Şimdi Ara

Bazı Windows Phone 8 oyunlarında RAM kısıtlaması ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj










  •  Tango güncellemesiyle 256MB RAM desteğini Windows Phone 7.5 cihazlarına getiren Microsoft, bu desteği uygulamalara da getiremeyince 512MB üzerinde RAM gerektiren uygulamalar 256MB RAM barındıran cihazlarda çalışmamaya başlamıştı. Aynı konu WP8 sürümünde de gündeme geldi.



    512MB RAM taşıyan HTC 8S modeline Guns 4 Fire oyununu kurmaya çalışanlar en az 1GB RAM gerektiği uyarısıyla karşılaştılar ve oyunu kuramadılar. Ancak bu uyarı uygulama mağazasında yoktu. Muhtemelen aynı sorun Lumia 620 modelinde de yaşanacak.



    Microsoft'un işletim sistemini yaygınlaştırmasında orta seviye cihazlara büyük görev düşüyor. Ancak bu tür kısıtlamalar tüketici ilgisini sistemden uzaklaştırıyor.



    Tango güncellemesinde gelen eleştirilerin benzerinin eğer aynı strateji devam ederse WP8 ekosisteminde de yaşanacağını daha önce belirtmiştik.



    Ancak Microsoft'un buna kısa vadede bir çözüm bulması neredeyse imkansız. Bu bakımdan orta seviye WP8 cihaz alanların da bu kısıtlamalar konusunda dikkatli olması gerekiyor. Tüm üst seviye uygulamaların bundan etkilenmediği belirtiliyor. Ancak beklentisi yüksek olan kullanıcılar için hayal kırıklığı olacaktır. 










  • DanıŞıklı döğüş...Orta ve alt seviye cihazların GPU'ları zaten yetmeyecek oyunları oynatmaya.Bari ram limiti koyalımda ne yapmaya çalıştığımız anlaşılmasın demişler.Microsoft hem cihaz üreticilerinin hem oyun geliştiricilerin ayağına sıkıyor haberi yok.

  • ben anlamadım android de böyle değil mi?alt seviye android telefonda dead trigger nfs açamıyorsunuz

  • Oley :) MS zort oldu :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: seaflames

    ben anlamadım android de böyle değil mi?alt seviye android telefonda dead trigger nfs açamıyorsunuz

    Evet aynı durum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seaflames

    ben anlamadım android de böyle değil mi?alt seviye android telefonda dead trigger nfs açamıyorsunuz

    iOS'ta da öyle.
  • Ekrem bey oyunun adi guns 4 hire bilginize.
  • wp7x ve wp8, onyılın en büyük fiyaskosu... genel işletim sistemi başarımı olarak değilse bile, proje yönetimindeki beceriksizlik nedeniyle...

  • ne koyun insanlarımız var. wp 7.5 cihazlı ürün çıktımı aa buda ne derler. sanki giriş seviyesi ürün hiç çıkartılmıyormuş gibi. 2011 yılında galaxy 8150 çıktı ve hiç bir güncelleme almadı. burda da oyun ram yetmediği için çalışmamış sanki diğer sistemlerde çalışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Berke89

    Burdan şöyle bir sonuc cıktı iphone 4s in 512mb rami ile açamadığı oyun yok.Birde çok stabil bir işletim sistemi diyorlar nerde kaldı o stabillik? sonuç olarak ios liderliğini koruyor.(ios fanı değilim)

    Taklitler aslini yasatir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.