Şimdi Ara

Motorola önümüzdeki yıl Güney Kore pazarından çekilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Motorola önümüzdeki yıl Güney Kore pazarından çekilecek





    Motorola, dünya genelinde popüler bir marka haline gelmesinde önemli bir rol oynayan, 1988'den beri mobil telefon satışı gerçekleştirdiği Güney Kore'den çekilmeye karar verdi. Daha önce Avrupa'daki neredeyse tüm bölgesel internet sitelerinin fişini çeken ve dünyanın birçok ülkesindeki ofislerini kapatmaya, elemanlarını işten çıkarmaya başlayan mobil sektörün tecrübeli ismi, bugün Motorola Kore'nin başkanı Jung Chul-jong aracılığıyla çalışanlarına ulaşarak yıllardır sürdürmüş oldukları çalışmalarından ötürü onları kutladı ve bu ülkedeki faaliyetlerini durduracağını bildirdi.

     

    İlk telefonun üreticisi, Güney Kore'deki en parlak günlerini 2006'da, uluslararası pazarda toplam 200 milyon satan dünyanın en popüler kapaklı telefon serisi Razr ile yaşamıştı. Popüler kültürü etkilemeyi başaran nadir mobil telefonlardan biri olan Razr'ın ardından Samsung, LG, Pantech gibi yerel üreticilerle rekabet edemeyen Illinois merkezli teknoloji şirketi, 2007-2009 yılları arasında 4 milyar doların üzerinde zarar etmiş, yakaladığı büyüme ivmesini sürdüremeyerek istediği satış rakamlarını elde edememiş ve hızla gerilemeye başlamıştı. Firma, Open Handset Alliance'a kurucu üye olarak katılıp Android işletim sistemini kullanan Droid modelleriyle kendi ülkesinde yeniden tüketicinin beğenisini kazansa da düşüşünü engellemeyi başaramadı ve geçtiğimiz yıl Google'ın 12.5 milyar dolarlık teklifini kabul ederek mobil bölümünü arama motoru devine emanet etti.

     

    Efsane markayı yeniden ayağı kaldırmak için Motorola'yı yeniden inşa etmeye başlayan Google, işe üst düzey yöneticileri yenilemekle başladı. Sonrasında binlerce çalışan işten çıkarılacağı, ülke ofisleri ve araştırma-geliştirme merkezlerinin kapatılacağı açıklandı. Bu mühim operasyon kapsamında Güney Kore'deki yaklaşık 600 çalışanıyla yollarını ayırmaya, ar-ge merkezini kapatıp bu alanda çalışma gösteren elemanlarının %10'unu diğer merkezlere dağıtmaya karar veren Motorola, Şubat 2013'e kadar uzak doğu ülkesindeki mobil cihaz satışlarını ve pazarlama faaliyetlerini durduracak.

     

    Uzun süredir operasyonlarını sürdürdüğü Güney Kore'den ayrılmanın kendileri için zor, ancak gerekli bir karar olduğunu ifade eden ülke ofisinin başkanı, müşterilerinin gösterdikleri destekten memnun olduklarını dile getirdi. Yerel medyanın paylaştığı rakamlara göre; SK Telecom ve KT operatörlerinde yalnızca 40,000 aktif ürünü mevcut olan Motorola, teknik destek ve garanti hizmetlerini sürdürmeye devam edecek. Fakat yeni akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar ülkeye üretici tarafından resmen ithal edilmeyecek. Yaşanan bu son gelişme, Samsung, LG, Pantech ve Apple arasındaki her geçen gün daha da şiddetlenen rekabetin HTC, Motorola gibi diğer üreticilere geri adım attırdığını gözler önüne seriyor. 







  • Motorola'nın tasarımlarını severdim.Yazık oldu firmaya.

  • Google ne yapmaya calısıyor anlamıs degilim,tam tersi olup bütün pazarlara acılması gerekmiyormu?Yoksa Google motorolayı süs diye mi aldı :S

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yumyjikk

    Google ne yapmaya calısıyor anlamıs degilim,tam tersi olup bütün pazarlara acılması gerekmiyormu?Yoksa Google motorolayı süs diye mi aldı :S


    Patentler...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yumyjikk

    Google ne yapmaya calısıyor anlamıs degilim,tam tersi olup bütün pazarlara acılması gerekmiyormu?Yoksa Google motorolayı süs diye mi aldı :S


    Satış yapamıyorsa o ülkede bulunması yarar değil zarar sağlıyor. Motorola çok köklü bir şirket, ancak son dönemde eskisi gibi harcamalarını karşılayıp kar ettirebilecek cihaz satışı yapamıyor. Bu yüzden küçülmesi, kendine ve ürünlerine çeki düzen vermesi gerekiyor. Böyle birşeyi onlarca ülke ofisi ve 60 bin tane çalışanla yapmak çok zor, harcamaları kısmaları lazım. Bu tür gelişmeler de bunu yapmaya çalıştıklarını gösteriyor.

  • Motorola gibi bir marka Google'nin soytarısı oldu çıktı,ne hallere düşürdüler koskoca Motorolayı...

    patent patent nedir ya...Motorolanın marka değerinin yanında patent dediğin nedir...sıfırladılar resmen

  • Umarım bu, markanın yok olmsası demek değildir.

  • yakında komple çekilirler bu sayede yok satarlar
  • Motorola ne zaman pazardaydaki? Bi atrix alayim dedim.Tee allahin wn guvenilmeyin sitelerinde buldum.

    Google almis diye duydum.Eh samsungta daha cok prim yapiyorlar.Piyasadan cekilmesi normal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Off bu haber kötü oldu yav.gold stoklarına da girmiş,bi atrix alayım diyordum ama bu haberden sonra alınır mı emin değilim.sizce alınır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanında küçülmeyi bilmek şirket yönetiminde en önemli unsurlardan biridir, bu işlerin nasıl olduğunu bilmeyen yaşamamış en azından eğitimini almamış insanlar bilmez tabi olayın detayını
  • google satın almadan önce motorolanın durumu zaten iyi değildi.... gerçi bir ara dünyanın ikinci büyük üreticisi olmustu ama işte nokia gibi ,blackbery gibi o da tıkandı.ben de herkes gibi google motorolayı satın alınca çok büyük sıcrama yapacak hatta nexusler motoroladan cıkacak falan sanıyordum ama nedense umduğum gibi olmadı..gerçi güzel modeller cıkarıyolar ama hala beklenilen sıcramayı yapıp yapmadıkları konusunda emin değilim.
  • ilk alındığında dedik google yazılım firması neden donanım firmasını satın alsın ki durup dururken , bir sürü donanım firması google ın yazılımına tabi çalışıyor, onlara karşı donanım üretmesi riskli bir iş olurdu.Google reklamdan para kazanan firma, yazılımım satsın reklamım gösterilsin istiyor.donanımla uğraşmak istemiyor.Motorola yı yazılımı için aldı patentleriyle ürettiği yazılım daha rahat iş yapacak.

  • Kuzey koreden devam ederiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulen ilk defa iyi telefonlar cikarmaya basladilar ondada dukkani kapatiyorlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atrixe ics'yi gösterip vermediler. Uyuz oluyorum.

  • Yavaş yavaş kapatıyor Google.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.