Şimdi Ara

Analiz : iPad ile web kullanımı rakiplerinin toplamından daha fazla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj









  • Tablet segmentinde iPad halen aslan payını elinde tutuyor. Her ne kadar rakipleri yavaş yavaş pazar payından çalmaya başlasa da özellikle web kullanımı konusunda iPad'e yetişemiyor. 




    Mobil reklam platformu Chitika tarafından ABD ve Kanada'da yapılan tablet üzerinde reklam gösterimleri tabanlı bir analiz, tablet pazarı oyuncularının web kullanım oranlarını gözler önüne serdi.

     

    Analize göre, her 100 iPad reklam gösterimine karşılık Kindle tabletleri 4.88 reklam gösterimi yapabiliyor. Galaxy Tab ürünlerine baktığımızda ise bu rakam 3.04 iken Nexus cihazlarında 1.22 gösterim. PlayBook, Microsoft Surface ve HP Touchpad ise 1 gösterim seviyesinin de altında kalıyor. ABD ve Kanada'da iPad kullanıcıları, toplam web trafiğinin yüzde 87'sini oluşturuyor. 




    Oranlar düşük kalsa da Android tabanlı tabletlerin web kullanım oranları aylık bazda yükseliş gösteriyor. Noel sezonunda da tabletlerin sıçrama göstermesi bekleniyor. 




    Ancak yine de iPad kullanıcılarının daha fazla web ile etkileşim halinde olduğu görülüyor. Android tabanlı tablet kullanıcılarının ise web erişimi yerine daha fazla uygulama kullanımına yöneldiği tahmin ediliyor 

     

     








  • Ben bunun telefonlusunu merak ediyorum.

  • AdFree kurar keyfime bakarım. Oradan buradan çıkan reklamlarla uğraşamam.

  • Windows Surface Pro çıkınca o pay epey geriler,zira bunu laptop-netbook-ultrabook gibi kullanacak büyük bir kesim var.Hem bu kıyaslama tam olarak neyi anlatıyor onu çözmekte epey zor.

  • amerika'da apple'ın önde olduğu bilinen bir gerçek zaten. reklam gösterimiyle bunu ölçmek ne kadar mantıklı o da düşündürücü tabii.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: haymatloshan

    Windows Surface Pro çıkınca o pay epey geriler,zira bunu laptop-netbook-ultrabook gibi kullanacak büyük bir kesim var.Hem bu kıyaslama tam olarak neyi anlatıyor onu çözmekte epey zor.

    Onu bunu geçtim de, Surface Pro ile tutup iPad'i kıyaslamak hangi aklın ürünüdür, cidden anlamak güç. Surface dense anlayacağım ama bu yorum talihsizlik resmen. İki farklı platform, göz var izan var.

    Ayrıca x86 piyasasında Samsung 7 Serisi Slate tabletler zaten uzunca bir süredir mevcut. ATIV Smart PC Pro gibi cihazlar da zaten piyasadalar. Surface Pro'dan ne bekliyorsunuz, mucize falan mı?
  • Başlığı okudum, haber değeri görmeden ilgimi çekebilecek başka haberler için sayfayı aşağıya dpğru sürüklüyorken "Acaba Ekram Çukurca mı ki? " dedim ve baksam ki doğru tahmin.

    Sayın Ekrem Bey; iPad gibi iPod'un büyütülmüş "bilgisaiyarı" başka ne için kullanabilirsiniz ? Müzik için yeteneksiz, kamera için aşırı büyük, ofis, yaratıcılık, dizüstü bilgisayarya yapılabilecek işler için yetersiz, USB belleğin bile işkence olduğu bu cihaz ne için kullanılır ? Sıkıldım gereksiz araştırma haberlerinizden, inanın. Yok nakit para kullanılmayacak, yok basılı gazetecilik yerini internete bırakacak. Nostradamus gibi kehanet sunmuyorsunuz, olmaya başlamış şeyi saçma sapan kaynaklardan edindiğiniz bilgilerle haber niteliği taşırcasına paylaşmanız beni bu siteden soğutuyor açıkçası.

    Sevgiler, saygılar.

  • Surface Pro ayrı bir konu Samsung Pro farklıdır benim gözümde,çoğu kişi nasıl isim Samsung olunca biraz önyargı yapıyorsa,Windowslu her işi yapabileceğin bir tablette o sebeple ilgi çekiyor.Windows'un tek sorunlu konusu ise RT diye bir bölüm daha çıkartmış olması,bence hiç gerek yoktu.Bütün tablet-netbook,laptop ve ultrabook kavramlarını silebilecek ki bazılarına göre netbook miadını doldurdu bile.

