Şimdi Ara

SİZCE BU MAKİNA NASIL? canon-powershot-sx500-16-mp-3-lcd-30x-optik-hd-video

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
15.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BEn bu makinayı almayı düşünüyorum. ama pek anladığım bi konu değil f. makinaları bana yardımcı olabilirmisiniz. optik zoom 30x gerçekten kaliteli çekermi?. 16mp. hd video kaydı.

canon 30x zoom 16 mp

• yüksek zum kaliteli fotoğraf demek değildir ve hatta aksidir, yüksek megapixel de aynen öyledir. Sensör boyutu en kabası ile büyük ise daha iyi fotoğraf verir makina. Bunun gibi makinalarda da sensör en ufak boyutta olduğundan e nasıl satacaklar küçücük sensörlü makinayı ? İşte koyuyorlar 20-30 x zum, koyuyorlar mega mega pixeli bilmeyen de görünce şekli ve rakamları iyi bir şeymiş gibi geliyor-alıyor. Fakat, kullanırken de çek yolla bastır 13-15 cm'lik kartlar fotoları, aç 1920x1080 pixel çözünürlükte ekranda bak güzel de görünür hani çoğu çekilen fotoğraflar da. E sen ne istiyorsun kardeşim ? diyecek olursanız, siz bu makinaya kaç para vermeyi düşünüyorsunuz ? Bilelim de o paraya daha iyi bir şey var ise söyleyelim :) 30x zumla 30 kere Ay fotoğrafı çekip mutlu olabilecek biri misiniz sonra bir de ? 30x zumla tee uzaklardaki birşeyleri kalitesiz çekmek mi sizi mutlu eder yoksa 1-2x yanınızdaki sevdiklerinizi, beğendiğiniz, dokunduğunuz, ulaşabildiğiniz şeyleri mi çekmek sizi daha mutlu eder ?

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

yüksek zum kaliteli fotoğraf demek değildir ve hatta aksidir, yüksek megapixel de aynen öyledir. Sensör boyutu en kabası ile büyük ise daha iyi fotoğraf verir makina. Bunun gibi makinalarda da sensör en ufak boyutta olduğundan e nasıl satacaklar küçücük sensörlü makinayı ? İşte koyuyorlar 20-30 x zum, koyuyorlar mega mega pixeli bilmeyen de görünce şekli ve rakamları iyi bir şeymiş gibi geliyor-alıyor. Fakat, kullanırken de çek yolla bastır 13-15 cm'lik kartlar fotoları, aç 1920x1080 pixel çözünürlükte ekranda bak güzel de görünür hani çoğu çekilen fotoğraflar da. E sen ne istiyorsun kardeşim ? diyecek olursanız, siz bu makinaya kaç para vermeyi düşünüyorsunuz ? Bilelim de o paraya daha iyi bir şey var ise söyleyelim :) 30x zumla 30 kere Ay fotoğrafı çekip mutlu olabilecek biri misiniz sonra bir de ? 30x zumla tee uzaklardaki birşeyleri kalitesiz çekmek mi sizi mutlu eder yoksa 1-2x yanınızdaki sevdiklerinizi, beğendiğiniz, dokunduğunuz, ulaşabildiğiniz şeyleri mi çekmek sizi daha mutlu eder ?

Bişey sormak istiyorum. Ben başlangıç için bir makine düşünüyorum en azından bi kaç manuel ayarı olan makroda eh diyebilecek kadar iyi çeken bi cihaz , bu yüzden sx130 veya sx150 almayı düşünüyordum ki genelde fiyat performans olarak beğeniliyor bu alet her neyse..Şimdi ben şöyle düşündüm bu sx500 sanki sx150nin daha da gelişmişi gibi geldi o yüzden iyidir diye düşündüm ama fiyat olarak da sx150 ile sx500 arasında ciddi fark var..Şimdi parayı kıyayım sx500 alayım diyordum ama siz öyle söyleyince sx150 daha mantıklı geldi gözüme..Siz ne dersiniz sx150 alıp kullanıp biraz işi öğrendikten sonra Dslr makinalara geçiş mantıklı mı sizce ? Ya da sizin bi tavsiyeniz varsa öğrenmek isterim.Saygılar.

