Şimdi Ara

Kapsamlı Yabancı Dizi Tavsiye Konusu ///170'den fazla dizi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
576
Cevap
203
Favori
219.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dizi kategorileri





    Kendi Türünde tek ya da kendi türünün en iyi örneği olan diziler




    Fringe ------> bilimkurgu ---> Saf bilimkurgu olmasının ( 4. sezona kadar ) yanındaişlenen hikaye ile ( 5. sezon hariç ) bilimkurgu sevenlerin izlemesi gereken ender yapılardan.Kendi türünde konusuyla nedeniyle bir kıyaslama yapamadığım için bu kategori altına aldım.Bunun nedeni ise herhangi bir dizi ile tam kıyaslamama yapamamış olmam.Türü sevelerin kesinlikle kaçırmaması sevmeyenlerin ise kesinlikle şans vermesi gereken yapımlardan.Konu olarak paralel evrenler,bilimkurgu öğerleri olarak farklı hastalıklar,mutasyonlar,teknolojiler,ilaç ile insan gelişimleri gibi birçok bilimkurgu öğesini içinde bulunduran.Walter Bishop gibi bir karakteri dizi dünyasına kazandırmış bir yapımdır.

    American Horror Story ---->fantastik,korku,gerilim,bilimkurgu ---->Kendi türünde Fringe gibi (içerik bakımından değil tür bakımından ) ayrı bir yere sahip olan biri dizi.Türü sevenler için kesinlikle izlenmeli.Kendi türünde daha iyi bir örnek olmadığı için kıyaslama yapamıyorum.Konu ve oyuncu olarak sabit kalmayan bir senaryo yapısına sahip o yüzden bunlar hakkında yorum yapmak güç.Tek söylenebilecek senaryo ve oyuncuların şu ana kadar oldukça iyi seçilmiş olmalarıdır.


    ---House M.D -->dram,medikal bilgi --->Tıp terimlerini ve ilginç hastalıkları ustalıkla hafızanıza kazıyacak bir dizi.Bunu sıkıcı bir bilgi bombardımanı ile değil oldukça eğlenceli ve düşündürücü bir şekilde yapıyor.Dizinin işlediği dram bazı zamanlar farkedilmese bile oldukça harika bir senaryoyla sürüyor.Ana karakter House kesinlikle bu dizinin kendi dalında kült olmuş birisi.
    Konu olarak bir tanı uzmanı olan garip kişilğe sahip bir dokturun kendi ekibiyle birlikte nadir görülen hastalıkları bulup teşhis etmesini konu alıyor.Ayrıca bu ekipteki neredeyse her bireyin hayat hikayeleri bir şekilde anlatılarak senaryoda dram konusu işleniyor.

    ----Doctor Who--->bilimkurgu,dram ----> Kendi türünde başka bir dizi yok. İçin deki uzaylılar olaylar beğendim.Dizi 50 Yıllık bir tecrübeden dolayı hiç bir bölümde sıkılmıyosunuz tabi klasik seriyi izlemediyseniz 1. Sezon sıkıcı olabilir. Belli başlı baş düşmanlar var bu düşmanları nerdeyse her sezonda görüyoruz örneğin Dalekler. Dizideki uzaylılar inanılmaz Örneğin Ağlayan Melekler inanılmaz bir makyaj eseri. Doctor bir Zaman Lordu ve 13 adet hayatı var ( 8. Sezon Noel Özel Bölümünde Yeni Bir Rejenerasyon Döngüsüne Girdi ). Her Doctor Birbirinden Farklı Birbirinden özel işte bu yüzden hiç bir sezonda sıkılmayacaksınız. Diziyi şahsen ben çok beğendim hatta fan'ı bile oldum. Bu dizi anlatılmaz izlenir. Kesinlikle tavsiye ediyorum




    Kesinlikle izlenmeli




    Suç,dram,polisiye



    1---Dexter--->IMDB 9.1 --->suç,polisiye,dram --->mükemmel oyunculuk,çok iyi bir senaryo.( mükemmel senaryo 7. sezonu devirdi ,8. sezon son sezon malesef )

    ///Bir katilin,doğuştan gelen ya da hayatın aşıladığı olumsuzluklarla kendisini bulmaya çalışmasını mükemmel bir şekilde veriyor.Kendi içindeki iç çekişmeler,hesaplaşmalar hayatında olan herkesi etkilediğinden sadece kendisinin değil hayatında ki kişilerin de hayatlarını konu alıyor dizi.

    1---Oz --->IMDB 9.0 --->hapishane,dram,mafya---> karakterleri anlatılmaz sadece izlenmeli."Adebisi" bile başlı başına neden izlemek için ki bütün karakterler "Adebisi " gibi oldukça iyi kotarmışlar rollerini .
    ///Bir çok karakteri barındırmasının yanı sıra,dizinin genel anlatımı ve karakterlerin hapishane dışında ve hapishane içindeki yaşamlarını anlatmasıyla ve bunları birleştirip senaryoyu mükemmelleştirmesi oynayan oyuncuların kendilerini ,rollerine harkulade kaptırmasıyla çok iyi bir dizi ortaya çıkartılmış.

    2---Prison Break----->IMDB 8.5 --->suç,dram,aksiyon---->Sadece ve sadece T-Bag karakteri için izlenebilen bir dizi

    ///İlk üç sezon çok iyi bir oyunculuk ve kurgu ile gelişen olaylar 3. sezondan sonra kendini yavaş yavaş bildik hikayeye bağlamasıyla izleyiciyi hoşnut kılmasa da fenomen haline gelmiş bir diz.T-Bag Abruzzi ,Michael gibi karakterleri sayesinde kendini izlettriiyor .

    1---Breaking Bad ------>kesinlikle izlenmeli---->dram,suç --->hikaye ve oyuncular harika

    ///Düşünün ki Öğretmenlik yapıyorsunuz ama potansiyeliniz Steve Jobs un başarılarını aratmayacak düzeyde,hayatınız daha da kötüye gidiyor ve hayatınızdakileri önemseyerek onlar için birşeyler bırakmak istiyorsunuz.Halbu ki hayatın ne getireceğini tahmin etmek zor olduğundan istediğiniz herşey istemediğiniz şeyleri yol açıyor ve bundan keyif almaya başlıyorsunuz..İşte bunu konu alan ve 4 duvar arasında geçen bölümünü bile sıkılmadan izlettirebilien bir dram dizisi.

    1---The Wire --->kesinlikle izlenmeli --->dram,suç -->oyuncular,senaryo mükemmel.

    ///Amerikada ki çarpık polis teşkilatını,devleti,siyasi oluşumu belki de en gerçekci anlatan dizilerden biri.Ana karater ya da karaterler mi ? Bir dizde görebileceğinizden çok çok daha fazlası var.İlk bir iki sezon sıkabilir ama devam ettiğinizde aslında mükkemmele yakın dizilerden bir tanesi olduğunu göreceksiniz.İzlemek istediğinizde sıkılıp yarıda bırakabilirsiniz ama inat edip izlemye devam ederseniz pişman olmamanız kesin .

    2---Boardwalk Empire ---->kesinlikle izlenmeli ----> dram,suç ----> herşeyi ile mükemmel bir yapım daha

    ///Suç dünyasının patronları,içki yasağı derken senaryosu ,oyuncuları,çekimleri,sahne dekarolarıyla o kadar kaliteli bir yapım ki acaba neden daha önce görmedim ben bu diziyi diyebilirsiniz.Karakterlerin senaryoda birden fazla oluşu ve işlenişleri,kendi hikayeleri ve bunların birleşimi ile ana hikaye dizidye çok iyi yedirilmiş.

    1---Sopranos ----->kesinlikle izlenmeli --->suç,dram,mafya, ---> oyuncular ,senaryo mükemmel

    ///Godfather'ı hemen hemen bütün dizi severler duymuştur birleyerden .Bu dizi Godfather'ın uzun soluklusu,daha karanlığı diyebilirsiniz.Psikopatlıklar mı derseniz,hikayeler mi der misiniz,dram mı dersiniz birçok şeyi en iyi şekilde sunuyor,sunmaya çalışıyor.

