Şimdi Ara

Kişisel Bilgi Hırsızlığı, İzinsiz Ticari İletişim, Şikayet Yöntemleri (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.239
Cevap
62
Favori
172.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Attila Han kullanıcısına yanıt
    https://tuketici.btk.gov.tr
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    bu şikayet orada ki yerini de aldı.
  • şuan için en kolay çözüm nedir arkadaşlar? GENERALİ AŞ - DOMİNOS - BERNARDO firmalarından şikayetçiyim sürekli mesaj atıyorlar. en garanti çözüm hangisiyse ona başvuralım?
  • leonidas26 kullanıcısına yanıt
    genelde firmaların bir kısımını, (mesela dominos) sikayetvar.com üzerinden şikayet ettiğinizde geri dönüş yapıp talebinizi yerine getiriyorlar.
  • 1. mesajda ki savcılık şikayetin bir sonuç çıktı mı arkadaşlar?

    Aveanın online işlemler menüsünü kullananlar bilir, diğer reklam firmalarından gelen smsleri önlemek için engel listesi yapmaya kalktığımızda sayfa hata veriyor ve engelleme tam anlamı ile gerçekleşmiyor. Şikayet mesajı yazıp, kayıtlı tüm firmaların smslerinin engellenmesini aksi takdirde BTK ya şikayette bulunup haklarında dava açacağımı belirttim. Kayda değer bir gelişme olursa burada paylaşacağım.
  • yanlış oldu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesga -- 11 Aralık 2014; 10:57:23 >
  • allah belanı versin digiturk bıktım senden bıktım. teledünya'yı iptal ettirince geçerim diyordum öyle antipatik oldular ki gözümde bedava verseler kullanmam artık. Turkcell den nasıl soğuduysam Digiturkten de öyle soğudum.
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Para kazanmak için her yol mübah diye düşünenlerden ne bekliyorsunuz ki? Adamların bayilerine uyguladığı hiçbir denetim yok. Kotayı doldursunlar da milleti taciz mi ederler, sahte evrak mı düzenlerler nasıl yaparlarsa yapsınlar. Digiturk adına gönderilen mesajların %99'u digiturk satışı yapan taşeronlar. Türk telekoma parayı basan herkes bir güzel tasniflenmiş abone datasını alıyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 11 Aralık 2014; 17:20:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    allah belanı versin digiturk bıktım senden bıktım. teledünya'yı iptal ettirince geçerim diyordum öyle antipatik oldular ki gözümde bedava verseler kullanmam artık. Turkcell den nasıl soğuduysam Digiturkten de öyle soğudum.

    Al bendende o kadar daha bu akşam aradılar kampanya varmış mış ta mış.İstemiyorum diye sert konuşunca hemen kapattı.Süperonline yaktı bizim başımızı.
  • Bu konu üzerinde bayağı çalıştım ve hatta bir adli makam (Savcılık) ile de görüştüm, durumu aynen aktarıyorum, kullandığım operatöre aşağıdakine benzer bir uyarı gönderdim, (numaramı başka kişi ve kurumlar ile paylaşılmaması ve reklam mesajı istemediğim konusunda) sonra operatör haricinde bana reklam gönderen türkcell, avea, d-smart, ttnet, dominos, oteller, bankalar vb. diğer markaların internet sitelerinde bize ulaşın veya şikayet/müşteri hizmetleri bölümünden hepsine ayrı ayrı kendim araştırıp hazırladığım aşağıdaki maili gönderdim, hepside bana ayrı ayrı gerek maille, gerek sms veya çağrı merkezi aracılığıyla döndüler ve şimdilik rahatım. Firmalara gönderdiğim mail :

    Tarafıma ait ............................ numaralı telefonuma iznim olmaksızın reklam mesajı atıp duruyorsunuz, Numaramı nereden ve hangi yolla aldığınızı da bilmiyorum ve anlaşılan o ki numaramı benim iznin dışında bir başkasından veya bir kurumdan almış ve veri tabanınıza kayıt etmişsiniz. Kaldı ki numaramı kendi rızam ile vermiş olsam bile iznim dışında toplu reklam mesajı atmaya hakkınız yok.