• Evet, eğer geçiş için her türlü ayar imkanı veren makul fiyatlı ve makul performanslı bir şey alın daha iyi. Zararınız az olur sebebi ile daha iyi diyorum. Ben de compact makinalar kullandım. Fakat işi öğrenip geçerim diye bir amaçla kullanmadım. O zaman için d-slr alacak param yoktu mecbur compact kullandım. Öğrenmek için bilmem şöyle makina alayım mantığı bana göre çok boş, saçma bir gerekçe. Bu diyafram, enstantane vs. öğrenmek meselesi bilinçli olarak bunu öğreneceğim diye araştıran kişi için 1 günlük , o günde çekeceği birkaç fotoğraflık iş aslında. E tabi zamanla daha çok ve farklı şartlarda kullandıkça komposizyona göre ayarlamak daha hızlı ve kolay oluyor. Diğer yandan diyaframı, enstantaneyi nedir neye yarar niye kullanırımı biliyorum da mesela hep de ille de ayarlıyacak mıyım ben bunu ? D-slr da olsa an gelir en azından belli ayarları ona bırakırsınız. Diyafram öncelikli moda almak gibi. Ben şöyle düşünüyorum neticede 300 lira mı Sx150 ? Misal Canon 600D'de 1300 lira mı ? Siz 1300 liralık makinayı kendinize kazık atıp 1600 lira niye yapmak istersiniz ? Canon Sx150'yi almak yerine gider Canon 600D'yi alırsınız 1300 liralık makina size 1000 TL'ye gelmiş olur ! Ayrıca Sx150 ile çekeceğiniz daha kalitesiz fotoğraflar ve harcadığınız zamanın maddi değeri ölçülemez derecede yanınıza kar kalır. Benim mesela bir daha göremeyeceğim insanlar, bir daha gidemeyeceğim yerler var. Fotoğrafın değerini, önemini de çok geç anlamış biriyim aslında ama yine de çekmeye başladığımdan beri bile bazı anları heba etmişim diyorum.

Maddi olarak sizi zorlayacak bir süreçte iseniz Sx150 öneririm. Maddi imkan var ise mesela Canon 600D ve hatta 550D de gayet iyidir.

• alınmaz yani ölemi demek istediniz. o kadar da kaliteli bişey değil anladığım kadarıyla 30xzum hikayemi. daha anlayacağım bi dille anlatsanız.
  • Kısaca özet geçeyim.

DSLR cihaz almak gibi bir fikrin ve bütçen var ise direkt DSLR al. Öğrenmek adına paranı sokağa atma.
  • ya bu ikisininn ortası gibi iyi geldi bana. foruma da baktım öneren çok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • makine hakkında fikir edinmek isteyenlere göre hazırlanmış güzel bir ürün inceleme.
    aklınızda soru kalmayacak;
    http://www.teknoseyir.com/71114/canon-sx500-is-ve-s160-is-testte/
  • dlsr biraz fotoğrafçılıkla uğraşmak istiyorum diyenler için üretilmiş bir sınıf. cebimde taşıdığım bir cihazla iyi fotoğraf ya da kısa bir anı videoya kaydedeyim diyenler için değil. fotoğrafçılıkla bir şekilde uğraşmak istiyorum diyorsanız her ne olursa olsun bütçeye göre bir dlsr daha iyi seçimdir derim.

o dlsr lerin en iyileri bile işe hakim olunmadığı sürece bir kompakt makineden daha kötü sonuçlar hatta sadece kötü sonuçlar elde etmeye neden olur. galiba kompaktlar da iyi noktalara çekilmeye başlandı bu aralar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hurby

dlsr biraz fotoğrafçılıkla uğraşmak istiyorum diyenler için üretilmiş bir sınıf. cebimde taşıdığım bir cihazla iyi fotoğraf ya da kısa bir anı videoya kaydedeyim diyenler için değil. fotoğrafçılıkla bir şekilde uğraşmak istiyorum diyorsanız her ne olursa olsun bütçeye göre bir dlsr daha iyi seçimdir derim.

o dlsr lerin en iyileri bile işe hakim olunmadığı sürece bir kompakt makineden daha kötü sonuçlar hatta sadece kötü sonuçlar elde etmeye neden olur. galiba kompaktlar da iyi noktalara çekilmeye başlandı bu aralar.

