Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Uydu Ekipmanları, DVB-S Kartlar ve Dijital Yayın Hakkında Herşey..

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> Cevap: Uydu Ekipmanları, DVB-S Kartlar ve Dijital Yayın Hakkında Herşey.. Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 [5]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
meetjoee35
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

13 Ekim 2007; 20:23:52 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

paylaşım için teşekkürler
hcshcs

29 Ekim 2007; 22:44:47 

genel foruma yazdım ama cevap alamadım..Arkadaslar yenı aldıgım tvde söyle bir acıklama var tam anlamadım teknik konulara hakim bir arkadas bunun ne oldugunu anlatabilirmi..benim anladıgım bir sifreli yayının karti alınıp buraya takılınca o yayınmı seyrediliyor!!!!!!!!!

scrambled digital tv channells can be decoded with a conditional access module (CAM) and a smart card provided by a digital tv service operator.The CAM may enable several services depending on the operator..

1- Gently insert the CAM into Common Interface slot at the back of your TV asd far as it will go

2-Leave the CAM in the Common İnterface slot permanenetly

it may takes a few minutes before a CAM is activated

cibali

8 Kasım 2007; 15:14:03 

yav lütfen ya. bu işin acemisiyim eve yeni taşındım uydu alıcısı alaçağım. Üç model var internette. biri
SEOUL5000 110 tl biri NEXT2000 cıs plus 240 diğeri REDLİNE cs100x oda 240 civarı.
bunlardan birini yazın ya lütfen

vgulgec

13 Kasım 2007; 19:30:55 

selam arkadaşlar---öncelikle katılımlarıyla bizlere detek olan bilgilerini bizlerle paylaşan tüm kardeşlere teşekkür ederim---

bende evim de televizyon kullanmadığım için---bilgisayarıma bir tv kartı aldım skystar2 2.6c mi ne yazıyor---

sizlerden ricam--sadece türkiyedeki 3-5 kanalı izlemek için neler yapmam gerkiyor--kutusunda cd si ve kartın kendisi var----

kurmam gereken yazılım varmı neler nerden indiririm----dediğim gibi sadece türkiyeden 3-5 kanal---açıkçası şuan izlediğim tek şey kurtlar vadisi dizisi bunu seyredip kayıt etmem mümkünmü-?

paylaşımlarınızı bekliyorum

samsung 2232 Bw~Lian Li PC-A10A Innovative ~ evga 750 i ~Q 9450~ evga 8800 gtx ~innovatech cpu-mosfet-kuzey-güney cipset sıvı soğutma~laing d5 vario pompa ~swıftech 360 rad~1x swıftech micro 2x 5.25 XSPC su tankları~silverstone strıder 750 watt~plextor dwd~thermaltake media lab~aerocool powerwatch~seagate 410as x 2 adet (raid)~logitech z5500~logitech dinovo media desktop laser ~logitech pro5000 webcam~ballistic tracker 4x1 ddr2 800
DaginikBeyin

7 Aralık 2007; 23:28:25 

Merhaba,
İlgili arkadaşlara birkaç sorum olacak. Lütfen yardımcı olun.

1-Hotbird için 120 CM'lik, Turksat için 60 CM'lik birer anten almayı düşünüyorum.
a)Hotbird için 90 cm de yeter mi?
b)Anten alırken marka farkı ne kadar etkili olur?

2-Uydu alıcısı konusunda çok fazla seçenek var. Bilindik markalar Goldmaster, N&Nstar, Sunny gibi. Sizin öneriniz ve alıcıların (asıl) önemi nedir acaba?

3-Son olarak LNB seçiminde nelere dikkat etmeliyim? 3 televizyon olduğunu varsayarak sanırım quatro almam gerekir. LNB marka, model seçimini nasıl yapmalıyım? Görüntü üzerindeki etkisi ne düzeyde?

Acil cevaplarınızı bekliyorum. İlginiz için peşinen çok teşekkür ediyorum.

ByMeto

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

8 Aralık 2007; 23:57:18 

quote:

Orjinalden alıntı: DaginikBeyin

Merhaba,
İlgili arkadaşlara birkaç sorum olacak. Lütfen yardımcı olun.

1-Hotbird için 120 CM'lik, Turksat için 60 CM'lik birer anten almayı düşünüyorum.
a)Hotbird için 90 cm de yeter mi?
b)Anten alırken marka farkı ne kadar etkili olur?

2-Uydu alıcısı konusunda çok fazla seçenek var. Bilindik markalar Goldmaster, N&Nstar, Sunny gibi. Sizin öneriniz ve alıcıların (asıl) önemi nedir acaba?

