Şimdi Ara

TOMTOM VIA 135 (ömür boyu güncelleme) Tavsiye edermisiniz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
3
Favori
29.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • telefona gelen aramaları telefona hiç dokunmadan navigasyondan(tomtom 130u almayı düşünüyorum) cevaplayabiliyor muyuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardgodzi

    telefona gelen aramaları telefona hiç dokunmadan navigasyondan(tomtom 130u almayı düşünüyorum) cevaplayabiliyor muyuz?

    Cevaplayabiliyorsunuz ayrıca size gelen SMS mesajları da cihaz (isterseniz) size sesli okuyabiliyor telefon modeline bağlı olarak
  • çok teşekkürler via130 modelini aldım
  • Hayırlı olsun cihazınız
  • Tomtom via 135 hakkında biraz bilgiye ihtiyacım var..

    Menü ve sesli uyarılarda Türkçe dil desteği bulunuyor mu? iphone ile handsfree kullanımında herhangi bir uyumsuzluk var mı? Bu cihazı kullanan veya bilgi sahibi olanlar iyi ve kötü yanlarıyla yorumlarsa sevinirim.
  • BlackEagle kullanıcısına yanıt
    Selamlar;

    Türkçe Dil desteği derken 2 aşamada değerledirebiliriz.
    1- Türkçe Erkek ve Bayan sesli yönlendirmesi mevcut. Bayan sesi Cadde ve Sokak isimlerini söylüyor, erkek ses söylemiyor. Giriş Klavyesinde Türkçe karakterler yok. Sadece Latin klavye seçimi mümkün. Fakat harita üzerinde Türkçe karakterler görünüyor ve arama yaptığınızda Türkçe isimlerde hata olmadan görüntülenebiliyor, hedef seçilebiliyor.

    2- Sesli Türkçe Komut yeteneği var ama çalışmıyor şu an; Ne zaman da çalışır hale getirileceğini TomTom Müşteri Hizmetleri de söyleyemiyor.

    HansFree yeteneği çok iyi ve Kliteli ses alıyorsunuz. iPhone telefonlarla %80 uyumlu. %20 kısmı bazı SMS mesajları okuyamıyor bunun için yazdım. Yanlış duymadınız; telefonunuza gelen SMS'leri isterseniz TomTom'unuz size sesli olarak okuyabiliyor.

    TomTom cihazların malzeme kalitesi de kendini kanıtlamış durumda. 2 TomTom cihazım oldu/var. Hiç birinde ne vantus sorunu ne micro Usb konnektör sorunu yaşamadım.
    Sanırım bu yeterince bilgi vermiştir size.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 17 Aralık 2013; 18:23:26 >




  • DD252Admin kullanıcısına yanıt
    Selamlar, yazdıklarınız doğrultusunda beklentilerimin çok sıradan olduğunu farkettim :) Benim için fazlasıyla açıklayıcı oldu çok teşekkürler.

    Bir diğer sorum, ben bu cihazı Vatan Bilgisayar'ın haftasonu indirimlerinde almayı düşünüyorum. Yakın fiyat aralıklarında TomTom'un birçok modeli mevcut. Almışken şunu al veya daha ucuza şu model de işini görür diyebileceğiniz bir öneriniz var mı?

    http://www.vatanbilgisayar.com/nagivasyon-cihazlari?br=TOMTOM&sb=30&sk=0
  • BlackEagle kullanıcısına yanıt
    Size şu şekilde net bir cevap vereyim; TomTom Cihazlar kesinlikle alınacak cihazlardır ve alım için Ömür Boyu Harita Güncellemesi olan modelleri tercih edilmelidir.

    Saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: martell

    quote:

    Orijinalden alıntı: DD252Admin

    quote:

    Orijinalden alıntı: martell

    quote:

    Orijinalden alıntı: DD252Admin

    quote:

    Orijinalden alıntı: martell

    Arkadaşlar Tomtom nevigasyon cihazı almak istiyorum bu iki ürün arasında fark nedir 50 tl farka değer mi?

