cok saol valla cok makbule gecti. ben yazarken zorlanmiyorum alistim baya gayet basit geliyo.bitek diger arkadasin dedigi gibi kapaktan dolayi bazen 0 yerine 8e falan basilabiliyo ama o kadar onemli bisey degil bence.
bence arkadaşlar incelediğim kadarıyla bu telefona verilen paraya yazık.
doğru flaş yok, otofokus yok, makro yok. hadi kamerayı geçtim mp3 için alınacaksa o fiyat nedir öyle, ayrıca hafıza kartı olmamasıda bir eksi. müzik için alınacaksa bunun yerine en az 2 kat daha ucuz olan 3250 alınabilir. bu tel sadece karizması için alınabilir, eğer komplike özelliklere daha çok önem veriliyorsa n80 almak veya n93'ü beklemek daha mantıklı...
4gb hafıza var daha ne olsun.hafıza kartını neresine takacaksın ki bu telefonun
symbian + geniş ekran ve çözünürlük + ekran aydınlatma ışıkları (floresan) + symbian gereği aynı anda çalışan programlar + hızlı bir işlemci = sonuç olark bunlar birleşince pil ömrü bayağı kısalıyor....
bu symbian şletim sisteminin bir harcamsaıdır. ama java telefonlar daha fazla mp3 dinletebilr daha çok şarz gider . mesela k750i w800 gibi teller n91 daha uzun mp3 çalar ama onun kadar kaliteli çalamaz (kullananların yorumları ben kullanmıyorum n91)
sonuç olark pil uzun ömürlü olsun dersen java ve hızlı telefonlar alırsın ama yukarıdak symbin özelliğini kafandan çıkarman gerekir bu iş böyle.
yani her gün şarz edince çokmu elektrik parası geliyor anlamadım ben...
wireless gayet kullanisli bana gore.hele ki istanbulda bi cok yerde kafede falan beles wireless baglanti bulunabildigini dusunursek cok ise yariyo.browserida cok hosuma gitti fare imleci var joystickle onu kullanabiliosun istedigin siteye giriyosun direk mp3 fln indir hatta yani ayrica bedava oldugu icinde kontur kalmicak yok para gircek falan derdide olmuyo.laptopun buldugu butun wirelesslarida buluyo yani genis galiba cekim alani baya.
Bugün telefoncu da n91 ve n80 i gördüm..resimlerdeki gibi kaba değil 2 telefonda n91 daha güzel göründü gözüme..
ikisinin de fotoğrafını çektim sl75imle..(yansıma var ama kusura bakmayın ).. fotoğrafları buraya ekleyeyim.. n80;
n91;
tabi n80in siyahını gördüm..n91in gümüşünü..rengin de etkisi olabilir n91in güzel gözükmesinde.. n80de boyut olarak daha avantajlı n91e göre..grisi belki daha da güzeldir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qui¢K_Mυяdє® -- 14 Mayıs 2006; 16:19:14 >
Orjinalden alıntı: RISE OF APOCALYPSE
quote:
Orjinalden alıntı: katibim
quote:
Orjinalden alıntı: UnReAL_BoY
arkadaşlar temmuz sonuna kadar bekleyip n93 mü almak mantıklı yoksa n91 mi ???
n93 çıkınca zaten herkes başka başka teller aldığına pişman olacak gibi
n90 icinde oyle diyorlardı ayrıca telefonun temmuzda tr ye gelmesi zor.
amd 64 X2 4400+@~2650mHz msi k8n diamond 4x1 gb twinmos 2.5-5-5-7 ddr 4x250 gb western digital wd2500ks 16 mb cache sata2 hdd raid 0 2xlg dvd writer ati x800xt audigy 2 zs inspire 7900 7+1 cooler master stacker kasa
n91 ekran çözünürlüğü 176x208 mi??? eğer böleyse sırf ekrandan dolayı alınması sakıncalı derim çünkü arkadaşta 6680 var oda 176x208 çok kalitesiz gösteriyo herşeyi ve n91in çektiği fotolardan daha iyisini abimin s700le çekiyom ben
Benimde bir arkadaşım N91 aldı.2 Milyara almış 5 ay taksitle.Çok memnun kaldı.