Katılmıyorum, DSLR makine alınca insanlar sanki her zaman her ayarı kendileri yapacak sanıyor.

Yok öyle birşey, tüm dslr ve aynasız makinelerde amatörler için bir otomatik modu bulunuyor, DSLR ile hiçbir ayar bilmeden sadece oto modda bile çekilse, her türlü UCUZ kompakt makinadan daha iyi fotolar çıkacaktır...

• quote:

Orijinalden alıntı: the_rion80

quote:

dlsr biraz fotoğrafçılıkla uğraşmak istiyorum diyenler için üretilmiş bir sınıf. cebimde taşıdığım bir cihazla iyi fotoğraf ya da kısa bir anı videoya kaydedeyim diyenler için değil. fotoğrafçılıkla bir şekilde uğraşmak istiyorum diyorsanız her ne olursa olsun bütçeye göre bir dlsr daha iyi seçimdir derim.

Katılmıyorum, DSLR makine alınca insanlar sanki her zaman her ayarı kendileri yapacak sanıyor.

Yok öyle birşey, tüm dslr ve aynasız makinelerde amatörler için bir otomatik modu bulunuyor, DSLR ile hiçbir ayar bilmeden sadece oto modda bile çekilse, her türlü UCUZ kompakt makinadan daha iyi fotolar çıkacaktır...

hiç oto modda kullanmadım ama genelde pozlama konusunda bile makinenin verdiği sonuçlara güvenmediğimden oto modun nelere kadir olduğunu düşünmek bile istemiyorum. üstüne madem dlsr makine almışım neden istediğim tekniği uygulamak yerine makinenin yapay zekasıyla optimize ettiği rastgele sonuçlara bırakayım ki fotoğrafları?

30x zoom dışında avuç içi kadar makineler gayet doyurucu sonuçlar verebilir bana göre.

aile-arkadaş-eğlence-gezi vb gibi fotoları için cepten çıkan bir makine çok büyük avantaj bana göre. ancak fotoğraf çekmek için dışarı çıkılıyorsa dlsr makineler o kadar verdiği zahmetin acısını, iyi bir çekim sonucu daha etkileyici sonuçlar vererek çıkarttırıyorlar. o kadar fark olmaz ise zaten dlsr makineler devri kapanır.

yok tripodu, yok lensi, yok daha fazla teknik imkanı olan gövdeler, yok parasoleyi, yok filtresi, yok ışık ekipmanları derken bu kadar ayrıntı ve masraf bir sonuç farkı yaratsın zaten. misal arkadaşlarla eğlenceyi ölümsüzleştirmek için çantada fotoğraf makinesi de taşınmaz bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyuıtyuı -- 27 Şubat 2013; 16:02:37 >

• quote:

quote:

quote:

hiç oto modda kullanmadım ama genelde pozlama konusunda bile makinenin verdiği sonuçlara güvenmediğimden oto modun nelere kadir olduğunu düşünmek bile istemiyorum. üstüne madem dlsr makine almışım neden istediğim tekniği uygulamak yerine makinenin yapay zekasıyla optimize ettiği rastgele sonuçlara bırakayım ki fotoğrafları?

30x zoom dışında avuç içi kadar makineler gayet doyurucu sonuçlar verebilir bana göre.

aile-arkadaş-eğlence-gezi vb gibi fotoları için cepten çıkan bir makine çok büyük avantaj bana göre. ancak fotoğraf çekmek için dışarı çıkılıyorsa dlsr makineler o kadar verdiği zahmetin acısını, iyi bir çekim sonucu daha etkileyici sonuçlar vererek çıkarttırıyorlar. o kadar fark olmaz ise zaten dlsr makineler devri kapanır.

yok tripodu, yok lensi, yok daha fazla teknik imkanı olan gövdeler, yok parasoleyi, yok filtresi, yok ışık ekipmanları derken bu kadar ayrıntı ve masraf bir sonuç farkı yaratsın zaten. misal arkadaşlarla eğlenceyi ölümsüzleştirmek için çantada fotoğraf makinesi de taşınmaz bana göre.