    2---Luther --->kesinlikle izlemeli --->dram,polisiye ----> İdris elbanın oyunculuğu mükkemmel

    /// Bir dedektif düşünün seri katillerden bıkmış,kafasına eseni yapan ama yaptığı şeyden de suçluluk duyan .Kafası karışık ama iyi bir dedektif.klasik bir senaryoya harkulade bir çekim ve oyuncular eklenince klasiklemiş kemikleşmiş senaryo size daha heyecanlı gelmeye başlıyor.

    1---Sons of Anarchy--->kesinlikle izlenmeli --->suç,dram,motorsikletler----->oyuncular ,senaryo müzik herşeyiyle dört dörtlük bir dizi

    ///Motorsiklet ve hız tutkunu olarak başladığım dizi hikayesi inanılmaz karakterleri ve dizinin senaryosuyla etkileşimi ,uyumu o kadar harika ki sanki yanıbaşınızda o kasaba varmışta orada yaşanıyormuş gibi hissediyorsunuz.Normal bir suç çetesinden çok daha fazlası var dizide.Karakter olarak Jax in üstünde yoğunlaşıyor gibi görünsede dizideki diğer oyuncular sizi ayrı ayrı havaya sokuyor.Yeri geldiğinde
    psikopatlık yapan oyuncular yeri geldğinde inanılmaz güldürüp eğlendirebiliyor aynı zamanda ekran başında bile gözlerinizi dolu dolu bırakabiliyor.

    1---Strike Back--->kesinlikle izlenmeli --->savaş,dram,suç,gizli birim--->Kendi türünün en iyi örneği belkide.Konuk oyuncuları oldukça ünlü olmasına karşın oldukça geç duyduğum bir yapım olması beni üzdü.Bir solukta izleyebileceğiniz dizilerdenSenaryo,ana karakterler,görsel efektler belki de türüne örnek nitelendirilebilecek bir yapım .ayrıca bir ingiliz dizisi olarak mükemmel iş çıkartmışlar denebilir.Konu olarak ingiliz gizli istihbarat biriminin Latif isimli teröristi yakalamak istemesiyle başlıyor.Game of Thrones,Banshee,Leon,the O.Z gibi yapımlardan oyuncuların dizide rol olması dizinin havasına ayrı bir tat katmış.(4. sezon onayı almış yapımcı koltuğunda silent hill 3d yapımcısı varmış ve oyuncuların eğitimi için black ops gibi gerçek askeri birimlerden eğitim almalarını sağlanacakmış . Ne kadar özenli ve gerçekçi oluduğunu tahmin ederseniz artık )


    Gizem,bilimkurgu,fantastik,dram




    1---Lost ---->kesinlikle izlenmeli ---->bilimkurgu,mistik,psikolojik ---->Bütün sezonlarını bir solukta izleyeceğiniz başarılı bir bilim-kurgu dizisi.Kült olmuş karakterler detaylar çekimler gerçekten adadan kaldıklarının hissetmeniz mükemmel.


    1---Supernatural ---->kesinlikle izlenmeli --->fantastik ,dram,korku(belki biraz) ---->Kendi türüne yeni bir soluk getirmiş bazı konularda ders verebilecek nitelikte bir dizi.Anlatım hikaye sürükleyici.4-5 sezondan sonra şeytan melek tanrı mevzusuna girsede 6.sezon ve sonrasında senaryosu sallantıda gidiyor.İzliyorsunuz ama ilk 5 sezondaki keyif kadar keyif vermiyor.Müthiş ikili Winchester kardeşler ve Castiel oldukça iyi oyunculuk çıkarıyorlar.

    1---Being Human ---->kesinlikle izlenmeli ---->fantastik ,aksiyon,komedi --->ilk sezon herşeyin düşük dozu olsa da ikinci sezonda oldukça hareketlenme yaşayan bir senaryo ve işlenişe sahip,iyi oyunculuk (izlediğim amerika versiyonu ingiltere versiyonundan esinlendiği için ingiltere versiyonuna da başladım amerika versiyonu çok çok daha iyi gözüküyor izleyeceklere tavsiyem amerika versiyonu ile başlasın izlemeye )
    1---The Walking Dead ----> kesinlikle izlenmeli ---> bilimkurgu,fantastik,dram, Post Apokaliptik ---> Kendi türündeki bütün dizi ve filmlere örnek olacak en derli toplu zombi dizisi.Makyaj konusunda neredeyse mükemmeli yakalamış bir dizi zombiler için.Hikaye olarak 2. sezon sallantıda gitsede 3. sezon mükemmel bir senaryo dönüşü yaparak kendi tekrar tekrar izlettirebiliyor.Karakterler oldukça iyi.

    1---Game of Thrones ---->kesinlikle izlenmeli ---->fantastik,dram,savaş,entrika --->Dizi ilk çıktığında adı ve kitabı duyulmasada birçoğumuz diziden sonra kitabına merak saldık. .Karakter işlenişleri mükemmel.Dizi adının hakkını kesinlikle veriyor.Fantastik öğeler bütçe nedeniyle kısıtlansada yaratılan dünya ve içeriği oldukça iyi.sezonlarını tek solukta bitirebileceğiniz ender dizilerden bir tanesi.Not : kesinlikle diziyi internete araştırıp nedir diye sorgulamayın o kadar fazla gelecek bölümlerden yazı okuyorsunuz ki ne kitabı okumak ne de diziyi izlemek içinizden geliyor.


    2---Carnivale ---->kesinlikle izlenmeli---->fantastik,gizem,korku --->Birçok kişinin bilmediği korku,dram,fantastik öğeleri barındıran oldukça ilginç bir dizi.Karakterleri kendine has ve kesinlikle senaryo ile mükemmel uyuma sahipler.Dizi çekimleri ,senaryo gişatı ve karakterler için izlenecek dizilerden.


    2---Lost Room ---->kesinlikle izlenmeli --->En sevdiğim ve zamanında sci-fi kanalı yılın en iyi mini dizi bilim kurgu ödülünü kazandıran bir dizi.Günlük yaşamda kullanılan aletlerin büyü gücü olmasını konu alıyor ve o kadar alakasız nesnelerin o kadar garip gücü var ki izleyen kendini kaptırırsa bir kaç gün komik bir şekilde çevresindeki nesnelere bu güçleri bağlayabiliyor.Karakterleri kült olmasada senaryosu ve işlenişi harika.

    1---Black Mirror --->bilimkurgu,komedi,dram,fantazi--->İkinci sezonun yayınlanıyor olması bir yana her bölümde işlediği teknolojik gelişimin insan üzerindeki psikolojik gelişimini ele alan harkulade senaryo ile oldukça iyi oyuncuları bünyesine katmış mini dizilerden bir tanesi.Belki dizinin hitap edeceği kitle kısıtlı olabilir farklı konular yüzünden ama her bölümü farklı bir film tadında olan bu diziyi izlememek bu harika fikirleri görmemek demek.



    Komedi,dram,arkadaşlık




    1---The Big bang Theory ---->kesinlikle izlenmeli -->komedi,bilim ---> Bir arkadaş grubu düşünün aptalının bile mühendis olup mastır yaptığını ve arkadaşların hayatlarını düşünün.Aralarına bir de karşı dairelerine taşınan sarışın bir güzel gelince hayatlarındaki değişim zekalarıyla ilginç bir hal alıyor.Oyuncularından bazıları Sheldon,howard ve annesi,raj gibi kült olmuş karakterler.Espiriler oldukça iyi ve fizik alanında olsa bile kimseyi sıkmayan ve anlaşılabilecek espiriler.


    1---Two and Half Man ---->kesinlikle izlenmeli --->komedi --->Başrol oyuncuları kült olmuş bir komedi dizisi daha.sadece uçkur üzerine dönebilecek bütün espiriler mükemmel bir şekilde yapılıyor.Senaryo zekice hazırlanmış.Ana karakter ayrılsada hala izlenebilir dizilerden.

