Şimdi Ara

660ti vs HD 7950 (guncel testler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
1.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://techreport.com/review/23981/radeon-hd-7950-vs-geforce-gtx-660-ti-revisited

Borderlands 2

Guild Wars 2

Sleeping Dogs

Assasin's Creed 3

Hitman

Medal of Honor

Skyrim

Son olarak fiyat/performans degerlendirmesi

Detayli bir sekilde ustte ki makalede tek tek testleri gorebilirsiniz. Tum testler 2560x1440p cozunurlukte yapilmis ve guncel suruculer kullanilmis.

660ti bu testler sonucunda 7950 ye nazaran daha iyi bir fiyat performans karti olarak gosterilmis.

ONEMLI NOT : Amac savas cikartmak degil. 7950 en iyi fiyat performans kartidir demenin goreceli oldugunu gostermen. Testlere gore 660ti su an icin sanki biraz daha iyi bu alanda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iARDAs -- 13 Aralık 2012; 23:48:25 >

• test sonuçlarına bak.
    bazı uygulamalarda 1-2 fps oynarken, Assasin's Creed 3 te 660ti 30 fps önce.
    hitman de ise 7950 21 fps fark açmış.
    bence bu kartlar arasında tartışmaya açık olacak kadar bir fark yok.
    yada testler yanlış
  • Evet testlerin taraflı yapıldığını düşünüyorum.
  • Asagi yukari ayni kart ama iste bazi oyunlarin surucu destegi farkli olabiliyor veya bazi oyunlar belli bir marka da daha iyi calisabiliyor :)
  • AMD'ye bir driver daha lazım Hitman ve AC3 için. Farklar gerçekten genel olarak çok yakın. 192bit oluşu gtx660 Ti'nin hem kağıt üstünde hem de oc'ta kaybettiriyor.
  • Neden 2560x1440p'de test edilmişler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7Mhz

Neden 2560x1440p'de test edilmişler?

ozellikle yurt disinda bilgisayar meraklilar son zamanlarda 1440p cozunurluge terfi etmeye basladilar siklikla. Ve en cok merak edilen performanslar bu cozunurlukteki performanslar.

Nasil olsa bu kartlar 1080pde ve 60 hz monitorde neredeyse her oyunu full acabiliyolar. Tuketicinin asil gormek istedigi yuksek cozunurluk sonuclari.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hd 4770 oc sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7Mhz

Neden 2560x1440p'de test edilmişler?

Bellek miktarının etkisini göstermek için olabilir. Ya da 192bit ile 384bit oluşlarının farkını göstermek için. Önemli olan GPu, mimari tasarımı yani. Çoğu kişi sadece bellek miktarına ve bit değerine bakıp kart seçiyor hala.
  • Tek kart için 2560x1440 lüzumsuz olmuş. CF-SLI lazım o çözünürlükte, tek 680 bile yeterli olmaz.

2560'ta nvidia biraz geriye düşüyordu sanırım, ama son sürücülerdeki durum nedir bilemiyorum.

Kartlarda, 660 Ti 1111 MHz boost'ta, 7950 ise 950 MHz boost'ta çalışıyormuş. 660 Ti'nin gerçek değeri 1111'in üstünde muhtemelen, 7950 de overclocklu olduğuna göre dengeli denebilir. (7950'nin ilk biostaki hızı 800 MHz'di)

Sürücü olarak 310.54 ve 12.11 beta8 kullanmışlar. İkisi de eski biraz.

nvidia'nın Hitman için tavsiye ettiği en düşük sürücü 310.61 mesela. nvidia yanlısı bir inceleme olduğunu zannetmiyorum o yüzden :)

310.70/64 ve 12.11 beta11'le bir FC3 karşılaştırması daha iyi olurdu, Skyrim gibi gereksiz şeyleri test edeceklerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 14 Aralık 2012; 1:34:56 >
  • Şu ani fps düşüşlerinden endişe etmesem bir tane 660ti gözüme kestirdim ama dur bakalım. Forumda alan arkadaşlar olursa bu konuda beni bilgilendirirlerse sevinirim.
  • Bazı oyunlarda çok büyük fps farkı var. Driverla ilgili olabilir, ayrıca 660ti iyi iş çıkarmış.
  • Bence o testte daha önemli olan şey, fps aralığının ve gecikmesinin de test edilmiş olması. O konularda GTX660 TI çok daha iyi görünüyor. Ben sürücülerle alakalı sanıyorum durumu. Zira HD7950'de daha önce görülmeyen bir MS sorunu var gibi.

