlar f/p ürünü satıyor bu fiyata bu özelliklere iphoneden 1000 tl fazla ödeyeceğime burdan alırım .Benim anlamadığım 1000 tl eksik veriyorsunda herşey iphone gibi yada samsung s3 olmasını bekleyemezsin dimi?Ordada yazılım konusunda biraz geride kalıyor olay bu adamlar illa bizden alın demiyor.

  • batarya olayına hiç çözüm üretilmiyor nedense. sadece işlemciden ibaret telefonlar

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.