Haklısınız, Facebook fotoğrafçılığı için gerçekten fotoğraf makinesi taşınmaz. Ama otomatik modu kötüleyerek neyi savunduğunuzu anlayamadım. Kompakt makine tabi ki taşınabilirlik olarak avantajlı ama bu son mesajınızda da hala bir sürü ekipmandan bahsedip DSLR makinlerde bunlar olmazsa iyi foto çekilemez demeye getiriyorsunuz. Merak ediyorum, taşıdığınız kompakt makineyle hangi modda fotoğraf çekiyorsunuz, otomatik mod derseniz bu sefer DSLR'de beğenmediğiniz modu kullanarak küçük sensörlü makinede doyurucu sonuç almaya çalışmış olacaksınız ki mümkün değil, yine başa dönüyor konu... Neyse uzatmaya gerek yok, isteyen istediği makineyi kullanır tabi amacına uygun olarak

• quote:

quote:

quote:

quote:

Haklısınız, Facebook fotoğrafçılığı için gerçekten fotoğraf makinesi taşınmaz. Ama otomatik modu kötüleyerek neyi savunduğunuzu anlayamadım. Kompakt makine tabi ki taşınabilirlik olarak avantajlı ama bu son mesajınızda da hala bir sürü ekipmandan bahsedip DSLR makinlerde bunlar olmazsa iyi foto çekilemez demeye getiriyorsunuz. Merak ediyorum, taşıdığınız kompakt makineyle hangi modda fotoğraf çekiyorsunuz, otomatik mod derseniz bu sefer DSLR'de beğenmediğiniz modu kullanarak küçük sensörlü makinede doyurucu sonuç almaya çalışmış olacaksınız ki mümkün değil, yine başa dönüyor konu... Neyse uzatmaya gerek yok, isteyen istediği makineyi kullanır tabi amacına uygun olarak

ben kompakt makineyi sadece bir iki denemelik kullandım. dijitale dönülmeden önce de çekilmiş ve çektiğim sürüyle fotoğraf var. bir flaşı olan ve 36lık film konulan içine. hala anıları hatırlamak istediğimde çok işime yarayan doyuruculukta fotoğraflar. dlsr ebatlarında ve ağırlığında ayrıca onun kadar özenli çekim isteyen bir fotoğraf makinesi kullanılsaydı belki de ya makine taşınmadığından ya da tam kullanımı bilinmediğinden o fotolar bile olmayacaktı.

oto modda iyi fotoğraflar çıkabilir. kötülediğim ya da iddia ettiğim kısım makineye hakim birinin daha iyi ve daha istediği sonucu alacağıdır.

facebook fotoğrafçılığı nedir bilmediğimden pek yorum yapamıyorum. ama amacım kendi hatıra albümü oluşturmaksa kesinlikle kompakt makine derim.

tabi ki önemli bütçeli işlerin fotoğrafçılığını yapan birine en pahalı fotoğraf makineleri ve ekipmanları lazımdır. o da zaten öneri için forumlara başvurmaz. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyuıtyuı -- 27 Şubat 2013; 17:00:17 >

• quote:

yüksek zum kaliteli fotoğraf demek değildir ve hatta aksidir, yüksek megapixel de aynen öyledir. Sensör boyutu en kabası ile büyük ise daha iyi fotoğraf verir makina. Bunun gibi makinalarda da sensör en ufak boyutta olduğundan e nasıl satacaklar küçücük sensörlü makinayı ? İşte koyuyorlar 20-30 x zum, koyuyorlar mega mega pixeli bilmeyen de görünce şekli ve rakamları iyi bir şeymiş gibi geliyor-alıyor. Fakat, kullanırken de çek yolla bastır 13-15 cm'lik kartlar fotoları, aç 1920x1080 pixel çözünürlükte ekranda bak güzel de görünür hani çoğu çekilen fotoğraflar da. E sen ne istiyorsun kardeşim ? diyecek olursanız, siz bu makinaya kaç para vermeyi düşünüyorsunuz ? Bilelim de o paraya daha iyi bir şey var ise söyleyelim :) 30x zumla 30 kere Ay fotoğrafı çekip mutlu olabilecek biri misiniz sonra bir de ? 30x zumla tee uzaklardaki birşeyleri kalitesiz çekmek mi sizi mutlu eder yoksa 1-2x yanınızdaki sevdiklerinizi, beğendiğiniz, dokunduğunuz, ulaşabildiğiniz şeyleri mi çekmek sizi daha mutlu eder ?

