Şimdi Ara

ASUS DSL-N12E ALINDI.MİNİ İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
3
Favori
40.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Vatan bilgisayardan pazar günü sipariş ettiğim ASUS DSL-N12E kablosuz modemi çarşamba günü teslim aldım.
    Gerekli ayarlar ve bağlantıları yaptıktan sonra kullanım olarak cat5 kablosuyla ve 3 ssatlik kablosuz bağlantıda bir sıkıntı/kopma olayı yaşanmadı.Bağlantı hızı da gayet güzel diyebilirim.Kablolu bağlatıdaki indirme hızına yakın kablosuzda da alabildim.Almayı düşünen arkadaşlar olursa tavsiye edebilirim.

Kutu İçeriği: Telefon hattı için kablo, siyah renk cat5 bağlantı kablosu, adaptör,cd, kullanım kılavuzu.çift antenli modem.

• quote:

Orijinalden alıntı: anarki24

Arkadaşlar selamlar;

Vatan bilgisayardan pazar günü sipariş ettiğim ASUS DSL-N12E kablosuz modemi çarşamba günü teslim aldım.
    Gerekli ayarlar ve bağlantıları yaptıktan sonra kullanım olarak cat5 kablosuyla ve 3 ssatlik kablosuz bağlantıda bir sıkıntı/kopma olayı yaşanmadı.Bağlantı hızı da gayet güzel diyebilirim.Kablolu bağlatıdaki indirme hızına yakın kablosuzda da alabildim.Almayı düşünen arkadaşlar olursa tavsiye edebilirim.

Kutu İçeriği: Telefon hattı için kablo, siyah renk cat5 bağlantı kablosu, adaptör,cd, kullanım kılavuzu.çift antenli modem.

Isınma durumu nasıl ? Arayüz dilinde Türkçe var mı?

Ayrıca 2013.04.09 tarihli FW çıkmış bunu kurdunuz mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 25 Nisan 2013; 15:29:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

quote:

Arkadaşlar selamlar;

asuslarda arayüz türkçe ve de ısınma problemi ben hiç görmedim adanada falan deneyen varsa sormak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: hey

Alınabilir bir model mi ? Siz ne diyorsunuz ?

100 Liraya kadar bundan iyi Modem var mı ?
  • Fiyat/perf/asus..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Fiyat/perf/asus..

Son olarak, bunun bir de ASUS DSL-N10E modeli var.

12E ile farkı sadece 12E de 2 anten olması mı acaba. Başka fark yoksa onu da alabilirim 30 Lira fark var.
  • quote:

quote:

Fiyat/perf/asus..

Son olarak, bunun bir de ASUS DSL-N10E modeli var.

12E ile farkı sadece 12E de 2 anten olması mı acaba. Başka fark yoksa onu da alabilirim 30 Lira fark var.

biri 150mbps+1adet 5dbi anten, diğeri 300mbps+2adet 5 dbi anten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ASUS DSL-12E ile ASUS RT-N12 C1 Wireless-N300 arasinda bir fark varmi?

http://my.asus.com/Networks/Wireless_Routers/RTN12_C1/
  • quote:

Orijinalden alıntı: g3z3g3n1616

ASUS DSL-12E ile ASUS RT-N12 C1 Wireless-N300 arasinda bir fark varmi?

biri dsl modem, diğeri router,repeater,access point
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: g3z3g3n1616

ASUS DSL-12E ile ASUS RT-N12 C1 Wireless-N300 arasinda bir fark varmi?

biri dsl modem, diğeri router,repeater,access point

Arkadasım çok üzgünüm bu açıklamana Fransız kaldım. Benim anliyacagim dilden anlatırmısin? :) evde masa üstü ve notebook icin kullanacağım. Benim için iyimi kötümü? Konu basligindaki modem yok buralarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g3z3g3n1616 -- 27 Nisan 2013; 19:52:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• DSL modem(aynı zamanda router,repeater,access point) özelliği olan model ile telefon hattı üzerinden internete girilebilir.

