Şimdi Ara

Çin, ülke imajına zararlı marka ihlali davalarının önüne geçmek için çalışmalar yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Çin, ülke imajına zararlı marka ihlali davalarının önüne geçmek için çalışmalar yapıyor





    Apple, Nokia gibi devler dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı haline gelen Çin'de pazar payını artırmak için mücadele ederken, aynı zamanda marka ihlali veya kopya ürün davalarıyla da imajlarını korumak için mücadele veriyor.




    Bir süre önce Proview firması iPad isim hakkının kendisinde olduğunu belirterek Apple'a satış yasağı koydurmak istemiş ve uzlaşma masasında Apple'dan 60 milyon dolar koparmayı başarmıştı. 




    Bunun yanında Apple geçmiş dönemde kopya Apple mağazaları için de hükümet nezdinde girişimlerde bulunmuştu. Fransız Hermes International SCA, ABD'li ünlü basketbolcu Michael Jordan da Çinli firmalara karşı kopya ürün mücadelesi veren isimlerden.




    Bu tür olaylar hem ülkenin imajını zedelerken, uluslararası firmaların da iş yapmasını zorlaştırıyor. 




    Çin hükümeti yaşanan gelişmeler üzerine zararlı isim hakkı davalarının önüne geçmek için çalışma yaptığını açıkladı. Hükümet bir yasa değişikliği ile zararlı olabilecek marka tescillerini engellemeyi ve uluslararası firmaların marka isimlerini izinsiz kullanmasını veya benzeri marka isimlerine yer vermesini yasaklamayı planlıyor. Zaten ABD de hükümete bu konuda baskılarını artırmıştı. Kanun tasarısının ne zaman oylamaya sunulacağı ve yürürlüğe gireceği şimdilik belirsiz.




    Bu tasarı kopyalama olaylarını tamamen engellemese de en azından NOKLA veya APLE gibi benzer isim ve logolarla satış yapmaya çalışan Çinli firmaların önünü kapatacaktır. 

     








  • Çin malı imajını düzeltmeleri baya bir zamanlarını alacaktır.Çin eskisi kadar emek ucuz ülke değil gittiçe standartlara yaklaşıyorlar Çin'e fabrika kurmak eskisi kadar evantajlı değl ayrıca büyük ülkeler uyandı kendi ülkelerinde işsiz sayısı giderek artıyor.

  • Ne kadar imaji duzeltirlerse duzeltsinler, NOKLA ve SUMSANG unutulmaz efsaneler arasinda yerini koruyacaktir.

  • "Önyargıları yok etmek, atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur."- albert einstein :)

  • tabi dandik malla dunyada ki dolarin 5 de ucunu topladilar .

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.