Şimdi Ara

The Wall Street Journal: Apple, televizyon tasarımlarını test etmeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • The Wall Street Journal: Apple, televizyon tasarımlarını test etmeye başladı




     

    The Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir habere göre Apple, iş ortaklarından Foxconn ve Sharp ile birlikte televizyon tasarımları için testlere başladı.



    Yılın ortalarından bu yana Apple'ın televizyon üreteceği yönündeki dedikoduların gündeme gelirken, The Wall Street Journal'ın üretim zincirini kaynak gösterdiği haberinde; henüz işin başlangıç aşamasında olduğu ve televizyon projesinin henüz resmiyet kazanmadığı bildirildi. Ayrıca, üretimin hiç başlamayabileceğine de dikkat çekildi.



    Yine haberde, Apple'ın önemli üretim ortaklarından Foxconn'un çatı şirketi Hon Hai'nin bu yılın başlarında büyük oranda Sharp hissesi ve şirketin Japonya'nın batısında yer alan Sakai'deki üretim merkezinin sahibi olduğu hatırlatılırken. Sakai'deki tesisin dünyadaki en ileri LCD üretimi yapan merkezlerden biri olduğu dile getirildi. Ayrıca, tesisin 60 inç ve üzeri televizyonların üretimi için oldukça uygun olduğu ve merkezin Vizio için de benzer ürünler ürettiği belirtildi.



    Televizyon üretimi konusunda henüz Apple'dan resmi bir açıklama gelmese de, şirketin CEO'su Tim Cook'un geçtiğimiz hafta katıldığı bir programda televizyon üretiminin yoğun ilgi gösterdikleri bir alan olduğunu ifade etmiş ve mevcut televizyonların teknolojik olarak geride kaldığını dile getirmişti. Apple'ın televizyon sektörüne olan bu merakının nasıl sonuçlanacağını ilerleyen dönemlerde hep birlikte göreceğiz.








  • :))) Biz dikdörtgen televizyonun patentini 1986 da aldık derlerse şaşırmayın ;)

  • Sharp panelli TV'ler ve içinde IOS.. Tasarım olarak zaten 1 numara olacaktır. Tek sorun fiyatı olur yine :)

  • apple'dan 100 liralık televizyonu 10 bine kaskallama projesi.

  • Televizyon nasıl yapılır öğrensin Koreliler. Herşey panel, ince tasarım yok mkv oynatıyor yok pasif 3d vs değil hepsinde berbat bir kullanıcı arayüzü ve deneyimi var ve bunu yıllardır geliştiremediler gittiler emekleyerek ilerliyorlar. Altı üstü bir kanal sıralaması yapıcaz girmediğin menü vermediğin onay kalmıyor.

  • Televizyonu çalıştırmak için itunes üyeliği, kanalları dizmek için ayda 2.99$ abonelik bedeli. Video izleyebilmek için quicktime pro sürümü....
    İnşallah televizyon olayınada el atmaz da kenardan köşeden 3-5 patent çıkarıp bütün markaların satışının yasaklanmasına sebep olmaz...

    @Escapetolife
    Diyecek birşey bırakmamışsın. Ya gerçek dünya ile alakan yok yada steve jobs sana yüklü bir servet bıraktı. Televizyonla bilgisayarı mı karıştırdın yoksa kanal değiştirme arasında dizi falan mı izliyorsun ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    :))) Biz dikdörtgen televizyonun patentini 1986 da aldık derlerse şaşırmayın ;)


    Iste haberlerin sadece basliklarini okumanin, cehaletin, bilgisizligin, yuzeyselligin sonucu bu tip mesajlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkforce
    İnşallah televizyon olayınada el atmaz da kenardan köşeden 3-5 patent çıkarıp bütün markaların satışının yasaklanmasına sebep olmaz...


    Kimin satisi yasaklandi? Samsung. Neden? Mahkemede kanitlandi Samsung un kopyaladigi. 300 sayfalik dokuman ele gecirildi Samsung'un 'iPhone u nasil kopyalayim' diye plan yaptigi.
    Ama iste sadece baslik okuyan bunlari bilmeyen cahiller var...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkforce

    Televizyonu çalıştırmak için itunes üyeliği, kanalları dizmek için ayda 2.99$ abonelik bedeli. Video izleyebilmek için quicktime pro sürümü....İnşallah televizyon olayınada el atmaz da kenardan köşeden 3-5 patent çıkarıp bütün markaların satışının yasaklanmasına sebep olmaz...@EscapetolifeDiyecek birşey bırakmamışsın. Ya gerçek dünya ile alakan yok yada steve jobs sana yüklü bir servet bıraktı. Televizyonla bilgisayarı mı karıştırdın yoksa kanal değiştirme arasında dizi falan mı izliyorsun ?


    Zorla mı yaptırıyorlar bu dediklerinizi?
    Kullanmayın olsun bitsin!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkforce

    Televizyonu çalıştırmak için itunes üyeliği, kanalları dizmek için ayda 2.99$ abonelik bedeli. Video izleyebilmek için quicktime pro sürümü....
    İnşallah televizyon olayınada el atmaz da kenardan köşeden 3-5 patent çıkarıp bütün markaların satışının yasaklanmasına sebep olmaz...

    @Escapetolife
    Diyecek birşey bırakmamışsın. Ya gerçek dünya ile alakan yok yada steve jobs sana yüklü bir servet bıraktı. Televizyonla bilgisayarı mı karıştırdın yoksa kanal değiştirme arasında dizi falan mı izliyorsun ?

