Şimdi Ara

LG'nin 55 inçlik OLED televizyonu 55EM9700 Güney Kore'de resmen satışa sunuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • LG'nin 55 inçlik OLED televizyonu 55EM9700 Güney Kore'de resmen satışa sunuldu


    Rusya'daki elektronik mağazalarından OLED televizyonu için ön sipariş alımına başladığı öne sürülen LG, bugün 55 inçlik ürününü Güney Kore'de satışa sunacağını resmen duyurdu. Ülke genelindeki 1,400 perakende mağazasından uzak doğulu tüketicilerin taleplerini toplayacak olan teknoloji devi, ürünlerin dağıtımına Şubat 2013'ün ilk haftasında başlayacak. LG'nin Ev Eğlence sistemleri bölümü başkanı ve CEO'su Havis Kwon yaptığı açıklamada, eğlence sektöründe yeni bir dönem başlattıkları için büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek yeni nesil ekran teknoloji kullanılarak üretilen bir OLED televizyon piyasaya süren ilk firma olduklarını ilan etti. 

     

    Ching W. Tang ve Steven Van Slyke gibi bilim adamları öncülüğünde ışık yayan organik diyotun gelişiminde büyük rol oynayan ve OLED teknolojisinin mucidi olarak nitelendirilen Eastman Kodak'ın OLED bölümünü 100 milyon dolarlık bir teklifle 2009'da satın alan LG, bu sayede birçok önemli patente sahip olmuş ve OLED ile ilgili yeni araştırma-geliştirme çalışmaları yürütmeye başlamıştı. Samsung'un hakim olduğu bu sektörün yeni yeni şekillenmeye başlayan büyük ölçekli panel segmentinde varlık gösterebilmek için geçen yıl ilk OLED televizyonunu duyuran Koreli üretici, CES 2012'nin en iyi ürünü başta olmak üzere endüstrinin saygın kurumları tarafından çok sayıda ödüle layık görülmüş, fakat 55EM9600 model numaralı televizyonun 2012 yılı içerisinde piyasaya sürememişti.

     

    Bir yıl boyunca çalışmalarını sürdüren ve benzer teknik detaylara sahip 55EM9700 ile piyasaya sürülen ilk OLED TV'nin üreticisi ünvanını elde etmeyi başaran LG yeni nesil televizyonunda, görüntü kalitesini arttıran oksit TFT ve Kodak alımının katkılarıyla geliştirilen dört renk birimine sahip WOLED teknolojisini kullanıyor. OLED ekranlarda mavi altpiksellerin kırmızı ve yeşil pigmentlerden daha erken ömrünü tamamlaması sebebiyle oluşan renk bozulmalarını önleyen, %50 enerji tasarrufu sağlayan, parlaklığı ve kontrast oranını arttıran beyaz OLED teknolojisi, panelin kullanım ömrünü 100,000 saate (~11 yıla) kadar çıkarıyor. Halihazırda satışa sunulmuş hiçbir televizyonla mukayese edilemeyecek düzeyde gerçekçilik, geniş renk yelpazesi ve izleme açısı sunan 55EM9700, sadece 4mm kalınlığında ve 10 kilogramdan daha hafif dizayn edilmiş.

     

    Ultra HD çözünürlük standardını benimsememiş olmasına karşın görüntü kalitesi anlamında en yeni LCD'leri dahi geride bırakan LG 55EM9700, 11 milyon won (~10.343$ - 18.406TL) fiyat etiketiyle LG'nin Güney Kore'deki resmi mağazalarından ön siparişle satın alınabiliyor. CES 2013'teki tanıtımının ardından başta Amerika, Rusya ve Çin olmak üzere birçok bölgenin ön  sipariş programı kapsamına alınması, Şubat, Mart ve Nisan aylarında ise OLED televizyonun teknoloji mağazalarındaki yerini alması bekleniyor. Ürünün tanıtım videosu aşağıdadır.

     







  • Her yeni teknoloji gibi fiyatı yüksek. Yalnız oled teknolojisinin görüntü performansı tartışılmaz. LG, fiyatını düşürerek tüm dünyaya yaymalı..