    2---Blue Mountain State ---->kesinlikle izlenmeli ---->komedi,spor --->Kendi dalındaki komedi dizilerinin ana temasından daha farklı işlenen bir konusu var.Spor ile komedinin birleştiği mükemmel bir komedi.Spor dediysem komik sahneler spor sahasında değil takım elemanları arasında geçiyor.Oldukça argo ve +18 sahnenin olduğu varsayılırsa ailecek izlenmecek dizilerden bir tanesi olarak da söylenebilir.Başrol oyuncularından Thad yine kült olmuş karakterlerden biridir.


    1---Friends ---->kesinlikle izlenmeli ----> komedi,aşk,arkadaşlık --->Arkadaşlığın,romantik ortamın kahkahaların oldukça iyi harmanlanmış bir dizi yapımı olduğu gerçeği her bölümde kendini hissettiriyor.Her biri ayrı mükkemeliyetteki oyuncular ve kendi senaryolarıyla çok çok iyi bir iş çıkartyıor.Dizi biterken ağlamanız bile olası .

    1---How i met your mother! ---> kesinlikle izlenmeli ---> komedi ---> İlk bir kaç bölümün sıkıcılığını attlatıktan sonra ( benim için 1 yıl ) Sadece Barney için bile izlenebilecek komedi dizilerinden.Espiriler her zamanki bilindik espiriler yerine oldukça yaratıcı espiriler .Senaryo bazı yerlerde çok kolay tahmin edilebilir olsa da oyuncuların rahatlığı kendi ülkelerindeki bilinen ender espirilerle güldürebilmeyi başaran iyi bir komedi dizisi.Barney bu dizi ile kült olmuş bir karakterdir ayrıca

    1---Alf---> kesinlikle izlenmeli--->komedi--->Zamanında yayımlanan uzaylı bir ırk ile yapılmış en iyi komedi dizilerinden biridir.Alf in tavırları espirileri o kadar iyi ve yerinde ki keyfisiz gününüzde bile istemeden güldürebiliyor sizi.


    1---Shameless ---->kesinlikle izlenmeli ---> komedi,dram--->İngilteredeki çıkan diziden ayrı olarak ABD yapımı olan bu dizi sadece komedi olarak değil dram olarak da mükemmel bir iş çıkartıyor.Her karakterin kendine has tanıtımı işlenişi ,replikleri ve hayatı mükkemel bir şekilde anlatılıyor.Parçalanmış hayatların ve hayallerin tekrar birleştirilmeye çalışıldığı ama daha çok dağıldığı ve komik anlarla işlenen mükemmel dizilerden bir tanesi.

    2---The Inbetweeners----> kesinlikle izlenmeli--->komedi,gençlik --> hani hemen hemen bir çok gençlik dizisinde romantizm ve birşeyi başarma olgusu vardır ya bu dizi tamamen bunlardan arınmış ve çok daha iyi bir şekilde gençleri anlatan ve oldukça iyi mizahı yansıtan dizilerden.


    Tarihi olaylar,dram,savaş,



    2---Hell on Wheels ---->kesinlikle izlenmeli ----->suç,dram,aksiyon --->Western dizilerinde izlenmesi gereken dizilerden.Çekimler,mekanlar,senaryo harika.Gerçeğe yakın kurgulanmış karakterler ve senaryo oldukça iyi.Başrol oyuncusunun "cuk" diye rolüne oturduğu ender dizilerden bir tanesi.Müzikleri de ayrı bir zevk.

    1---Hatfields & McCoys ---->kesinlikle izlenmeli --->dram,savaş,suç----->Daha diziye ilk başladığınız müziklerin birçok kişiyi mest edeceği kesin,ayrıca senaryo ve oyuncular bir western dizisinde görebileceğiniz en iyi niteliğe sahipler.Hikayede gerçeklerden kurgulanma olsada bir an dizi izlemediğinizi belgesel izlediğinizi bile düşünebilirsiniz ama bu belgesel niteliğinde değil dizi kıvamında olduğu olduğu için çok daha fazla zevk almanıza neden olacaktır.


    1---Band of Brothers --->kesinlikle izlenmeli --->dram,savaş --->Şu ana kadar çekilmiş en iyi savaş dizisi diyebilirim.İlk bölüm ile son 2-3 bölüm tempo az olsada mükkemele yakın savaş sahneleri,harika oyuncularlar soluksuz geçecek bir sezon sizleri bekliyor olacak.


    1---Spartacus :Sand and Blood ve serisi --->kesinlikle izlenmeli --->Tarihteki olayları konu alsada muhteşem bir hikaye tarzında yaptığı sunum bu diziye çok ama çok yakışmış.Karakterlerin her biri birbirinden kült olmuş bir yapım.+ 18 ibaresi bu dizi için az kalıyr bunu da eklemek de fayda var.Sizi tek sıkacak durum kan efektlerinin eğer tarzınız değilse çizgi roman tadında işlenişi.Bunun dışında kusur olarak nitelendirilebilecek tek şey çok fazla seks içermesi ve bunu normal değil anormal bir şekilde tarihin abartılmış zamanına gönderme olarak yapılması. ( konu tartışılabilir -bazı tarihçiler daha fazlası olduğu yönünde makale yazmışlar ) .Dizinin ilk sezonundaki başrol oyuncusunun kansere yenik düşmesiyle diğer sezonlarda malesef onu izleyemecek olmak ayrı bir burukluk.(toprağı bol olsun )






    Salt dram




    1---Mad men----> kesinlikle izlenmeli --->dram-->Bir dizi düşünün geçtiği mekanlar nredeyse dört duvar arası .Dışarıya aynı evde cam bakar gibi dizide dizinin geçtiği dört duvarlardaki camlardan görebiliyorsunuz.Ancak bu durum senaryo ve müthiş oyunculuk yanında o kadar sönük kalıyor ki aksiyona ya da dış mekana ihtiyaç mı olur diyorsunuz. Başrol oyuncusu ve diğer oyunculardan bir kaçı bu dizi ile kült olmuştur.


    Neredeyse salt bilimkurgu



    1---SG-1 ---->kesinlikle izlenmeli -->bilimkurgu---->Dünyanın yıldızgeçidi denen bir geçitle diğer gezegenlere açılabilmesini konu alan basit yapıya ama mükemmelleştirilmiş senaryoya sahip bir yapım.Zaman zaman komik dekorlar görsenizde yadırgamıyorsunuz.Oldukça ilginç kurgular görüyorsunuz.Zamanında yapılmış en iyi bilim kurgulardan bir tanesi

    2---SG:Atlantis --->kesinlikle izlenmeli -->bilimkurgu---->Yıldızgeçidi serisi ona ererken Atlantisin geleceği haber veriliyordu ve Stargate Atlantis çekilmey başladığında bayrağı onun devrettiği yerden aldı ve daha ileriye taşıdı.

    Star Trek Serisi (fanları kesinlikle izlemiştir) ---->Seriyi tek tek yorumlamak yerine yazabileceğim genel olarak tek şey kendi yarattığı evrenin kurgusunun harika olması.Original series,Voyager oldukça iyi olmasına rağmen Enterprice daha yavan kalıyor.Next Generation ve DeepSpaceNine ise kült olmuş karakterlerinin yerlerine yenisini koymaya çalışıyor belki bir nebze olsun gidersede Original Series'in yerini tutmuyor.

    1----Star Trek Original Series
    2----The Next Generation
    2----Deep Space Nine
    1----Star Trek Voyager
    3----Star Trek Enterprice




    1---BattleStar Galactica ----> izlenmeli --->bilimkurgu,fantastik --->Bilimkurgu dünyasına "So say we all" repliğini kazandırmış Komutan Adama'yı kült yapmış bir dizidir.Konusu insanlığın makinelerden kaçarak soylarının tükenmemesine uğraşmaktır.Oldukça sade bir konu olmasına rağmen içerik olarak kaliteli bölümleri çoğunluktadır."what the "-Frak " ve Frak söz öbeği kelimeleri de unutmayalım kazandırdığı. ( düzeltme ve ekleme için teşekkürler )

    2---BattleStar Galactica Blood and Chrome ----->izlenmeli --->bilimkurgu,fantastik ----> film olarak çekilip kısa bölümlerle dizi olarak yayınlanmıştır.Komutan adamanın gençlik yıllarını ve makinelerin gelişimini anlatmaktadır.Ortalama bir seyir keyfi olmasına rağmen BSG ile bağlantılı olduğundan izlenmesi gereklidir.

