Şimdi Ara

Intel'in Haswell tabanlı dördüncü nesil Core işlemci ailesi Haziran ayına ertelendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Intel'in Haswell tabanlı dördüncü nesil Core işlemci ailesi Haziran ayına ertelendi


     

     

    Intel'in orjinal planda Nisan gibi piyasaya sürmeyi planladığı dördüncü nesil Core işlemci ailesi ertelendi. Haswell kod adlı yeni nesil mikroişlemci mimarisini temel alan işlemcilerin neden ertelendiğine dair bir açıklama yapılmazken, ortaya çıkan dökümanlar, hem masaüstü hem de mobil işlemcilerin 2 Haziran yani Tayvan'daki Computex 2013 Fuarı'na sadece iki gün kala başlamış olacak ki pek çok üreticinin Haswell tabanlı yeni ürün lansmanı için Computex Fuarı'nı bekleyeceğini de söyleyebiliriz.

     

    Ivy Bridge jenerasyonu ile benzer şekilde 22nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Haswell tabanlı işlemciler, yenilenen mimari sayesinde hem daha yüksek çekirdek performansı sunacak hem de yepyeni entegre GPU tasarımının bir sonucu olarak grafik performansı anlamında Intel'in en ciddi sıçramasına ev sahipliği yapacak gibi görünüyorlar. Dördüncü nesil Core işlemci ailesinin masaüstü platformu için lansman esnasındaki en hızlı temsilcisi standart olarak 3.5GHz'de, Turbo Boost devreye girdğinde ise 3.9GHz'de görev yapacak olan dört çekirdekli Core i7-4770K olacak. 

     

    Mobil platforma baktığımızda ise en hızlı Haswell işlemcisinin Core i7-4930MX olduğunu göreceğiz. Dört çekirdeklki olan işlemci standart olarak 3GHz'de görev yapacak ve çekirdek çalışma frekansını Turbo Boost ile 3.9GHz'e kadar yükseltebilecek. 2 Haziran'da Intel masaüstü sistemler için 14, dizüstü bilgisayarlar içinse 7 yeni işlemci sunmuş olacak. İşlemcilere ev sahipliği yapacak anakartlar içinse masaüstü ve mobil platformlar toplamda 8 yeni çipset ile güncellenecek.










  • Teşekkürler AMD!

  • Amd 32 nm ile devam edip, intele rakip olamadığı sürece, biz daha çok erteleme görürüz.

    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dampierre -- 30 Aralık 2012; 21:40:10 >
  • Adamların acelesi yoq çünkü rakip yoq :(

  • artık pahalı fiyattan alır intel severler işlemcilerini
  • şuan ki en iyi işlemci intelin 28 nm'lik 6 çekirdekli 3.6 Ghz hızındaki 3970X diye biliyorum. Haswell'in En iyi işlemcisi 22 nm'lik 4 çekirdekli 3.5 Ghz hızındaki diyor yani sadece nm olarak önde diyer tüm özellikleri kötü kafam karıştı yoksa ben mi yanılıyorum ?

  • i7 2600 2700 serisi i5 2500 serisi işlemci sahiplerinin sistem değiştirmek için sebebi ortada yok.. ister yeni seri çıkartsınlar ister çıkartmasınlar. Performans farkı yüzde 10 15 i geçmez. O yüzden gelsede sorun değil gelmesede. İntel i7 4770k yı 8 çekirdek 16 thread çıkarsaydı. Ozaman beklenilecek bi işlemci diyebilirdim. Revizyon güncelleyip piyasaya işlemci sürmekten farklı bişi değil yaptıkları.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: emirsultan58

    şuan ki en iyi işlemci intelin 28 nm'lik 6 çekirdekli 3.6 Ghz hızındaki 3970X diye biliyorum. Haswell'in En iyi işlemcisi 22 nm'lik 4 çekirdekli 3.5 Ghz hızındaki diyor yani sadece nm olarak önde diyer tüm özellikleri kötü kafam karıştı yoksa ben mi yanılıyorum ?

    3970X 3.5 GHz ve 32nm. dir.
  • bir süre daha güncel kalıcaz, ben sevindim

    bencil mode off

  • quote:

    Orijinalden alıntı: djduke

    i7 2600 2700 serisi i5 2500 serisi işlemci sahiplerinin sistem değiştirmek için sebebi ortada yok.. ister yeni seri çıkartsınlar ister çıkartmasınlar. Performans farkı yüzde 10 15 i geçmez. O yüzden gelsede sorun değil gelmesede. İntel i7 4770k yı 8 çekirdek 16 thread çıkarsaydı. Ozaman beklenilecek bi işlemci diyebilirdim. Revizyon güncelleyip piyasaya işlemci sürmekten farklı bişi değil yaptıkları.

    4 den 8 e gecmez 6 ya gecer , onuda 2014 de cikaracagi ddr4 lu sistemlerde belki kullanir.
  • intel zaten dünyaya kazık atıp duruyor, bir fiyat indirimi yapmıyor ki.
  • O zaman micrisoft surface pro da ertelendi. Çünkü surface pro haswell i5 kullanacak tı.

