Şimdi Ara

İddia : Nokia, mobil telefon bölümünü Microsoft ve Huawei firmalarına satabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • İddia : Nokia, mobil telefon bölümünü Microsoft ve Huawei firmalarına satabilir





    Son dönemlerde yaşadığı mali açıdan çalkantılı günleri Microsoft ortaklığı ile aşmaya çalışan Nokia, yeni Lumia serisi ile tatmin edici satışlar yapsa da yine de satış dedikodularının önüne geçemiyor.




    Forbes'ta yer alan yazıya göre Lumia 920 satışları iyi gitse de Nokia'nın bu çabaları kaçınılmaz sonun gelmesini engelleyemeyecek. Nokia son yılların en önemli mobil cihaz hamlesine imzasını atacak.




    Yazıda, Nokia'nın sadece yazılım ve hizmetlere odaklanmak adına mobil faaliyetler ve altyapı bölümünü Microsoft ve Huawei'ye satacağı iddia ediliyor. Windows Phone 8 ile beklenen başarıyı yakalayamayan Nokia, mobil cihaz bölümünü Microsoft'a, altyapı bölümünü ise Huawei'ye satacak. 




    İddia ise yıl boyunca yapılan gözlemler sonucuna dayanarak ortaya atılmış. Ancak güçlü bir dayanağı yok. 




    Nokia'nın telefon üretim bölümünü Microsoft'a satacağı bugüne kadar defalarca gündeme geldi. Ancak firmanın patronu Stephen Elop, kesinlikle bir satışın gündemde olmadığını sık sık tekrarladı. Elbette Nokia'nın telefon bölümünü satması son yılların en çok ses getiren olaylarından birisi olacaktır. Ancak yeni Lumia serisinin başarılı satışları ve artan tüketici ilgisi, şimdilik bu ihtimali oldukça uzaklaştırıyor.

     

     








  • muhteşem bir çöküş.. haberi okuyunca keyif sigarası yaktım nedense..
    sen bu kadar direnirsen olcağı bu yıl 2012 hala nokia symbian telefonları önümüze sürüyordu hatırlayınız sevgili üyeler..

    Allah büyük nokia efendi!!!
  • Haber kendisiyle çelişiyor.

    3. paragrafta ''Windows Phone 8 ile beklenen başarıyı yakalayamayan Nokia'' yazıyor. Son paragrafta ''Ancak yeni Lumia serisinin başarılı satışları ve artan tüketici ilgisi''

    Hangisi doğru?

  • apple ve samsung öncesinde telefon pazarının kaymağını yediler bol bol :) dert etmemeliler. bitti artık nokia :)

  • İnşallah satılmaz, zamanında bizi çok fazla yolsada yinede üzülürüm satılmasına



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cidelee -- 2 Ocak 2013; 23:19:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hypnotica

    Haber kendisiyle çelişiyor.3. paragrafta Windows Phone 8 ile beklenen başarıyı yakalayamayan Nokia yazıyor. Son paragrafta Ancak yeni Lumia serisinin başarılı satışları ve artan tüketici ilgisiHangisi doğru?


    Haberi yazan kim, cevabı ona göre bulursun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vitor reis

    muhteşem bir çöküş.. haberi okuyunca keyif sigarası yaktım nedense.. sen bu kadar direnirsen olcağı bu yıl 2012 hala nokia symbian telefonları önümüze sürüyordu hatırlayınız sevgili üyeler.. Allah büyük nokia efendi!!!


    quote:

    Orijinalden alıntı: vitor reis

    muhteşem bir çöküş.. haberi okuyunca keyif sigarası yaktım nedense.. sen bu kadar direnirsen olcağı bu yıl 2012 hala nokia symbian telefonları önümüze sürüyordu hatırlayınız sevgili üyeler.. Allah büyük nokia efendi!!!