    Daha söyleyecek şeyler var baya. Su anki televizyolar yada "smart tvler" iphone çıkmadan önceki "smartphone" lara benziyor. Biraz akıllı olabilirler ama hala arkadaşın dediği gibi yerinde sayıyorlar. Televizyonda internete girmek kavramı iphone çıkmadan önceki akıllı tellerle internete girmeye benziyor. Bir kanal sıralaması yapmak icin tvdenn tvye uzunca hangi yerden değiştirdigimizi aramakla geciyor. Kaç yıl oldu hala aynı sorular dönüyor. Bu full hd mi, bu mkv oynatior mu?, he peki mkv oynatiyosa altyazı oynatiyomu? Birtek 3 d olayı eklendi hani sözde geleceğin sinema teknolojisi diye. Onuda herkes bir hevesle 3d var diye aldı ama iş kullanıma gelince başarılı değil. Bir süre sonra gözü agritmasinin yanında harektli sahneler ve oyunlarda odaklanamiyorsunuz. Kısacası daha tamamlanmamış bir teknolojiyi muhteşem bir şeymiş gibi gösterip insanlara yüksek fiyatlarla kakaladilar. Şimdi televizyon dediğiniz su anda bunlardan ibaret. Bu arada samsungun su kameralı smart tvleride sadece gosteris olarak guzel. Fikir güzel olabilir fakat cok eksik ve etkili değil. Sonuc olarak apple iyi bir şey bulduysa gerek tasarım gerek fikir ve yenilik olarak televizyon piyasasını 2007 tel kavramını değiştirdigi gibi yeniden yaratabilir. Bu arada su itunes yorumları artık cok komik olmaya başladı. Bir apple cihazı kendi kendine uyum ile calisabilior rahatlıkla artık. Ayrıca itunes 11 de gayet hızlı ve kullanıcı dostu bir arayuze sahip ben begendim. Quick timeda gayet güzel çalışıyor mac pclerde. Ben yukaridaki yorumları android tel, iPad 2, mac, windows ve tvleri yeterince incelemis biri olarak yaptım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • evet bahsetmişler cidden o smart tv reklamlardakinin yarısı olsa gam yemeyeceğim apple bu işe el atarsa birden tüm tvler düzelir. hem hantal hem yavaş çalışan bu aletlerde dnla ağından bilgisyarımdaki bir filmi açması neredeyse 1 dk sürüyor. o kadar yavaş ki anlatamam... birde n kablosuz ağ var. neyse apple girdiği yada var ettiği her sektörde yaptığını bu ürün gamında da yapabilir. şahsen apple tv 3. nesil i almayı düşünüyorumama hazır apple açılıyor türkiyede diye bekliyorum 4. nesil olanları alırım belkide.

  • smart tv tamamen boş bir eknoloji bana göre. bağla laptopunu hdmi veya dlna dan al sana smart ++ tv :)

  • Apple 32" iVision ( iyi salladım fena olmadı :) ) 6000$ olur artık

  • şimdiki smart TVler pekte akıllı değiller açıkcası.. sadece adı smart...

    Neden android üzerine bir platform geliştirilmiyor TVlerde anlamıyorum.. bugün küçücük cihazlar 1080p görüntüyü canavar gibi akıcılıkta android platformunda sunarken bizim tonla para verdiğimiz sözde smart TVler kasım kasım kasılıyorlar ve programlarına program demeye bin şahit lazım... Sanırım apple bu işe girene kadar yazılım tarafında adam gibi bir gelişme olmayacak bu "smart" TVlerin..

  • bu forumda tv fanboyu yokdu apple tv çıkarırsa oda olacak hayırlısıyla:) vatana millete hayırlı olsun

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tec

    evet bahsetmişler cidden o smart tv reklamlardakinin yarısı olsa gam yemeyeceğim apple bu işe el atarsa birden tüm tvler düzelir. hem hantal hem yavaş çalışan bu aletlerde dnla ağından bilgisyarımdaki bir filmi açması neredeyse 1 dk sürüyor. o kadar yavaş ki anlatamam... birde n kablosuz ağ var. neyse apple girdiği yada var ettiği her sektörde yaptığını bu ürün gamında da yapabilir. şahsen apple tv 3. nesil i almayı düşünüyorumama hazır apple açılıyor türkiyede diye bekliyorum 4. nesil olanları alırım belkide.


    sizin tv de ya da bağlantıda sorun var. Ben direk all share ile salondaki tv ye istediğim klasörü paylaşıyorum altyazılarıyla "ANINDA FULL HD VE TAKILMADAN" izliyorum ;)

    Edit: ayrıca kablosuz olarak telefondan veya başka bir cihazdanda televizyona çok rahat ulaşıyorum ;) geçen gün telefonumda bulunan bir dizinin bölümünü kablosuz olarak anında tv ye aktardım ve tv den seyrettim ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 12 Aralık 2012; 23:17:50 >




  • İlk modeli siyah beyaz olur, sonra dünyaya renkli televizyonlar tanıtılır.

  • Apple ye mesaj:
    Telefon ürettin, devrim yaptin, cazibene, güzelliğine kapıldık kullanıyoruz. Verdik kredi kartı bilgilerimizi uygulamalari, oyunları parayla satın alır olduk. Eyvallah sagol Apple. İcimizdeki korsan hırsını ilk seninle yendim. Jailbreak yapsamda parayla aldım paralilarini. Ama televizyon dedimmi dur arkadas. Bozmayalım tadımızı. Kuruş para vermem olum. Kuruş para koparamazsin benden tv için. Biz böyle iyiyiz senle Apple

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.