Ses kalitesine önem veriyorsanız, mükemmel malzeme kalitesi ve müthiş tasarım, gelişmiş bağlantı özellikleri istiyorsanız N91 alın.Resimlerde biraz kötü görünüyor ama elde süper duruyor
Sadece kamera ve ekranını beğenmedim ama bunlar boşverin gitsin.N91'in ses kalitesi, malzemesi, karizması yeter
Çok pahalıya almış yaw.O kadar para verilirmi.Ben bu kadar n91 manyağıyım ama o kadar parayı verecek kadar kendime güvenmiyorum. Durumu iyi arkadaşın demekki.Güle güle kullansın iyi bi seçim yapmış.
sarkı geçişleriyle ilgili bir olumsuzluktan bahsedilmiş.
telefon hafızasına en ufak dahi hiç bişe yüklemeyin, bu alette telefon hafızası önbellek olarak kullanılıyor microdriverdan şarkılar önce buraya aktarılıp ardından çalmaya başlıyor. her şarkı bitiminde yeni bir şarkı seçmeye kalkmak, hem biraz gecikmeye neden olabilir hemde pilin hemen bitmesine sebeb olur. neden mi ? çünkü siz her şarkı seçmek için hafızayı taradığınızda mictodriver çalışmaya başlar. bu yüzden kendinize playlistler hazırlayın ve bir playlistin tamamını çalmaya başlayın. böylece o playlistteki şarkıların alabildiğini telefon önbellek olarak kullandığı tel hafızasına alacak, mirodriver tek sefer çalışıp tüm şarkıları attığı için pil daha uzun gidecektir..
Çok pahalıya almış yaw.O kadar para verilirmi.Ben bu kadar n91 manyağıyım ama o kadar parayı verecek kadar kendime güvenmiyorum. Durumu iyi arkadaşın demekki.Güle güle kullansın iyi bi seçim yapmış.
Evet ben bu konudan daha öncedende bahsetmiştim.Çeşitli risklere karşı korumada sağlıyor bu sistem.Önbellek teknolojisi microdrive larda kullanılıyor.N91 de şarkı seçip çalmaya başladıktan sonra telefon yaklaşık 20 saniye kadar şarkıyı önbelleğe kaydediyor.Daha sonra telefon microdrive ı durdurarak hem güç tasarrufu sağlıyor hemde güvenlik olarak azda olsa bir nevi güvenlik sağlıyor.Arkadaşların bahssettiği şarkıdan şarkıya geçen zamanın bazen uzayabilmesi microdrive ın duruş modundan tekrar hareket haline geçiş ve şarkıyı okuyabilmesi arasında geçen zamanı gösteriyo.Bu yüzden bazen şarkılar arası süre uzayabilir.Ama şu ana kadar sadece sanırım scarycanary dostum şarkılar arası geçiş süresini 5 sn olarak söyledi ki bu çok uzun bi süre.Bence oda sıradışı bi durum vardır.
quote:
Orjinalden alıntı: face01tr
telefon hafızasına en ufak dahi hiç bişe yüklemeyin, bu alette telefon hafızası önbellek olarak kullanılıyor microdriverdan şarkılar önce buraya aktarılıp ardından çalmaya başlıyor. her şarkı bitiminde yeni bir şarkı seçmeye kalkmak, hem biraz gecikmeye neden olabilir hemde pilin hemen bitmesine sebeb olur. neden mi ? çünkü siz her şarkı seçmek için hafızayı taradığınızda mictodriver çalışmaya başlar. bu yüzden kendinize playlistler hazırlayın ve bir playlistin tamamını çalmaya başlayın. böylece o playlistteki şarkıların alabildiğini telefon önbellek olarak kullandığı tel hafızasına alacak, mirodriver tek sefer çalışıp tüm şarkıları attığı için pil daha uzun gidecektir..
