Şimdi Ara

AMD Fusion A10-5700 'En Hızlı İkinci Trinity' işlemci inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • AMD'nin Trinity kod adlı ikinkci nesil Fusion işlemci ailesinin en hızlı masaüstü işlemci modellerinden A10-5700'ü inceliyor, A10-5800K ve Intel Core i3-3225 ile karşılaştırıyoruz.

     

     



  • AMD nin A10-5700 işlemcisini 2 çekirdekli e8400 bile ikiye katlıyor bırakın i3-i5'i :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 3 Ocak 2013; 21:42:44 >
  • Mobil haber çöplüğü içinde bu tür incelemeler gördüğüm an gözlerim yaşarıyor.

  • inceleme için teşekkürler bir ricam olacak eski core duo ve quad serisi işlemcilerle karşılaştırma yaparmısınız elinizde model yokmu bu sistemlerden fusionlara yükseltmeyi düşünenler için sadece fikir oluşturması amacıyla performans farkı masrafa değermi diye görebilmek isterdim mümkünse tabi iyi günler dilerim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Normandia_06

    AMD nin A10-5700 işlemcisini 2 çekirdekli e8400 bile ikiye katlıyor bırakın i3-i5i :D


    http://www.cpu-world.com/Compare/456/AMD_A10-Series_A10-5700_vs_Intel_Core_2_Duo_E8400.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soul741 -- 4 Ocak 2013; 0:05:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Normandia_06

    AMD nin A10-5700 işlemcisini 2 çekirdekli e8400 bile ikiye katlıyor bırakın i3-i5i :D


    kesin işlemcin e8400 dür.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Normandia_06

    AMD nin A10-5700 işlemcisini 2 çekirdekli e8400 bile ikiye katlıyor bırakın i3-i5'i :D

    http://www.anandtech.com/bench/Product/676?vs=56
    Hadi simdi cik git.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kımyasal

    Mobil haber çöplüğü içinde bu tür incelemeler gördüğüm an gözlerim yaşarıyor.


    Aynen, bıktım artık bende telefonlarla ilgili haberlerden. Eskiden böyle miydi burası. Günde 8-10 haber çıkardı sindire sindire okurduk. Şimdi ise yoruldum haber takip etmekten. Siteleri gezip durmak yerine google reader kullanıyorum, çoğu haberi hiç açmadan okundu deyip geçiyorum.

    Anlamadılar gitti. Habercilik işi bana göre her şey dahil oteller gibidir. Restoranda yüzlerce yemek var ama insanın yiyebileceği kapasite bellidir. Yada o kadar çeşit arasından en çok sevilen ve tüketilen bellidir. Hiç bir zaman en sevilenler hariç bütün yemekler bitmez. Pek çok yemek sürekli çöpe gider. Zaten her şey dahilde çok çeşitli yemek yapıldığı için usta kendini tam olarak işine veremez ve en iyi olduğu işi bile diğerlerine zaman ayırması gerektiği için tam anlamıyla yapamaz. Onun için her şey dahiller yerine alakart restoranlar insanlar tarafından en çok tercih edilendir.

    Donanımhaber şimdi bundan kendine pay çıkar.





  • Bence düşük maliyetli sistemlerde artık fusion işlemler kullanılmalı.

    Daha çok böyle sistemlerde i3 lerin amd lere göre özellikle güç tüketimi konusunda avantajı oluyordu. Bu nedenle tercih sebebi oluyorlardı.Fakat artık görüldüğü üzere bu avantajı kaybediyor i3 ler.

    Bence bu fark dahili gpu güçlerinin farkından birde nm farkından kaynaklanıyordu.

    AMD 28nm 3.nesil fusion ları çıkardığında HD8000 serisinden gpularla bu segmentte rakipsiz olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kımyasal

    Mobil haber çöplüğü içinde bu tür incelemeler gördüğüm an gözlerim yaşarıyor.


    Donanım Haberi bu seviyeye getiren konular bunlar.. biraz özüne dönmesi lazım.. 1001 çeşit anroid telefonu haberi görmekten bıktık

  • erdi ve önder bey bundan sonraki crysis 2 ve benzeri gelişmiş oyun değerlendirmesinde mümkünse köşe yumuşatma kapalı şekilde test edebilirmisiniz ve min max fps şeklinde bir sunum yapabilirmisiniz ? misal şuanda ortalama 25 fps lik bir crysis 2 testi kullanıcı için bu oyunu oynamak için yeterli değil intibası uyandırıyor ancak köşe yumuşatma kapalı (atıyorum) min 23 max 40 fps ortalama 31 fps idare eder düzeydedir. böyle biri 18 diğer 25 fps olunca zaten ikisininde bir icraatı yokmuş iki karıncanın yarışı gibi algılanabiliniyor.



