Şimdi Ara

Dell akıllı telefon pazarından ve Android dünyasından çekiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Dell akıllı telefon pazarından ve Android dünyasından çekiliyor





    Bir dönem Streak marka Android tabletleri ve Venue marka WP7 akıllı telefonları ile rekabete katıldığını gördüğümüz Dell, rakiplerin ataklarına cevap veremeyince pazarda kendine yer edinemedi. Firmanın son kararı ise bu iki segmentten kısmen çekilmek oldu. 




    Dell World konferansında konuşan Dell başkan yardımcısı Jeff Clarke, firmanın akıllı telefon ve Android tablet pazarından çekildiğini açıkladı. Bu alanlarda rekabet için büyük yatırımlara ihtiyaç duyan Dell, hali hazırda iyi bir başlangıç yaptığı Windows 8 ekosistemine tablet ürünleri sunacak. 




    Dell 5 yıl önce büyük bir değişim hareketi başlattığı duyurusunu yaparak tablet tarafında Android, akıllı telefon tarafında Windows Phone ile farklı pazarlara açılmıştı. Ancak firma istediği değişimi gerçekleştiremedi. Clarke, Android üzerinde bir iş kolu oluşturmayı başaramadıklarını itiraf ediyor. 




    Bununla birlikte Android platformunu takip etmeyi sürdüren Dell, laboratuvar ortamında testlerine devam ediyor. Yeni XPS ve Latitude serisiyle Windows 8 ve RT işletim sistemlerine merhaba diyen Dell ürün gamını daha da geliştirecek.  

     








  • Dell akıllı telefon pazarında varmıydı yav inanın haberim bile yok o kadar takip ediyorum siteyi hiç rastlamadım.

  • Doğru olanda bu zaten

  • dell,hp batırdı bakalım acer,lenovo gibi şirketler yürütebilecekmi.

  • Sonradan dahil olanların kalıcı olması için haliyle albenilerinin olması lazım.Acer'ın akıllı telefon piyasasındaki durumu da Dell ile aynı gibi.Acer tabletlere odaklanmalı.Lenovo ise albeni olarak yeni telefonlarında bataryaya yükleniyor.Asus telefon+tablet gibi değişik bir konsept ile geldi.Donanımı da iyi tuttu.Fiyatı da iyi tuttu o ayrı konu.Philps'in de akıllı telefonu var Türkiye'de de satılıyor.Fakat o da çok sıradan kalıcı değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Dell akıllı telefon pazarında varmıydı yav inanın haberim bile yok o kadar takip ediyorum siteyi hiç rastlamadım.


    +1 :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HillHold

    quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Dell akıllı telefon pazarında varmıydı yav inanın haberim bile yok o kadar takip ediyorum siteyi hiç rastlamadım.


    +1 :D

  • Dell giyim, tekstil, eğitim, sağlık, finans, lojistik işlerindende çekiliyormuş..... hangi ara akıllı telefon işine girdiler bilen yok...

  • Ya valla ben bir türlü akıl erdiremiyorum. Salaklar mıııı, bilerek mi yapıyorlaaar ne yani.

    Yahu akıllı telefon alan insanın beklediği 3 tane şey var. Bunları sağladığın zaman istersen telefonu %50 pahalı sat, yine parayı götürürsün.

    Bu günyüzü gibi açık ve ortadayken bunlar nasıl oluyor da bunu göremiyorlar anlamıyorum.

    Şu 3 özellik bir akıllı telefonda olsun, satmazsa ben insan değilim:

    1- Güçlü donanım.
    2- Yüksek miliamperli pil.
    3- Adam gibi Yazılım desteği.

    Bu kadar salaklarsa hiç olmasınlar akıllı telefon piyasasında...

  • gelecek mobilde,işi bilen milyonlarca dolar yatırım yapıyor...yazılım tarafında Apple,Google...donanım tedarik kısmında Samsung,Qualcomm ,Nvidia vb...say say bitmez...

    bakıyoruz butarafa, Dell piyasadan çekiliyor...iyi kötü bir şekilde burnunu sokmuşsun,bir tane vizyonu olan aklı başında yöneticinde çıkmazmı arkadaş satışlar ortada,rakamlar ortada piyasa parası olan olmayan insanın mobile ilgisiyle kaynıyor biz ne halt ediyoruz?..