    TOMTOM GO 1005 WEEU 5
    http://www.teknosa.com/urunler/145130177/tomtom-go-1005-weeu-5-navigasyon-cihazi

    TOMTOM VIA 135 5
    http://www.teknosa.com/urunler/145130201/tomtom-via-135-5-navigasyon-cihazi

    Selamlar;

    GO Serisi yeni cihazlar gelecek yılbaşından sonra. Yani Yapı ve Yazılım tamamen değişecek. O nedenle Via Serisi derim size. Via 135 'ler Ömür Boyu Harita Güncellemesi de var alırken sorgulayın.

    Hayırlı olsun diyelim şimdiden

    Teşekkür ederim cevap için şunu mu anladım Go serisi gelecek şimdilik almayın. Yoksa VIA 135 onu destekleyecek mi?

    GO serisi yenilenecek. Via alın; ama şu var TomTom nadiren yazılım değişikliği yapar, yaptığı yazılımı da tüm cihazlarında kullanır. Bu gün aldığınız cihaz ileride gelecek yazılımı kullanabilir olacak zaten.

    Zaten 3 seri cihaz çıkarıyor Türkiye Piyasaında Start, Via, GO serisi.

    teşekkür ederim. Benim gibi acemi sürücü için tomtom iyimi sitede araştırdım olumlu yanlarıda var olumsuz yönleride. İstanbul da bana sıkıntı çıkarır mı?

    Tırık makine olsa, tavsiye isteyen herkese al al, bunu al, en iyisi bu, ohh cok sukur bir makine daha sattik ekibi olurdu bu marka icin de hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sayın@agtr - Satanlar düşünsün Dostum... Benim öyle bir sıkıntım yok çok şükür

    Sayın @martell - İstanbul için hiç bir sorun yaşamazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 18 Aralık 2013; 20:55:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DD252Admin

    Sayın@agtr - Satanlar düşünsün Dostum... Benim öyle bir sıkıntım yok çok şükür

    Sayın @martell - İstanbul için hiç bir sorun yaşamazsınız.



    sayin hocam, siz mesajlarini takip ettigim tarafsizligina inandigim kisilerdensiniz, mesajiniz beni sasirtti ve uzdu. burda surekli takilan naviseverler kimleri kastettigimi cozer diye dusunmustum oysa. neyse, hayirli aksamlar diliyorum. yanlis anlasilma olduysa affola

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agtr A kullanıcısına yanıt
    Ben yine tarafsızım Dostum; ama herkes benim gibi olana kadar da bu devam edecek... Tepki olarak algılayabilirsiniz
  • İyi yıllar... Via 135 cihazımda sık kullanılan olarak eklediğim bir veya bir kaç noktanın daha sonra koordinat değerlerini nasıl alabilirim?
  • kasgen K kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Diğer sorunuzu yanıtladım.
    İyi seneler
  • Güzel cihaz tafsiye ederim yazılı iyi güncelleme düzenli donma vs yok
  • ömür boyu harita güncellemesinden kasıt nedir? cihazın ömrü boyu diye yazılmış cihazın ömrü olarak 4 yıl gibi bi süre ise 5. yılda ücret talep edebilir mi?

    yoksa 20 yıl sonra bile harita güncellemesi alabileceğiz anlamına mı gelir bu ömür boyu?
  • bende bu aralar navigasyon cihazı almayı düşünüyorum.
    yeni konu açıp kirlik yapmayalım
    fakat şu güncelleme işleri kafamı iyice karıştırdı.
    2 yıl güncelleme olayı nedir ? 2 yıl ücretsiz sonra paralımı ?
    ömür boyu dediği arkadaşın bahsetttiği gibimi ?

    benim almayı düşündüğüm cihaz
    navigasyon + Bluetooth + 200 tl civarı
  • Hardaliye kullanıcısına yanıt
    Sanayi Bakanlığının bir açıklamasına istinaden alınan bir karar. Sadece Başarsoft'un sitesinden biliyoruz.