3-Son olarak LNB seçiminde nelere dikkat etmeliyim? 3 televizyon olduğunu varsayarak sanırım quatro almam gerekir. LNB marka, model seçimini nasıl yapmalıyım? Görüntü üzerindeki etkisi ne düzeyde?

Acil cevaplarınızı bekliyorum. İlginiz için peşinen çok teşekkür ediyorum.

pm ni cevapladım

Acizane Sistemim : İntel Core 2 Duo E6750 3.16 GHz 1333MHz 4MB , Asus P5K SE P35 , 2x1 Gb DDR2 800 Mhz Kingston , 500 Gb + 320 Gb + 160 Gb Samsung Sata2 Hdd , Sapphire ATI RADEON X1800XT , Asus LightScribe Sata Double Layer DVD-RW , INCA DVB-S , 19" PHILIPS 109B7 , Feэl Hurricane 450 Watt , Logitech X540 , Microsoft MM Klavye , A4Tech Optical Wireles Mause , Casper 5.2 Mp WebCam
nteknikeller

13 Aralık 2007; 1:40:17 

Tüm emek verenlerin ellerine sağlık çok iyi bir çalışma olmuş ,Teşekkürler.

nteknikeller
Technologs

16 Aralık 2007; 12:57:26 

arkadaşlar uydu kablosuna f konnektörü nasıl bağlıyabilirim tarif edebilirmisiniz

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
erdalak

10 Ocak 2008; 11:59:30 

yazılım yükleme hakında bilgi varmı

next 2005 dcı
vincee

10 Şubat 2008; 11:47:53 

çanaktan diseqc ile çift receiver çalıştırabilir miyiz ?

coolcesh

12 Şubat 2008; 11:14:51 

arkadaşlar SEOUL GT-5000 DIGITAL UYDU ALICISI alan varmı nasıldır acaba tavsiye lütfen..

lempire

5 Mart 2008; 14:34:08 

merhaba
Benim de bikaç sorum olacak uydu-pc bağlantısı hakkında.

Bende 2 çanak var, bunları hem receiver.a hem de laptop a bağlamak istiyorum.

Bunun için 2 çift çkışlı lnb, 2 tane de diseq aldım. lnb1 - lnb2 -> diseq->receiver(ve diger diseq TV kartına)
şeklinde bağlayacam.

1-Kart takabileceğim(digiturk,d-smart), analog+digital desteği olan, kaliteli kayıt yapabileceğim kombine bi usb TV kartı arıyorum. bu özelliklerin hepsini barındıran 250YTL.ye kadar olan önerebileceğiniz bi alet var mı?

2-usb tv. kartlarının herhangi bi dezavantajı var mı? sistem uyumluluğu, yayının alınmasında sorun yaşanması vs. gibi. PCMCIA bi kartı usb karta tercih etmeli miyim mesela.

Bukalemun

18 Nisan 2008; 23:07:50 

avermedia pro digital tv kartı alacağım. 3. parti prg. çip i ve şifre çözme konusunda doğru seçim mi?

Am2 64bit Athlon x2 3600+@2400mhz/ Biostar 690G X1250 vga / 2x1 gb Corsair ddr2 667 mhz / 4x250gb sata2 / Samsung 20x Sata dvd rw / Coolor Master 380W Case / Airties Wirelles adsl2 modem / Go Global 19" 4ms LCD
yaslan

28 Nisan 2008; 15:27:02 

Merhaba arkadaşlar,
ilginç bir sorunla karşı karşıyayım. Salonda Vestel (Zap-3001) uydu alıcımız var. Binada merkezi sistemden Türksat'tan Lig TV ve diğer Türksat kanallarını izliyoruz, ayrıca yine merkezi sistemden Hotbird izliyorduk. Bir süre önce Hotbird uydusunu izleyememeye başladık. Hafızada Hotbird kanalları var, sinyal de var (70-72 civarı) ancak görüntü yok. Kurulum ayarlarında, sinyal seviyesi 70'lerde görünüyor ancak sinyal kalitesi sıfır. Diğer odada, yine merkezi sistemden, ayrı bir kablo ile bağlı uydu alıcıyı (starsat) salona getirip Vestel'in yerine taktığımda Hotbird kanallarını gösteriyor.
Vestel uydu alıcıda bir arıza olduğunu düşündüm tabii ki. Vesle servisine götürdüm cihazı. Ancak ilginçlik burada başladı: Bizim cihaz serviste Hotbird'ü gayet güzel gösteriyor. Eve getirdiğimde yine göstermiyor. Hani bir Türkü var ya onun gibi; "karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar" misali.
Yardımcı olabilecek bir forumdaş var mıdır acaba?

KDL 40x3500
Vestel Zap receiver
fbli37