    Zorlamı sattılar symbian telefonları size ? Ne bu kin ? Nokia gibi yenilikçi firmamı var. En iyi kamera onda , en iyi renkeler onda , en iyi kasa onda , en iyi haritalar onda , en iyi dolu telefon ünvanı lumia 920 ile onda , en bol aksesuarlı telefonların başlarında , 12 mp n8 ide , 41 mp 808 ide , optik stabilizasyonlu, inanılmaz gece çekimli 920 ide nokiadan gelen telefonlar. Full hd ekranlı telefonlar sürülmeden önce en yüksek çözünürlükte nokiadaydı. Diğer telefonlar yazılım haricinde hangi özelliğiyle nokianın önündeydi ? Ben açıkcası çok üzüldüm. Haberi bile üzüyor. He bu arayüzle asla bir windows phone 8 li bir nokia almam ama alanların olması , 920 nin satış rekorları kırması , nokia teknolojilerinin , icatlarının ve ilkleri yaşatmasının devamını getireceği anlamına gelir. Pazar nokia sayesinde 5 mp üstü kameraları bukadar erken gördü. Yoksa iphonle hala 3 mp kullanıyor olurduk. Fiyat politikasına hiç girmeyeceğim.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hypnotica

    Haber kendisiyle çelişiyor.3. paragrafta Windows Phone 8 ile beklenen başarıyı yakalayamayan Nokia yazıyor. Son paragrafta Ancak yeni Lumia serisinin başarılı satışları ve artan tüketici ilgisiHangisi doğru?


    Herhalde sadece windows phone yazacaktı yazar arkadaş. Zira daha öncede ülkemize getirilmeyen windows phone lu telefonlar çıkarttı nokia ve tutulmadı. Lumia 920 gibi bir telefon olduğu için satılmıştır, windowsla pek ilgisi olduğunu sanmıyorum. Açık söyliyeyim full hd ekranlı yeni sürülecek telefonları saymazsak , piyasada en alınabilir teknolojileri içeren dolu telefon lumia 920 dir. Hem teknolojileri hem şıklığı , hem sağlamlığı açısından. Ama o windows marketi full dolsa bile o arayüzle windows telefon asla almam herhalde :D

  • Nasıl Google motorolayı patentlerini aldıktan sonra hic etti,Microsoft'ta aynısını Nokia'ya yapar bu işten Huaweyi Karlı cıkar hazır altyapı vs varken birde yeni yeni kaliteli ürünleri Dünya capında sunmaya basladıklarında gerisi ortada.Nokia ya kin güdemem o kadar cihazını kullandım 5110,3310,5200,5800,N73,N95,N9 kullandım hic yarı yolda bırakmadılar,Birde lumia 920 yi denemek isterim ama bu sefer secimimi one x ten yana kullanacagım.Hayırlısı neyse o olsun.

  • nokia batar mı yav..Nokia'nın androide geçmemesinin sebebi pastayı böldürmek istememesi yoksa nokia da bilirdi işini.Windows Phone gecmesinin sebebi de bu! Yeni bir pazar ve yeniden yükseliş.
    Nokia ile windows phone şu an yeni olabilir.Ancak Android ile Galaxy S başlangıcına baktığımızda Iphone karşı daha güclü duruyor.Sonucta aralarında tek HTC ile Nokia haric diğerleri çamaşır makinasından ütüye kadar herşey üretiyor ancak nokia nın işi bu telefon pazarında daha 3 yıl önceye kadar yüzde65-70 arası nokia nın elindeydi.

  • Nokia nın yonetim kurulu stephan elop gibi birini nasıl sirketin başına geçirdiğini ogrenirsek bu haberin de dogru cikip cikmayacagini anlayabiliriz

  • Kaçınılmaz son. Ben kaç yazıdır diyordum, Microsoft Noki'yi alacak, istese alır falan diye. Şöyle buyurun.

  • Lumia920 'nin siz Nokia'yı kurtarabileceğine inanıyormuydunuz ?

  • Microsoft içinde telefon/tablet gibi cihazlar üretme isteğinin olduğu haberler yapılıyor. Nokia bu bölümünü satışa çıkarırsa Microsoft talip olacaktır. Huawei ise zaten alt yapı üzerine çalışmalar üretiyor. Ama almak ister mi bunun hakkında bir şey diyemiyorum.

    Nokia telefon bölümünü sattığında sadece fabrikaları, çalışanları, telefon bölümüne ait mülkleri satmış olacak değil mi? Yani marka(Nokia) yazılım alanında devam edeceğine göre Nokia adı altında telefonlar üretilmeyecek!

  • Zararın neresinden dönerse kar dır. Bence biran önce satsın.

