Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ]Intel i7 2600k Sabit Frekansta Çalışma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Öncelikle sorunla alakası olduğunu düşündüğüm donanımımı yazayım.

    DONANIM
    Anakart : MSI P67A-GD65 (B3 Revizton)
    İşlemci : Intel i7 2600k
    PSU : Seasonic SS-850AT 80+ 850W
    OS : Windows 7 (64 bit)

    SORUN
    Daha önce MSI'ın Control Center adlı programı ile yaptığım kontrollerde İşlemciye yük binmediği zamanlarda (boşta) 1600 MHz (1,6 GHz) frekansta çalışıyordu. Ama herhangi bir işlemde (Render, Rarlama, Video işleme) otomatik olarak hız 3,4-3,8 ghz arasına çıkıyordu. bir iki hafta öncesine kadar geceleri bilgisayarda pek bi işlem yapmadığım zamanlarda fanların seslerini bile duymuyordum. Ama 1 haftadır falan sesleri duymaya başladım. Control center adlı programla işlemciyi gözlemlemeye başladım. Ve sorunu saptadım. işlemci boşta yada yükte fark etmeksizin 3,4 ghz de çalışıyor.ne aşağıya iniyor ne de yukarı. Bios'tan ve control center programından bazı ayarlamalar yapıyorum. 1,6 GHz e çekiyorum. Bu seferde sadece 1,6 da çalışıyor. yukarıya çıkmıyor. hiçbir şekilde overclock denenmedi. aldığım hali ile kullanıyorum. Biosu da bir çok defa fabrika ayarlarına çektim ama bir düzelme gözlenmedi.

    Bios'taki ayarlardan pek anlamadığım için çok fazla kurcalamak da istemiyorum. O yüzden bu işlerden anlayan sizlere sormak istedim. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Yeniden format atarsam düzelme gözlemlenebilir mi? Donanımsal bir sorun değildir inşallah. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

    SORUNLA ALAKALI BAZI GÖRSELLER
     [ÇÖZÜLDÜ]Intel i7 2600k Sabit Frekansta Çalışma Sorunu [ÇÖZÜLDÜ]Intel i7 2600k Sabit Frekansta Çalışma Sorunu [ÇÖZÜLDÜ]Intel i7 2600k Sabit Frekansta Çalışma Sorunu [ÇÖZÜLDÜ]Intel i7 2600k Sabit Frekansta Çalışma Sorunu
     [ÇÖZÜLDÜ]Intel i7 2600k Sabit Frekansta Çalışma Sorunu [ÇÖZÜLDÜ]Intel i7 2600k Sabit Frekansta Çalışma Sorunu [ÇÖZÜLDÜ]Intel i7 2600k Sabit Frekansta Çalışma Sorunu [ÇÖZÜLDÜ]Intel i7 2600k Sabit Frekansta Çalışma Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdenor -- 15 Aralık 2012; 3:34:18 >







  • öncelikle biosa bir reset ve temiz bir windows kurulumu yapıp msi ın kontrol programlarının hiçbirini kurmayın. muhtemelen msi programları bunu yapıyor.
  • hocam biosa reset dediğiniz, fabrika ayarlarına geri dönme şeklinde mi yoksa anakart pili çıkarma gibi bişey vardı sanırım. o şekilde mi? pek bilmiyorum da kusura bakmayın.
  • bu saçma sorun hala devam ediyor. Lütfen Yardım edin arkadaşlar. iyice sinir etmeye başladı.

    arkadaşın dediği gibi biosu fabrika ayarlarına geri yükleyip yeni bir windows kurulumu yaptım. herşey düzelmis gibiydi. Boşta 1.6 Ghz de çalışıyor yukte ise 3.5 ghze kadar yükseliyordu. ama bazı güncelleştirmeler yaptıktan sonra sorun yeniden ortaya çıktı.

    Yeni bi sorunu da beraberinde getirdi. Bazen Windows yazısı gelince kapanıp yeniden açılıyordu pc. Bu sefer o ekranda takılı kalıyor. Uzun basıp kapatmak zorunda kalıyorum. Bununla beraber sanırım sorun bios diye düşünmeye başladım.

    biosu güncelleştirmeli miyim? Yoksa downgrade mi yapmalıyım? downgrade nasıl yapılıyor hiç bilmiyorum. Yeni güncel bioslar ise biraz değişik.

    Lütfen arkadaşlar acil yardımlarınızı bekliyorum.
    şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biosunu güncellemende fayda var
  • Bios güncellemesi yaptım ve windows yazısında meydana gelen sorun ortadan kalktı ama işlemcinin hala sabit frekansta çalışma sorunu ortadan kalkmadı.

    Biosu en son bios versiyonuna güncelledim. temiz bir windows 7 ultimate 64bit kurulumu gerçekleştirdim. updateleri yaptım. programlarımı yükledim. bu esnada cpu-z ile işlemci hızını sürekli gözlemledim ve hiç sıkıntı yoktu. az önce kendini yine 3,5 ghz de sabitledi. hiçbi şekilde aşağıya inmiyor.

    Bütün yardımlara açığım.
  • Sonunda sorunu çözdüm. O kadar saçma bir hata yapıyormuşum ki... belki aynı sorunu çeken olur. cevabı hemen yazalım.

    sorunun sebebi güç seçeneklerinden "Yüksek Performans" Seçili olmasından kaynaklanıyormuş. Onu "Güç Tasarrufu" moduna alırsanız hiçbir sorununuz kalmıyor. cevap bu kadar basitmiş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.