Şimdi Ara

rk3066 chipli minix neo x5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
4
Favori
14.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet x5 kullananlar deneyimleri buradan paylasabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sen kullanmaya başladın mı?
  • 2 hafta oluyor :)
    adamların facebook sayfasıwww.facebook.com/minixtech
    mini usb portu çalışmayan arkadaşlar uc tam yerine oturmadığı için olmuyor. mini usb ucundan yaklaşık 1 mm plastikten keserseniz sorun kalmıyor. facedeki hesaplarına sonunda bununla ilgili video eklemişler.
    bende kutudan çıkanlarla ilgili video çektim onu yüklersem buraya ekleyeceğim.
  • Hocam birde tvye bağlı iken xbmc ve dts oynatımı ile ilgili bir inceleme videosu hazırlayabilirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IndianaJones

2 hafta oluyor :)
    mini usb portu çalışmayan arkadaşlar uc tam yerine oturmadığı için olmuyor. mini usb ucundan yaklaşık 1 mm plastikten keserseniz sorun kalmıyor. facedeki hesaplarına sonunda bununla ilgili video eklemişler.

Hayırlısı olsun güle güle kullan.
    Ben de aliexpress'ten almak üzereyim...

Bildiğim kadarı ile en stabil çalışan cihazlardan birisi...

torrent ve adaptörlü 2 tb USB hdd baglama imkanın varsa deneyebilirmisin ?

Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: htpc_system

quote:

Kolay gelsin..

bi hevesle aldik fakat dogru durust kullanmiyorum bile. xmbc nasil kurulur nasil agdan film izleyebilirim bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: htpc_system

quote:

Kolay gelsin..

bi hevesle aldik fakat dogru durust kullanmiyorum bile. xmbc nasil kurulur nasil agdan film izleyebilirim bilmiyorum

Ben de olsa yardımcı olurdum elbette. Ancak malesef ki yok :)

Forumları kurcalaman gerekli olacaktır sanırım...

• xbmc androidlere daha tam uyumlu degil çok şey beklememek gerek ilerde daha iyi olur kanımca benim merakım cihazda hoşnut olmadıgınız özellikler nedir internet sörf yaparken takılma donma reset oluyormu vifi-yada ethernetten nete cıkmada problem varmı...gibi
  • hocam ürünü hangi siteden ve kaça aldınız acaba, kargo ne kadar sürede geldi, gümrükte bir sorun oldumu? Bilgi verebilirsen çok iyi olur. Ürün incelemesi için de senden bir şeyler bekliyoruz merakla.
  • Uzun süredir Minix Neo X5 kullanan birisi olarak.. Ve farklı cihazlarda kullanan birisi olarak yorumlarım.
    Cihazlarım.

Güncell
    Sony Nsz-Gs7 + Minix Neo X5 + Egreat R150+Pro

Eski
    Mele A2000 + Dark Minimania

Amaç smarttv özellikleri kullanmak ise, amaç bir mini pc kullanmak ise şu an piyadaki sorunsuz ve rahat kullanacağınız, aynı zamanda da hızlı olan bir cihaz Minix Neo X5.

Amaç öncelikli olarak asıl film izlemek, müzik dinlemek ise Egreat kesinlikle.

Konu Minix madem devam edelim..

Cihazda 1 Gb. ram var. Üstelik RK3066 çift çekirdek cpu ve quad core mali 400 ekran kartı var. Bunlar donanım olarak çok çok iyi. Giriş çıkış arayüzleride gayet yeterlidir.

Kullanımına gelirsek.

Bu cihazlarda XBMC kullanmak isteyenlereöncelikle şunu söyleyeyim. XBMC Android desteği yok. Ama burada ve başka forumalrda da incelerseniz devşirme yollar ile Allwinner 'da olmasa bile RK3066 işlemcili ürünlerde XBMC kısmen çalıştırılıyor.

Nasıl mı ?

XBMC üzerinden video seyredemiyorsunuz. Ama Android sisteminde XBMC klasöründe yapacağınız bir iki xml ilavesi ile kullanmış olduğunuz media playerı XBMC player olarak belirleyebiliyorsunuz.

Buda şunu sağlıyor. XBMC 'nin arayüzü ile internetten görselleri kullanabiliyorsunuz ve kütüphane arşivi oluşturabiliyorsunuz.. Indexlemede sorun yok Ta kii filmi oynatmaya başlayana kadar. Bu noktada xml dosyasında belirttiğiniz media player devreye giriyor ve xbmc içinden filmi bu playera aktarıyor.