    İlk nesil Windows'un kendi üretimi bir alet olarak,telefon pc uyumu harika olacağı düşünülen cihazı öyle yabana atamazsınız.Fiziksel olarak 2 sorunu var 1.sorunu şu anlık 907 gramlık ağırlığı,hoş 1. nesil taşa yazı yazabilmekten pekte farkı olmayan ipad 730 gramdı,2.sorun ise yoğun kullanımda 4 saatlik bir kullanım süresi sunacağı konuşulması,hoş onuda çıkartacağı değişik bir aparat ile çözebilir,olmadı ilk ürünün (piyasa tam hitap etmesi manasında) tecrübesizliği diyebiliriz aşılmayacak sorun değil yaptıkları göz önüne alındığında.

    BGR'nindi sanırım macbook air ile surface pro'yu kıyaslıyordu bulursam linkini eklerim,hem dokunmatik,hem klavye aparatı var çok hoş dizayn edilmiş hem tablet daha ne olmasını bekliyorumki uçarsa diye bekliyorum...





  • BGR'nin bulaadım ama bu da yeterli olur herhalde
    http://microsoft-news.com/microsoft-surface-with-windows-pro-vs-apple-macbook-air-specs-and-pricing-comparison/

    izah etmek istediklerimi,bu platform geliştiğinde bazı durumlar çok değişecek.

  • İpad'e bir şey söyleyemem çünkü bende almayı düşünüyorum nedeni ise en iyi mağazaya sahip olması ve güçlü donanımı zaten kimsenin 3g için Ipad aldığı yok konsol yerine geçiyor artık

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertacaygun

    Başlığı okudum, haber değeri görmeden ilgimi çekebilecek başka haberler için sayfayı aşağıya dpğru sürüklüyorken Acaba Ekram Çukurca mı ki? dedim ve baksam ki doğru tahmin.Sayın Ekrem Bey; iPad gibi iPodun büyütülmüş bilgisaiyarı başka ne için kullanabilirsiniz ? Müzik için yeteneksiz, kamera için aşırı büyük, ofis, yaratıcılık, dizüstü bilgisayarya yapılabilecek işler için yetersiz, USB belleğin bile işkence olduğu bu cihaz ne için kullanılır ? Sıkıldım gereksiz araştırma haberlerinizden, inanın. Yok nakit para kullanılmayacak, yok basılı gazetecilik yerini internete bırakacak. Nostradamus gibi kehanet sunmuyorsunuz, olmaya başlamış şeyi saçma sapan kaynaklardan edindiğiniz bilgilerle haber niteliği taşırcasına paylaşmanız beni bu siteden soğutuyor açıkçası. Sevgiler, saygılar.


    Merak ettiğim konu diğer marka tabletler ne için kullanılıyor? Balık tutmak için mi? Ya da onlar bu "büyütülmüş iPod" dediğin cihazdan çok mu yetenekli. iPad müzik'de yeteneksiz? iTunes'u geçtim hadi GarageBand'ın hakkını nasıl yiyorsun. Peki Alesis'in aşağıdaki ürünlerine ne diyorsun? http://www.alesis.com/iodockhttp://www.alesis.com/ampdock
    Peki ya iRig? http://www.ikmultimedia.com/products/cat-view.php?C=mobile
    Yani bu konuda rakiplerinden çok üstün olduğu ortada.

    Bunun yanında iPad tüm tabletler gibi üretime değilde tüketime yönelik bir cihaz, internet cihazı olarak çok kolay PC'nin yerini alabilen ve kullanımı şaşırtıcı derecede kolay olan bir cihaz. Office uygulamarında ise yardımcı araç olarak çok başarılı. Bu tür cihazlar üretimde masaüstü veya diz üstü bilgisayarların yerini almaları mümkün değil. Microsoft bunu daha önce yaptı başarısız oldu ve Windows 8'ile ve surface Pro ile bunu tekrar yapıyor. Bence bu tabletin doğasına aykırı ve surface'in Pro modeli yine başarısız olacak.

    Yukarıdaki haber iPad kullanıcıların diğer tablet kullanıcılarına göre cihazlarını daha çok kullandıklarının göstergesi, diğer tabletler nerede? Ya ava çıktılar ya da bir köşede duruyorlar.

    Ortada bariz bir başarı varken sadece markayı sevmiyorsunuz diye çamur atmaya çalışıyorsunuz, komik duruyor biraz.





  • amerika ve kanada da ipad zaten üstün.niye bunu araştırma gereği duyuyorlar.