  • Fiyat normal değil. 18 bin ne ya?

  • Şu tv nin bir görünüşü yokmu canlı kamerayla neye benziyor

  • Fiyat normal değil. 18 bin ne ya?

  • hakkatende çok ve gereksiz pahalı.
  • Fiyat yorumlarını anlamak mümkün değil.
    Pahalı diyen arkadaşlar herhalde 2001 yılında ortalama 8-10bin TL'ye satılan LCD leri görmediler.
    Yeni çıkan bir ürün için ne bekliyordunuz ki 2-3bin TL'ye mi satılacaktı?

  • lgnin reklam metnini kullanmissiniz heralde
    piyasaya sürülen ilk oled tv sony'nin xel-1'i bildigim kadariyla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackzeros

    lgnin reklam metnini kullanmissiniz heralde piyasaya sürülen ilk oled tv sonynin xel-1i bildigim kadariyla.


    11 inç boyut ve 960x540 çözünürlük? LG'nin ve her ne kadar adı geçmese de Samsung'un başardığı şey günümüz LCD TV'lerin geldiği boyut ve çözünürlüklerde OLED TV üretmeyi başarmak. Bu bakımdan bir ilk evet. Yoksa sorunsuz bir şekilde 4-5 inç boyutlarında üretilen AMOLED-OLED ekranlar yıllardır telefonlarda, MP3 çalarlarda ve fotoğraf makinelerinde kullanılıyor.

  • Bir cep telefonuna 3 bin TL veren adam varken bu televizyona pahalı demek hakarettir bence.

  • oled için LCD ye göre üretimi daha ucuz ve daha kolay diyorlar umarım dedikleri gibi olur. adamlar yatırım arge maliyetlerini çıkarıp yaygınlaştırınca fiyatlar da düşer duvarları oled kaplatırız :) araba fiyatına LCD ve Plazma satıldı zamanında bunu az çok herkes hatırlar tabi ki fiyat düşücek ama 3 seneden önce orta gelir tarafından alınabilir olanları beklemek hayal.
  • Fiyat ilk çıkış rakamlarını kıyaslarsak çokda pahalı sayılmaz.2001 Yılında Akmerkez Panasonic mağazasında 42 inç plazma fiyatlarını sormuştum zaten 2 adet vardı içeride, görevli 21-ila 27 bin lira arasında değişiyor demişti...2 Sene sonra markaların amiral gemileri Oled'ler olur 55 inçleri 7-8 binden satılır.Unutmayın şuan halen ülkemizde panasonic 55 inç bir tv indirimlerle bile 6 bin liraya satılıyor keza yeni gelecek Sony Hx950 'lerde 6-7 binden giriş yapıcakmış.

  • Maşşallah neredeyse cep telefonu inceliğinde alıcısı için çok iyi bir seçim olacak bence.

  • Fiyatına pahalı diyen arkadaşlar 11" 'lik Sony XEL-1 'in 10.000 TL'ye yaklaşan fiyatını görselerdi demek bayılırlardı.
    Sony XEL-1'i canlı inceleme fırsatı bulmuştum, OLED görüntüsü gerçekten enfesti. Eminim ki yeni jenerasyon OLED'ler çok daha güzel olacaktır.
    Diğer teknolojilerin pabucu dama atılmaya yakın gözüküyor.
  • Fiyat şimdilik fazla duruyor.İleride düşeceğini düşünüyorum.Kalitesi tartışılmaz.Müthiş incelikle,harika bir tasarıma sahip.

  • ışık sızması , clouding , dirty screen effect gibi şeyler olmayacak artık aşağıdaki video da ekran kapkara renkler capcanlı hakkaten alkışlanması gereken bir teknoloji

  • pahalı olabilir ama kalitesi önemli bence cok süper bir tv
  • Herkes 8 binlira olacak diye bekliyordu, 18 binlira ile çıktı, alacaz diyenler alamıyacaklar.

  • adamlar oled cıkarsın bizde burda ucuza dandik lg plazmalardan alıcan diye dotumuzu yırtalım hayat mi len bu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.