Not : XBMC ile MELE F10 Air Mouse tarzı klavye+mouse sistemler genelde çalışmıyor.

Bunun dışında,

Cihaz gayet hızlı ve başarılı bir cihaz. Görünümüde çok hoş. Bir HTPC 'ye göre artılarıda çok fazla üstelik.

Öncelikle Android, Windows yada Unix türevleri gibi sistemi çok yormuyor.
    Bu sebeple zaten daha düşük donanımla daha iyi performans sağlıyor.
    Elektrik tüketimi inanılmaz. Bi HTPC ile bu tüketim değerine inmenzi mümkün değil.
    Sessiz. Çünkü pasif soğutma elemanları ile cihaz soğuyor. İçinde bir fan yok.
    Ayrıca maliyetide çok daha uygun.

Tavsiyem. Eğer önceliğiniz film izlemek değilde smarttv dünyası ise kesinlikle iyi bir cihaz. 512 Mb ram iyi gibi gelebilir size ama ne zaman ki 1 gb kullanırsınız o zaman aslıdna 512 mb ramli makinenizin yavaş olduğunu anlarsınız. Eğer öncelikle film izlemek istiyorsanız ve birde bilgisayar ve türevlerinden çok anlamıyorsanıız bu cihazdan değil birtek genel olarak Androidlerden biraz uzak kalmalısınız.

Almak istersenizde fiyatı hemen hemen 120 Usd seviyelerinden başlıyor Aliexpress, Pandawill gibi sitelerde.. Bunoktada sorun sadece güvenilir bir satıcı bulmakta.

Ürünü her şekilde size gönderirler. Çünkü siteler EBay gibi güvenli alışveriş ile çalışıyor. Ürün size gelince onaylıyorsunuz. Ama ürün ya gümrüğe takılırsa, ya yolda kırılır ederse. Bu sıkıntıları gözönüne alınca güvenilir satıcı önem kazanıyor.
    Güvenilir satıcı kutusunu güzel paketleyerek gerekirse daha küçük kutu ile dikkat çekmeemsi için size yollayabilir. Üzerine değerini küçük girebilir. Bunlar gümrükte sorun yaşamamanız için önemli unsurlardır.

Aklına birşeyler takılan olursa gerek bu cihaz gerek başka cihazlar, gerekse temin edilmesi konusunda elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etokaraduman -- 2 Ocak 2013; 12:33:07 >

• quote:

Almak istersenizde fiyatı hemen hemen 120 Usd seviyelerinden başlıyor Aliexpress, Pandawill gibi sitelerde.. Bunoktada sorun sadece güvenilir bir satıcı bulmakta.

Güvenilir satıcı bulmaya gerek yok. Geekbuying.com da bu ürün 99$ a kargo dahil satılıyor. Singapore post ile Tracking numarasıyla birlikte 10-15 gün civarında elinize ulaşır. Ödemeyi paypal ile yapıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etokaraduman

Uzun süredir Minix Neo X5 kullanan birisi olarak.. Ve farklı cihazlarda kullanan birisi olarak yorumlarım.
    Cihazlarım.

Güncell
    Sony Nsz-Gs7 + Minix Neo X5 + Egreat R150+Pro

Eski
    Mele A2000 + Dark Minimania

Amaç smarttv özellikleri kullanmak ise, amaç bir mini pc kullanmak ise şu an piyadaki sorunsuz ve rahat kullanacağınız, aynı zamanda da hızlı olan bir cihaz Minix Neo X5.

Amaç öncelikli olarak asıl film izlemek, müzik dinlemek ise Egreat kesinlikle.

Konu Minix madem devam edelim..

Cihazda 1 Gb. ram var. Üstelik RK3066 çift çekirdek cpu ve quad core mali 400 ekran kartı var. Bunlar donanım olarak çok çok iyi. Giriş çıkış arayüzleride gayet yeterlidir.

Kullanımına gelirsek.

Bu cihazlarda XBMC kullanmak isteyenlereöncelikle şunu söyleyeyim. XBMC Android desteği yok. Ama burada ve başka forumalrda da incelerseniz devşirme yollar ile Allwinner 'da olmasa bile RK3066 işlemcili ürünlerde XBMC kısmen çalıştırılıyor.

Nasıl mı ?

XBMC üzerinden video seyredemiyorsunuz. Ama Android sisteminde XBMC klasöründe yapacağınız bir iki xml ilavesi ile kullanmış olduğunuz media playerı XBMC player olarak belirleyebiliyorsunuz.

