Şimdi Ara

Juniper analiz şirketi, NFC teknolojisinin yaygınlaşmasının önünde Apple'ı engel olarak görüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Juniper analiz şirketi, NFC teknolojisinin yaygınlaşmasının önünde Apple'ı engel olarak görüyor





    Tarihi 2005 yılına kadar gitse de son iki yıldır yaygın kullanım alanı bulmaya başlayan yakın alan iletişimi - NFC teknolojisi, henüz beklendiği kadar geniş bir alan bulamadı.




    Gerek NFC uyumlu mobil cihazların artış göstermesi, gerekse NFC uygulamalarının belirli bir sayıda projede hayata geçirilmesi, kullanımı artıramadı.




    Juniper analiz şirketi uzmanı Windsor Holden, 2017 yılı için NFC üzerinden yapılan aktarımların 180 milyar dolara ulaşacağı tahminlerinin tutmasının zor olduğunu, en çok 110 milyar dolar gibi bir rakamın telaffuz edilebileceğini aktardı. Holden bunun sebebini ise ABD ve Batı Avrupa'da NFC teknolojisinin 2 yıl daha yavaş bir benimsenme seyri izleyecek olmasına bağlıyor. 




    Apple'ın iPhone 5 modelinde NFC teknolojisine yer vermemesi ise bunun tetikleyen en büyük etken olarak görülüyor. Bu yüzden gerek tüketici gerekse firmalar gerçek manada temassız ödeme sisteminin ne olduğunu tam olarak idrak edebilmiş değil.




    Akıllı telefon pazarında önemli bir paya sahip olan iPhone modellerinde bu teknolojinin eksikliği, belki de yüzmilyonlarca akıllı telefonda eksik olması anlamına geliyor. 




    NFC teknolojisi ABD ve Batı Avrupa'nın yanında özellikle Japonya'da uzun süredir kullanılan bir teknoloji. Ancak akıllı telefonlarda bir standart olarak yer almayışı, altyapının da yeteri kadar kurulamamasına sebebiyet veriyor. Dooğrudan olmasa da dolaylı olarak, teknolojinin yaygınlaşmaması sebebi, olayı mobil ödeme alanına kısıtlayan bankalara bağlanıyor.




    Ancak konudan sadece Apple'ı suçlu tutmak da biraz abartı olabilir. Çünkü HTC, Samsung gibi firmaların cihazlarında farklı NFC yongaları kullanması ve NFC desteği sağlayan Android Beam hizmetinin buna göre modifiye edilmesi nedeniyle, zaten büyük bir ayrım ortaya çıkmış durumda. 




    NFC teknolojisinin yaygınlaşması için tüm firmaların ortak bir paydada buluşması gerekiyor. Çünkü NFC sadece mobil ödeme alanında kullanılabilecek bir teknoloji değil. Ulaşım biletleri, kütüphane kartları, üyelik kartları, hasta künyeleri gibi pek çok alan bu teknolojinin başarıyla uygulanabileceği yerler arasında.  

     








  • Her şeyin önüne engel olmaya çalışıyor zaten Apple.

    "Ben kaymağını yiyeyim de teknoloji gelişmese de olur"

    Zihniyet bu...

  • biri şu elmayı yesin, :))

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Şerefsiz Apple.

    ahahahha
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grafman09

    biri şu elmayı yesin, :))


    Elma kendi kendini yiyor zaten, çürümeye başladı bile.

  • Andorid gibi guvenlik acigi bol bir isletim sistemine kredi karti verilerini vermek ayrica bir sorun. Uygulamalar bir cok icerige ulasabiliyor, klavye, mesajlar, email gibi. Hele bir de apk indirme, custom rom falan derken guvenlik iyice delik desik oluyor. Firmalar biraz da bu sebepden oturu cekiniyor. Bankalar ozellikle.

  • doğru dürüst bir bankacılık sitemi ve pos makinesi / üye işyeri + nitelikli personel olmayan bir ÜLKE de zaten " NFC " sadece ! yakın alan iletişimi olarak kalacaktır. SES / RESİM paylaşmak amaçlı. kkartı - geçiş bileti yerine maalesef kullanmak imkansız ve yaygınlaşmasının önündeki en büyük engel CİHAZ / nfc değil ! uygulama alanaı çok az + ilgilenen yok.

  • Haberi adam gibi okumadan anlamadan başlığa bakıp yorum yazan insanlar....

    ne desem bilemedim ki....

