Şimdi Ara

2013 yılında fotoğraf dünyasını neler bekliyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • 2013 yılında fotoğraf dünyasını neler bekliyor ?



     

    Her yıl sonunda yayınladığı ve çoğu zaman doğru çıkan bilgilere sahip olan Japon "Impress" fotoğraf dergisi, 2013 yılı içinde fotoğraf dünyasının nelerin beklediğini yeni sayısında açıkladı.

     

    Japonya'da yayın hayatına devam eden Impress dergisi, 2013 yılında görebileceğimiz fotoğraf makineleri, lensler ve fotoğraf teknolojileri hakkında bir yazı hazırladı. Hazırlanan yazı 2012 yılı içerisindeki gelişmelere dayanıyor ve yeni yılda karşımıza nelerin çıkabileceğinin sinyallerini veriyor. İşte Impress dergisine göre fotoğraf dünyasının 2013 yılı ;

     

    Olympus

     

    Olmypus'un 2013 yılı içerisindeki en büyük gelişmesi yeni E-5 modeli yada benzeri bir makine olarak görülüyor. Olympus Ceo'su Miguel Ange Garcia tarafından da onaylanan makine, Micro Four Tihrds ve Fout Thirds lenslere destek verecek. Ayrıca 2013 yılı içerisinde Olympus'tan aynasız sistem fotoğraf makineleri de görebiliriz.

     

    Canon

     

    2012 yılında çıkardığı başarılı fotoğraf makineleri ile adından sıkça söz ettiren Canon'dan 2013 yılı içerisinde daha ufak ve performans olarak eski modellere göre daha iyi bir Rebel/Kiss serisi fotoğraf makinesi bekleniyor. Ayrıca yüksek çözünürlüklü yeni objektifleri de 2013 yılı içinde Canon'dan görebiliriz. Canon tarafından beklenen son gelişme ise "EOS-M" serisi aynasız sistemler için, yeni EF-M lenslerin gelebileceği yönünde.

     

    Sigma

     

    Fotoğraf makineleri bakımından çok önde olmasa da ürettiği harika lensler ile hep gündemde olan Sigma'dan 2013 yılı içerisinde yeni bir tam kare (FF=Full Frame) Foveon sensör bekleniyor. Sigma'nın 2013 yılı içerisinde DSLR fotoğraf makinesi üretmeye devam edeceği ve firmadan aynasız sistem bir fotoğraf makinesi görebileceğimiz belirtiliyor.

     

    Sony

     

    2012 yılı içerisinde duyurduğu tam kare (FF=Full Frame) fotoğraf makinesi "RX" ile büyük yankı uyandıran Sony'den, 2013 yılı içerisinde değiştirilebilir lensli tam kare NEX serisi fotoğraf makinesi bekleniyor. NEX serisi sunduğu performans ile fotoğraf dünyasında oldukça sevilen ve beğenilen bir seri haline gelmişti.

     

    Nikon

     

    2012 yılı içerisinde duyurduğu harika fotoğraf makineleri yanında bu makinelerin çoğunda meydana gelen sorunlar ile de gündemden düşmeyen Nikon'dan, 2013 yılında D800 boyutlarında D4 sensörüne sahip bir makine bekleniyor. Ayrıca uzun zamandır yenilenmesi beklene D7000 modelinin 2013 yılı içerisinde yenileneceği belirtiliyor. Son olarak Nikon'un DX serisi yeni lenslerinin de yıl içerisinde boy göstermesi bekleniyor.

     

    Fujifilm

     

    2012 yılının başarılı firmalarından olan Fujifilm'in, 2013 yılı içerisinde "X" serisi yeni aynasız sistem bir fotoğraf makinesi piyasaya çıkarması bekleniyor. Ayrıca firma tarafından geliştirilen X-Trans sensörün çalışmalarının devam edeceği belirtiliyor.

     

    Pentax

     

    2012 yılında duyurduğu fotoğraf makineleri ile bekleneni tam olarak veremeyen Pentax'tan, her yıl olduğu gibi 2013 yılında da tam kare (FF=Full Frame) bir fotoğraf makinesi bekleniyor.

     

    2013 yılı fotoğraf sistemleri ve dünyası için geçtiğimiz yıl gibi hareketli geçeceğe benziyor. Umarız bu hareketlilik, son kullanıcı fiyatlarına olumlu yönde yansıma gösterir.

      







  • nikon 5200 gelsin de bakalım nasıl olacak.
  • Canon 1100D yerine full hd bişiler gelse tamamdır

  • quote:

    Orijinalden alıntı: __FuEGo__

    nikon 5200 gelsin de bakalım nasıl olacak.

