ProgDVB'de kanal listesi konusunda çok sıkıntı çekiyorum. İstemediğim kanallar var. Düzenlemek istiyorum ama ya kanal kayboluyor ya ismi değişiyor. Bu işin içinden çıkmanın PÜF NOKTASI var mı?
Bir de Skystar 2 nin kumandasını adamakıllı anlatacak biri olsa...
Çok oldu ama bir de siz de OSD menü falan çıkıyor mu? hani ses barı, kanal ismi falan ben de OSD olarak çıkmıyor. Çıksa tam TV gibi olacak...
19 Şubat 2007; 21:42:00
PowerInstall 7.6'yı indirip kanal listesini ve transponder.ini dosyalarını başka bir sürümde dizinlerine atınca yine kanal sorunu yaşıyor musun? Bende çanağın almadığı kanallar bile var şu anda..
PowerInstall 7.6'yı indirip kanal listesini ve transponder.ini dosyalarını başka bir sürümde dizinlerine atınca yine kanal sorunu yaşıyor musun? Bende çanağın almadığı kanallar bile var şu anda..
bahsettiğin olayı anlamadım!
şu an zaten powerinstal 7.6 yüklü. Her şeyi burada anlatılanlara uygun olarak işaretleyek yükledim.
19 Şubat 2007; 23:07:51
O zaman ekipmanda ya da bağlantılarda bir sorununuz var.
erman hocam küçük bi soru sorcam.şimdi çanak ve lnb haricinde bu DiseqC Switch denilen şeydende almam gerekiyomu.ben tek başıma kullanıcam ama ilerde olur diede lnb yi çift çıkışlı alıcam birini pc ye birinide ilerde receiver e bağlarım die.bu doğrultuda bana bi yardımcı olurmusun kullanmam gerekiyomu bu DiseqC Switch denilen şeyi.şimdiden çok tşk ederim hocam...
yada hocam sana zahmet olmazsa ben bu konu hakkında sıfır bilgiye sahibim.şimdilik sadece skystar tv kartımı taktım ve daha anten bile almadım ayrıntılı olarak bana neler almam gerektiğini sölermisin.yada neler yapmam gerektiğini.progdvb hakkında bilgiye sahibim ama çanak kurulumu hakkında bilgi istiyorum senden hocam...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemsaka -- 21 Şubat 2007; 9:25:16 >
21 Şubat 2007; 10:35:09
Eğer iki tane çanak istiyorsan onları tek kablo olarak aşağı çekip TV kartına takmak için bir tane DiseqC Switch almalısın.
Eğer bir çanaktan iki receivera (ya da kart, fark etmez) kablo çekip bağımsız yayın almak istiyorsan çift çıkışlı (twin) LNB almalısın.
Eğer bir çanak antenden iki tane farklı uydu yayınını bir receivera ya da karta almak istiyorsan LNB odaklayıcı aparat alıp çanağa 2 tane tek çıkışlı (single) LNB almalısın.
Eğer bir çanaktan iki receivera (ya da kart, fark etmez) kablo çekip bağımsız yayın almak istiyorsan çift çıkışlı (twin) LNB almalısın.
ben bunu yapıcam sadece hocam.o zaman bi tane çift çıkışlı lnb aldımmı tamamdır o zaman.ama çıkışların biri şimdilik boş kalacak.sanırım bi problem yaratmaz.ellerine sağlık hocam çok teşekkür ederimm...bizimde yapabileceğimiz bişey olursa rican emirdir hocam.eyvallah...
21 Şubat 2007; 19:51:13
Ne demek, rica ederim.
Birinin boşta kalması sorun yaratmaz. Çift çıkışlı al bir tane.
Formattan sonra kartı başka bir PCI yuvasına takmayı dene. Bende işe yaradı.
ermanpac yardımcı olur gibime geliyor.
Pc yi ben ikinci el aldım.İçinde yüklü olan nasıl oluyorsa çalışıyordu dün fırtına vardı ben de sorun programda sandım meğer değilmiş hatalayın bazı dosyaları sildim .Biraz karışık aslında programı kuruyordum aynı hatayı veriyordu yalnız kurulu olan başka bir progdvb yi program filestan exe. si alarak çalıştırıyordum.İşte onları yanlışlıkla sidim.Diğer progdvb lerin hepsini denedim powerinstall dahil ben bu 'device not started' hatasını veriyor.Bugün de makina var halledebilirsek çok iyi olur:bekliyorum @ermanpac ı
24 Şubat 2007; 16:59:54
Donanımsal olduğu için gerek yok formata. Aslında driver yanlış ya da eksik yüklenmiş, o yüzden böyle bir hata alıyorsunuz..