Buda şunu sağlıyor. XBMC 'nin arayüzü ile internetten görselleri kullanabiliyorsunuz ve kütüphane arşivi oluşturabiliyorsunuz.. Indexlemede sorun yok Ta kii filmi oynatmaya başlayana kadar. Bu noktada xml dosyasında belirttiğiniz media player devreye giriyor ve xbmc içinden filmi bu playera aktarıyor.

Not : XBMC ile MELE F10 Air Mouse tarzı klavye+mouse sistemler genelde çalışmıyor.

Bunun dışında,

Cihaz gayet hızlı ve başarılı bir cihaz. Görünümüde çok hoş. Bir HTPC 'ye göre artılarıda çok fazla üstelik.

Öncelikle Android, Windows yada Unix türevleri gibi sistemi çok yormuyor.
    Bu sebeple zaten daha düşük donanımla daha iyi performans sağlıyor.
    Elektrik tüketimi inanılmaz. Bi HTPC ile bu tüketim değerine inmenzi mümkün değil.
    Sessiz. Çünkü pasif soğutma elemanları ile cihaz soğuyor. İçinde bir fan yok.
    Ayrıca maliyetide çok daha uygun.

Tavsiyem. Eğer önceliğiniz film izlemek değilde smarttv dünyası ise kesinlikle iyi bir cihaz. 512 Mb ram iyi gibi gelebilir size ama ne zaman ki 1 gb kullanırsınız o zaman aslıdna 512 mb ramli makinenizin yavaş olduğunu anlarsınız. Eğer öncelikle film izlemek istiyorsanız ve birde bilgisayar ve türevlerinden çok anlamıyorsanıız bu cihazdan değil birtek genel olarak Androidlerden biraz uzak kalmalısınız.

Ürünü her şekilde size gönderirler. Çünkü siteler EBay gibi güvenli alışveriş ile çalışıyor. Ürün size gelince onaylıyorsunuz. Ama ürün ya gümrüğe takılırsa, ya yolda kırılır ederse. Bu sıkıntıları gözönüne alınca güvenilir satıcı önem kazanıyor.
    Güvenilir satıcı kutusunu güzel paketleyerek gerekirse daha küçük kutu ile dikkat çekmeemsi için size yollayabilir. Üzerine değerini küçük girebilir. Bunlar gümrükte sorun yaşamamanız için önemli unsurlardır.

Aklına birşeyler takılan olursa gerek bu cihaz gerek başka cihazlar, gerekse temin edilmesi konusunda elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

Merhaba,

optik ses çıkışını kullanıyor musunuz?

Ben bir optik kablo ucunu incelterek ancak yerine takabildim. Asıl sorum. optik kablo ile sesi alırken, ender de olsa seste 1 sn lik kıesilmeler oldu. Bir ara hiç olmadı vs. Farklı playerlar denedim. mx player, bs player hepsinde oldu.

Bu neden kaynaklanır acaba? codec mi ? kablo mu yada? yazılım mı ...

Selamlar

• Merhaba,

Minixi optik ses ile kullanmıyorum. Egreati kullanıyorum. ama Mele A2000 varken kullanıyordum. Açıkçası seste kesilmeler gibi bir sorun yaşamadım hiç.

Problemi bence şöyle değerlendirin ;

Farklı playerlar denediyseniz sorunun player yada codec kaynaklı olması ihtimalini elemiş oluyorsunuz. Geriye sadece fiziksel ihtimaller kalıyor. Bunuda denemenin bence iki yolu var. Birincisi optik kablonuzu optik ses bağlantısı olan başka cihazların bağlantısında deneyin. Onlarda aynı sorun olacak mı ? Sonuca göre kablonuzu değiştirmeyi deneyebilirsiniz .
  • Merhaba,

Evet dediğiniz gibi o fiyatlarada var. Aliexpresstede. Zaten mesajımda da bahsettiğim gibi bu siteler EBay gibi çalışlıyorlar. Ürün size ulaşınca ödemeyi onaylıyorsunzu bu sürede ödeme havuzda kalıyor.

Fakat burada güvenilir satıcıdan kastım mesajda da belirttiğim unsurlar. Yani satıcı ile birebir diyalog çok öenmli.

Yoksa 99 USD 'ye aldığınız bir ürüne en az 40-50 Usd karşılığı da gümrük ödersiniz. 99 USD hiçbir şekilde bayam ve yılbaşı gibi dönemler haricinde gümrüten GEÇMEZ..

Birde kargo paketi zayıf yapıldıysa ödediğiniz gümrüğün ardından elinize kırık bir cihaz geçebilir.