bende canon sx500 almayı düşünüyorum hem fotoğrafta hemde videoda net kaliteli kareler almak iiçin sizin bi öneriniz varmı onu inceleyelim.bende arada kaldım test videoları falan fena gözkmüordu . bundan once panasonic HDC-TM80 die soruşturmadan bi kamera aldım fotoğraf 0 videoda parasının ederinde deildi. bi bilgilendirme yaparsnz seviinirm öneri da dorusu 600 700 lira civarında net foto net video canlı

• quote:

Orijinalden alıntı: snn_gurdal61
    bende canon sx500 almayı düşünüyorum hem fotoğrafta hemde videoda net kaliteli kareler almak iiçin sizin bi öneriniz varmı onu inceleyelim.bende arada kaldım test videoları falan fena gözkmüordu . bundan once panasonic HDC-TM80 die soruşturmadan bi kamera aldım fotoğraf 0 videoda parasının ederinde deildi. bi bilgilendirme yaparsnz seviinirm öneri da dorusu 600 700 lira civarında net foto net video canlı

İzlediğiniz test videolarının çözünürlüğü kaç idi ? 1920x1080 Full HD mi ? 1920x1080=2 megapixel. Videolar çeken makine tarafından üzerlerindeki yazılımle işlenir, bir işlemden geçerler. Sonra izlediğiniz servise yüklendiğinde servis sağlayıcı videoyu kendi codec'lerine göre tekrar işlerler. Siz bu çözünürlükte ve 2 kere işlemden geçirilmiş videoların makina hakkında gerçek veriler olabileceğine inanıyor musunuz ?
    -
    Şöyle de bir bakın
    http://www.photographyblog.com/reviews/canon_powershot_sx500_is_review/image_quality/

http://www.photographyblog.com/reviews/canon_powershot_sx500_is_review/sample_images/

Bu fotoğrafları inceleyin. Bana yeter diyorsanız kafanız rahat, soru işaretleri olmadan, bilerek alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 21 Mayıs 2013; 22:11:06 >

• quote:

quote:

İzlediğiniz test videolarının çözünürlüğü kaç idi ? 1920x1080 Full HD mi ? 1920x1080=2 megapixel. Videolar çeken makine tarafından üzerlerindeki yazılımle işlenir, bir işlemden geçerler. Sonra izlediğiniz servise yüklendiğinde servis sağlayıcı videoyu kendi codec'lerine göre tekrar işlerler. Siz bu çözünürlükte ve 2 kere işlemden geçirilmiş videoların makina hakkında gerçek veriler olabileceğine inanıyor musunuz ?
    -
    Şöyle de bir bakın
    http://www.photographyblog.com/reviews/canon_powershot_sx500_is_review/image_quality/

http://www.photographyblog.com/reviews/canon_powershot_sx500_is_review/sample_images/

Bu fotoğrafları inceleyin. Bana yeter diyorsanız kafanız rahat, soru işaretleri olmadan, bilerek alırsınız.

fotoğraflar net açıkcası yeter ama şuda var forumda canonsx500 hüsran die bi konuda gördüm kalitesiz bi fotoğraf örneği göstermis sizin attıklarıınz gayet iiyi videoda bu seklde net cekim yapababliorsa fena deil.ama şuda var oto çekimde de kaliteli fotoğraf alınablirmi dier dijital makinelere göre damı doyurucudur otosuda ?