Bunun yanısıra Tech Report çok sağlam bir sitedir. İncelemenin taraflı olduğunu düşünen arkadaşlar varsa, önce kullanılan oyunlara ve sürücülere baksınlar, daha sonra da çözünürlüğe... Gayet eşit şartlarda (hatta @fleshstorm666'nın belirttiği gibi genellikle Nvidia'nın başarısız olduğu 2560 çözünürlükte) yapılan bir test olmuş.

Tech Report firmalara uşaklık yapmayan ender sitelerdendir. Tech Spot gibi, Techpowerup gibi ayar düşürüp kartları biribirine yakın veya üstün göstermeye çalışmaz. En azından şuana kadar böyle bir şey yapmadı. Yahut diğer birçok sitenin yaptığı gibi, firmaların isteğine göre test yapmıyor. Bilakis firmaların bazı haksız rekabet yaratacak şartlarını direk olarak duyuruyor, paylaşıyor. Bu tip çok fazla site kalmadı zaten.

• Bu tip sonuçları görünce 660 Ti bana da fena gelmiyor. Ama yine de güvenmiyorum, 144 GB/Sn nedir. 660 Ti'nin 7950'den fark yeme olasılığı, 7950'nin Ti'den fark yeme olasılığından daha yüksek gibi(sürücü kaynaklı şeyleri saymazsak).
    PhysX'i falan iplemeyen adama gene 7950 öneririm, daha güven veren bir kart

PhysX de iplenmicek gibi değil gerçi

Aslında şu siteler 10 tane gereksiz oyunu(Skyrim gibi) test edeceklerine, 3-4 tane baba grafikli oyunun her birini birkaç timedemo ve ayarla deneseler daha faydalı olur. Sahneye göre başarımlar hala çok değişebiliyor gibi (12.11 öncesinde, Anand'ın BF3 demosunda AMD kartlar oldukça başarısızdı mesela; ama başka sitelerinkilerde başabaş bile olabiliyordu).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 14 Aralık 2012; 4:37:01 >

• 1920 x 1200 yada 1920 x 1080 testlerini ; Son suruculer ile görebilsek kafamızdaki sorular daha iyi netleşirdi .
  • Her iki kart da iyi bir iş çıkarıyor.
    Fizik durumunu önemsemeyenler bence 7950 almalı.
    Ama fizik benim için olmazsa olmaz diyenler de 660Tİ almalı.
  • @fleshstorm666
    quote:

+1

testde milisaniye olarak ms ölçümü var orada sonuçlar 660 ti nin daha da lehine
  • iki kartıda yakın zamanda kullandım 660ti ı 306 serisinden driver ile kullanmıstım 7950 yi 12.11 le kullanıyorum bf3 multide kesinlikle 7950 daha performanslı 12.11 e göre konusuyorum.
    heleki patlamalı esnalarda gercekten hissediliyor eskiden durum neydi veya nvidianın son driverlarıyla durum ne bilmiyorum fakat benim deneyimlerim bunlar.
    bu arada 660ti dan neden 7950 ye gectin diye soranlar olacaktır kartım arızalıydı +15 tl farkla 7950 aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fleshstorm666

Bu tip sonuçları görünce 660 Ti bana da fena gelmiyor. Ama yine de güvenmiyorum, 144 GB/Sn nedir. 660 Ti'nin 7950'den fark yeme olasılığı, 7950'nin Ti'den fark yeme olasılığından daha yüksek gibi(sürücü kaynaklı şeyleri saymazsak).
    PhysX'i falan iplemeyen adama gene 7950 öneririm, daha güven veren bir kart

Aslında şu siteler 10 tane gereksiz oyunu(Skyrim gibi) test edeceklerine, 3-4 tane baba grafikli oyunun her birini birkaç timedemo ve ayarla deneseler daha faydalı olur. Sahneye göre başarımlar hala çok değişebiliyor gibi (12.11 öncesinde, Anand'ın BF3 demosunda AMD kartlar oldukça başarısızdı mesela; ama başka sitelerinkilerde başabaş bile olabiliyordu).

Aynen hocam. Böyle testleri görünce GTX660 TI'ın bir şeye benzediğini düşünüyor insan, ancak GTX670'ten yer yer %30'un üstünde farklar yiyince ve de gpu hızını artırmanın getirisi çok az olunca, yine koşarak kaçası geliyor insanın. HD7950'nin talihsizliği de yapısına göre baya düşük performans göstermesi. GTX660 TI'dan daha sağlam kart hissi veriyor ama işte hemen altında HD7870 varken HD7950 önemini yitiriyor.

