Şimdi Ara

Oyuncular Artık Gerçekçi Oyunlar da İstiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•      Oyunların gerçekçi olması denilince çoğu oyuncunun aklına gelen ilk şey "fotoğraf kalitesinde görseller ve gerçek hayattakine benzer fizikler"dir. Bunun dışındaki gerçekçilik unsurları asla "popüler" olmamışlardır. Son dönemlerde ise bu konuya önem veren oyunlarla karşılaşıyoruz. Artık hiç bir şey kaybetmeden defalarca yeniden dirilme (respawn), enerji barımızın kendi kendine dolması gibi unsurlar "yapmacık" görünmeye başladı. İşin garip yanı geliştiricilerin büyük çoğunluğu oyunlarını daha kolay yapmak için çaba gösteriyorlar. Yine de çok sayıda oyuncu "gerçekçilik" istiyor. Böyle düşünmemin nedeni ise başını Day Z'nin çektiği bir grup oyun.

ZombiU, Dark Souls ve XCOM: Enemy Unknown gibi oyunlarda bildiğiniz gibi ölüm kalıcıdır.  (Dark Souls'tan tam olarak değil, ama bir bakıma öyle) Yani oynadığınız karakter ölürse onu geri döndürmenin imkanı yoktur. En azından elinizde avcunuzda ne varsa kaybedersiniz. Bu da karşınıza çıkan her düşman karşısında çok dikkatli olmanızı sağlar. Gerçekçilik üst düzeydedir.

Bazen düşmanlardan kaçmanız ve aynı zamanda keskin nişancılara hedef olmamanız gerek
        Bir mod olarak ortaya çıkan ve sonra milyonlarca oyuncunun kalbini çalan Day Z ise gerçekçilik konusunda oyuncuları tam anlamıyla tatmin eden bir oyundu. Bu oyunda her zaman eliniz tetikte olmak zorunda, çünkü bütün dünya sizin düşmanınız olabilir. Sadece zombiler değil, arkadaş sandığınız kişiler bile sizi öldürebilir. Sonuçta hayatta kalmak kolay değil.

Öncelikle Day Z'de gözümüz açlık ve susuzluk göstergesinde olmalı. Eğer yiyecek ve içeceğiniz yoksa tehlikelerle dolu şehirlere yolculuk yapmak zorunda kalabilirsiniz. Yiyecek ve içecek sıkıntısı sizi zombilerle doğru şehirlere çekiyor, hatta bazen çaresizce yakınınızdaki kişileri öldürüyorsunuz. Tabi onların da sizi öldürme ihtimali bulunuyor. O nedenle Day Z'de birisine güvenmek gerçekten de zor iş. Eğer çevrenizdekiler çok güvenli kişiler değilse, bir grup zombinin arasında bile kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz; çünkü zombilerin amacı her zaman bellidir.

Düşmanlarınıza saldırmadan önce uzun uzun düşünmeniz gerekiyor        
         Oyunda sürekli uzun çimlerin arasında zombilerden ve diğer insanlardan gizlenmek, şehirlerde ne tür tehlikelerin olduğunu öğrenmek için dakikalarca şehrin etrafında dürbününüzle gözetleme yapmak gibi şeyler Day Z'de olağan işler; çünkü ölürseniz herşeyinizi kaybediyorsunuz ve bazen baştan başlamak insanı çok üzebiliyor. Bütün bunlara rağmen oyunu eğlenceli kılan da bu gerçekçilik unsuru.

Son dönemlerde gerçekçiliğin önplana çıktığı oyunların sayısında artış görüyoruz; çünkü süper kahramanlardan farkı kalmayan askerleri yönetmek, zombileri domates keser gibi kesmek, elinde bazuka olan düşmanları bıçaklamak, yumrukla öldürmekten bıkan oyuncuların sayısı ve tepkisi gün geçtikçe artıyor. Düşmanlarımızın saygı göstereceğimiz kadar zorlayıcı, oyunun da mantık sınırlarını çok kaybetmemesini isteyen oyuncuların da olduğunun farkına varılıyor. Day Z'ye gösterilen ilgi de bunun kanıtı. Tabi ki oyunlar "gerçekçi" olmak zorunda değiller, ama gerçekçi oyunlara da ihtiyaç olduğu artık yadsınmamalı.

Tabi Dark Souls'ta hayali unsurların olduğunu, X-Com'ında hayal ürünü şeylerle dolu olduğunu söyleyebilirsiniz. Zaten anlatmak istediğimiz nokta bir oyunu oynarken sizin de karşınızdaki düşmanlardan çok farklı olmadığınızı, öyle ilahi güçlere sahip süper kahraman gibi hissetmemenizi sağlar. İşte gerçekçilik budur. Son dönemlerde oyuncuların "gerçekçilik" talebinin olması karşısında geliştiriciler de sessiz kalamayacaklardır.