    Suç,dram,polisiye



    1---Jericho --->izlenmeli --->suç,,dram, Post Apokaliptik--->ABD de yaşanan iç çatışmalar sonucunda bu topraklarda yaşanan felaketleri konu alan ama bu konuyu sadece Jericho kasabasıyla işleyen bir dizi.Konu ve kurgusu oldukça,oyuncular kaliteli.Türünü de seviyorsanız izlemeniz gereken dizilerden

    3---Chase ----> izlenmeli --->suç,aksiyon,dram ---> us marshals birimini konu alan dizi kendi türündeki dizilerdeki romantik dram ya da uzatılmış bölümlerden sıyrılarak oldukça iyi bir iş çıkartmış.Oyuncular kült olmasada oldukça gerçekçi bir anlatıma sahip bir polisiye-suç dizisi.

    1---24--->izlenmeli --->polisiye,aksiyon,dram--->Dizi dünyasına Chuck Norris kültünden sonra Jack Bauer olarak kendine yer edinmesini sağlamış 24 dizisi ilginç işlenişi ,iyi senaryosuyla iyi çıkartıyor.Ancak günün 24 saatinin sürekli bir şeyle meşgul olunması izleyiciyi bir süre sonra yoruyor.( izlemekten değil ) Diziyi seveceksiniz ama senaryosu yerine Jack Bauer ismi daha fazla aklınızda kalacak.

    1---Sherlock--->polisiye,gizem --->izlenmeli ---> İngiliz aksanını sorun yapmıyorsanız ,garip kişilikli ve üstün zekalı başrol oyuncularına sahip dizilere sıcak bakıyorsanız oldukça seveceğiniz bir dizi.Yine herkese hitap etmeyen bir yanı var senaryosu ve oyuncularıyla.Kendi alanında kült olmuş bir hikayeyi dizi olarak izlemek herşeye rağmen güzel.

    2---The Unit---->aksiyon,dram---->özel polis ekibi ve bu ekipteki kişilerin özel hayatlarındaki durumlar ile ilgili çift yönlü bir senaryo anlatımı,herkese hitap etmeyebilir,iyi oyuncular,iyi senaryo.Senaryonun pembe dizi gibi uzatılmaması artılarından.Son kararımı diziyi noktalyınca vereceğim. ////hala izlemekteyim günce bölüme yetişemedim.
    1---The shield --->dram,aksiyon--->izlenmeli---->Özel birliği konu alan dizi çetele karşı savaşını konu alıyor.yer yer aksiyonun olduğu dramın olduğu bir dizi.Oyunculara alışmak zaman alabilir ve senaryo ilk başlarda sıkabilir.Bu tip dizileri izleyen arkadaşlar için dizi oldukça iyi bir içeriğe sahip.

    3---Numb3rs --->izlenmeli--->suç,dram,biraz aksiyon--->oyuncular iyi seçilmiş,kurgu iyi yedirilmiş,senaryosu gerçekçi,matematik ve fizik alanına ilgi duyanlar için daha anlamlı bir dizi haline gelebilir. (hala izliyorum en son bölümü daha izleyemedim.Toplamda 6 sezon mevcut )

    3---Hunted (2012 -- ?? )---->izlenmeli---->polisiye,dram İngiliz versiyonu sanırım amerika versiyonu ile çok fazla benzerliği yok .Oyuncular,konu ve çekimler oldukça iyi.Yeni yayınlanmaya başladı .Yapımcı şirketlerden bir tanesi diziyi devam ettirmeyeceğini açıklayınca diğer şirket ingiltereden alıp ABD'ye taşımayı düşünüyor diziyi.

    4---Last Resort ---->izlenmeli----->dram,savaş,entrika----->Bir ABD nükleer denizaltının nükleer başlık fırlatma emrini reddetmesiyle başlayan olayları konu alıyor.Konusu ve işlenişi ile oldukça iyi senaryo malzemesi bulunuyor.(mini dizi olarak durumu değiştirildi tek sezon oldu )

    3---Bones----->izlenmeli---->Bir kemik analizcisinin ( latince adını hep unutuyorum ) FBI ile çalışmasını,suçluları farklı yöntem ile bulmasını konulan bir yapım.8. sezonunu devirecek bu yıl .Günceli yakalamaya çalışıyorum.Günceli yakarlarsam kategorisi değişebilir ama yakın zamanda bunun olacağını pek sanmıyorum

    3---Banshee (2013 )---->izlenmeli--->Bir hırsızın hayatını konu alan ,yaşadığı dramları,yaşayacağı olayları anlatan bir dizi.Oyuncular rollerinin hakkını veriyor.Çekimler güzel.Dizinin ana konusu sığ kalabileceği için 2. sezondan sonrasını görmeyebilir ama 2. sezon onayı aldığını belirteyim.İlk 5 bölümü 10.02.2013 tarihi itibariyle yayınlandı.(geçici olarak bu kategoriye koydum


    3---The Kill Point---->dram,gerilim,suç,polisiye---->Eski askerlerin banka soygunu girişimi ile başlayan sancılı süreci dramatik bir şekilde anlatan oldukça iyi bir mini dizi.


    Tarihi olaylar,dram,savaş,



    2---The Pasific --->izlenmeli --->dram,savaş (band of Brothers'ın yapımcılarının yaptığı bir mini dizi.Band of Brothers kadar olmasa da oldukça iyi bir yapım.) Gerçek savaşın yüzünü taraflı olarak yansıtan ya da izleyiciye en azından o izlenimi veren dizilerden bir tanesi

    2---Borgias-----> izlenmeli ---> ortaçağ,dram ---->Borgias ailesini,kiliseleri ,hristiyanları ,dramı cinayetleri,entrikaları konu alan tarihi ortaçağ dizisi.Ülkemizde çok az kişiye hitap edecektir konusu ile ama odukça kaliteli bir yapım olup türü sevenler için kaçırılmaz dizilerdendir.

    1---Rome---->izlenmeli---->dram,savaş,tarihi olaylar---->Yine ortaçağ da dizininin adından da anlaşılacağı gibi Roma dönemini konu alan bir tarihi yapım olarak lanse edilmiştir.Oyuncular ve görseller iyi olup senaryo konusunda başarılırdır.Türü sevenlerin izlemesi gereken yapımlardan bir tanesidir.


    Gizem,bilimkurgu,fantastik,dram



    1---The Fades --->fantastik,dram--->Aslında kesinlikle izlmelei kategorisine alacaktım fakat dizi dava yüzünden iptal edildiğinden almadım.Çünkü 6 kısa bölü bitirdiğinizde kesinlikle devam etmek istiyorsunuz.Son bölüm son dakikaya kadar ters köşe yapan oldukça nadir ingliz dizilerden bir tanesi olmuş.Efektler harika senaryo türüne göre bilindik bir hikaye ile başlasada ilerledikçe inanılmaz değişen dinamiklere sahip bir dizi çekilmiş.Konu olarak ölüler,dirilme vs alsada güzel bir yapım.Kaçırılmaması gerekiyor iptal edilsede.

    1---Listener---->fantastik,dram---> geçmişi hakkında fazla bilgi sahibi olmayan bir ambulans sağlıkçısının telekinesis'e sahip olmasını konu alan bir yapım.Oyuncu seçimleri güzel,konusu bilindik,işleniş iyi.(bir türk oyuncu da mevcut ).Dizide komedinin tavan yaptığı sahneler oluyor.İzleyiciyi sımayan bir yapısı var.Türü seviyorsanız göz atmanızda fayda var.