Ama mesajımda da ilettiğim gibi satıcı ile iyi bir diyaloğunuz olursa eğer paketi iyicene sarabilir, üazerine hediye gibi içeriğinide farklı gösteren ibareler yazabilir ve kargonun üzerine yazılan ürün bedelini düşük gösterebilir.

Yoksa gümrüğe takılan yada elinize yolsa kırılmış yada sağı solu çatlamış olarak geçemiş olan bir ürüne onay vermeyerek parayı karşı tarafın hesabına aktartmamak ta biraz ayıp olur.
    :)

• Geekbuying standart olarak ürünleri %30 değerinde gösteriyor (Chinavasion.com da böyle çalışıyor). Dolayısı ile 99$ lık ürün için 33-35$ lık tv aksesuarı diyorlar açıklamada. Fatura matura yok, olabildiğince ufak pakette yolluyorlar. Zaten Airmail olduğu için gümrüğe takılma riski çok az. EMS yada Fedex/UPS/TNT/DHL ile yollarsanız takılma riski: EMS düşük-orta, diğerleri: Çok yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratzilla

Geekbuying standart olarak ürünleri %30 değerinde gösteriyor (Chinavasion.com da böyle çalışıyor). Dolayısı ile 99$ lık ürün için 33-35$ lık tv aksesuarı diyorlar açıklamada. Fatura matura yok, olabildiğince ufak pakette yolluyorlar. Zaten Airmail olduğu için gümrüğe takılma riski çok az. EMS yada Fedex/UPS/TNT/DHL ile yollarsanız takılma riski: EMS düşük-orta, diğerleri: Çok yüksek.

Eğer dediğiniz şekilde gönderiyorlarsa riskiniz azalır. Ama üzerinde fatura olmadan yollayamazlar. Gümrük Mevzuatına aykırı. Paketlenmiş her ürün girdiği konteynırda faturalı olmak zorundaki konteynır için taşıyıcı firma konşimento hazrılıyacak. Aksi takdirde kaçakçılığa girer ki bunu hiçbir yasal nakliye firması yapmaz.

Ama dediğiniz gibi eğer değerini o şekilde gösteriyorlarsa bu gümrüğü rahat geçirmenizi sağlayacaktır.

• quote:

quote:

Geekbuying standart olarak ürünleri %30 değerinde gösteriyor (Chinavasion.com da böyle çalışıyor). Dolayısı ile 99$ lık ürün için 33-35$ lık tv aksesuarı diyorlar açıklamada. Fatura matura yok, olabildiğince ufak pakette yolluyorlar. Zaten Airmail olduğu için gümrüğe takılma riski çok az. EMS yada Fedex/UPS/TNT/DHL ile yollarsanız takılma riski: EMS düşük-orta, diğerleri: Çok yüksek.

Eğer dediğiniz şekilde gönderiyorlarsa riskiniz azalır. Ama üzerinde fatura olmadan yollayamazlar. Gümrük Mevzuatına aykırı. Paketlenmiş her ürün girdiği konteynırda faturalı olmak zorundaki konteynır için taşıyıcı firma konşimento hazrılıyacak. Aksi takdirde kaçakçılığa girer ki bunu hiçbir yasal nakliye firması yapmaz.

Ama dediğiniz gibi eğer değerini o şekilde gösteriyorlarsa bu gümrüğü rahat geçirmenizi sağlayacaktır.

Düz postayla yollanan ürünler genelde gümrüğe girmez. Ara sıra rastgele büyük bir paket seçip içini açarlar, gümrüğe tabi birşey varsa olabilecek en düşük gümrük masrafı ile paketi teslim alırsınız. Express postada ise vay halinize.

• quote:

quote:

quote:

Düz postayla yollanan ürünler genelde gümrüğe girmez. Ara sıra rastgele büyük bir paket seçip içini açarlar, gümrüğe tabi birşey varsa olabilecek en düşük gümrük masrafı ile paketi teslim alırsınız. Express postada ise vay halinize.

Peki, siparişinizde iyi şanslar. Umarım bir sorun yaşamazsınız.

• quote:

Az önce iki pakedim daha geldi, biri dün ben evde yokken gelmiş, öbürüde bugün geldi.
    İkisindede fatura yok. Fatura zorunluluğu yok, düz posta bu. Express shipping olsa fatura zorunlu evet, ama onuda düşük gösterme imkanları var altı üstü kağıt parçası sonuçta. Fedexle gelen siparişimde de (başka sitelerden) ürün değerleri hep %30 civarında gösteriliyordu.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.