• DayZ iyi güzelde, oyunda çok bug dolu ya. :( Buglar olmasa çok eğlenceli ve daha akıcı bir oyun olucak.Standalone versiyonunu bekliyorum o yüzden. :)

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlukiestFaun150

DayZ iyi güzelde, oyunda çok bug dolu ya. :( Buglar olmasa çok eğlenceli ve daha akıcı bir oyun olucak.Standalone versiyonunu bekliyorum o yüzden. :)

Aynen öyle. O kadar saçma buglar var ki adam sinirleniyor , tabi sonunda da oyunu bırakıyoruz.

• Ben tam bir zombi oyunları fanatiğiyim ve bu oyunlarda gerçekçilikte ararım.Standalone'u bekliyorum. Bir War Z oyuncusu olarak ilerisi için bir şey söyleyemem ama şuan için oyunu almayı düşünüyorlarsa kesinlikle almasınlar. War Z sayesinde standalone benim için bir hayli değerlendi.

• bence warz sağlıyo bunları o oyun niye bu kadar eleştiri alıyo anlamıyorum oyunu sabreden adam alacak arkadaş adamlar yapmış dayz kadarda güzel bence parçanın hepsini okudum ve hepsinide warz de yaşadım arkadaşlar oyun zevkli bence alabilirsiniz ölünce 4 saat reorn olduğu yok bende 1 saat oluyo tek sorun zırt fırt serverdan atması başka bir şey yok

• Bu tarz oyunlar ileride daha da yaygın olacağına inanıyorum kaldı ki şuanda da büyük ilgi olmasına rağmen çok büyük yatırımlar yok ortada dayz yapıldı ancak hepimiz biliyoruz ki daha da geliştirilmişi dünyada kapış kapışa gider.

• Evet zombi oyunları baya gerçekçi, günümüz doğasını taklit etmeye yönelik oyunlardır. Özellikle fazla satmayan sim tarzı bir oyunun daha az gerçekçi eğlencelik dayz modu gelince satmaya başlaması aslında oyuncuların gerçekçi oyunlar istediğine dalalet. Tabii cod ve l4d gerçekçi sananlar için bu yapay gerçeklik bile denebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biraz önce DayZ'deydim ve gerçektende aynı görüşteyim.Artık FPS'lerdede olay tamamen şu sistemden ibaret.5 adım - Cutscene - makinalı silah vs 100 adam - quıck time event.

Yeter abi.DayZ'de çok iyi bir seçim yapmanız gerekiyor.Bana göre bunları en iyi verebilen 2 oyun ''modu'' vardır.

1.Fallout New Vegas HardCore modu
    2.DayZ

• bence yeni nesil oyuncular hala daha kolay oyunlar istiyorlar... yukarıda isimlerini saydığınız oyunlara baktığımızda satışlarının ne kadar iyi olduğunu söylesekte şuanda en çok satanlar listelerinde yer alan balon oyunlara yaklaşamıyorlar...eski bir oyuncu olarak İCO gibi oyunları , eski tomb raiderdeki keşfetme duygusunu, eski silent hill deki psikolojik gerilimi, eski resident evilde yaşadığım korkuyu özlüyorum fakat yeni nesil oyuncular böyle düşünmüyorlar... dayz oyunundaki hilenin kaynağınıda oyunun zorluğunu beğenmeyip kolaya kaçan yeni nesil oyuncuların oluşturduğunu düşünüyorum... ayrıca buradan hileci erdinç ede selam olsun diyorum! DAYZ OYUNDAYIZ programını mahveden çocuk!
  • Makaleyi okudum. DayZ'nin oyun yapısı olarak gerçekçiliğine hiçbir lafım yok ancak oyuncuların gerçekçiliği (yani RPG) konusunda malesef çoğu oyun kötü durumda. Bunu oyun tasarımcıları düzeltemez de çünkü iş oyuncuda bitiyor. Mesela yazının 2. resmindeki keskin nişancı karesi. Alttaki açıklama "Bazen düşmanlardan kaçmanız ve aynı zamanda keskin nişancılara hedef olmamanız gerek " çok doğru çünkü oyuncular artık zombi avından çıkıp birbirini avlıyor (hmm.. çok gerçekçi). O 2. kareyi gördüğümde aklımdan adamı kovalayan zombileri vurup onu kurtarmak geçti ama eğer öyle birşey yapsaydım (şu anda kendimi o sniperın yerine koyuyorum) muhtemelen kurtardığım adam ilerleyen zamanlarda sniperımı almak için beni arkamdan vuracaktı. DAYZ Oyundayız programında da (özellikle son bölümde) defalarca gördük 3'lünün insanları sebepsiz yere öldürmesini. Şimdiye kadar sadece bir oyunda gerçek anlamda 'gerçekçilik' ya da 'RPG - rol yapma' gördüm ve yaşadım o da GTA San Andreas'ın multiplayer uygulaması vasıtasıyla oynadığım bir rol yapma serveri idi. DayZ ve WarZ oyunlarında malesef böyle birşey yok... (Komik bir başka örnek de DayZ'de bir adamı helikopterle ıssız ve anakaradan çok uzağa bırakan adamların videosu)

• DayZ Stand Alone umarım güzel olur.Oyundan beklentilerim fazla.