Evet ben bu konudan daha öncedende bahsetmiştim.Çeşitli risklere karşı korumada sağlıyor bu sistem.Önbellek teknolojisi microdrive larda kullanılıyor.N91 de şarkı seçip çalmaya başladıktan sonra telefon yaklaşık 20 saniye kadar şarkıyı önbelleğe kaydediyor.Daha sonra telefon microdrive ı durdurarak hem güç tasarrufu sağlıyor hemde güvenlik olarak azda olsa bir nevi güvenlik sağlıyor.Arkadaşların bahssettiği şarkıdan şarkıya geçen zamanın bazen uzayabilmesi microdrive ın duruş modundan tekrar hareket haline geçiş ve şarkıyı okuyabilmesi arasında geçen zamanı gösteriyo.Bu yüzden bazen şarkılar arası süre uzayabilir.Ama şu ana kadar sadece sanırım scarycanary dostum şarkılar arası geçiş süresini 5 sn olarak söyledi ki bu çok uzun bi süre.Bence oda sıradışı bi durum vardır.
quote:
Orjinalden alıntı: face01tr
playist oluşturduğumda şarkı geçiş süreleri azaldı ama şu ana kadar şarkı atlama tuşuna basar basmaz şarkıya geçtiğini görmedim
Bilmiyorum forumu sık sık takip ediyosan senden başka n91 alan arkadaşların hiçbirinde bu sorun yok.Arkadaşların dediği süre 1ve 3 arası değişiyor.Seninkinde bi anormallik var.
en cok merak ettiğim wifi nasıl kullanıyorsunuz rahatmı? en kısa zamanda gokhan senle buluşmamız lazım abi ben wifi yeri buldum çaylar benden wifi senden
Diğer N91 inceleme forumunda da yazdım. Burada da yazayım. İlk başından beri playlist ile şarkı dinliyorum. Şarkı geçişleri 1 sn ya da daha az. Fakat şunu unutmayın. Bilgisayarda mp3 dinlemiyoruz. Anında geçişleri beklemeyin. Discman'im bile basıldığı anda şarkıya geçmiyor. N91 bence çok hızlı değişiyor. Şu ana kadar 2 sn beklediğim olmadı. Fakat Kişiler'e mp3 zil sesi tonu ekleyince o kişi aradığında telefonun ışığı yanıyor ve 1 saniye sonra arayan görünüyor. 1 saniye sonra da mp3 zil sesi tonu çalmaya başlıyor.
Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz @ 3.4Ghz (8*425), Gigabyte P35-DQ6, OCZ 4*1GB FlexXLC DDR2-800 3-4-4-15, 22" Samsung 2232BW, 512MB Gigabyte nVIDIA GeForce 8800GT + Thermalright HS-03, Creative Audigy 2 ZS Platinium Pro + Creative Megaworks 550 THX 5.1 + Creative DDTS-100, 2*320GB Seagate SATA2 RAID0 (247MB/s), WD SATA2, ASUS DRW-1814BLT DVD+-RW, 1TB Western Digital MyBook Studio Edition, Thermaltake Tsunami VA3000SWA + Tagan 380Watt, GI SB3100i + Linksys WRT300N Router
Doğrudur symbian işletim sistemli telefonlarda öyle bi durum var.1 veya 2 sn sonra şarkı çalmaya başlar
quote:
Orjinalden alıntı: Tora
Diğer N91 inceleme forumunda da yazdım. Burada da yazayım. İlk başından beri playlist ile şarkı dinliyorum. Şarkı geçişleri 1 sn ya da daha az. Fakat şunu unutmayın. Bilgisayarda mp3 dinlemiyoruz. Anında geçişleri beklemeyin. Discman'im bile basıldığı anda şarkıya geçmiyor. N91 bence çok hızlı değişiyor. Şu ana kadar 2 sn beklediğim olmadı. Fakat Kişiler'e mp3 zil sesi tonu ekleyince o kişi aradığında telefonun ışığı yanıyor ve 1 saniye sonra arayan görünüyor. 1 saniye sonra da mp3 zil sesi tonu çalmaya başlıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crux2005 -- 16 Mayıs 2006; 10:44:29 >
en cok merak ettiğim wifi nasıl kullanıyorsunuz rahatmı? en kısa zamanda gokhan senle buluşmamız lazım abi ben wifi yeri buldum çaylar benden wifi senden
olm bnde buldm la gecen dolmuştayken rastgele bi actm 3 yerde birden buldm bnde operyala kısa süreli bi surf yaptm hehehee
Cep telefonunda wifi olayı nasıl oluyor, hangi modeller destekliyor, hangi tür modemlere bağlanarak erişim sağlanıyor, biraz açıklar mısınız?