  • Ben DETROID

    İntel Amd ile grafik konusunda, overclok konusunda, ısı konusunda, çekirdek ve çekirdek kalitesi konusunda yarışamıyor.Amd gücünü Fusion da gösterdi.Bugün A10 5800 Amd nin en kaliteli işlemcisi fiyati intel i3 kadar.İnteli 2 ye katlayan grafik performansı ile başedemiyor.Nvidia ile masaya orturmadıgı taktirde Amd hem leptoplarda hemde masaüstünde entegre grafikte rakipsiz kalacak.Suan Amd zaten rakipsiz.Bugün en pahalı 8 çekirdekli işlemcisi 500tl.Amd yi tebrik etmemiz lazim inteli çok zorladı ve ertelenmesine sebeb oldu.Buda size artık kaliteli işlemcileri sunucak.En pahalı intel işlemcisin ömrü 3 sene.Amd dede böyle.Herkez IBM degil ps3 de 10 sene takılmadan çalıştı.

  • 2600k ile yapılan sıçrama farkındaysanız yeni serilerin hiç birinde yapılmadı.Bizlerin ihtiyacı olan oyun performansı anlamında en fazla %10 luk performans artışları görülmesi ve aradaki fiyat farkının dağ kadar olmasından dolayı kimse 2500-2600 ları değiştirmiyor.Ekran kartında sıçrama olmamasıda piyasayı standby konuma soktu.

  • her türlü yeni konsolları bekleyeceğiz. grafik veya işlemci farketmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Ben DETROIDİntel Amd ile grafik konusunda, overclok konusunda, ısı konusunda, çekirdek ve çekirdek kalitesi konusunda yarışamıyor.Amd gücünü Fusion da gösterdi.Bugün A10 5800 Amd nin en kaliteli işlemcisi fiyati intel i3 kadar.İnteli 2 ye katlayan grafik performansı ile başedemiyor.Nvidia ile masaya orturmadıgı taktirde Amd hem leptoplarda hemde masaüstünde entegre grafikte rakipsiz kalacak.Suan Amd zaten rakipsiz.Bugün en pahalı 8 çekirdekli işlemcisi 500tl.Amd yi tebrik etmemiz lazim inteli çok zorladı ve ertelenmesine sebeb oldu.Buda size artık kaliteli işlemcileri sunucak.En pahalı intel işlemcisin ömrü 3 sene.Amd dede böyle.Herkez IBM degil ps3 de 10 sene takılmadan çalıştı.


    Entegre grafikte AMD farkla önde, ona şüphe yok ama işlemcinin entegre grafiğini takan kim zaten? Isı konusunda önde demişsin, masaüstüler için pek bir bilgim yok, ona yorum yapamayacağım ama mobil işlemcilerde Ivy Bridge'ler ısı konusunda gayet başarılılar. I7 3610QM kullanıyorum, boşta 35 derece ortalamayla çalışıyor, yük altında da 80'i görmedim. Yine masaüstüler için çok bir şey söyleyemeyeceğim ama AMD mobilde yerlerde sürünüyor performans olarak(cpubenchmark.net sonuçlarına göre söylüyorum, sıralamaya ilk girebilen AMD işlemcisi 32. sırada !!?, linki aşağıda verdim). Masaüstü işlemcilerde AMD 6 çekirdekli, 8 çekirdekli, yüksek clock hızlarına ulaşan işlemciler üretiyor ama bunların bile bazıları Intel'in daha düşük clock hızlarında çalışan, 4 çekirdekli mobil CPU'larının gerisinde performans vermiş. Uzun lafın kısası AMD'nin Intel ile performans olarak yarışabilmesi için daha çok yolu var gibi görünüyor bana, şu anki haliyle AMD sadece fiyat/performans olarak mantıklı olabilir. Günümüzdeki noktada clock hızıyla performans doğru orantılı gitmiyor, AMD 32nm üretim teknolojisiyle, mimari bir değişim yapmadan devam ederse Intel'e bir daha zor yetişir...
    http://www.sonexpc.com/benchmark/mobile





  • Sistem geliştiricileri talepde bulunmuşlar, biraz geciktiriver satılacak çok mal var diye.

    Haswel ile %20 lere kadar fark görülebilecek, yerine göre çok daha fazlasının olabildiği yerlerde var, uygun oc imkanı var, HT performansında baya bi artış olacak. Şimdi uygun fiyata 4/8(i7) Intel işlemci var da sanki aynı fiyat aralığı için 6/12 çekirdeklisini bekliyorsunuz. Parasını vermeye hazır olana nasıl LGA2011 var şu an, benzeri Haswell için de olur. Yoksa Intel'den ucuza ekmek çıkmaz çıkmayacak da.
  • işlemci gelsinde soketle oynamasalar iyiydi

  • Anlaşılan işlemcilerin fiyatlarını bir süre daha öğrenemeyeceğiz.
  • Rekabetin olmadığı bir platformdan ne beklenebilir ki ?

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.