Bir veri tabanındaki verileri web sayfasından nasıl okutabilirim?. Bununla ilgili örnek kodlar gösterebilir misiniz?
önce bir veri tabanı ve içinde bir tablo oluşturmalısın... daha sonra kodları yazıyorum denersin... <? $host="localhost"; $user="kullanici_adin"; $pass="sifren"; $database_adi="database_adin"; mysql_connect("$host","$user","$pass") or die ("Host,sifre veya kull_adi yanlis"); mysql_select_db("$database_adi") or die ("Database e ulasilamadi"); //bu bolumde database e baglaniyorsun..... //table icin asagiyi incele... bu arada tablonda isim,soyad,yas ve id diye 4 tane field olsun..
} //database i asagida kapatiyorum mysql_close(); ?> -------------------------------------- valla en basit haliyle anlatmaya çalıştım ama daha bi bürü method vardır database den veri çekebilen ama en kolayının bu olduğunu düşünüyorum bu arada bunları şimdi yazdım bi sorun olursa düzeltirim.....
bu userla password mysql i kurarken ayarladıklarımız mı eğer öyleyse onları hatırlamıyorum
valla user işi kolay değiştirmediysen "root" tur hala ama genel olarak şifreni bilmen lazım zaten bu şifre genel kullanımda da önemli şayet bilmiyorsan tekrar kur ........
Ben uygulamaları bilgisayarımda denemek için kesinlikle kullanıcı adı ve şifre koymuyorum. Tabi server olarak kullanacaksanız iş başka.
yine benim arkadaşlar
umarım sizi sıkmıyorumdur. Şimdi de şöyle bişeyle karşılaştım kodlar aşağıda:
<?php $host="localhost"; $user="root"; $pass="asdf"; $database_adi="duyuru"; mysql_connect("$host","$user","$pass") or die ("Host,sifre veya kull_adi yanlis"); mysql_select_db("$database_adi") or die ("Database e ulasilamadi"); $tablo_adin="duyurular"; $sorgu="select * from '$tablo_adin'"; ---->>$dogru_mu=mysql_query($sorgu); while($al=mysql_fetch_array($dogru_mu)){ echo $al['duyuru1']; echo "<br>"; } mysql_close(); ?>
işaretlediğim satırda aşağıdaki hatayı veriyor:
Warning: Supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:/program files/abria merlin/apache/htdocs/denem.php on line 11
Yukarda verdigim linkleri oku, hazira kacmayalim lutfen biraz arastirmaci olalim.
onları inceledim ancak bi çözüm bulamadım. Ayrıca mum başka bir mumu yakmakla ışığından bişey kaybetmez. Paylaşmak güzeldir. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
<?php $conn = mysql_connect("localhost","root","") or die(mysql_error()); $db = mysql_select_db("proje", $conn) or die(mysql_error()); $sql = "SELECT * FROM USERS WHERE USER_NAME='$_POST[ad]'"; $sql_result = mysql_query($sql,$conn) or die(mysql_error()); while ($row = mysql_fetch_array($sql_result)) {
} ?>
dostum dediğim gibi denememiştim neyse ufak bi sorun varmış .....
<?php $host="localhost"; $user="root"; $pass="asdf"; $database_adi="duyuru"; mysql_connect("$host","$user","$pass") or die ("Host,sifre veya kull_adi yanlis"); mysql_select_db("$database_adi") or die ("Database e ulasilamadi"); $tablo_adin="duyurular"; $sorgu="select * from $tablo_adin";
/* $sorgu="select*from [color=#990033]'$tablo_adin'[/color] "; burda '' parantezler yanlış.... Dogrusu yukarıdaki gibi */