    3---Once a upon a time ---->izlenmeli ---->fantastik,macera ---->İlk sezon masalsı girişyle çok bir yer edinsede ikinci sezon başlarında bir sıkıntı verdi konu olarak hala devam ediyor.Sıkıcı olmamasının yanında ailece izlenebilecek fantastik dizilerden bir tanesi sanırım.Tür olarak anlatımıyla yanına yaklaşabilecek pek fazla dizi olduğunu sanmıyorum.

    1---Falling Skies ----->izlenmeli ---->bilim kurgu,dram,aksiyon, Post Apokaliptik ----> Dünyaya nasıl geldiği ve neden geldiği belli olmayan uzaylı varlıklarla savaşan insanoğlunu konu alıyor.Dizi oldukça uzun süre ana karakter sıkıntısı yaşıyor.Bu ayrılma anlamında değil rol ve senaryo anlamında.Birçok karakterle içli dışlı olmanıza rağmen çok detaylı anlatılmıyor ve özelikle şu karakter daha iyi diyemiyorsunuz ya da onun hakkında konuşamıyorsunuz.Bu da akılda kalıcılığı baltalıyor izleyicide.Sahne dekorları ve genel senaryo bakımından oldukça iyi iş çıkardığı söylenebilir.Türü seviyoesanız kaçırılmaması gereken dizilerden.

    2---Fallen --->izlenmeli --->fantastik --> mini dizi kılıçlar star wars kılıcı gibi olmasa iyi bir senaryo ve görsele sahip bir dizi.Cennetten düşerek melek özelliklerini kaybetiğine inanılan varlıkları konu alıyor.Konu türü için bilindik olsada oyunculuk bazen sırıtsada senaryo için keyfile izlenebilecek mini dizilerden bir tanesi.

    1---Vampire Diaries -----> izlenmeli ---->fantasik,az biraz korku ---> Vampir dünyasını iç çekişme ve romantizm ile anlatan ve sunumunu güzel yapan dizilerden bir tanesi.bir şekilde kendini izlettirebilmesi oyunculara,senaryonun gidişatına ve çekimlerine bağlıyorum.


    2---Misfits---->izlenmeli ----->komedi,bilimkurgu---->İlk iki sezon bir dizinin başrol oyuncusundan beklenmeyecek performansa sahip olan Nathan karakteri için izlenen bir dizi.Dizinin konusu bilindik süper güçleri konu alsada işlenişi ve Nathan karakterinin yaptığı mükemmel hareketler,diyaloglar ve oyunculuğu iki sezon boyunca izleyiciyi ekrana bağlıyor.sonradan gelen bölüm ve sezonlar ise şansızlık yüzünden diziye ilk başlayan oyuncuların ayrılmasıyla dizi ivmesi çok olumsuz bir şekilde etkileniyor.

    1---Farscape ---->izlenmeli --->bilimkurgu,komedi ve dram --->john crichton,Dominar Rygel Pa'u Zotoh Zhaan, Scorpius gibi gibi kült karakkterleri dizi dünyasına katmış bir dizi.rygel'ın helyum osuruğu dizinin en beklenmedik yerinde sizi kahkaya boğabiliyor.Bir bilimkurgu dizisinde beklenebilecek kurgudan daha fazlasına sahip bir dizi,oluşturulan evren klasik bilimkurgu evrenleri gibi olsada farklılık ve çeşitlilikler çok iyi yedirilmiş.

    1---Legend of the Seeker --->izlenmeli --->fantastik,ortaçağ---->Kendi romanından ayrı olarak düşünüldüğünde iyi bir senaryo ,oyuncu çeşitliliğine sahip olsada kendi romanıyla karşılaştırıldığında senaryo açısından kötü bir izlenime sahip.Ancak türündeki senaryo,evren,oyuncu kıstasları bakımdan izlenilmesi gerekekn yapımlardan.Doğruluğun kılıcının sahibi Arayıcının efsanesi ve ona eşlik eden Karakterlerden Kahlan ve Kara kült olmuş karakterlerden.

    5---Warehouse 13 ---->bilimkurgu,komedi,dram---> ana karakterler oldukça iyi,depo fikrini Tesla dayandırmış olması oldukça iyi olmuş ,kendine özgü yapısı en azından farklılaşmaya çalışan hikayesi ile benzerlerinden ayrılıyor bu da kendisine olumlu etki ediyor.Oyuncuları akılda kalıcı özelliklere sahip değiller,senaryoda bu oyuncuların öne çıkmasına yardımcı olmadığı için izleyenlerde sıkıcılık hissi verebilir.


    2---Day Break---->bilim kurgu,polisiye,dram---->Meşhur "Groundhog Day" filminin dizileştirilmiş hali,oldukça kaliteli bir dizi olmasına karşın iptal oldu.Yine de farklı tatlar için izlenmeli

    1---Xena-Warrior Prenses----> izlenmeli ---->Yılının oldukça popüler fantastik dizilerinden bir tanesi.Zeyna karakteri fantastik dizi kategorisinde belkide başlarda olabilecek kült karakterlerden birisidir.zamanının en iyi görsel efektlerine sahip olan ender dizilerden bir tanesidir.

    3---Arrow--->izlenmeli--->bilimkurgu,gizem,dram--->İlk bir kaç bölümde oldukça iyi giriş yapan dizi sonraki bölümlerde romantizmin,acıma gibi duyguları yoğun ama komik bir şekilde işleyince dizinin geleceği olumsuz bir yöne kaymıştı.Yayınlanan son bölümde biraz toparlasalarda dizinin ileride nasıl bir yol alacağı hala muamma.

    3---The Dead Zone----> izlenmeli---->bilimkurgu,fantastik,dram,--->İlk giriş bölümüyle gerçekleştirilen kurgu efektler sizi dizinin içine çeksede aynı efektleri çok fazla kullanıp dizi aynı senaryo doğrultusunda ilerlediği için sıkılmaya başlayabilirsiniz.Senaryodaki 5.sezon içinde gelişen olumsuzluklar size bir dizi içeriği için oldukça fazla küfrettirebilir.(olumsuzluk derken gelişen senaryodaki tuhaf biten durumlar için )

    3---Flashforward--->bilimkurgu,dram--->kesinlikle izlenmeli kategorisine girmeli gibi düşünen arkadaşlar olabilir ama sonu zaten herşeyi açıklıyor.Yani size eğer devamı çekilseydi vaad edeceği farklı birşey olmayacaktı.Kendi konusu itibariyle senaryo ve çekimleri harika olmasına karşın konusu dizi finaline doğru zayıflıyor ve bildik konuya dönüşüyor.Beklentiniz olmadan izleyin ama bu demek değil ki kötü bir dizi.Sadece devamının gelmemesi gelmesinden daha iyi olmuş diyebiliriz.

    7---Buffy:Vampire Slayer --->izlenmeli --izlenebilir ---->fantastik --> vampir dizilerinin atası diyebiliriz,şu anda izlense belki komik ve oldukça uyduruk gelebilir ama yayınladığı yıllarda oldukça iyi bir yere sahipti . .Bu yüzden iki kategoriye adını yazıyorum.

    3---Heroes---->Tamammını uzun zaman önce izlemiştim.Tekrar kısa kısa özetini izledikten sonra fikrimi değiştirip izlenmeli kategorisine aldım ama hala 2. sezondan sonra izlemeseniz de birşey kaybetmezsiniz diyorum.

    korku,dram,gizem



    American Horror Story ---->izlenmeli ---->fantastik,korku,gerilim ---->Kendi türünde Fringe gibi (içerik bakımından değil tür bakımından ) ayrı bir yere sahip olan biri dizi.Türü sevenler için kesinlikle izlenmeli.Kendi türünde daha iyi bir örnek olmadığı için kıyaslama yapamıyorum.Bu yüzden kategorisi burada.Konu ve oyuncu olarak sabit kalmayan bir senaryo yapısına sahip o yüzden bunlar hakkında yorum yapmak güç.Tek söylenebilecek senaryo ve oyuncuların şu ana kadar oldukça iyi seçilmiş olmalarıdır.