    1. Kişilerden habersiz onların kişisel verilerinin kullanılmasının ve kaydedilmesinin 5237 sayılı kanunun 135 ve 136 maddeleri gereği yasak olduğunu bilmiyor musunuz? (Mad 135: Kişilerden habersiz kayıt edilmesi 1-3 Yıl hapis, Mad.136: Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır)

    2. Kişilerin izni dışında ve habersiz olarak toplu mesaj atmanın yasak olduğunu bilmiyor musunuz? (5809 Sayılı Haberleşme Kanunu Madde 50/5 “Abone ve kullanıcılarla, önceden izinleri alınmaksızın otomatik arama makineleri, fakslar, elektronik posta, kısa mesaj gibi elektronik haberleşme vasıtalarının kullanılması suretiyle doğrudan pazarlama, siyasi propaganda veya cinsel içerik iletimi gibi maksatlarla istek dışı haberleşme yapılamaz. Abone ve kullanıcılara, verdikleri izni geri alma hakkı kolay ve ücretsiz bir şekilde sağlanır. Bu maddeye aykırı hareket edenlere 10 bin TL’den 100 bin TL’ye kadar idarî para cezası verilir.”)

    3. Bir daha mesajınız geldiği takdirde yukardaki maddeler gereği sizi ulaştırma bakanlığına (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumununa) ve ayrıca yerel C.Savcılığına şikayet edeceğim. Bilginize.


    NOT:D-Smart, akbank vb. gibi müşterisi olduğum kurumlara da ayrıca "reklam mesajlarının gelmeye devam etmesi durumunda 5809 sayılı kanun 60/4 maddesi gereği sizinle tek taraflı sözleşmemi fesh edeceğim" ibaresini ekledim. Şimdilik sorun yok, Savcılık ile falan uğraşmak ömür törpüsü, bu şekilde korkutucu bir uyarı işe yaradı. Bilginiz olsun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviseans -- 16 Aralık 2014; 22:18:15 >




  • Bizde ole denerik bi ara akcan medikal vardı kurtuldum Allahtan 😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maviseans M kullanıcısına yanıt
    Hocam paylaşımınız için teşekkürler. Çözümünü bulamadığımız bu konuda umarım işimize yarar.
    en kısa zamanda evdeki 4 telefonu da sıralayıp benzer yazılar yollayacağım.
  • telefonun spam ifadelerine ekle diye bir yer var ayarlarda oraya kayıt yapıyorsunus öbür gün bu kayıt olmasına rağmen aynı isim üzerinden küt mesaj geliyor.Ne yapacağız bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YERYAVUZ

    telefonun spam ifadelerine ekle diye bir yer var ayarlarda oraya kayıt yapıyorsunus öbür gün bu kayıt olmasına rağmen aynı isim üzerinden küt mesaj geliyor.Ne yapacağız bilmiyorum.

    Hangouts kullanın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonların yasaklama özellikleri var, en hızlı çözüm bu. iphone başlıklı SMSleri de engelleyebiliyor. Samsung başlıklı olanları yapamıyor diye biliyorum, yani denedim olmadı.

    Bu SMS'leri, toplu SMS firmaları gönderiyor. Konunun ilk mesajındaki gibi merdiven altı gönderimler pek kalmadı. Zaten merdivenaltı firmalar başlıklı SMS gönderemiyorlar, GSM operatörleri de uzun bir süredir SMS paketlerinin kullanım durumlarını, mesaj gönderme periyotlarını vs inceleyerek bu hatları iptal ediyor hemen

    toplu SMS firmaları da yasal firmalar, yani şikayet etseniz de sonuç alamazsınız. Rahatsız edilmek istemiyorsanız, ya telefonlarınızın özellikleri ile ya da SMSkiller gibi programlar yükleyerek bu mesajları durdurabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, sizi rahatsız eden numarayı ya da başlığı engellemek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YERYAVUZ

    telefonun spam ifadelerine ekle diye bir yer var ayarlarda oraya kayıt yapıyorsunus öbür gün bu kayıt olmasına rağmen aynı isim üzerinden küt mesaj geliyor.Ne yapacağız bilmiyorum.

    muhtemelen bir karakterini değiştirmişlerdir başlığın. "O" harfini sıfır falan yapmışlardır.
  • Toplu sms firmaları tam olarak yasal değildir. Başlıksız sms'den tek farkı devlete vergisini ödemesidir. Kişisel bilgileri izinsiz kullanıyorsa başlıksız sms'ler gibi suç işlemiş olur.
  • smskiller proğramını yükledim ama benim telefonda çalışmadı yanlış mı yaptım anlayamadım isim giriyor okeyliyorsunuz tel.kilitleniyor.Hiç hareket yok iki defa yükle sil yaptım olmadı.
  • Yasal olan toplu SMS firmaları tam olarak yasaldır :) numara toplanmasını yasaklayan bildiğim kadarıyla bir mevzuat yok. Yani sizin numara ve isim bilginizi toplamak yasak ama sadece numara bilgisi yasak değil

    zaten çoğu rastgele gönderiyor, atıyorum 532 200 0000 diye başlayıp birer artırarak devam ediyor, numara kullanımdaysa SMS yerine ulaşıyor
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.