  • Kimse kusura bakmasın İpad 3 kullanıcısıyım ve çok memnunum cihazdan laptopa gerek kalmıyor nerdeyse, ipad almadan önce androidli cihaz kullanıyordum SÖYLEMESİ AYIP:2 kat güçlü donanıma sahib androidli cihaz İPED'imin yarı performans ve hızını göstermiyordu, atacaktım çöpe nerdeyse androidliyi, neyseki çok şükür müşterisi çıktı ve sattım, şimdi İpad3'ümle çok mutlu ve memnunum!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertacaygun

    Başlığı okudum, haber değeri görmeden ilgimi çekebilecek başka haberler için sayfayı aşağıya dpğru sürüklüyorken "Acaba Ekram Çukurca mı ki? " dedim ve baksam ki doğru tahmin.

    Sayın Ekrem Bey; iPad gibi iPod'un büyütülmüş "bilgisaiyarı" başka ne için kullanabilirsiniz ? Müzik için yeteneksiz, kamera için aşırı büyük, ofis, yaratıcılık, dizüstü bilgisayarya yapılabilecek işler için yetersiz, USB belleğin bile işkence olduğu bu cihaz ne için kullanılır ? Sıkıldım gereksiz araştırma haberlerinizden, inanın. Yok nakit para kullanılmayacak, yok basılı gazetecilik yerini internete bırakacak. Nostradamus gibi kehanet sunmuyorsunuz, olmaya başlamış şeyi saçma sapan kaynaklardan edindiğiniz bilgilerle haber niteliği taşırcasına paylaşmanız beni bu siteden soğutuyor açıkçası.

    Sevgiler, saygılar.

    adam apple'i gomeyim derken hizini alamamis direkt tabletlere saldirmis.




  • Ben Android telefon kullanıyorum ama bu konuda Serkan.s adlı arkadaşa katılıyorum, uzun zamandır müzikle ilgileniyorum, gitarist olduğum için bu uygulamalardan en başından beri haberim var, daha burada ismi geçmeyen bir çok firmanın (Roland Boss ve Digitech gibi) Ipad ile entegre çalışan cihazları var, bu sebeplerden dolayı eğer ileride bir tablet alırsam, bu kesinlikle Ipad olur.



    Özellikle gitarist arkadaşlar eğer ipad sahibi iseniz Digitech ipb-10 a bakmanızı tavsiye ederim. Tabi IKmultimedia ürünleri bu konuda daha hesaplı.



    Videolu Türkçe Tanıtım
    http://www.gitarteknikleri.com/watch.aspx?v=Digitech%20IPB-10%20Tan%FDt%FDm%FD_648





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serkan.s

    quote:

    Orijinalden alıntı: sertacaygun

    Başlığı okudum, haber değeri görmeden ilgimi çekebilecek başka haberler için sayfayı aşağıya dpğru sürüklüyorken Acaba Ekram Çukurca mı ki? dedim ve baksam ki doğru tahmin.Sayın Ekrem Bey; iPad gibi iPodun büyütülmüş bilgisaiyarı başka ne için kullanabilirsiniz ? Müzik için yeteneksiz, kamera için aşırı büyük, ofis, yaratıcılık, dizüstü bilgisayarya yapılabilecek işler için yetersiz, USB belleğin bile işkence olduğu bu cihaz ne için kullanılır ? Sıkıldım gereksiz araştırma haberlerinizden, inanın. Yok nakit para kullanılmayacak, yok basılı gazetecilik yerini internete bırakacak. Nostradamus gibi kehanet sunmuyorsunuz, olmaya başlamış şeyi saçma sapan kaynaklardan edindiğiniz bilgilerle haber niteliği taşırcasına paylaşmanız beni bu siteden soğutuyor açıkçası. Sevgiler, saygılar.


    Merak ettiğim konu diğer marka tabletler ne için kullanılıyor? Balık tutmak için mi? Ya da onlar bu "büyütülmüş iPod" dediğin cihazdan çok mu yetenekli. iPad müzik'de yeteneksiz? iTunes'u geçtim hadi GarageBand'ın hakkını nasıl yiyorsun. Peki Alesis'in aşağıdaki ürünlerine ne diyorsun?
    http://www.alesis.com/iodock
    http://www.alesis.com/ampdock
    Peki ya iRig?
    http://www.ikmultimedia.com/products/cat-view.php?C=mobile
    Yani bu konuda rakiplerinden çok üstün olduğu ortada.