Oyun testlerinde de o sahne meselesi çok önemli. Sırf bu yüzden 5-10 tane sitenin sonuçlarına bakıp belli bir görüşe sahip olunabilir. En azından arada farklı sahneleri, bölümleri test eden siteler çıkıyor da biraz daha sağlıklı fikirler edinmemizi sağlıyor. Stalker testi bu konuda hoşuma giden bir testti. 4 farklı biçimde test ediliyordu kartlar. Birinde bir firma önde iken diğerinde geriye düşebiliyordu. Bana göre artık tüm testlerin bu şekilde olması gerekir. Bahsettiğin Anand'daki BF3 testi, bu durumun gerekliliğini gösteriyor.

Buarada başlığa konu olan inceleme 4 Aralık'ta yayınlandığı için sürücü konusunda biraz daha ılımlı yaklaşılabilir. İki firma da Kasım ayı içerisinde çıkan oyunlara devamlı yeni betalar çıkardılar. Böyle sık şekilde güncelleme gelince, siteler de biraz çaresiz kalıyorlar. Bu inceleme biraz erken geldi diyebiliriz. Son sürücüleri de beklememiş adamlar doğal olarak. Aslında şuan tüm testlerin yenilenmesi gerekir. Ama belki iki taraf da yakın bir süre içerisinde yeni sürücüler sunacaklar. Belli olmuyor ne yazık ki. Bu da yine sürücü konusunun ne kadar sakat olduğunu gösteriyor.

Zamanında da HD6800'ler sunulduğu sırada GTX460'ları eski sürücü ile test eden sitelerde HD6800'lerin üstünlüğünden bahsediliyordu. Oysa HD6800'ler duyurulacağı hafta Nvidia 260.89 WHQL'i sunmuştu (betası çok önceden kullanımdaydı). Yeni sürücüyü kullanan sitelerde durum biraz daha GTX460 lehine görünüyordu. O nedenle herkes kafasına göre bir incelemeyi referans alıyor, o üstün bu geride diye geziyordu. Bu tip kritik sürücü güncellemeleri hep sıkıntı olacak anlaşılan. Burda bahsi geçen incelemede de Nvidia'nın Hitman sürücüsünün kullanılmamış olması, Nvidia'nın o oyunda döküldüğü algısına sebep oluyor (gerçi o sürücüyle de geride kalıyor ama yine de bu kadar devasa fark yemiyor).

Büyük ihtimalle şuan donanım siteleri hem test paketlerini hem de sürücülerini yenileyerek yeni bir veri tabanı oluşturuyorlardır. Aksi halde eski oyunlar ve eski sürücülerin kullanıldığı testler pek önem arzetmeyecektir. Zira 2012'de çok sağlam oyunlar geldiği gibi bu oyunlara yönelik de devamlı sürücü güncellemeleri geldi ve son durumu gösteren testler önem kazandı. Şuan görebildiğim en güncel incelemelerden biri burada konu edilen TR'un incelemesi ki o bile pek güncel sayılmaz. Böyle bir testte de GTX660 TI ile HD7950 kafakfaya görünüyor (bir alt seviye çözünürlükte büyük ihtimalle GTX660 TI biraz daha önde görünecektir). Yani başta olan durumun bir tekrarı yaşanıyor diyebiliriz. Zaten F/P dengesi de oturdu. Artık en az 3 ay firmalar böyle devam ederek eldeki stoğu eritirler. Sonra da ufak ufak yeni serileri duyarız.

Benim merak ettiğim, arada yeni sürücülerin gelmesi ihtimali. İki taraftan da pek bir beklentim yok ama yine oyuna özel ufak performans artışları sunan sürücüler gelebilir sanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 14 Aralık 2012; 12:04:27 >

• bu ms olayı hd7870 hawk'ta da benzer midir ? Sonuçta aynı mimariye sahip kartlar. Aynı şekilde hd7850de de böyledir diyebilir miyiz..? Can sıkıcı duruyor öyle ani fps dalgalanmaları..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Die4WiN

bu ms olayı hd7870 hawk'ta da benzer midir ? Sonuçta aynı mimariye sahip kartlar. Aynı şekilde hd7850de de böyledir diyebilir miyiz..? Can sıkıcı duruyor öyle ani fps dalgalanmaları..

7870 : Pitcairn

7950 : Tahiti

7950 deki sorunun skyrim den kaynaklı olduğunu düşünüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 14 Aralık 2012; 12:08:17 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.