    Apple; 2007,08 gibi mobil tarafına yüklendi şirket oldu iki Apple,Google desen hem yazılım hem Nexus lar ile almış başını gidiyor...Samsung keza öyle.

    velhasıl laf olsun diye iş yaptıkları meydana çıkmış oldu... niye tutulmazssın işte Dell gibi ne yaptığını bilmeyen firmalar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxx1 -- 16 Aralık 2012; 4:17:21 >
  • W8'e güveniyor bakalım Nokia'ya dönecekmi Dell'in hikayeside

  • Dell'in akılı telefon pazarında olduğundan haberim bile yoktu doğal olarak ürünlerini denemedim fakat Dell iyi bir marka akıllı telefon piyasasın da daha aktif bir şekilde olması biz tüketicilerin yararına olurdu.
  • Zaten pek aktif olduğunu görmedim. Hissedilmeyecektir bile..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2K

    Dell'in akılı telefon pazarında olduğundan haberim bile yoktu doğal olarak ürünlerini denemedim fakat Dell iyi bir marka akıllı telefon piyasasın da daha aktif bir şekilde olması biz tüketicilerin yararına olurdu.

    Olmasına olurdu ama yaptıkları ürün o kadar sorunlu çıktı ki. Zaten birkaç program yükleyince iyice yavaşlıyordu.
    Telefonu bir kere 30 cm den düşürmen ekranının içerden komple kırılması için yeterliydi. Hadi bırakın birkaç kere düşürmeyi.

    Gittim 236 liraya ekran taktırdım. Aldığım fiyattan 35 lira daha ucuzuna satıp kurtulduğuma şükrettim Streak 5 i...
  • benim de dell streak 5 im var evet yazılım desteğini çekilmiş ama ben ufak müdahalelerle cihaz gayet güzel kullanılıyor örneğini benim cihazımı dahilli hafıza 2gb iken içersindeki gömüllü (gizli) hafıza kartı 8gb class10 değiştirdim gayet hızlı ve stabil çalışyor ayrıca costum rom ile OTG desteğini açtım ebay dan 6 dolara OTG kablo aldım usb klavye,mause, flash filan da bağlıyorum yani cihazı kullanana göre tepki verir birde dell firmasını geçmişden günümüze windows mobile, windows phone ve android de az ama öz cihazları vardır birkaç örnek verirsek
    dell axim x51,x51v.....
    dell venue (Android)....
    dell venue pro(wp)....
    dell streak pro (Android).....
    yani akıllı telefon geçmişi sizden bizden eski dir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekno_gus -- 16 Aralık 2012; 14:41:53 >
  • Açıkçası dellin telefon piyasasında olduğundan haberim bile yoktu fakat iyi olmuş.

    Hp , dell ,samsung , lenovo ve adını şu an saymadığım birçok markanın piyasada olması bir bakımdan iyi diye düşünüyorum , bilinçli bireylerin bir farkı olsun demi.

    İyi mi kötü mü dedim anlayan anladı artık ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dürüst olmak gerekirse bende hiç Dell marka bir telefon görmedim..
    Bence şirket yararı açısından iyi bir karar almışlar :)

  • adamlar pazara girmis telefon uretmis pazara vermis kar etmemis pazardan cekilmeye karar vermis benim yeni haberim olmus

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekno_gus

    benim de dell streak 5 im var evet yazılım desteğini çekilmiş ama ben ufak müdahalelerle cihaz gayet güzel kullanılıyor örneğini benim cihazımı dahilli hafıza 2gb iken içersindeki gömüllü (gizli) hafıza kartı 8gb class10 değiştirdim gayet hızlı ve stabil çalışyor ayrıca costum rom ile OTG desteğini açtım ebay dan 6 dolara OTG kablo aldım usb klavye,mause, flash filan da bağlıyorum yani cihazı kullanana göre tepki verir birde dell firmasını geçmişden günümüze windows mobile, windows phone ve android de az ama öz cihazları vardır birkaç örnek verirsek dell axim x51,x51v..... dell venue (Android).... dell venue pro(wp).... dell streak pro (Android)..... yani akıllı telefon geçmişi sizden bizden eski dir

    Aman dikkat et düşürme. Bunun ekranları ilk çıktığında ebay'da falan 90 lira mıydı neyd. Sonra öyle çok kırılan oldu ki fiyatı da 90 Dolara çıktı. Ben de baktım kargo falan 200 liraya yakın geliyor. 236 lira verip taktırdım. Sakın düşüreyim deme. LCD içerden çatlıyor. Bu arada servise götürürsen de haberin olsun, pilinin seri numarasını falan al. Zira orada çalışanlar da aynı cihazdan kullanıyorlar. Şeytan dürter falan. Bilgin olsun.

    O gizli kart olayını ben de yapacaktım. Sonra dedim boşver. Adamlar resmen 2Gb kart koyup üzerini plastikle kaplamışlar.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: shenjing

    oh, bu telefon çok çirkin, rahatsız görünüyorsun .. ama neden bu dünyada bu kadar popüler? gibi birçok kişi. neden? Bana bunu açıklayabilir misiniz? bkz: http://baseurl.de/ra


    bayılıyorum bu botlara birçok kişiden daha mantıklılar.
    En azından eğlenceliler.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.