  • Windows uzun yıllar sonra belkide başarılı mobil işletim sistemi geliştirdi.Belki diyorum çünkü şuanda sadece görüntü var, içerik olarak (market) genel kullanıma hitap eden bir durumda değil WP8. Bunu zaman içerisinde gösterecektir.Fakat Windows Phone 8 cihazlarının satışlarının başarılı gittiğini düşünüyorum. WP8 gelişir ise, Nokia yine zirvelere oynayabilir.Malzeme kalitesi olarak halen zirvede, işletim sistemi inatlaşmasını yapmasaydı.Bu duruma düşmeyeekti ve böyle stratejik tuzaklar kurulAmayacaktı. Bu tür haberleri dahi, Nokia üzerine oynanmaya çalışan oyunlar olarak düşünüyorum/sanıyorum.

  • N95'lerde Nokia Maps kullanan Apple severler nerede iOS6 ile Google Maps ariyorlar. Android kullanan Google severler ramden sikayetci surekli acik kalan programlardan(1 gb ramin bile iflas bayragini cektigi/cekmek uzere oldugu su gunlerde) Nokia'nin Symbian ile menu tusuna basili tutup program kapatma islevi, adam gibi multitaskingini hatirlatirim, begenmediginiz Symbian 10 mb lik ramle cok daha iyi multitasking sagliyordu. N86 ile 8 MP kamera getiren Nokia'ya kufur edenler Note 2 ile iPhone 5'e bir goz atsinlar. Evet Nokia dokunmatik olayinda beklenen ivmeyi gosterememis olabilir; ancak telefonunuzda kullandiginiz temel islevleri Nokia'nin getirdigini de unutmayin.

    Nokia satilirsa uzulurum. Tamam bir donem gelismelere ayak uyduramamis olabilir; ancak su an adina akilli dedigimiz cihazlarin altyapisinin olusmasini saglamistir. Bu kadar da Nokia'nin batirilmasina satilmasina taraftar olmanin alemi yok. Eline dokunmatik cihaz alan Nokia batsin diyor, kazik yemis efendi zamaninda guya. Teknoloji ucarak gelisiyor ya Nokia kazik atti. Sana bana ona cihaz satacak ki adamlar Argeye yatirim yapip teknoloji gelistirsin. Zamaninin en iyi cihazlarini kullanirken sesiniz cikmiyordu. Simdi S3'unu satip iPhone alan ya da Note 2 alanda ayni halta para yatirmiyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nokia zaten küçülmeye gitmiş bir şirket. eğer böyle bir plan olsaydı bu başta gerçekleşirdi.ayrıca bu satışı mali sıkıntılara da bağlayamayız.zira nokia RIM dan geçen 60 milyon dolar aldı ve bu sadece bir patent geliri...

    diğer yandan microsoftun bu tür alımlara ihtiyacı yokki istese zaten kendisi cihaz
    üretebilir tabi böyle bir amacının olduğunu varsayarsak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    N95'lerde Nokia Maps kullanan Apple severler nerede iOS6 ile Google Maps ariyorlar. Android kullanan Google severler ramden sikayetci surekli acik kalan programlardan(1 gb ramin bile iflas bayragini cektigi/cekmek uzere oldugu su gunlerde) Nokia'nin Symbian ile menu tusuna basili tutup program kapatma islevi, adam gibi multitaskingini hatirlatirim, begenmediginiz Symbian 10 mb lik ramle cok daha iyi multitasking sagliyordu. N86 ile 8 MP kamera getiren Nokia'ya kufur edenler Note 2 ile iPhone 5'e bir goz atsinlar. Evet Nokia dokunmatik olayinda beklenen ivmeyi gosterememis olabilir; ancak telefonunuzda kullandiginiz temel islevleri Nokia'nin getirdigini de unutmayin.

    Nokia satilirsa uzulurum. Tamam bir donem gelismelere ayak uyduramamis olabilir; ancak su an adina akilli dedigimiz cihazlarin altyapisinin olusmasini saglamistir. Bu kadar da Nokia'nin batirilmasina satilmasina taraftar olmanin alemi yok. Eline dokunmatik cihaz alan Nokia batsin diyor, kazik yemis efendi zamaninda guya. Teknoloji ucarak gelisiyor ya Nokia kazik atti. Sana bana ona cihaz satacak ki adamlar Argeye yatirim yapip teknoloji gelistirsin. Zamaninin en iyi cihazlarini kullanirken sesiniz cikmiyordu. Simdi S3'unu satip iPhone alan ya da Note 2 alanda ayni halta para yatirmiyor mu?