  • nerdesin sony samsung nokia htc noldu ?? hadi siz bir ilki gerçekleştirin patentini alın bizde kullanalım. yapamıyorsanız teknolojiyi en mükemmel şekilde kullanıcılarına sunanları taklit etmeyin. her daim apple'a çamur atana kadar yapın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 9 Aralık 2012; 22:50:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: homeedition88

    Andorid gibi guvenlik acigi bol bir isletim sistemine kredi karti verilerini vermek ayrica bir sorun. Uygulamalar bir cok icerige ulasabiliyor, klavye, mesajlar, email gibi. Hele bir de apk indirme, custom rom falan derken guvenlik iyice delik desik oluyor. Firmalar biraz da bu sebepden oturu cekiniyor. Bankalar ozellikle.


    Kredi kartı bilgisi cihazda değil Google serverlarında saklanıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan
    quote:

    Orijinalden alıntı: grafman09biri şu elmayı yesin, :))
    Elma kendi kendini yiyor zaten, çürümeye başladı bile.


    O doğru bak:

    http://www.chip.com.tr/haber/apple-fena-cakildi_37394.html

    "Apple hisseleri, Çarşamba günü son dört senedeki en sert düşüşünü yaşadı. NASDAQ'da yüzde 6 gerileyen hisseler, 538.7 dolara düştü.

    Böylelikle Apple'ın Eylül ayında ulaştığı 705.07 milyar dolarlık piyasa değeri, 506.84 milyar dolara gerilemiş oldu. Sadece Çarşamba günü yaşanan düşüş, Apple'ın değerinden 34.8 milyar dolar götürdü."

    Böyle yaptığı, müşterilerine değer vermediği, teknolojinin önüne köstek olmaya devam ettiği sürece de olacağı budur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 9 Aralık 2012; 23:02:15 >




  • iyide apple nfc kullanmak zorundamı. apple'a göre nfc kullanışsız olabilir geleceği olmayan bir teknoloji olabilir vs. olabilir(haklılığı ya da haksızlığı tartışılır) fakat apple bunu kullanmıyor diye teknolojik gelişimi engelliyor diye düşünmek çok saçma.sonuçta bu tarz teknolojileri geliştirmeye çalışan birçok şirket var.hepside doğal olarak kendi teknolojisinin kullanılmasını yaygınlaşmasını ister.apple'da belki böyle birşey üzerinde çalışıyor olabilir.adamlar kalkıpta niye nfc kullansınki. ayrıca aklıma apple'ın flash'ın mobil platformlar için kullanışsız ve yüksek işlemci kullanımı nedeniyle desteklememe konusundaki kararlılığı da geldi ki şuan mobil cihazlarda flash desteği neredeyse bitti.şimdi apple yuzunden teknoloji gelişmemiş mi oldu ! ayrıca
    "Ben kaymağını yiyeyim de teknoloji gelişmese de olur" diyen arkadaş unutmayalım ki iphone'dan önce hayatımızda 'akıllı telefon' kavram olarak bile yoktu.bu arada apple fan'ı falan değilim sadece apple'ın bu yuzden eleştirilmesi saçma geldi





  • Apple bunu hep yaptı.Kendisinden başka kimsenin ; gelişim göstermesini istemedi...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Şerefsiz Apple.

    ya bu forum kadar bombasını görmedim ya

    yok böyle bir forum daha
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    Her şeyin önüne engel olmaya çalışıyor zaten Apple.

    "Ben kaymağını yiyeyim de teknoloji gelişmese de olur"

    Zihniyet bu...

    Bunu herşeyi getiren çoğu şeyin en iyisini kullanan apple demek büyük bi haksızlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayyan

    iyide apple nfc kullanmak zorundamı. applea göre nfc kullanışsız olabilir geleceği olmayan bir teknoloji olabilir vs. olabilir(haklılığı ya da haksızlığı tartışılır) fakat apple bunu kullanmıyor diye teknolojik gelişimi engelliyor diye düşünmek çok saçma.


    bunu savunmak çok saçma,atıyorum sms teknolojisi ilk çıktığında nokia ben kullanmıyorum, benim kazancım yok dese smsin gelişmesini engellese belki bugün anca mms e yeni geçerdik. önemli bir teknolojiyi sırf tekel olmak adına engellemeyi savuyorsunuz.

    flash konusu da hala saçmalık, adobe flashı durdurdu da noldu, html5 çok mu gelişti? ama eminim apple adam gibi davranıp hem flash hem html5 desteği sunsaydı daha hızlı bir gelişme olurdu mobil pazarda. flash çok işlemci yiyor o yüzden desteklemiyoruz demek, 3g çok batarya yiyor o yüzden daha iyisi çıkana kadar edge ile 5-6 sene idare edin demekten farksız

    ve evet ayfondan önce akıllı telefonlar da vardı, çatır çatır da kullanıyordu millet
    smartphoneların yayılmasında en önemli etken, mobil inteernetin gelişimi. applein gelişimi değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 9 Aralık 2012; 23:47:02 >




