Şimdi Ara

Araştırma : Mobil reklamcılık geliri, gelecek yıl 13 milyar dolara yükselecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj









  • Kullanıcıların mobil cihazlarından daha çok internete bağlanması, mobil reklamcılık uygulamalarının adeta patlama yapmasına neden oldu. 




    Apple, Google gibi devler ekosistemini genişlettikçe reklam olanakları ve dolayısıyla gelirleri artış gösteriyor. Google gibi bilinenlerin yanında dünya çapında yaklaşık 200 mobil reklamcılık ağı bulunuyor. 




    Informa tarafından yapılan araştırmaya göre, bu yıl 8 milyar dolar olan mobil reklamcılık gelirlerinin gelecek yıl tahminen 12.8 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. 




    Gelecek yıl mobil site ve mobil arama üzerinden elde edilen reklam gelirleri artış gösterecekken, en fazla artış uygulama içi reklam gösterimlerinde yaşanacak. Mobil reklam ağları uygulama içerisinde daha fazla reklam gösterimi bekliyor. Çünkü mobil cihaz kullanıcıları giderek internette gezinti yerine uygulama kullanmayı tercih ediyor. Bu da uygulama içi reklam gösterimlerini ön plana çıkarıyor.




    Raporda dikkat çeken ise mobil reklamcılık gelirleri artmasına karşın, en fazla yatırımın masaüstü sistemlerdeki reklamcılık sektörüne yapılıyor olması. Firmaların bu konuda yatırım fırsatlarını değerlendirmeleri isteniyor 

     








  • hmm ilginç
  • adam uygulamayı ya ücretsiz sunuyor reklam gösteriyor ordan para kazanıyor ya parayla satıyor reklam göstertmeden ordan kazanıyor. artık herkes korsan uygulama kullandığından asıl uygulamayı ücretsiz çıkartıp reklam koymak daha mantıklı. insanlar sahtesine yönelme ihtiyacı duymuyor. haliyle reklam gelirleride artıyor.

  • reklamcılık 1. sınıfım ağzım sulanmaya başladı :)

  • Bu reklam yayimciliginda yandex ve microsoft gibi firmalar google yalniz biraktigi surece hicbir adim ilerleme olacagini zannetmiyorum. Cunku google Adsens ve adwords ile piyasayi silip supurur durumda.

  • Mark duymasın bunu. :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.