Şimdi Ara

(27 ŞUBAT GÜNCEL)Yüksek miktarda rami olanlar içeri (Ramdisk* %100 HIZLANDIRMA)^^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
13
Favori
4.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bahsedeceğim yöntem kesinlikle hikaye değildir donanımsal bir hızlandırma sağlamaktadır.Sık kullandığınız uygulamaları ramdiske kopyalarak çok daha hızlı açılmasını ve çalışmasını sağlayabilirsiniz.Aşağıda mozilla firefox için anlatım gerçekleştirdim,diğer programları da programlar ve özelliklerden kaldırıp ramdiske yükleyebilirsiniz siz de.16gb DDR3 ram fiyatları aşağıdadır;

http://www.netsiparis.com/detay/12281654036/CORSAIR-BC-CMX16GX3M2A1600C11-XMS3-DDR3-1600MHZ-CL11-16GB--2X8GB--DUAL--11-11-11-30

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/patriot-pgq316g1600elqk-16gb(4x4)-gamer-ii-ddr3-1600mhz-cl9-xmp-13-dortlu-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=59847

Crysis SSD ile ramdisk ve 2. videoda starcraft 2 oyununda normal HDD ile ramdisk arasındaki fark;

4GB ve üzeri rami olanlar için mozillanın çok daha hızlı açılması ve çalışması için benden de bir tavsiye arkadaşlar;

Öncelikle aşağıdaki linkten faydalanarak ramdisk oluşturuyoruz(ram miktarını depolama alanı gibi kullanabiliyorsunuz ve normal HDD'nizden 100 kat daha hızlı,sata 3 SSD hızında,sata 2 SSD'lerden de ortalama 2 kat hızlı);

http://www.enpedi.com/2012/09/ramdisk-nedirkimler-kullanmal-nasl.html

7200RPM normal bir HDD'nin hız değerleri;

(27 ŞUBAT GÜNCEL)Yüksek miktarda rami olanlar içeri (Ramdisk* %100 HIZLANDIRMA)^^

Ramdisk hız değerleri;

Programın indirme adresi:http://www.radeonramdisk.com/files/Radeon_RAMDisk_v4_0_1_RC9.msi

Diskimizi oluşturduktan sonra programları artık buraya kurabiliriz(daha önce kurduğumuz varsa program ekle kaldırdan kaldırıyor ve buraya kuruyoruz).Ben örnek olarak firefox için ayarları yazacağım;

*Aşağıdaki klasörü kopyalayıp,oluşturduğumuz yüksek hızlı ram diske atıyoruz(attıktan sonra c program files'takini silebilirsiniz)

C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\

**Daha sonra Mozilla Firefox klasörüne girip shift'e basılı tutup mouse'nin sağ tuşuna tıklıyoruz ve "komut penceresini burada aç" diyoruz.Aşağıdaki komutlardan birini giriyoruz;

firefox -profilemanager -no-remote

VEYA

firefox.exe –P profilename –no-remote

Yeni açılan pencereden create profile diyerek yeni bir profil oluşturuyor ve oluşturma sırasında choose folder diyerek profil klasörünü ramdiskimizdeki mozilla klasörünün içinde bir klasör olarak ayarlıyoruz(kendi adınızda yeni bir klasör oluşturabilirsiniz mesela)

***Son olarak da aşağıdaki ayarı yaparak cache(sitelere daha çabuk erişmek için tutulan veriler) klasörünü de ramdisk'e gönderiyoruz hepsi bu kadar;

http://malwaretips.com/Thread-Speed-up-Chrome-Firefox-by-using-a-RAM-disk

Not: Firefox'u daha da hızlandırmak isteyenler(hiç bir zararı yoktur bizzat denedim) Murat kardeşimin konusunu mutlaka ziyaret edip tüm adımları uygulasınlar;

http://resim.donanimhaber.com/m_53183389/tm.htm

Not 2: Flash player'ın video dosyalarını sakladığı klasörü ramdiske aktararak çok daha hızlı internette flash video izleyebilirsiniz;

http://www.dslreports.com/forum/r22144983-RamDisk-greatly-helps-some-TVoIP-sites

Not 3: Eski ve düşük donanıma sahip bilgisayarlar ve firefoxun sistem kaynaklarını en az kullanmasını isteyenler için aşağıdaki firefox'u tavsiye ederim;

ftp://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/latest-mozilla-aurora/firefox-19.0a2.en-US.win32.installer.exe

(27 ŞUBAT GÜNCEL)Yüksek miktarda rami olanlar içeri (Ramdisk* %100 HIZLANDIRMA)^^ (27 ŞUBAT GÜNCEL)Yüksek miktarda rami olanlar içeri (Ramdisk* %100 HIZLANDIRMA)^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 27 Şubat 2013; 3:01:53 >

• Teşekkürler bilgi için
  • En sık kullandığınız tüm uygulamalar için denemenizi tavsiye ederim
  • ben hala SSD sata 3 ile 200mb read - 100mb write değerlerini geçebilmiş değilim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: I_can

ben hala SSD sata 3 ile 200mb read - 100mb write değerlerini geçebilmiş değilim :)