    Komedi,dram,arkadaşlık



    1---Hung--->izlenmeli---->komedi,arkadaşlık---->karakterler çok iyi ,espiriler güzel ,yeri geldiğinde komedi tavan yapıyor.Konu olarak bir adamın sahip olduğu vucüt yapısını kullanmasıyla başlıyor ama o kadar farklı bir durum ortaya çıkıyor ki dizi sadece senaryosu için bile gülünebilecek bir dizi.

    3---Psych ---->izlenmeli----> komedi,polisiye---->oldukça iyi oyuncular,iyi senaryo,mükemmel espiriler (kategori olarak bu kategoriyi daha uygun gördüm)Birçok ayrıntıya dikkat eden bir kişinin bunu kullanarak psişik olduğunu iddia etmesiyle birçok olayı oldukça komik birşekilde çözmesini konu alıyor.Senaryo ve oyuncular gerçekten çok iyi.

    2---Community ---->izlenmeli --->komedi ---> ortalama oyunculuk,ortalamanın biraz üzerinde senaryo ama yine de izlenmeli.sit-com dizilerine bir ortalama bir örnek daha.Oyuncu seçimleri ve senaryo konusunda hala sıkıntıları var gibi duruyor.

    4---Wilfred ---->izlenmeli --->komedi ----> çok çok ilginç bir komedi kesinlikle herkese hitap etmez ama sadece köpek için izlenebilir.Sit-com örneklerinden bir tanesi daha.Dizinin anlatılacak bir yanı yok gerçekten.Senaryo olarak o kadar saçma ve absürd ki ,bu absürdlükte köpek normal kalıyor.

    6---The League--->izlenemli--->komedi,arkadaşlık--->iyi oyuncular,iyi senaryo herkese hitap etmeyebilir espirileri anlamak zor
    4---My Girl---->izlenmeli ---->Romantik ,komedi ve hafif dram uzakdoğu dizisi --->oyuncular çok iyi,senaryo bilindik,işleniş çok güzel.En azından şans verilip izlenmeli
    5---Suburgatory ---->izlenmeli --->komedi,gençlik ----> kırsal kesim ABD şehirlerinin durumunu oldukça komik bir biçimde izleyiciye yansıtıyor.Herkese hitap etmeyebilir.
    5---Skins---->zlenmeli----->komedi,dram,gençlik----->bir grup gencin hayatını anlatıyor,espiriler,konuşmalar vs güzel olsada,oyuncu değişimleri de sık yaşansada oyuncularda alışamadığım bir soğukluk var.
    kesinlikle izlenmeli veya izlenmeli kategorilerinin ikisinden birinde değerlendirilebilir.

    Dram,arkadaşlık,entrika

    1---Suits --->izlenmeli --->türü ne olarak sınıflandırabiliriz tam bilmiyorum --->oyuncular çok çok iyi