• valla bende gerçekçi bi survival oyunu bekliyorum ama bu dayz değil elbette. kendini kanıtlamış doğru düzgün bi firma yaparsa olur ancak. yoksa 100$ lık grafik motorlarıyla yapılmış oyunlar görmeye devam ederiz.

• aklıma gelmişken. dayz gerçekçi değil. çünkü gerçekte bi zombi salgını olsa kimse gidip insan avına çıkmaz. gördüğü her insanla ortak olmaya çalışır. en kötü durumda yollarını ayırırlar. düşünsenize walking dead de rick eline silahı alıp sürekli zombilerden kaçsa ve önüne gelen her insanı vursa ne kadar aptalca bişey olur düşünmesi bile komik ama bazıları dayz nin gerçekçi olduğunu söyleyebiliyo. gerçekçi olucaksa pve olmalı yani insanlar biribirini öldürememeli yada çok zor şekilde öldürmeli bknz. deadisland left4dead
  • quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

aklıma gelmişken. dayz gerçekçi değil. çünkü gerçekte bi zombi salgını olsa kimse gidip insan avına çıkmaz. gördüğü her insanla ortak olmaya çalışır. en kötü durumda yollarını ayırırlar. düşünsenize walking dead de rick eline silahı alıp sürekli zombilerden kaçsa ve önüne gelen her insanı vursa ne kadar aptalca bişey olur düşünmesi bile komik ama bazıları dayz nin gerçekçi olduğunu söyleyebiliyo. gerçekçi olucaksa pve olmalı yani insanlar biribirini öldürememeli yada çok zor şekilde öldürmeli bknz. deadisland left4dead

Oynamayı bilmeyip, sürekli ölen bir oyuncunun yorumu işte

• Ne DayZ'miş arkadaş öve öve bitiremediniz

• arma 2 çok sıkıcı bir oyundu.. 'sadece' gerçekçilik yetmiyor bence.
  • DayZ dünyanın en iyi anlamlı oyunlarından biridir. Oyun diyorum çünkü o kadar tutuldu ki standalone sürümüyle modluktan çıkacak. Şu DayZ e tepkili olanların amacını hala anlamış değilim. Biraz araştırsalar oyunun ne kadar iyi olduğunu anlayacaklar.yani demek istediğim boş boş gezinip adam vurmak, tek kişilik ordu gibi 10 milyon kişiyi öldürmekten daha zevklidir DayZ...

• quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

quote:

aklıma gelmişken. dayz gerçekçi değil. çünkü gerçekte bi zombi salgını olsa kimse gidip insan avına çıkmaz. gördüğü her insanla ortak olmaya çalışır. en kötü durumda yollarını ayırırlar. düşünsenize walking dead de rick eline silahı alıp sürekli zombilerden kaçsa ve önüne gelen her insanı vursa ne kadar aptalca bişey olur düşünmesi bile komik ama bazıları dayz nin gerçekçi olduğunu söyleyebiliyo. gerçekçi olucaksa pve olmalı yani insanlar biribirini öldürememeli yada çok zor şekilde öldürmeli bknz. deadisland left4dead

Oynamayı bilmeyip, sürekli ölen bir oyuncunun yorumu işte

oyundaki amacı insan öldürmek sanan bi oyuncunun yorumu işte

• quote:

Çok saçma bir açıdan bakmışsın.Sen yaşamadın demekki öyle bir olay.Ben 30 saatlik oyun süremde o kadar kişiyle tanıştım arkadaşlık kurdum beraber insanlara yardım edip kurtardık.Demekki senin olduğun serverda sorun var

• quote:

Orijinalden alıntı: XxxOnurxxX123

quote:

Çok saçma bir açıdan bakmışsın.Sen yaşamadın demekki öyle bir olay.Ben 30 saatlik oyun süremde o kadar kişiyle tanıştım arkadaşlık kurdum beraber insanlara yardım edip kurtardık.Demekki senin olduğun serverda sorun var

Tamam sen dogru olani yapmişsin ama çogu kisi bunu yapmadigi için zevki kaciyo oyunun. Adam binanin catisina cikip uzun namlulu tufekle onune geleni vuruyo nerde bu oyunun zevki. Zombilerin animasyonlari ve yapay zekasi kötü olunca dogal olarak insan yeni bi eglence ariyo oda banditlik. Yani suç oyuncularda degil oyunda. Survival ogelerini basarili bir sekilde oyuna monte ederlerse bandit olma ihtiyaci azalacaktir elbet. Butun iş oyunda bitiyo. Eger bi insan tek basina cok rahat hayatta kalabiliyosa ki kaliyo. Bu durumda kimsenin yardimina ihtiyac duymaz ve herkesi tehdit olarak gorur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.