Şimdi Ara

-0- OEM sistem kurdurturken ram uyumsuzluğu olup olmadığını 1DK'da kontrol :)~

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

-0- OEM sistem kurdurturken ram uyumsuzluğu olup olmadığını 1DK'da kontrol etmenin yolu ! :D

1 adet. USB flash memori

1. adım
    http://en.wikipedia.org/wiki/Puppy_Linux bu linux dağılımın bulun ve iso dosyasını indirin

2. adım
    http://unetbootin.sourceforge.net/ bu program ile usb ye yükleyin !

sistem teknik serviste toplandıktan sonra biostan usb boot edecek şekilde sistemi ayarlayın

eğer ramlerde bir uyumsuzluk söz konusu ise hangi işletim sistemi olursa olsun

masa üzerine ulaşamıyorsunuz bu açıdan 1 DK en sağlam kontrol yöntemi budur !

eğer bunu denemez iseniz, teknik serviste 1 DK tespit edilecek sorunu
    1 saat sonra sistemi kurduktan sonra görür ve o gün keyfiniz ciddi bir şekilde kaçabilir !

quote:

güncelleme ;
    bu arada PC de HDD veya SSD olmasına bile gerek yok çünkü bu linux kendine RAM üzerinde RAM disk alanı oluşturarak çalışıyor. !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 17 Aralık 2012; 17:06:54 >

• Daha sağlam ve sorunsuz bir yöntem söyleyeyim:anakartınızın üreticisisin sitesinden ram listesine bakın.O listede olan ramlardan alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crashday -- 17 Aralık 2012; 10:29:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha da kesin çözümü bilindik markaları alın %99.99 oranında zaten uyumlu olur. Günümüzde ram uyumsuzluğu minimum seviyelerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crashday

Daha sağlam ve sorunsuz bir yöntem söyleyeyim:anakartınızın üreticisisin sitesinden ram listesine bakın.O listede olan ramlardan alın.

yaşana bilinecek en kötü, senaryo şu ;
    liste doğru, ama ram bozuk ise,
    O gün ağzınızın tadı bozulabilir :)

ben size en garanti yöntemi gösteriyorum bunun ötesi yok, arkadaş (nokta) ! :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 17 Aralık 2012; 10:35:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Daha da kesin çözümü bilindik markaları alın %99.99 oranında zaten uyumlu olur. Günümüzde ram uyumsuzluğu minimum seviyelerde.

Corsair marka en kaliteli ram ile yaşadığım fantezileri anlatmamı ister misin !? :D
  • Fantazilerin sana kalsın tabiki istemem
  • Anakartim sitesi dururken cok gereksiz bir yontem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun ya da uyumsuzluk zaten kendini belli eder. Meşakkatli işlere gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

Anakartim sitesi dururken cok gereksiz bir yontem.

sen bana kutusu açılmamış ram yolla ben o kutuyu açmadan rami bozup sana yollarım !

( x-ray cihasızında 10 kere geçir veya micro dalga 15 dk bir oyalansın sonra bak gör ! )

ama öncelikle ramin üzerinde ingilizce olarak yazılan hassas elektronik cihaz ibaresine iyi bak yani !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 17 Aralık 2012; 14:10:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_
    Sorun ya da uyumsuzluk zaten kendini belli eder. Meşakkatli işlere gerek yok.

isteyen kısa yoldan
    isteyen uzun yoldan gider !
    bu tamamen tercih meselesi !
  • Anakartın sitesinde yazan uyumlu ram aldım, mavi ekran verip duruyordu. Arkadaşın sistemine taktık, sorunsuz çalıştı.
  • Sen uzun yoldan gidebilirsin, sen gidiyorsun diye herkes gitmek zorunda değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ciginix

Anakartın sitesinde yazan uyumlu ram aldım, mavi ekran verip duruyordu. Arkadaşın sistemine taktık, sorunsuz çalıştı.

Hangi Anaakrt içni hangi Ram i aldınız ?
  • quote:

Anakartın sitesinde yazan uyumlu ram aldım, mavi ekran verip duruyordu. Arkadaşın sistemine taktık, sorunsuz çalıştı.

daha ayrıntılı teknik bilgi içerecek şekilde yazarsanız bu konuda yorum yapabiliriz!
  • Asrock 990 fx extreme3 ve g skill ram kiti problem oluşturmuştu, sonuçta bunlar elektronik malzeme ve sorun olmayacak diye bir kaide yok. Bu sebepten yazdım, yoksa ram leri değiştirdim ve bir sorunum yok.
  • memtest86+ programiylada ram testi yapilabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Asrock 990 fx extreme3 ve g skill ram kiti problem oluşturmuştu, sonuçta bunlar elektronik malzeme ve sorun olmayacak diye bir kaide yok. Bu sebepten yazdım, yoksa ram leri değiştirdim ve bir sorunum yok.

Aldığınız belleklerin Linkini verebilir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet 52

memtest86+ programiylada ram testi yapilabilir.

arkadaşım sentetik testlerden bahsetmiyorum.
    gerçek işletim sistemini 1 DK denemekten bahsediyorum.

öğrenmişsiniz bi memtest86+ programını marş gibi söylüyorsunuz yaw :D

memtest86+ in asıl kullanım amacı 8gb ram üzerindeki fabrikasyon 64k lık bir veri hatasını bulması dışında bir işlevi yok ! hadi buldu diyelim bulsa bile düzeltemez ! dahası geri iadeye verseniz işletim sistemi tam görüyor diyerekten ram size geri verilir. sistem zaten hatalı yerleri geçiyor uzun lafın kısası

memtest86+ sadece zaman kaybı !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 17 Aralık 2012; 17:12:00 >
  • quote:

Asrock 990 fx extreme3 ve g skill ram kiti problem oluşturmuştu, sonuçta bunlar elektronik malzeme ve sorun olmayacak diye bir kaide yok. Bu sebepten yazdım, yoksa ram leri değiştirdim ve bir sorunum yok.

ama asıl büyük sorun sistemi tam kontrol etmeden paketleyen teknik servisin
    hediye paketini evde veya ofiste açıpta hoş olmayan bir süprizle karşılaşmak gibisi yok doğrusu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet 52

memtest86+ programiylada ram testi yapilabilir.

arkadaşım sentetik testlerden bahsetmiyorum.
    gerçek işletim sistemini 1 DK denemekten bahsediyorum.

öğrenmişsiniz bi memtest86+ programını marş gibi söylüyorsunuz yaw :D

memtest86+ in asıl kullanım amacı 8gb ram üzerindeki fabrikasyon 64k lık bir veri hatasını bulması dışında bir işlevi yok ! hadi buldu diyelim bulsa bile düzeltemez ! dahası geri iadeye verseniz işletim sistemi tam görüyor diyerekten ram size geri verilir. sistem zaten hatalı yerleri geçiyor uzun lafın kısası

memtest86+ sadece zaman kaybı !

sizin bu onerdiginiz program ram deki hatalari duzeltilebiliyor mu?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.