    Alıntı:http://basarsoft.com.tr/navigasyon

    quote:

    " Sanayi Mallarının Satış Sonrası Hizmetleri Hakkında Yönetmelik gereği, ürünün yasal kullanım ömrü 5 yıldır. ´Ömür boyu güncelleme garantisi´ ibaresinde belirtilen ve güncelleme garantisi verilen ömür, yasal düzenleme nedeniyle 5 yıllık süreyi kapsamaktadır."


    Tabii TomTom bunu uygular, uygulamaz; firma insiyatifinde olan bir konu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 16 Ocak 2014; 20:11:41 >




  • omersenel kullanıcısına yanıt
    2 yıl, yılda 4 güncelleme (İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış Haritaları) teklif ediyor firma. Yani toplam 8 Harita güncellemesi.

    Sonraki her yıl için 110 lira civarında yıllık ücreti var 4 güncellemenin. Aslında hep indirim uyguluyorlar; şu an %40 indirim var; 87 liraya geliyor net olarak.

    Keyifli navigasyonlar :)
  • Merhabalar,

    siteyi elektronik konularda değerli tavsiyeler olduğu için sıkça takip edip ara sıra da bugün olduğu gibi görüş bildiriyorum.

    daha önce kullandığım next ( başarsoft haritalı ) navigasyondan sonra siteyi inceleyip, tavsiyelere binağen Tomtom via 135 cihazını aldım ve kısa tecrübemi paylaşıp, fikirlerinizi soracağım. Tüm yazılanlar iki cihazın kıyası olarak düşünülmeli zira Next ve başarsoftu yaklaşık 2-3 senedir aktif kullandım.

    Donanım kalitesi ve tip olarak Tomtom açık ara önde diyebilirim. hem kompact hemde rijid bir yapısı var. zira Next sarj aletini 2 kere kırdım şimdiye kadar. mevcutta eşimin cihazı olam Piranha sarj aletini kullanıyorum ki donanım kalitesi olarak ondan da hiç memnun değildim. Tomtom cam vantuzu ufak tefek sıkıntı yapsada yinede donanım oldukça başarılı bence.

    Öncelikle genel görüş olan POI yahut İÇN ( İlgi çekici noktalar ) konusunda oldukça zayıf ve kafa karıştırıcı olduğunu belirtmek lazım. diğer sisteme nazaran hem olanı bulması sıkıntılı, hemde oldukça fazla geliştirme gerekli. Öncelikle Kartal Anadolu Adliye binasını bulamadığımı söylesem sanırım yeterli olur.

    adres bulma kısmı da benim için sıkıntılı geçiyor henüz zira cadde sokak ayrımı ve araması oldukça zor bölgenin içinden doğru mahalleyi kayar menüden tespiti gerekiyor aksi taktirde çıkan seçenekler içinde kendinizi kaybolmuş buluyorusunuz. bu noktada diğer sisteme alışık olmam etkili olabilir belki zaman içerisinde alışacağım ancak mevcutta normal adres girme sistemi de maalesef pek tatmin etmedi beni.

    en önemli sıkıntı ise Navigasyonun kendisi. denemelerimde Vatan caddesinin üzerinde haritadan kaybolmalar, ekran donmaları, vatan caddesinin haritada olmaması, ana yol ışıklarda dururken yahut düz yolda giderken navigasyonun kendi kendine bizi yan yolda göstermesi ve tekrar rota hesaplaması sanırım GPS sinyali ile ilgili sıkıntıları gösteriyor. bu problemi benden başka yaşayan arkadaşlar var ise bana bilgi geçmesini rica edeceğim yahut benim cihazın GPS sinyali ile ilgili ciddi bir sorunu var deyip değişim hatta mümkünse iade yapmayı düşünüyorum zira.

    düşünce ve tecrübelerinizi iletirseniz çok memnun olurum zira burda okuduklarım ve mevcutta yaşadığım sıkıntılar komik düzeyde farklı...

    Selamlar




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.