    İzlenebilir





    6---Robin Hood--->izlenebilir---->dram,arkadaşlık,komedi,(ortaçağ savaşları)---->Sahne dekorları,dövüşler ve dizi karakterlerinden bazıları çok sırıtıyor izlerken.ingliz aksanı sevmeyenler diziyi sevmeyecektir.Dizinin bölüm adları oldukça komik olduğu gibi bölümlerde de çok iyi göndermeler var.(dizi bitmiş olsa da yeni başlamış sayılırım bu yüzden ileride kategorisi değişebilir )
    8---Wolfblood--->fantastik,dram---->Vampir konusunu gerçektende çocuk boyunta izleyen gençlik dizisi olmuş,efektlerden birşey beklemeyin,çocuk oyuncuların performansı ortalama altında ama birşekilde izlettirebiliyor.
    5---Primeval : New World : --->izlenebilir-->bilimkurgu,dram--->Dinazorların günümüz dünyasına anamoli adı verilen uzay-zaman yarıklarından gelmesini konu alan bir yapım.Bu çekimden önce çekilmiş ilk serisi mevcutmuş fakat izlemedim.Ortalamanın altında bir dizi.Oyuncular pek tat vermiyor izlerken konusu iyi olsada diziye yedirememişler tam.
    8---Fairly Legal --->izlenebilir---->komedi,arkadaşlık,romantik---->ortalama oyuncular,ortalama senaryo,Konusu çok çok az kişiye hitap ediyor,oldukça sıkıcı işleniş.----->Yarıda bıraktım çok fazla vaktim olduğunda ara ara izliyorum
    7---Dating Rules---->izlenebilir--->romantik,komedi,az biraz bilimkurgu--->10 dakikadan az bölümleri ,sade vve tutarlı senaryosu,iyi oyuncular
    1---Journeyman---->izlenebilir ---->bilimkurgu,fantastik---->mini dizi sayılabilir ilk sezondan sonra iptal oldu ama kurgusu,senaryosu ve oyunculuk oldukça iyi
    1---No ordinary family ---->fantastik,bilim kurgu,komedi---->aile ile izlenebilecek ,keyifli bir dizi ,ortalamanın biraz üstü oyunculuk,ortalamanın biraz üstü hikaye /// fakat iptal oldu.
    4---5ive Days To Midnight --->izlenebilir--->bilimkurgu,gizem--->klasik senaryo,ortalama oyunculuk,ortalama işleniş
    3---Dark Angel ---->izlenebilir---->bilimkurgu,aksiyon,dram--->iyi bir senaryo,ortalama işleniş ,idare eder oyunculuklar
    5---Death Valley--->izlenebilir-----> komedi,aksiyon--->oldukça ilginç mizah anlayışı var ,hemen sıkılabilirsiniz ya da hoşunuza gitmeyebilir ,zaman geçirmelik
    3---A gifted Man ----->izlenebilir----->gizem,mistik-biraz dram---->iyi bir senaryo ,ortalama işleniş ,herkese hitap etmeyebilir ama vakit geçirmelik
    6---The river --->izlenebilir----> gizem,korku----> çekim tekniği herkese hitap etmeyebilir,iyi senaryo,kötü oyunculuk
    5---Alcatraz ---->polisiye,gizem ---->izlenebilir----> iyi bir başlangıç kötü gidişat,idare eder oyunculuk,senaryo oldukça kötüleşiyor yer yer,zaman geçirilebilir
    7---Grimm --->izlenebilir --->fantastik,macera --->senaryoyu bir türlü toparlayamadılar,oyuncular iyi iefektler iyi .
    1---Lie to me --->izlenebilir --->psikolojik,gözlem ---> gerçek dünyada gözlemlenmiş bilgileri içerdiği için izlenebilir.Etüd çalışması için bile izlenebilir.
    1---Firefly ----->izlenebilir --->bilimkurgu --->tek sezon + film iyi bir son
    2---White Collar ---->izlenebilir ---> dram,suç ,federal hükümet konulu /// neresinden tutayım bilmiyorum başrol oyuncusu iyi ana konu klişelerle doldurdular.Seven izler sevmeyen bırakır
    5---Buffy:Vampire Slayer --->izlenmeli --izlenebilir ---->fantastik --> vampir dizilerinin atası diyebiliriz,şu anda izlense belki komik ve oldukça uyduruk gelebilir ama yayınladığı yıllarda oldukça iyi bir yere sahipti . .Bu yüzden iki kategoriye adını yazıyorum.
    1---The 4400 --->izlenebilir -->bilimkurgu --->yarım kalmış,sonu bağlanamamış ama yine de hikayesi nedeniyle izlenebilecek dizilerden
    3---Smallville ---->izlenebilir --->fantastik,bilimkurgu----> 6. sezondan başlamanız tavsiye edilir.6 sezona kadar tam bir komedi çünkü-->süpermen hatrına
    3---Mentalist ---->izlenebilir ----> polisiye,suç,komedi---->izlemeyi bıraktım sayılır 5. sezon çekiliyor şu srala.Aynı terane hep başrol de sıkıntılar.
    3---Terminator: The Sarah Connor Chronicles ---> izlenebilir ---->bilimkurgu
    3---Kyle XY ---> izlenebilir ---> bilimkurgu,dram --->yarıda kalıyor senaryosu
    4---The Dresden--->izlenebilir-->fantastik,mistik
    3---Life --->izlenebilir --->Dram
    3---Torchwood --->izlenebilir->bilimkurgu,fantastik--->çok göze sokulan ama az sayıda gay sahnesi var ve bu yüzden çok eleştiri aldı
    2---V --->izlenebilir ---> bilimkurgu---> eski serisine göre kısa bitse de en azından iyi bir son oldu
    2---Chuck ---->izlenebilir ----> bilimkurgu,komedi,polisiye,aksiyon ---> 4. sezondan sonra çok kötü oldu
    2---True Blood ---->izlenebilir ----> fantastik ---->senaryosu iyi
    3---The Office ---->izlenebilir --->komedi ---> herkese hitap etmiyor --->ya hep ya hiç durumu ---> şakalar çok iyi ama---> bazı arkadaşlar sitem ediyor neden bu kategoride diye ama sorun şu ki çekimleri ve şakarları herkese hitap etmiyor bu kültürü çalışma ortamını bilmeyen adam izleyip ne anlasın bu diziden ?
    4---The It Crowd --->izlenebilir ----> komedi ---> ingiliz aksanının battığı nadir dizilerden
    3---Star Trek : Voyager --->izlenebilir ---> bilimkurgu belki biraz dram --->kaptanın suratına bir kere gıcık oldunuz mu dizi çekilmiyor bir süre sonra
    3---Stargate Universe ---> izlenebilir ----> bilimkurgu
    3---Damages ---> izlenebilir --->polisiye ----->//hala izleniyor//tamamlayamadım
    4---Sanctuary ---->izlenebilir ---->fantastik --->türünün ilginç ve keyifli örneklerinden
    3---Tera Nova----> izlenebilir ---> bilimkurgu --->yarım kalan bir dizi daha son sezon son bölüm iyi bitmesine rağmen dizi iptal oldu
    2---Tudors ---->izlenebilir ----> ortaçağ entrika --->herkese hitap etmeyebilir ama oyuncular,sahne dekorları ve senaryo kaliteli
    2---Dead Set ----> izlenebilir --->korku,dram gerilim --> senaryo ortalama ,makyaj da öyle, vakit bulursanız
    5---The Secret Circle ---> izlenebilir --->fantastik ---->gençlik dizisi sadece büyüler mistik güçler olaya girmiş vakit geçirmelik
    4---Wild Boys ----> izlenebilir---->aksiyon,suç ---->western havasını iyi yansıtan dizilerden,senaryo ve oyuncular iyi.
    6---Continuum ---->izlenebilir ----> bilimkurgu,aksiyon ---->kanadalılar oyunculuk dersi almamlılar kesinlikle
    5---Touch ---->izlenebilir ----> bilimkurgu ----> iyi senaryo,kötü işleniş ,kötü oyunculuklar
    6---Alphas ----->izlenebilir ----> bilim kurgu,aksiyon,suç --->tahmin edilebilir senaryo,idare eder oyunculuklar,vakit gerçimek için.Ana senaryo baştan sarma nedense bir türlü oturtamadılar.Görsel iyi senaryo ve oyunculuk kötü.
    2---Person of interest ---->izlenebilir --->bilim kurgu,suç ,aksiyon --->senaryo iyi olsa da herkese hitap etmeyebilir.(senaryo kendini tekrar etmese ya da daha az tahmin edilebilir olsa daha iyi olabilirdi.Bazı durumlar bilimkurgudan çok fanteziye girdiğini düşünüyorum.(hayatlarında gördüğü en iyi dizi olarak bana atıfta bulunan arkadaşlara hitaben sadece Person of Interesti izleseydim benim izlediğim en iyi dizi olurdu )
    2---the Killing---->izlenebilir ----> suç,dram,polisiye ----> tek bir cinayet araştırması ile sona ermiş olsa da senaryosu uzatılmış olsa da denenmeli
    3---30 Rock ---->izlenebilir --->komedi ---> herkese hitap etmeyen espirileri olsa da iyi oyunculuk ve senaryosu var.(yayınladığı ülkede komedi olarak ilk sıralarda. )
    7---Hellcats---->izlenebilir---->komedi,gençlik dizisi--->vakit geçirmelik///iptal oldu zaten
    7---Luck---->izlenebilir---->komedi,dram,at yarışı----> mini dizi sayılabilir--->///atlar öldüğü için dizi iptal oldu (çekimlerde ölmüş )
    6---Traveler --->izlenebilir--->bilimkurgu belki dram--->mini dizi sayılabilir---->////iptal oldu
    8---Revolution ----->izlenebilir----->bilimkurgu,gizem,dram, Post Apokaliptik--->2012 de başladı devam ediyor --->ilerleyen bölümlerde kategori yeri değişebilir,orta halli oyunculuk,görseller iyi,senaryo şimdilik belirsiz.
    9---Elemental---->izlenebilir--->polisiye,cinayet--->Sherlock holmes'a yapılmış ihaneti göz önüne almazsa ortalama bir yapım gibi duruyor.(an itibariyle ilk bölümünü izledim yeni yayınlanmaya başladı.Duruma göre kategorisi değişebilir.
    4---Terra Nova--->izlenebilir---->bilimkurgu---> Aslında izlenmeli kategorisine koyulabilirdi son bölümleri oldukça iyi düşünülmüş olmasına rağmen az sayısa görselleştirilen dinazorlar ve dizinin iptal olması nedeniyle bu kategoriye aldım.
    6---Don't Trust the bitch in Apartment 23---->komedi arkadaşlık----->izlenebilir---->espirileri bazen iyi bazen kötü ,oyuncuları soğuk çok kötü ile kötü arasında bir yerlerde belki de izlenmemeli
    5---Neverland----->fantastik,arkadaşlık,dram----->izlenebilir---->2 bölümlük mini dizi olarak yayınlanmış ( bazı yerlerde 4 ya da 6 parça olarak görebilirsiniz ) Peter pan'i konu alıyor bildiğiniz gibi.oyunculuk,görsel efektler ve konu daha iyi işlenebilirmiş.
    7---Dollhouse ---> izlenebilir-->Konusu farklı ve güzel olsada oyuncular ve senaryonun kötü gidişatı dizinin ilk birkaç bölümünden sonra sizi sıkmaya başlıyor.Konuyu merakla izlemeye devam edebilirsiniz belki ama ilerledikçe zaman kaybı olduğunu anlayacaksınız



    izlenmemeli


    NOT: her ne kadar izlenmemeli olarak yazsamda eğer izlemek isterseniz sırasına göre izlerseniz daha verimli olur.



    10---Resident Evil: First Hour --->bilimkurgu -->izlenmemeli ----->resident evil serisine hakaret olarak yapılmaya çalışılmış bir tv serisi zaman kaybı


    9---Camelot --->izlenmemeli --->fantasitk ---->çok çok kötü bir başrol oyuncusu ve senaryoya sahip --zaten iptal de oldu

    1---Teen wolf ---->izlenmemeli --->fantastik,gençlik dizisi --->uzun yıllar önce çizgi filmini izleyip bir heves bunu izlemeyin yoksa üzülürsünüz

    1---My name is Earl-->tavsiye edilmez--->(not düşeyim bu dizi hakkında aklımda kalan iki önemli unsur var birisi başrol oyuncusunun yüzü ikincisi yan oyunculardaki şişman elemanın yüzü,böyle bir diziye ne puanı vereyim ki ? )Dikkat edin izlenmemeli kategorisi altında tavsiye edilmez yazıyor izlemeyin yazmıyor.

    2---The O.C ---->tavsiye edilmez ---> pembe dizi tarzında,gençlik dizisi de denebilir ///boşa giden saatler

    8---Sinbad ----->tavsiye edilmez ---->fantastik,macera ---->garip oyuncular,bölümler ilerledikçe kötüleşen senaryo ,kötü efektler ,ilginç oyunculuklar,klişeler

    9---The cape---> mistik,biraz aksiyon----> çok çok kötü senaryo,oyunculuklar,işleniş ---tamamen zaman kaybı

    5---Coma ----> gerilim,korku,dram----> ortalama bir senaryodan kötüye gidiş,anlamsız anlamsız sahneler,anlatılmaya değmeyecek uzatılmış konular.