• quote:

fotoğraflar net açıkcası yeter ama şuda var forumda canonsx500 hüsran die bi konuda gördüm kalitesiz bi fotoğraf örneği göstermis sizin attıklarıınz gayet iiyi videoda bu seklde net cekim yapababliorsa fena deil.ama şuda var oto çekimde de kaliteli fotoğraf alınablirmi dier dijital makinelere göre damı doyurucudur otosuda ?

Oto modda makinanın iso yükseltmemesini kontrol edemezsiniz ve makina programlandığı gibi gerekli görünce iso'yu yüseltir. Bu makina da iso400'den sonra çamur gibi fotoğraf verir. O sebeple bu tür 1/2.3" sensöre sahip makinaların oto modlarından çok şey beklememelisiniz. Fakat siz şu fotoğrafları beğendiniz ise belki de bu anlamda da beklentilerinizi karşılar.
  • anlamıyorum her kim soru sorarsa dslr al o kötü resimler çamur yok değmez gibi yorumlar sanki herkez profesyonel bol zamanı olan yani başka işi mesleği olmayan işi gücü bırakıp resim çeken ve bu resimleri bilgisayar ortamında full bakıp aaa ne kadar da harika diyecek ben bunu afiş yapayım yada internette sergileyim düşüncesinde adamın biride yazmış al bir 100 liralık fotograf makinası birde teleskop öyle çek hayır dalga geçecekse açsın biyerleriyle dalga geçsin sanki teleskop bedava dağıtılıyor klasik dijital fotoraf makinasınada lehimi kendisi yapıyor gibi yok yok şurda düzgün bir yorum bulamadım bu kötü Canon Powershot SX500 IS buda kötü Samsung WB100 buda kötü Panasonic Lumix DMC-LZ20 bu kesin kötü Fujifilm FinePix SL260 buda tabi Nikon Coolpix L820 en sonunda buda kötü Fujifilm S4500 dslr istese insanlar tavsiye dslr diye sorar ortakmı çalışıyorsunuzda illaki öneriniz dslr yada hiç birini test etme imkanınız olmadı siz sadece profesyonel cihazları kullandığınız için bilmiyorsunuzmda ondan mı yorum yapamıyorsunuz yüksek zoomlu fotograf makinalarından şu iyi sebebide şu diyecek kimse yok galiba

• Hocam ben sana çok farklı bir noktada bir bilgi vereyim.500 liran var ise ve bunu alacaksan;telefonunu değiştir derim.1000 liraya bir telefon al ki sadece fotoğraf işini görmeyecek bir çok işini görecek.Bence kompak sınıfını öldürdüler artık.Telefonun 1-2 adım üzerinde fotoğraf çeker evet,cebinde ayrı bir cihaz taşımaya değer mi bu peki?Bana kalırsa ikinci el DSLR bak milletin gözünü öcü bürümüş.Otomatik modu beğenmeyen çok insan var;Canon mühendisleri aptal,bunlar akıllı zaten.

Bu otomatik modları yapan mühendisler emin olun bir çok şeyi düşünmüşlerdir.

DSLR almak demek tır sürmeyi öğrenmek demek değildir.İnsanlar ne paralar harcıyorlar öncesine yok DSLR like alayım öğreneyim yok kompaktan geçiş yapayım diye.Artık dokunmatik telefonların dokunduğunuz yeri fotoğrafı odaklıyor.Yani bir telefon bana göre o kadar da kötü çekmiyor.

DSLR önerimdir,illa ki cepten çıkarıp çekeceğim derseniz güzel telefonlar var çok uygun fiyatlara araştırın derim.

• valla aldım telefonum var benim oglanın sünnet düğününde yıllık izinde köyde resim çekmek için gizli çekim için iyi ben beğendim siz dslr kullanın üste 500 daha vermek yerine bunla idare edeceğim fotoğrafcı değilim mankenlik ajansındada çalışmıyorum gazeteci hiç değilim amatör olarak işime yarayacak gerekli zamanlar manuel kullanıp temel tecrübeleri edineceğim gerekli yerlerde zoom yapacağım bir makina arıyordum aldım kurtuldum tavsiye ederim şarzlı olması bence avantaj
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.