@Bamkan senin sorunada gelince şu anda benim bildiğim nokia n91 ve nokia n80 de wi-fi var.Wi-fi adsl hizmetinin kablosuz ve kızılötesi dalgalarla belli bir mesafeye kadar yayıldığı bi çeşit internet hizmeti.Sen örneğin n91 ile bu wi-fi olan yerin kapsama alanına girdin ve telefonundan tarama yaptın. Telefon o internet dalgalarının yayıldığı hotspotu bulur ve bi kaç ayarı yaptıktan sonra telefonundan aynen gprs e girermiş gibi kablosuz bir şekilde ve çok daha hızlı bir şekilde internete girebilirsin.Olay bu
telefonlarınız hayırlı olsun arkadaşlar telefonun malzeme kalitesi gerçekten iyiymiş ama foto beni hayal kırıklığına uğrattı ayrıca wi-fi de müthiş bi özellik güzel telefon vesselam...
Bence o kadarda kötü değil fotoğraf kalitesi.Yanlız çekmeyi bileceksin.Işığını ve çekeceğin objeye mesafeni iyi ayarlarsan k-750 gibi fotolar çekebiliyor.Ben buna tanık oldum.İş siz de bitiyo yani
Bende karar verdim begendim ama bi sorum olacak W800 kullanıyordum ve telefonumu Kapattığım zaman açmadan walkman özelliği ile açabiliyordum N91 de bu özellik varmı ?
Processor: Intel core 2 Quad Extreme QX9770 3.20 GHz 1600 MHz 12 Cache Motherboard : Asus P5Q3 Deluxe Intel P45 Chipset System Memory: 4 GB DDR3 2000MHz Extreme Perfonmance Hard Drive Set: 2x Two 300 GB Western digital VelociRaptorr 16 MB cache Optical Drive : Blu-ray Writer/Reader Video Card(s) : 1x NVIDIA GeForce GTX 280 1 GB PhysX Technology Sound Card : Creative Labs X-Fi
Gökhan kardeşim sende biraz kullanma kılavuzunu oku yaw.Bak bende n91 yok senden daha bilgiliyim. Şaka bi yana telefonda algılayıcılar var microdrive hassas olduğundan dolayı zarar görmesin diye teli algılayıcılarla donatmışlar.Fazla sıcakta veya fazla soğukta veya fazla sarsılsığında telefonu kapatıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: gokhan s.
quote:
Orjinalden alıntı: scarycanary
başka işin yokmu senin ne muhalefet adamsın yaa
bu arada bu telefonun microdrive korumasına hergeçen gün aşık oluyorum bugün öğlen otomatik kapandı inanılmaz sıcak vardı
Hadi hayirlisi N91 ciler yeni bir kardes daha katiliyo araniza. Yakinda elimde olacak bu güzide alet. Dis mekan resimleri oldukca tatmin edici buldum. Yorum ve inceleme yapan arkadaslara tesekkürler. Microdrive korumasi nasil kapaniyo otomatik olarak bende anlamadim?
Fujitsu Siemens P4 3.6 GHz || 400 GB || Microsoft Windo s XP Media Center Edition || ATI RADEON X800 || Sony SDM-HS75P 17'' || Epson Photo RX425 3 in 1 || Tevion 5.1 Speaker || Logitech M-BQ85 Laser Cordless Mause || Microsoft Digital Media Pro Keyboard || SE W900i || Nokia N82 || Iaudio Cowon X5L 30 GB || Nikon D100 Professionel ||
kendiliğinden otomatik kapanıyo ben müzik dinliyim dedim hiçbi şarkıyı açmadı sonra uyarı mesajı çıktı işte microdrive kullanılmıo die sonra kapayıp tekrar açtım çalışmaya devam etti
Gökhan kardeşim sende biraz kullanma kılavuzunu oku yaw.Bak bende n91 yok senden daha bilgiliyim. Şaka bi yana telefonda algılayıcılar var microdrive hassas olduğundan dolayı zarar görmesin diye teli algılayıcılarla donatmışlar.Fazla sıcakta veya fazla soğukta veya fazla sarsılsığında telefonu kapatıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: gokhan s.
quote:
Orjinalden alıntı: scarycanary
başka işin yokmu senin ne muhalefet adamsın yaa
bu arada bu telefonun microdrive korumasına hergeçen gün aşık oluyorum bugün öğlen otomatik kapandı inanılmaz sıcak vardı
nası yani nolduki
ya hacım bliormda nası anlıosun microdrive ın kapandığnı