    D5200 zaten geldi hocam ;

    http://www.turknikon.com/nikon-govdeler/dx-format/nikon-d5200
  • Canon cephesinde ne çıkar bilmiyorum ama Mark 2 dün muhtemelen üretimi durmadan önce son indirimini aldıhttp://www.petapixel.com/2012/12/24/end-of-an-era-canon-officially-adds-the-5d-mark-ii-to-its-discontinued-list
    2013 de mar2 üretimi durduktan sonra, 2. el piyasasında çokça gezecektir bence

    Bir de Nikon artık d300s in üzerine bir güncelleme yapar heralde artık, d7000 tam dengi değildi o serinin, o bakımdan nikondan büyük(gripsiz) ve hızlı, crop sensörlü, çok iyi video özellikleri olan bir makine beklenebilir bence.

    Bir de tüm markalar adına bence yeni nesilde standartlaşacak özelliklerden bazıları wi-fi ve gps uyumluluğu olabilir.

    Birde videoda her makine artık daha yüksek dinamik aralık ve hatta belki daha yüksek fpslere yönelebilir, .ünkü ciddi talep var o yönde. 720p de 60 yerine 120 çeken, 1080 de max 30 değilde 60 çekebilen makineler olsa, baya bir tutarlar bana göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AFA9E7E65 -- 24 Aralık 2012; 13:52:46 >




  • up!

  • "Ayrıca yüksek çözünürlüklü yeni objektifleri de 2013 yılı içinde Canon'dan görebiliriz."

    Yüksek Çözünürlüklü objektif nasıl oluyo ??

  • 2013 objektif ve crop body yılı oalcak gibi ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Q7

    Ayrıca yüksek çözünürlüklü yeni objektifleri de 2013 yılı içinde Canondan görebiliriz.Yüksek Çözünürlüklü objektif nasıl oluyo ??



    örneğin 200 liraya satılan canon un 50mm f:1.8 objektifi fiyatına göre oldukça güzel bir ürün. ama sen bunu alıp, 30mp lik bir gövdeye takarsan saçmalamaya başlıyor.

  • Fujifilm x-pro1 ile gönülleri feth etti. Kullanıpta aşık olmayan var mı? X serisi bence bu yılın şampiyonu!!

  • Canon, 7D yi güncellemesi gerek artık. 2013 de yapsin bi güzellik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: face1tr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Q7

    Ayrıca yüksek çözünürlüklü yeni objektifleri de 2013 yılı içinde Canondan görebiliriz.Yüksek Çözünürlüklü objektif nasıl oluyo ??



    örneğin 200 liraya satılan canon un 50mm f:1.8 objektifi fiyatına göre oldukça güzel bir ürün. ama sen bunu alıp, 30mp lik bir gövdeye takarsan saçmalamaya başlıyor.

    Nasil sacmaliyor ornegin?
  • D90in yeni versiyonu cikmayacak sanirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlik XPRO1 diyorum. Fazla söze gerek yok sanırım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kratocfil

    D90in yeni versiyonu cikmayacak sanirim?


    ahh ahhh keske yenılense en ıyı rengı yakalayan makına

  • yeni modeller gelsin fiyatlar düşsün
  • Pentax K-30 gibi giriş seviyesinde harika bir body üretti.

    K-5 gibi çoğu kişi tarafından sınıfının lideri bir makineyi biraz daha geliştirdi.

    K-01 gibi güzel bir makine çıkarttı ve bu makineyi 316 dolara satıyor. (Beğenmeyen çoğunlukta fakat bu fiyata şu anda Amerika'da peynir ekmek gibi satıldığını duydum)

    Türkiye'ye bakıp değerlendirirsek bekleneni veremedi demek yanlış olmaz. Ne body görüyoruz ne başka bir şey. Açıkçası umurumda da değil ne body meraklısıyım ne objektif. Fakat bence harika işler yaptı. Mart'ta yeni bir gövde dedikoduları var. Bakalım ne olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

    quote:

    Orijinalden alıntı: __FuEGo__

    nikon 5200 gelsin de bakalım nasıl olacak.

    D5200 zaten geldi hocam ;

    http://www.turknikon.com/nikon-govdeler/dx-format/nikon-d5200

    O konuda bilgim var ama satışa başlamadı onu kastetmiştim.




  • şöyle 1300-1400liraya canon 1200d çıksa, yeni başlayanlar için çok güzel olmaz mı?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.