Hocam SSD'nizin firmware güncellemesini yapın derim.Tam modeli nedir SSD'nin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cohannan

quote:

ben hala SSD sata 3 ile 200mb read - 100mb write değerlerini geçebilmiş değilim :)

Corsair Force 3 , son güncellemesinide yaptım , aldığımda versiyon 2 falandı sanırım, güncellemeyi 5.02 yaptım,test değerlerinde en ufak değişme olmadı. bu konuyla ilgili baya bi uğraşmıştım aslında sende biliyorsun ama değişen birşey yok hala.
  • quote:

quote:

quote:

Corsair Force 3 , son güncellemesinide yaptım , aldığımda versiyon 2 falandı sanırım, güncellemeyi 5.02 yaptım,test değerlerinde en ufak değişme olmadı. bu konuyla ilgili baya bi uğraşmıştım aslında sende biliyorsun ama değişen birşey yok hala.

http://forum.donanimhaber.com/m_54490525/tm.htm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_54490525/tm.htm

bu seri numarası konusundan haberim var, faket bendeki ürün bu seride değil, daha sonraki bi üretim :/ sorun farklı yerde sanırım

• sağlıklı birşey mi acaba patlamayalım sonra ?

ayrıca konu sahibi verdiği yazıyı kendi okudumu acaba ?

" Ev kullanıcılarının da RAM Diski verim alarak kullanabilecekleri senaryolar tabii ki mevcut. Ancak sağda solda bolca karşılaşacağınız "Internet tarayıcınızın belleğini (Cache) RAM Diske taşıyın" önerileri maalesef ülkemiz için çok geçerli değil. Ülkemizdeki Internet Servis Sağlayıcıların sunduğu bant genişliği çok kötü olmasa da gecikme süreleri açısından yerlerde süründüğümüz için bu önerilerin bir geçerliliği kalmıyor. Tarayıcınız hızlı yükleyebilir ama internet hızınız bunun çok altında kalacağından pratikte (Internet tarayıcınızı RAM Diske kursanız dahi) hiçbir fark olmayacaktır. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 30 Aralık 2012; 17:32:08 >
  • 1sn erken açmak için bu kadar dolanmaya gerek yok bence.ramdisk içine oyun kurulabiliyorsa durum değişir tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

sağlıklı birşey mi acaba patlamayalım sonra ?

ayrıca konu sahibi verdiği yazıyı kendi okudumu acaba ?

" Ev kullanıcılarının da RAM Diski verim alarak kullanabilecekleri senaryolar tabii ki mevcut. Ancak sağda solda bolca karşılaşacağınız "Internet tarayıcınızın belleğini (Cache) RAM Diske taşıyın" önerileri maalesef ülkemiz için çok geçerli değil. Ülkemizdeki Internet Servis Sağlayıcıların sunduğu bant genişliği çok kötü olmasa da gecikme süreleri açısından yerlerde süründüğümüz için bu önerilerin bir geçerliliği kalmıyor. Tarayıcınız hızlı yükleyebilir ama internet hızınız bunun çok altında kalacağından pratikte (Internet tarayıcınızı RAM Diske kursanız dahi) hiçbir fark olmayacaktır. "

Okudu hocam Ben farkı gördüm

• quote:

ben yapardım ama zaten makine çok iyi benim 1 1.5 saniyeden geç olmuyor hiçbir işlem.açılışta 7 8 saniye civarı.
  • quote:

quote:

ben yapardım ama zaten makine çok iyi benim 1 1.5 saniyeden geç olmuyor hiçbir işlem.açılışta 7 8 saniye civarı.

Islemci tamam da ekran karti nedir oyle:D
  • Arkadaşlar ben uygulamanın bir örneğini gördüm sadece sorun yoktu.

fakat naçizane bilgime ve araştırmalarıma dayanarak yapmamak daha mantıklı. Çünkü,

1. evet ilk zamanda oldukça başarılı olsada çok sık kullandığınız programlar olduğu için ilk haftadan itibaren gittikçe eski haline dönen bir süreç yaşanacaktır (3 ila 4 ay arasında)

2. SSD kart teknolojisi bozulmaya yatkın bir teknoloji olduğunu unutmamak gerekli.

3. İnternet tarayıcılar için evet sonuç değişmeyecek (malesef TTNET!!! )
  • quote:

Islemci tamam da ekran karti nedir oyle:D

yanında yakında 6870 yazıyor görmüyormusun yani 7870 felan ama işte para yok hacı zaman zaman para bulup upgrade ediyorum parçaları. zaten artık eskisi gibi oyun merakım da kalmadığı için 400 vermek zoruma gidiyor bi gta5 bi crysis 3 bi ac3 için yani bakalım ne olacak. 2.elemi yönelsem napsam.
  • quote:

quote:

windows mu 7-8 sn de açılıyor
  • 2 gb ram var sadece google chorome için kullansam olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabriglsvn

2 gb ram var sadece google chorome için kullansam olur mu?

Olur hocam 500 mb ayırabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

quote:

quote:

eet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

quote:

quote:

eet

Bios açılış süresi de dahil mi bu süreye?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.