Şimdi Ara

Samsung'dan yeni nesil Chronos 7 dizüstü bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Samsung'dan yeni nesil Chronos 7 dizüstü bilgisayar


     

     

    Samsung büyük başarı elde ettiği Chronos 7 dizüstü bilgisayarını yeniliyor. Güney Koreli üretici tarafından yayınlanan yeni videoya göre The New Series 7 Chronos olarak isimlendirilen dizüstü bilgisayar, ülkemizde de satılan mevcut model ile kıyaslandığında hem tasarım hem de donanım bazında önemli yenilikler sunacak gibi görünüyor.

     

    Tasarım bazında videodan anlaşılabileceği üzere kasa kalınlığı düşürülen dizüstü bilgisayar, daha yüksek performansı daha taşınabilir bir yapıda sunacak. Intel'in Ivy Bridge platformunu kullanan bilgisayar, AMD'nin yeni nesil mobil grafik birimlerinden olan Radeon HD 8870M ile geliyor. 640 adet paralel işlem birimine sahip olan 992GFLOP seviyesinde tek hassasiyetli işlem gücü sunan Radeon HD 8870M, AMD'nin iddiasına göre Nvidia GeForce 650M GS GPU'sundan oyun ya da uygulamasına göre %70'e varan oranda daha hızlı olmayı başarıyor.

     

    Tüketici Elektroniği Fuarı'nda lanse edilmesi beklenen yeni dizüstü bilgisayarda ayrıca uygulamaların daha hızlı açılabilmesi için Ram Accelerator özelliği ve daha iyi çoklu ortam deneyimi için JBL tasarımı hoparlörler de bulnuyor. Full HD ekrana sahip olan yeni nesil Chronos 7 dizüstü bilgisayarların çıkış tarihi ve fiyatlandırması ise bilinmiyor.  

     







  • Sanırsam bu seri Vaio S ile birlikte Apple Macbook Pro suna rakip olarak planlanıyo. 15.5 da 1,99 Kg Apple nin fiyatının çok yükseklerde olması gibi nedenlerle Vaio S beni daha çok etkiliyor.Apple 17"ten vazgeçsede Chronos gibi Vaio S dede 17" gibi bir model olsa iyi olurdu.

  • Bu ürünün mevcutta bulunanı ortalama 2500-2600tl.Ekran kartı başta olmak üzere donanımına bakarsanız kullanım alanına göre bu leptop iş ağırlıklıdır ama sistemine göre oyun oynanır ama ısınma yaparmı,soğutması nederece yapılmış görmek lazım bu sistemi koyan onuda yapmıştır diye düşünüyorum,çünkü mevcut serileri 2 fanlıdır ve hava çıkışları leptopun altındadır ısı değerleri ortalama bir seviyede tutulabiliyor fiyatıda iş segmentinde olduğu için ortalama mevcut donanımının ve kasa yapısının güzel bir şekilde iyileştirdiğini var sayarsak ortalama 3500tl indirimlerle uygun olabilir bunuda ekran kartında sağlar 1. sınıf yüksek özellikli kartlardan,samsung'da fiyat politikası bellidir şuana kadar tutturdum.15'' modelleri türkiye'ye hemen getirtiliyor fhd olmasıylada fhd isteyenler içinde uygun seçenek olur mevcut modelleri 1600x900. 17'' modeli olursa muhtemelen gelmez önceki 4 modelinde de getirtilmedi.Hem hafiflik hem taşınabilirlik,iş için hem de arada oyun alışkanlığını gidermek için uygun bir seçenk olabilir.




  • 7 serisini çok seviyorum.Şimdiki model ne kadar incelmiş görmek lazım.

  • Ayda yılda bir bilgisayar haberi görmek güzel.



    İçimiz dışımız mobil oldu. Hayır ne varsa mobilde çözemedim. 4 köşe telefonlar, 2 farklı işletim sistemi, kıçı kırık application'lar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elefue

    Sanırsam bu seri Vaio S ile birlikte Apple Macbook Pro suna rakip olarak planlanıyo. 15.5 da 1,99 Kg Apple nin fiyatının çok yükseklerde olması gibi nedenlerle Vaio S beni daha çok etkiliyor.Apple 17ten vazgeçsede Chronos gibi Vaio S dede 17 gibi bir model olsa iyi olurdu.


    Bir profesyonel için macintosh alternatif değildir.Photoshop ve bir iki program dışında Ya windows kullanıyorsunuzdur yada Macintosh ben reviti autocadi macintosh ta çalıştıramıyorum ve birok profesyonelde çalıştıramıyor dolayıysla alternatif olamıyor.Sadece nette gezinip yazı yazan tiplerde pro sayılmıyor.Sonuçta pro anlamda Mac PC nin rakibi değil.İleride belki ama şu an değil.

  • bilmediğim için soruyorum.ultrabook tarzında mı?yani cd çalar vs. yok mu?

  • Bu tür cihazların incelenmesini bekliyoruz

    Telefon, oyun ve yazılım videolarını koymayın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matraxzalim

    bilmediğim için soruyorum.ultrabook tarzında mı?yani cd çalar vs. yok mu?

    Önceki serilerinde yuva tipi dual dvd sürücü vardı ama bunda gözükmüyor kasayı baya incelttiğini gösterir,ultrabook tarzı yapmış öncekinin kalınlığı 2.3cm'ydi.Donanım olarak normal bildiğimiz ultrabooklardan ayrılıyor.
  • Ne de olsa AMD var arkasında fiyat ve performans da yine 1.

  • AMD yanlısı raklam gibi duruyor ama intel ve amd'nin en iyilerini birleştirmişler güzel duruyor tasarım ama sansung dizüstü işini pek beceremedi.AMD 8870m en iyi gpu olursa herhalde nvidia da boş durmaz. 2013 model dizüstülerin tamamen ssd diye geçmesi lazım şimdikiler 30+hdd şeklinde

  • sevdiğim bir laptop modeli 7 serisi gerçketn kasaı çok güzeldi bakalım bu model nasıl olacak ama ekran kartını nvidea kullansaydı daha iyidi.

  • Daha ayrıntılı olarak okumak ve görmek içinhttp://www.samsung.com/us/news/20330 linke tıklayabilirsiniz. Ben 13 inch ve dokunmatik olan modelini bekliyorum. Bakalım fiyatı ne olacak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vercenik53

    quote:

    Orijinalden alıntı: matraxzalim

    bilmediğim için soruyorum.ultrabook tarzında mı?yani cd çalar vs. yok mu?

    Önceki serilerinde yuva tipi dual dvd sürücü vardı ama bunda gözükmüyor kasayı baya incelttiğini gösterir,ultrabook tarzı yapmış öncekinin kalınlığı 2.3cm'ydi.Donanım olarak normal bildiğimiz ultrabooklardan ayrılıyor.

    Bence olmasa da olur bu devirden sonra. ben evde masaüstü bilgisayarıma bile soğutma sistemine biraz daha yer açılsın diye dvd rw takmadım, hiç kullanılmıyor çünkü.
    eskiden dvd oyun falan alır kullanırdık ama artık o da rafa kalktı gibi, bu devirde herşey internetten satılıp alınıyor, indiriliyor vs.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.