  • Samsung kullanicisi olarak soyluyorum adamlar kullanmak zorunda felan deil sadece apple la saldiri icin yaziyor bazilari ama dikkatli okurlarsa adamlarla ilgili bi sikinti olamafigini goruruler cehalet ve tembellik birlesince iste bu gibi tek hucreli ler turuyo..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AutoTestPilot

    quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Şerefsiz Apple.

    ya bu forum kadar bombasını görmedim ya

    yok böyle bir forum daha

    milli savaş




  • başlıga bak direk apple düşmanları fandroidler için yazılmış bu nasıl bir başlıkdır, tabi ne kadar apple ın ayagına vurursan o kadar prim yaparsın mantıgıyla giderseniz olmaz,
    haberin içerigi ise başlıkla tam tersi apple kullanmıyorda diğerleri bilmem nede, apple kullanmak zorundamı kardeşim o kadar güvenlik açıgı olan yol geçen hanı gibi çok sevgili android telefonlarınıza kredi kartlarınızı banka hesaplarınızı girinde görelim nfc teknolojisi, hadi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayyan

    iyide apple nfc kullanmak zorundamı. apple'a göre nfc kullanışsız olabilir geleceği olmayan bir teknoloji olabilir vs. olabilir(haklılığı ya da haksızlığı tartışılır) fakat apple bunu kullanmıyor diye teknolojik gelişimi engelliyor diye düşünmek çok saçma.sonuçta bu tarz teknolojileri geliştirmeye çalışan birçok şirket var.hepside doğal olarak kendi teknolojisinin kullanılmasını yaygınlaşmasını ister.apple'da belki böyle birşey üzerinde çalışıyor olabilir.adamlar kalkıpta niye nfc kullansınki. ayrıca aklıma apple'ın flash'ın mobil platformlar için kullanışsız ve yüksek işlemci kullanımı nedeniyle desteklememe konusundaki kararlılığı da geldi ki şuan mobil cihazlarda flash desteği neredeyse bitti.şimdi apple yuzunden teknoloji gelişmemiş mi oldu ! ayrıca
    "Ben kaymağını yiyeyim de teknoloji gelişmese de olur" diyen arkadaş unutmayalım ki iphone'dan önce hayatımızda 'akıllı telefon' kavram olarak bile yoktu.bu arada apple fan'ı falan değilim sadece apple'ın bu yuzden eleştirilmesi saçma geldi

    Anladım arkadaşım. Apple yanlısı değilsin. Tamam. Ben de sana fikrimi söylüyorum.

    Bir şey ne kadar desteklenirse o kadar yaygınlaşır. Android'li telefonlara bak, Windows Phone 8 li telefonlara bak. Son zamanlarda ne kadar yeni cihaz çıktıysa bir çoğunda NFC destekleniyor. Fakat Apple cihazlarına koymadı.

    Şimdi bu alanda yatırım yapacak olan insanları düşün. NFC sistemi alsak mı diye düşündüklerinde
    -"Aman ya boşver. Zaten iPhone'larda bile yok. Bütün telefonlara gelsin o zaman yatırım yaparız. Şimdi para bağlamak gereksiz" diye düşünecekler.

    Bu yüzden de NFC nin yaygınlaşması çok daha uzun sürecek. Belki de bu işe para bağlayanlar veya sistem gözden düşecek. Komple iptal olacak vs. vs.

    Bence Apple NFC kullanmayarak direkt olmasa da dolaylı yoldan da olsa bunu engelliyor. Bana göre dolaylı yoldan köstek oluyor.

    Kaymağını yiyeyim konusunda dediğiniz konusunda da:

    iPhone öyle bir zamanda çıktı ki, kapasitif ekran teknolojisi zaten anca gelişmişti. Yani iPhone bunu ilk yaptığı için sanki zannediliyor ki başkası yapmayacaktı.
    Apple'ın tek burada yaptığı çıktığı anda ilk düşünen olması. Akıllı telefonu Apple'ın icat etmediğini de hatırlatayım. Akıllı telefon yoktu diye dediğiniz, zaten akıllı telefon yongaları o zamanda ARM tarafından üretilmemiş olsaydı iPhone da olmazdı. Demek ki yongaları üreten olduğuna göre Apple olmasa diğerlerinden bir tanesi zaten o yongaları kullanıp üretecekti. O yongaların SATILMAMAK üzere üretildiğini sanan varsa zaten salaktır. O ekranları da Apple üretmedi. Yeni üretilmişti. Daha önce hep Rezistif ekranlar olduğu için tercih edilmiyordu. Ama Akıllı telefon vardı. Hatta Apple kendi işlemci tasarımını ilk iPhone 5 te yaptı. Ondan önce hep onun bunun işlemci tasarımlarıyla üretilen işlemcileri kullandı. Apple hâlâ üretici değil ve gitgide değer kaybediyor.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.