    uzun lafın kısası 2 işlemcinin grafik performansı arasında ciddi oranda bir fark varsa test sunumlarında aynı oyunu birinin akıcı deneyim sunamadığı ayarlarda diğerinin oyunu akıcı bir şekilde oynattığını görmek istiyoruz (yada istiyorum ) ki bu güç farkının bir anlamı olsun şimdi neredeyse tüm oyunlarda ya ikiside oyunu akıcı şekilde oynatıyor yada ikiside oyunu akıcı şekilde oynatamıyor gibi görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baysan240 -- 4 Ocak 2013; 0:58:20 >




  • iyi hoş da, 5700 ya da 5500 trinity APU yok ki piyasada.



    bi de tartışıyorlar, bi güzel değerlendirme yapıyorlar; "5800K mı 5700 mü tercih edilmeli, hangisi kime hitap ediyor" falan fıstık... olmayan APU'yu inceleseniz ne olur, yorumlasanız ne olur, kıyaslasanız ne olur............



    o kadar inceleme yapacağınıza, bu APU'yu nerden alabileceğimizi de söyleseydiniz keşke..! ya da neden piyasada olmadığını?? gelip gelmeyeceğini?? (geleceğinden umudum da yok açıkçası. LIano 3800 ve 3600 modellerini de sadece kağıt üstünde görebilmiştik zaten)

  • benim i5-3210 cinebench de stock hızda 2.88 alıyor bu ne yahu,TDP ye bak performansa bak

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ehhalil

    iyi hoş da, 5700 ya da 5500 trinity APU yok ki piyasada. bi de tartışıyorlar, bi güzel değerlendirme yapıyorlar; 5800K mı 5700 mü tercih edilmeli, hangisi kime hitap ediyor falan fıstık... olmayan APUyu inceleseniz ne olur, yorumlasanız ne olur, kıyaslasanız ne olur............o kadar inceleme yapacağınıza, bu APUyu nerden alabileceğimizi de söyleseydiniz keşke..! ya da neden piyasada olmadığını?? gelip gelmeyeceğini?? (geleceğinden umudum da yok açıkçası. LIano 3800 ve 3600 modellerini de sadece kağıt üstünde görebilmiştik zaten)

    http://www.akakce.com -www.ucuzu.com, bu siteleri örnek olarak veriyorum. Birçok site var satış yapan ülkeye yeni giren ürünleri bulursun.. Tabi arama yapmayı da bilmek lazım.. Yabancı sitelerden kargo ücreti ödemeden ptt kargo ile bile geliyor.. Yeni ürün listelere girmesi zaman alır..





  • ne demek "arama yapmayı bilmek lazım"

    fiyat arama motorlarını da, nasıl aranacağını da yıllardır bilirim. ukalâlığın lüzumu yok.. satan bir yer bulabildiysen, linkini verirsin adam gibi..
  • Önceki incelemelerdeki bazı eleştriler dikkate alınmış sanırım, o yüzden tşkkler.

  • Arkadaşlar bir allahın kulu söylesin lütfen. Entegre grafik birimli işlemcilerin grafik performansları , harici ekran kartına tablodaki kadar ekstra bir performans sağlıyormu ? Yoksa harici kart takılıysa , entegra kart çalışmıyormu ?

    Daha kolay sorayım. Harici ekran kartıyla 100 fps aldığımız bir oyunda , 30 fps de işlemcinin entegre grafik birimiyle 130 fps oynayabilecekmiyiz ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baran.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Normandia_06

    AMD nin A10-5700 işlemcisini 2 çekirdekli e8400 bile ikiye katlıyor bırakın i3-i5'i :D

    http://www.anandtech.com/bench/Product/676?vs=56
    Hadi simdi cik git.

    amd nin en kral işlemcisi bile cep telefonlarında kullanılan ARM işlemcilerinden bile yavaş :D yemişim testi
    şunlara işlemci diye para veriyorlar :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 4 Ocak 2013; 4:34:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TeufeL-07

    Arkadaşlar bir allahın kulu söylesin lütfen. Entegre grafik birimli işlemcilerin grafik performansları , harici ekran kartına tablodaki kadar ekstra bir performans sağlıyormu ? Yoksa harici kart takılıysa , entegra kart çalışmıyormu ?

    Daha kolay sorayım. Harici ekran kartıyla 100 fps aldığımız bir oyunda , 30 fps de işlemcinin entegre grafik birimiyle 130 fps oynayabilecekmiyiz ?

    İşlemcilerde olan entegre grafik birimleri 5 para etmez bir faydası da yoktur onlarla ancak webde flash oyunlar oynanır hemde işlemci bu uyduruk grafik birimi nedeniyle daha fazla ısınır ... işlemci içerisinde de daha fazla alanı gasp eder :D
    duyumlara göre önümüzde ki yıl adsl modem de entegre edeceklermiş işlemcilere



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 4 Ocak 2013; 4:35:06 >




  • güç tüketim değerleri bu incelemenizde olağan sonuçlar vermiş ancak daha önceki incelemede(alttaki linkte) neden sonuçlar çok uçuktu ? Bu konuya bir açıklık getirin yoksa yaptığınız incelemelere güvenim kalmayacak artık..
    http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/intel-Core-i33225-video-inceleme-HD4000-Fusion-Trinitye-karsi.htm

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.