    Bunun yanında iPad tüm tabletler gibi üretime değilde tüketime yönelik bir cihaz, internet cihazı olarak çok kolay PC'nin yerini alabilen ve kullanımı şaşırtıcı derecede kolay olan bir cihaz. Office uygulamarında ise yardımcı araç olarak çok başarılı. Bu tür cihazlar üretimde masaüstü veya diz üstü bilgisayarların yerini almaları mümkün değil. Microsoft bunu daha önce yaptı başarısız oldu ve Windows 8'ile ve surface Pro ile bunu tekrar yapıyor. Bence bu tabletin doğasına aykırı ve surface'in Pro modeli yine başarısız olacak.

    Yukarıdaki haber iPad kullanıcıların diğer tablet kullanıcılarına göre cihazlarını daha çok kullandıklarının göstergesi, diğer tabletler nerede? Ya ava çıktılar ya da bir köşede duruyorlar.

    Ortada bariz bir başarı varken sadece markayı sevmiyorsunuz diye çamur atmaya çalışıyorsunuz, komik duruyor biraz.

    Bu yoruma katılmamak elde değil.

    İmzamdan da görüleceği gibi her iki tür tablet de kullanıyorum.

    iPad şu an rakipsiz dememek için neden yok.

    Telefonda Android, ancak tablette Android demek için daha çok var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: draconist

    Ben Android telefon kullanıyorum ama bu konuda Serkan.s adlı arkadaşa katılıyorum, uzun zamandır müzikle ilgileniyorum, gitarist olduğum için bu uygulamalardan en başından beri haberim var, daha burada ismi geçmeyen bir çok firmanın (Roland Boss ve Digitech gibi) Ipad ile entegre çalışan cihazları var, bu sebeplerden dolayı eğer ileride bir tablet alırsam, bu kesinlikle Ipad olur. Özellikle gitarist arkadaşlar eğer ipad sahibi iseniz Digitech ipb-10 a bakmanızı tavsiye ederim. Tabi IKmultimedia ürünleri bu konuda daha hesaplı. Videolu Türkçe Tanıtımhttp://www.gitarteknikleri.com/watch.aspx?v=Digitech%20IPB-10%20Tan%FDt%FDm%FD_648


    Müzik konusunda yeteneksiz iPad.
    http://www.youtube.com/watch?v=mi4UHvUBOuo
    http://www.youtube.com/watch?v=ubc16jfSfPQ
    http://www.youtube.com/watch?v=l8jbCJiikmc





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serkan.s

    quote:

    Orijinalden alıntı: draconist

    Ben Android telefon kullanıyorum ama bu konuda Serkan.s adlı arkadaşa katılıyorum, uzun zamandır müzikle ilgileniyorum, gitarist olduğum için bu uygulamalardan en başından beri haberim var, daha burada ismi geçmeyen bir çok firmanın (Roland Boss ve Digitech gibi) Ipad ile entegre çalışan cihazları var, bu sebeplerden dolayı eğer ileride bir tablet alırsam, bu kesinlikle Ipad olur. Özellikle gitarist arkadaşlar eğer ipad sahibi iseniz Digitech ipb-10 a bakmanızı tavsiye ederim. Tabi IKmultimedia ürünleri bu konuda daha hesaplı. Videolu Türkçe Tanıtımhttp://www.gitarteknikleri.com/watch.aspx?v=Digitech%20IPB-10%20Tan%FDt%FDm%FD_648


    Müzik konusunda yeteneksiz iPad.

    http://www.youtube.com/watch?v=mi4UHvUBOuo

    http://www.youtube.com/watch?v=ubc16jfSfPQ

    http://www.youtube.com/watch?v=l8jbCJiikmc


    Bu linkler ve bu yazı @sertacaygun ' a sağlam kapak olmuş, tabii bilgisizce ve cahilce sırf Apple düşmanı olukları için (+) basan arkadaşlarda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extreme Victory -- 31 Aralık 2012; 5:04:01 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: senatorlines

    Kimse kusura bakmasın İpad 3 kullanıcısıyım ve çok memnunum cihazdan laptopa gerek kalmıyor nerdeyse, ipad almadan önce androidli cihaz kullanıyordum SÖYLEMESİ AYIP:2 kat güçlü donanıma sahib androidli cihaz İPED'imin yarı performans ve hızını göstermiyordu, atacaktım çöpe nerdeyse androidliyi, neyseki çok şükür müşterisi çıktı ve sattım, şimdi İpad3'ümle çok mutlu ve memnunum!

    Hangi cihazmış o? iPad 3'ten güçlü grafik işlemciye sahip sahip iPad 4 var mesela piyasada sadece. Sen ne kullanıyordun da iPad'inden 2 kat güçlüydü?
  • ipad ile olumlu haber olunca herkez ipad över olumsuz haberde tam tersi :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MxFxOx -- 31 Aralık 2012; 11:38:02 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.