    Bravo tam düşündüklerimi yazmışsınız aynen katılıyorum! Sizin yazdıklarınızın haricinde görüşlerim şunlar: S3 kullanıyordum 1 GB RAM bi bakıyorum 100 MB'a kadar iniyor androidde RAM kullanımı rezalet şimdi Lumia 920 ile huzura stabiliteye ve rahata kavuştum adam gibi işletim sistemi adam gibi kamera sağlam ve kaliteli kasa yapısı müthiş bir ekran var. S3'te ekran ışığı sona kadar açıkken bile lumia'nın kısık ekranındaki görüntü kalitesini göremedim. Tek sorun uygulama yetersizliği haber sitelerinde sorun yaşıyorum onuda mobil site versiyonları ile çözüyorum zaten androdde de adam gibi haber uygulamaları yoktu ben hiç bilmiyorken çalışsam daha ayrıntısını yazarım derim o derece..

    Bırakın Lumia 920'yi geçen sene WP7.5'li Focus S kullandım FREE RAM tam 250 MB civarıydı boştayken o 512 RAMli cihaz bile androidin 1 GB RAMli cihazları kadar boş RAM bırakıyordu. Çünkü yeni windows phone çok çok hafif. Birşeyi söylemeden geçemeyeceğim Lumia 920 batarya kullanımında cidden harika ben çok memnunum. Günde bir şarj yetiyor S3 ile yedek batarya ile gezerdim burada Lumianın hakkını vermek istiyorum.




  • Satılır satılmaz birşey diyemem ama nokia çok sağlam, şık ve kaliteli telefonlar üretiyordu. Bende 10 yaşında nokia 8310 var geçenlerde kullandım hala canavar gibi çalışıyor, bişey değil zil sesini çok özlemişim onu fark ettim. Şuan Samsung Galaxy Note kullanıyorum.

    Nokia yı çok sevmeyen biri olarak açıkçası bu habere çok üzüldüm. Nokia bence telefon donanımı konusunda hala sektörün en iyi üreticisi. Nokia nın başına ne geldiyse yazılımdan gelmiştir hem iyi hemde kötü. Symbian s60 lı kameralı renkli ekranlı telefonlar üretti satışlar tavan yaptı, bütün dünya nokia kullandı. Sonra devir değişti dokunmatik ekranlarla birlikte android ve ios çıktı sahneye fakat nokia bu değişime hiçte oralı olmadı. Ardından işler sarpa sarınca taraf seçmek zorunda kaldı, bir orası bir burası derken yapılabilecek en yanlışı yaptı ve zamanında para yardımı karşılığında piyasada hiçbir şeyi olmayan windows phone u seçti. Seçimin üstünden neredeyse 2 yıl geçti wp yenice geldi. Bu arada nokia wp yi beklerken eridi de eridi.

    Bundan 8-10 sene önce şuan kullandığımız telefonlara benzer prototiplerin olduğu yeşil renkli oval şekilli tuşsuz tamamen ekrandan oluşan nokia telefonları gördüğüm chip dergisindeki o sayfalar hala gözümün önünden gitmez. Bu gün insanlar Steve Jobs deyince aklınıza ne geliyorsa aslında Nokia deyince de benzer şeyler gelmesi lazım. Hatırlayın 98 model Nokia 9110 Communicatorhttp://www.youtube.com/watch?v=-VihfJ92Fzo yada 2002 model N-Gage yada efsane vga fotoğtaf çeken 2003 model 6600 ı.
    Yiğidi öldür hakkını yeme demişler "batsın, satılsın, beter olsun, satış haberini duyunca keyif sigarası yaktım" bence Nokia bunları hak etmiyor.

    Geçenlerde Finlandiya daki genel merkezlerini satıp aynı binanın bir kısmına kiracı olarak taşındıklarını anlatan bir haber okumuştum o zamanda çok üzülmüştüm. Nokia özünde bir donanım üreticisi umarım microsoft un eline düşmez ve ayakta kalmayı başarır.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.