Ben disecq, lnb vb kavramlara fazla aşina değilim. Taşındığım binada zaten var olan uydu anten ve sistemi nedeniyle, bu sistemi kuran elektrik/uydu hizmeti veren kişiye evime hat çektirmiş ve 2 adet de Nextstar dijital uydu receiver almıştım. Çekilen tekli hattın ucunda bir receiver vardı ve arkasından da diğer odada bulunan ikinci receiver'e kablo gidecek şekilde sistem kurulmuştu. Çoğunlukla tek receiveri çalıştırdığımdan dolayı kanalları gösterme problemi yaşamıyordum (ama iki cihaz da aynı anda çalıştığında, ikinci receiver'de ilk receiver'de gösterilmekte olan kanaldan farklı polarizasyonda kanalları görmek mümkün oluyordu. gerçi kanalların genelde vertikal ve horizontal polarizasyonda versiyonları olduğundan her iki cihazda da aynı kanalları izlemek mümkün olabiliyordu). İki adet uyduyu (Türksat 1C ve HotBird1-5) izlemek mümkündü.
Geçtiğimiz günlerde, ikinci receiver'ı devre dışı bırakarak ona gelen hatta yeni aldığım SkyStar 2.6D PCI kartı bağladım ve PC üzerinden TV'ye çıkışı verdim. Sürücüleri (son sürücüler) kurdum. ProgDVB Power Install 7.6'yı problemsiz yükledim. Ancak ne kadar uğraştıysam da Türksat 1C kanallarını izlemeyi başaramadım (listede görünmesine rağmen sinyal bulunamıyor). HotBird kanalları ise problemsiz izlenebiliyor. Türksat 1C'nin kanallarının birçoğunu denedim ve hiçbir sinyal görüntülenemedi ama sadece listedeki ilk kanal olan Animal Planet'de %62'lik sinyal alınabiliyor ama yine de kanal görüntülenemiyordu. Uydudan gelen hattın bağlı olduğu ilk cihazın elektrik bağlantısı açık, ancak cihaz standby modunda idi, normalde bu şekilde iken ikinci NextStar receiver'imde tüm kanallar problemsiz görüntülenebiliyordu, ancak SkyStar'da (ProgDVB ile) neden sadece HotBird kanallarını izleyebiliyorum? (ProgDVB'de her iki uydu da ayarlanmış ve tüm kanallar listelenmiş görünüyor, burada problem yok. Mini DISEqC olarak 2'li ayar yapılmış durumda). Yardımlarınızı bekliyorum.
2 Mart 2007; 2:28:29
Bağlantılarınızı kontrol edin, mutlaka bir yerlerde sorun vardır. Donanımlarda da sorun olabilir.
Çok nedeni olabilir. Receiverın LNB Out kısmından kesinlikle başka bir kaynağa bağlantı yapmamanızı tavsiye ederim ikisi açıkken.
kafam iyice karıştı. bi PlayStation 3 aldık. Sony Bravia LCD derken, olmuşsa tam olsun uydudan da HD yayın izleyim dedim başıma ( dolayısıyla sorularımla senin de başına ) ne işler açıldı.
velhasıl skystar 2 mi yoksa TechnoTrend mi ? son bişi daha. sky DSL e geçicem. bu sistemle bu mümkün mü ?
ya arkadaşlar deli sorun yaşıyorum birisi bişeyler anlatabilirmi.
zorlu birkaç diseqC değişiminden sonra bütün 3 uyduyuda izleyebilir olmuştum, (turksat-hotbird ve eutelsat) sonra bilgisyardan PCI slotunu değiştirmek zorunda kaldım kartın bazı nedenlerden, sonra tabi dolayısı ile yeniden sürücüler yüklendi.. sonra Prog DVB hiçbişey göstermez oldu.. onuda kaldırıdm baştan kurdum, aynı ayarlar aynı pluginler mevcut fakat kanallar uçtu, yine bi 10 dk eutelsat la turksat ı izliyordum sonra yine gitti... şu anda Turkssatta bazı kanallar hariç hiçbiri bişey göstermiyor, hotbird külli yalan oldu, Eutelsat yine gitti... neden böyle olur arkadaşlar??? yani uydu mu döndü acaba... ne bilim damda biri mi var uydumu bozan... izlerken ATV yi.. ZART die gitti resmen yayın... geride gelmedi
Serhan UYGUR PC: C2D E6300@3.2Ghz//4GB OCZ Platinum@1140Mhz//Gigabyte DS3 F10//1TB HD//ASUS 8800GT 512Mb//Cambridge Soundworks 5.1 Laptop: Acer8920 // T9300 @2.5Ghz // 18.4” Full HD // Blu-Ray Drive // 500GB HD// 3Gb Ram // 9500GS 512mb/1790mb Heavenly Sword // Uncharted : DF // Eye Of Judgement >> Playstation 3 NTSC-U 20GB << M.G.S 4 // Killzone 2 // GranTurismo:5 // Little Big Planet Call of Duty 4 // Assasins Creed // Army of TWO >> XboX 360 NTSC-U Premium << Too Human // Fable 2 // Halo 5 // Forza 8 // PGR 10:P Samsung 226 BW + Samsung 2232BW + Samsung LE-40M87BD 1080P LCD TV (Oley) Killzone 2 , GT5, Cell, hangisi ile vursam :))) Doymuyorlar! ;) PSN:GodPower GamerTag: serhanuygur