Sadece router,repeater,access point olan ise modem özelliği yoktur yani telefon hattı doğrudan bağlanamaz.Genelde uzak noktalara internet veya networku taşımak için kullanılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

DSL modem(aynı zamanda router,repeater,access point) özelliği olan model ile telefon hattı üzerinden internete girilebilir.

Sadece router,repeater,access point olan ise modem özelliği yoktur yani telefon hattı doğrudan bağlanamaz.Genelde uzak noktalara internet veya networku taşımak için kullanılır.

Degerli bilgin icin tskler arkadasim. Az kalsin bilmedigim birseye burnumu sokacaktim :) O zaman benim icin en uygun olan ASUS DSL-N10 dur. Bazen masa ustu ile bazen notebook ile single kullaniciyim.

https://www.asus.com/Networking/DSLN10/

Aliyorummm????

• Eğer bütçe sorunu yoksa 300 mbit'lik ürünlerden almanızı öneririm.Lakin bu wifi'de 150 olsun 300 mbit olsun hikaye.Ben 300 mbit'lik ürün aldım ancak yetiyor,hatta yetmiyor bile.Üzerinde 300 mbit veya 150 mbit yazıyor ama pratikte hiç bu hızlara ulaşılamıyor.Tabi sadece internet amacıyla alınıyorsa 54 mbit ürünler bile yeterlidir.Ama media server,file server tarzı işlere girecekseniz 300 mbit wifi bile yetmiyor.Hatta şu sıralar 600 mbitlik ürünleri bile incelemeye başladım.
  • quote:

Eğer bütçe sorunu yoksa 300 mbit'lik ürünlerden almanızı öneririm.Lakin bu wifi'de 150 olsun 300 mbit olsun hikaye.Ben 300 mbit'lik ürün aldım ancak yetiyor,hatta yetmiyor bile.Üzerinde 300 mbit veya 150 mbit yazıyor ama pratikte hiç bu hızlara ulaşılamıyor.Tabi sadece internet amacıyla alınıyorsa 54 mbit ürünler bile yeterlidir.Ama media server,file server tarzı işlere girecekseniz 300 mbit wifi bile yetmiyor.Hatta şu sıralar 600 mbitlik ürünleri bile incelemeye başladım.

Masa ustu pc ile wow oynarim notebook ile koltuga uzanip dizi yada filim seyrederim. Acikcasi baskada birsey yapmiyorum. Suan internet baglantim 10 mbit ama 2 hafta sonra farkli bir firmanin ozel kampanyasindan faydalanip 20/20 yada 40/40 mbit e geciyorum. Benim icin uygun olan 150 mbit mi yoksa 300 mbit mi?

• 150 mbit ürünler 1t1r(siso) mantığında çalışırlar.Yani bir anten vardır ve birim zamanda 1 gönderim 1 alım yapabilirler ve hız 150 mbit ile sınırlıdır.300 mbit ürünler ise mimo(2T2R) mantığında çalışırlar ve 2 antenleri vardır ve birim zamanda 2 gönderim 2 alım yapabilirler ve hız anten başına 150 mbittir toplamda 2 anten olduğu için 300mbittir.Birde ping ve hızlı tepki bakımından hassas olan online oyunlar ve hd filmler gibi yüksek veri yoğunluğu olan uygulamalar için 300 mbitlik wifi ürünler daha tatminkar sonuç verirler hatta artık bu ürünler bile yetersiz gelmeye başladı 450 ve 600 mbitlik ürünler çıkmaya başladı.Mesela çevrede sizi rahatsız edebilecek başka ağlarda varsa 300 mbit hız bile yetersiz gelebiliyor.Almışken 300 mbit ürünelrden alın anten olarakta 5dbi civarı olanları tercih edin.Benim eskiden modem 2 dbi antenliydi sinyal gücü -50 db civarıydı 2x5dbi antenli ürün alınca sinyal gücü -35 db civarına yükseldi.Yani antende fark yapıyor.Özellikle çevrede sinyalı bozacak etmenler varsa güçlü anten ile çok daha stabil ve hızlı bağlantılar sağlayabilirsiniz.

