Şimdi Ara

Çamaşır makinasında yıkanmaz denilen çamaşırlar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
106.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba kurutemizlemecilerin kulandı fil dişi ile yıkaya bılırsıniz en fazla 20 derecede yıkanır ben evde fil dişi kulanıyorum çok güzel 30kğ fil dişi 120TL
  • kuru temizlemeciler su kullanmıyor ama diye biliyorum. bir de onların ütüleri çok profosyonel

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hort !

    Aynı dertten muzdaribim. Hadi diyelim kuru temizleme ile ilgilide sıkıntım yok fakat titizlik deyin hastalık deyin sık sık pantalon yıkatırım. Eşim durumu kabullenmiş hafta için klasik hafta sonu spor giyinerek durumu tolere ediyorum.
    Neyse çok beğendiğim üç pantalondan ikisini kuru temizleme ibaresi sebebiyle bıraktım bir tane numune aldım yıkama denemesi yapacağım. Efendim şu ana kadar boş konuştuk veri vermedik. Gelelim sebebi mesajıma.

    Sorun yaşamadığınız kumaş oranlarını ve iplik inceliklerini, yıkama sonuçlarıyla birlikte paylaşırsanız bir ihtimal ne alacağımıza karar verebiliriz.
    Ön yargılı olarak Polyester oranı pantalonu yıkabilirlikten uzaklaştırıyor diye düşünüyorum.

    140's %65 Yün %16 Polyamid %19 Polyester yıkanmaz ibaresi var. Sonuç; YIKANMIYOR. Pantalon iptal, giyilemez halde
    140's %97 Yün %03 Elasten yıkanamaz ibaresi var. Sonuç; YIKANIYOR. rengi bir yıldan sonra soldu fakat çok sıkıntı etmiyorum.

    140's %72 Yün %26 Polyester %02 Elastan henüz yıkamadım yıkayan varmı ? Yıkanır mı ? Yardım lütfen.
    Pamuk eller klavyeye beyler.




  • ben hiçbir takımımı kuru temizlemeye vermedim. pantolonları sentetik programında yıkıyorum. Ceketleri ise yılda 1 makinede yine sentetikte kısa programda yıkıyorum.
    Pantolonlar ceketlerden çok yıkandığı için takımda ceket-pantolon renk farkı oluşmaktadır.
    ceketleri makinadan çıkarıp askıya asıyorum sonrada ütülüyorum, bir sorun olmuyor.
    Kuru temizlemenin en büyük avantajı su gibi kumaşa ve ipliğe zarar vermediği için takım elbise uzun ömürlü oluyor. çünkü kuru temizlemede kullanılan sıvı çok çabuk yok olup çamaşırı kurutuyor. su gibi çamaşırda saatlerce kalmıyormuş. internetten kuru temizleme ile ilgili bulduğum bilgiler.
  • conqierors kullanıcısına yanıt
    Ceketlerde bir çekme ya da deformasyon oluyor mu? Ben pamuk katkılı takımımın pantolonunu yünlü ayarda sıvı deterjanla yıkadım bir şey olmadı, ceketi de yıkamak istiyorum ama çekiniyorum.
  • egenin_efesi E kullanıcısına yanıt
    Hassas Yıkama Yada diğer adıyla sentetik programda yıkarsanız hem çamaşırı fazla sarsmıyor hem de kısa yıkıyor. Yıkamadan sonra askıyla kurutun ve ütüleyin sıkıntı olmuyor
    En fazla 30 derece de ceketi ters çevirip düğmeleri ilikleyin de yıkayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • conqierors kullanıcısına yanıt
    YAnıt için teşekkür ederim, dediğiniz gibi bir yıkayayım kuru temizleme yaptırmak istemiyorum.
  • %100 tencel kumaş pantolonumu 40 derecede tersten yıkama gafletinde bulundum kuru temizleme etiketine rağmen :S makineden çıkarttığımda kumaş sertleşmişti kurumaya bıraktım gölgede ve maalesef kuruduğunda kat yerlerinde beyazlamalar oluşmuştu şimdi sorum acep var mıdır bir kurtarma şekli? ütülemedim henüz boyatsam düzelir mi ki oof of bilen duyan?
  • bence bu tarz bir ürün piyasaya sürülse acaip tutar.
  • Yalnız kuru temizleme yazan bi giysiyi suyla yıkayacaksanız size tavsiyem gözden çıkardığınız, bozulsa bile üzülmeyeceğiniz giysileri seçin. Kat izlerindeki beyazlamanın sebebi sadece sulu yıkama olmayabilir. Kardeşimin kot pantolonları, benim de saf pamuk kahverengi gömleğimde aynı durum oldu. Ki bunlar suda yıkanabilin giysilerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok kisi makinada hassas yikamadan bahsetmis ama deterjan konusuna kimse girmemis. Hassas giysiler toz deterjanla asla yikanmaz. Yunlu ise kesin sertlesir kecelesir. Ozel hassas sivi deterjanlar var. Onlarla olur. (Klasik sivi deterjanlari kast etmiyorum)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün tüm kumaş pantolonlarımı yıkamaya karar verdim. 8 pantolunu 2 seferde makineye attım 4-4 olacak şekilde. hassas programda 20 derecede 600 sıkma devrinde çalıştırdım. deterjan olarak 30 ml bingo hassas çamaşırlar için sıvı deterjan kullandım. pantolonların içinde %100 yün, %70 yün+%30 polyester, %70 viskoz+%30 polyester gibi çeşitler vardı. ayrıca açık renk pantolon da olduğu için koyu renklerin rengi bulaşmasın diye bir tane de renk koruyucu mendil attım. fazla boyayı kendinde topluyor bu. yıkandıktan sonra sererek kuruttum ve nemliyken düşük ısıda ütüledim. şu an hepsi gardrobumda ve yeni alınmış gibi tertemiz jilet gibi duruyor. hiçbiri bozulmadı. yünlülerde tüylenme bile olmadı. makinem aeg protex tambur. pantolonların zarar görmemesinde bunun da etkisi vardır mutlaka. 100 lira kuru temizlemeye vermekten kurtardı beni. artık yılda iki kere yıkarım böyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scarlet pimpernel -- 13 Ekim 2016; 0:29:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sarar kaşe kaban var yıkayıp yıkamama konusunda kararsızım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.