    7---666 Park Avenue>tavsiye edilmez>ilk bölümünden bir çok dizi izleyicisinin tahmin edebileceği gibi dizi iptal oldu yayıncı kanal tarafından.Başlayıp 3-4 bölümü geçtikten sonra muhtemelen izlemeyeceksiniz.Zaman kaybı.

    1---Merlin 2008 --->tavsiye edilmez---->fantastik,ortaçağ -> 5 sezon boyunca beklenti yaratarak o kadar kalitesiz bir son ile bitirdiler ki vay ki vay vay.

    Zaman bulunursa izleyeceğim ve yorumlamak kategorilemek istediğim diziler






    Six Feet Under
    Doctor Who
    Arrested devolepment
    Angel
    Criminal Minds
    One Tree Hill
    Leverage
    CSI NewYork
    Nikita
    NCIS
    Scrubs
    Weeds
    Castle
    Entourage
    Seinfeld
    Monk
    Homeland
    Fades
    Coupling
    Master of Horror
    Rosewall
    Hex
    Blue Bloods
    Babylon 5
    Psychoville
    Life on Mars
    Rubicon

    X-Files ( yoğun istek üzerine izlemeye fırsat bulursam kategorileme yapacağım )




    Özellikle beğendim ve taraflı olarak en sevdiğim diziler bölümü





    Yukarıdaki diziler elimden geldiğince tarafsız bir şekilde değerlendirmeye çalıştığım dizi sınıflandırması,bu kategori ise tamamen taraflı ve şahsi görüşümü yansıtan kategoridir





    -Dexter,
    -The O.Z
    -Sons of Anarchy
    -Luther
    -Lost Room
    -Game of Thrones,
    -Supernatural
    -Prison break
    -Lost
    -Band of Brothers
    -Spartacus Sand and Blood ve Serisi
    -Being Human
    -Two and Half man
    -Friends
    -How i met your mother
    -Legend of the Seeker,
    -Battlestar Galactica
    -Sg-1 ve SG-Atlantis
    -Firefly
    -Farscape
    -Hung
    -Star-Trek serisi
    -The walking dead
    -Falling Skies
    -True Blood
    -The 4400
    -Kyle XY
    -Fallen
    -Suits
    -Alf

    Konuyu açan ve emeği geçen Knisath arkadaşımıza teşekkür ediyoruz.İçeriği silmesinden dolayı konuyu üzerimize almak zorunda kaldık.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Güzel konu hocam.Hazır izlediğim diziler ara vermişken sizin listenizden yararlanmayı düşünüyorum.Teşekkürler.
  • Eline Sağlık Dostum
  • 24 yanlış yerde.
  • Tarzı sevenler için Jericho kesinlikle izlenmelei.
  • Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar

    @katates pızartması gördüğüm en yaratıcı nicklerden birine sahipsin söylemeden geçemeyeceğim ,her gördüğümde gülümseyip ikinci veya üçüncü defada doğru şekilde telafuz ediyorum
  • Ben de acaba istediğim tür dizi söyleyeyim konuda okudum biraz ama göremedim.

    1) Bir şekilde zor bir durumda kalan insanların beraberce bu durumdan kurtulmaya çalışması (Örn; Lost, The Walking Dead)

    2) Çok zeki bir baş karaktere sahip olması ( Örn; Fringe-Walter Bishop, Dr. House )

    3) Bilimle veya tıp alanıyla uğraşan birilerinin olması

    Bunların hepsi olmayacak bunlardan herhangi biri olması yeterlidir. İlgilenirseniz tşk ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Movkast

    Ben de acaba istediğim tür dizi söyleyeyim konuda okudum biraz ama göremedim.

    1) Bir şekilde zor bir durumda kalan insanların beraberce bu durumdan kurtulmaya çalışması (Örn; Lost, The Walking Dead)

    2) Çok zeki bir baş karaktere sahip olması ( Örn; Fringe-Walter Bishop, Dr. House )

    3) Bilimle veya tıp alanıyla uğraşan birilerinin olması

    Bunların hepsi olmayacak bunlardan herhangi biri olması yeterlidir. İlgilenirseniz tşk ederim.





    Maddelere göre cevap vereyim

    1) Flashforward,battlestar galactica,star trek voyager,jericho,last resort,spartacus ve serisi,falling skies,the 4400,
    2)Lie to me ,mentalist,Psych,white collar,suits,luther,prison break,sherlock,numb3rs,bones,touch,
    3)a gifted man (tıp ),star trek voyager ( keltoş doktor hologramı -tıp ) ,bones,numb3rs,lie to me

    bazı diziler iki kategoriye birden giriyor.o yüzden yazdım.İyi seyirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath

    quote:

    Orijinalden alıntı: Movkast

    Ben de acaba istediğim tür dizi söyleyeyim konuda okudum biraz ama göremedim.

    1) Bir şekilde zor bir durumda kalan insanların beraberce bu durumdan kurtulmaya çalışması (Örn; Lost, The Walking Dead)

    2) Çok zeki bir baş karaktere sahip olması ( Örn; Fringe-Walter Bishop, Dr. House )

    3) Bilimle veya tıp alanıyla uğraşan birilerinin olması

    Bunların hepsi olmayacak bunlardan herhangi biri olması yeterlidir. İlgilenirseniz tşk ederim.





    Maddelere göre cevap vereyim

    1) Flashforward,battlestar galactica,star trek voyager,jericho,last resort,spartacus ve serisi,falling skies,the 4400,
    2)Lie to me ,mentalist,Psych,white collar,suits,luther,prison break,sherlock,numb3rs,bones,touch,
    3)a gifted man (tıp ),star trek voyager ( keltoş doktor hologramı -tıp ) ,bones,numb3rs,lie to me

    bazı diziler iki kategoriye birden giriyor.o yüzden yazdım.İyi seyirler.

    Çok teşekkür ederim gerçekten, yazdığın dizileri incelemeye başlıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Movkast

    Çok teşekkür ederim gerçekten, yazdığın dizileri incelemeye başlıyorum

    Rica ederim,keyifli seyirler
  • Güzel konu teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Haxenkoff

    Merlin'e izlenmemeli demen bana garip geldi, her dizi mutlu son ile mi bitiyor sanki?

    Sonunu izlediniz mi ?Kamyonu gördünüz mü ?Dizinin başında konusu neydi nasıl oldu ?.son bölüme kadar izlenebilirdi ama son bölümde bir dizi bu kadar berbat edilirin örneğini sergilediler.iyi ya da kötü sonla bitmesi sorun değil sorun hikayenin ne olduğu.
  • Güzel konu, Luther ilgimi çekti. Bir bakıcam şimdi. Dizi arıyordum ben de, teşekkürler.
  • Baya emek verilmiş ve güzel bir konu çıkmış ortaya.Dexter'a başlayıp başlamama konusunda karar verememiştim ama sanırım başlayacağım.
  • arrow'da tam 3 bölüm bölüm izledim yorumunda tam 3 bölüm üzerinden sonrasına hitabenmiş bir gördüm diziden soğudum
  • Genel olarak güzel bir liste ancak Sherlock ve Person of Interest bence daha üst sıraları hak ediyor.
  • çok güzel hazırlanmış liste teşekkürler dizi tavsiye konusu açmadan önce birçok kişiye fikir verir
  • yorumlar için teşekkürler,istek üzerine izlenme sırasını kendi tecrübelerime dayanarak ekledim bu sıralama dizilerin birbirinden iyi olduğunun sıralaması değil bu sıra ile izlenirse daha keyifli olabileceğinin sıralamasıdır.


    Ayrıca yeni dizi ekleyip kategorilendirdim.


    İyi seyirler.
  • Person of Interest çok hafife alınmış.4/4 lük bir dizidir.
  • teen wolf zaman gecirmek icin izlenebilecek bir dizi onun haricinde izlemeyin
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.