• quote:

150 mbit ürünler 1t1r(siso) mantığında çalışırlar.Yani bir anten vardır ve birim zamanda 1 gönderim 1 alım yapabilirler ve hız 150 mbit ile sınırlıdır.300 mbit ürünler ise mimo(2T2R) mantığında çalışırlar ve 2 antenleri vardır ve birim zamanda 2 gönderim 2 alım yapabilirler ve hız anten başına 150 mbittir toplamda 2 anten olduğu için 300mbittir.Birde ping ve hızlı tepki bakımından hassas olan online oyunlar ve hd filmler gibi yüksek veri yoğunluğu olan uygulamalar için 300 mbitlik wifi ürünler daha tatminkar sonuç verirler hatta artık bu ürünler bile yetersiz gelmeye başladı 450 ve 600 mbitlik ürünler çıkmaya başladı.Mesela çevrede sizi rahatsız edebilecek başka ağlarda varsa 300 mbit hız bile yetersiz gelebiliyor.Almışken 300 mbit ürünelrden alın anten olarakta 5dbi civarı olanları tercih edin.Benim eskiden modem 2 dbi antenliydi sinyal gücü -50 db civarıydı 2x5dbi antenli ürün alınca sinyal gücü -35 db civarına yükseldi.Yani antende fark yapıyor.Özellikle çevrede sinyalı bozacak etmenler varsa güçlü anten ile çok daha stabil ve hızlı bağlantılar sağlayabilirsiniz.

Arayipta bulamayacagim degerli bilgilerin icin cok tskler arkadasim. Dedigin gibi 300 mbit olani alicam. 1´2 gun sonra linklerdeki asus lardan birini aliyorum.

http://www.edbpriser.dk/router/asus-dsl-n12u-b1-id-6844004.aspx

http://www.edbpriser.dk/router/asus-dsl-n12u-id-6406854.aspx

• Arkadaşa bu aralar yeni bir modem-router almayı düşünüyorum bu sebeple araştırma yaparken tesadüf burayı buldum.Asus listemin başındaki ürünler arasında.Özellikle barındırdığı wifi çipi hoşuma gitti stabil çalışan bir çip antenleride yeterince güçlü(ev içi kullanım için).Son olarak eklemek istediğim tam performans almak isteniyorsa yine modemle aynı hıza sahip 300 mbitlik wifi adaptör veya kartlardan kullanmak gerekli.Yoksa modemden tam olarak faydalanılamıyor.Birde bu wifi adaptörlerin antenli olanları daha stabil bağlantı sağlıyor ben eskaza antensiz bir ürün aldım pek memnun kalmadım şu sıra tekrardan antenli ürünleri inceliyorum uygun olan birtanesini alıcam.
  • Arkadaşlar yarın vatandan ASUS DSL-N12Ualıcağım ama bir de başka modeli olan DSL-N12E var bu 2 modem arasında 50-60 TL lik fark var hangisini almamı tavsiye edersiniz hiç karar veremedim bütçe var.
    Son olarak bu 2 modemi birbirinden ayıran özellik nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_6195

Arkadaşlar yarın vatandan ASUS DSL-N12Ualıcağım ama bir de başka modeli olan DSL-N12E var bu 2 modem arasında 50-60 TL lik fark var hangisini almamı tavsiye edersiniz hiç karar veremedim bütçe var.
    Son olarak bu 2 modemi birbirinden ayıran özellik nedir ?

DSL-N12U daha üst bir model, antenleri çıkarılabiliyor,3G desteği var destekli Vın,Vodem,Jet destekliyor, usb print server özelliği var. Farklı ağlara farklı bandwith atama desteği vs mevcut.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar selamlar;

hocam selamlar,

Yoğun iş temposu nedeniyle anca cevap verebildim.
    Arayüz türkçe kolay kurulum gerçekleştirirsiniz.Güncellemeyi kurmadığımdan herhangi birşey diyemiyorum.Hatta güncelleme olduğunu sizden öğrendim.Genelde işte olduğum için ilgilenemiyorum.Cihaz geneli itibariyle memnun edici.Çok uçuk durumlar yoksa tatmin eder.

Güncelleme yaptıktan sonra durumu paylaşırım.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.