Şimdi Ara

MONSTER P150EM İNCELEME- OYUN-BENCHMARK TEST PAYLAŞIM MERKEZİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
6.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KONUDAKİ LAPTOPU SATALI YILLAR OLDU. KONUDAKİ FOTOĞRAFLARI KULLANARAK ÇEŞİTLİ SİTELER ÜZERİNDEN İLANLAR AÇILIYORMUŞ. BİR ARKADAŞTAN BİLDİRİM GELDİ. İLANLARLA İLGİLİ HİÇBİR İLGİM YOKTUR. UZAK DURUN.

    Merhaba Arkadaşlar,

    Yaklaşık 20 gün önce laptopuma kavuşmuş bulunmaktayım. İnceleme için anca vakit bulabildim.

    Sistem Özellikleri :

    CLEVO P150EM

    i7 3630qm
    gtx 660m
    500 gb hdd
    80 GB INTEL MSATA ssd
    8*1 gb 1600 mhz ddr3

    FULL HD 1920*1080 ekran

    İşletim Sistemi : Windows 8 Enterprise Değerlendirme Sürümü 90 Günlük.






    KASA KALİTESİ

    Kasa bildiğiniz gibi özel kauçuk kaplı. Gayet sağlam bir havası var. Yani cihazı elinize alıp, kapağını açıp kapattığınız da o sağlamlık hissini alabiliyorsunuz. Ekran çıtaları dayanıklı. Uzun vadede durum ne gösterir bilmiyorum ama beni üzecek gibi durmuyor.

    SOĞUTMA PERFORMANSI

    Kesinlikle son derece başarılı. Klavyenin üst kısmında ısı namına bir şey yok. 2 fan olması yani işlemci ve gpunun farklı bloklar ile soğutulmasının farkını kesinlikle hissediyorsunuz. Eğer sıcaklıklar belli bir dereceyi geçerse fanlar devreye giriyor ve fan sesini duyabiliyorsunuz. Ama oyun sırasında oyun sesi bu sesi bastırıyor yani benim açımdam hiç bir sorun yok. Masaüstü kullanımda eğer performans modunda iseniz ara sıra yine fanlar devreye giriyor bunun sebebi yazılımsal. Çünkü düşük derecelerde fanlar devreye giriyor gibi. Ama çok çok az bu durumla karşılaşıyorsunuz. Zaten masaüstünde kullandığınız vakit kolay kolay bahsettiğim sıcakları geçmediği için fanlar hiç devreye girmiyor bile. Oyun bilgisayarı ve yüksek konfigürasyon içeren bir laptopta fan sesi gayet normal.

    2 saat aralıksız far cry 3 oyunu sırasında max sıcaklıkları aşağıda görebilirsiniz. ( laptop soğutucunun üzerindeydi ama soğutucunun fanları kapalı. )


    SOĞUTUCU

    Resimlerde gördüğünüz soğutucuyu 35 TL'ye aldım.

    + 360 derece olduğu yerde dönebiliyor. ( videoda gördüğünüz gibi )
    + 5-6 kademesi var istediğiniz açıda kullanabiliyorsunuz.
    + 2 fan bulunuyor. Fanlar biraz sesli çalışıyor. Dolayısıyla sessiz bir ortamda açmıyorum. Hatta hiç açmıyorum çünkü fazla kaliteli bir soğutuc olmadığı için soğutmaya yardımı yok. Ben sadece stand amaçlı kullanmak için aldım. Kucakta kullanırken cihaz hava girişi alabilsin ve masada kullanırken istediğim gibi laptopu sağa sola çevireyim diye aldım.
    + SOĞUTUCUNUN ALTI DÜMDÜZ. Yani laptopu kucağınızda hava girişlerini engellemeyecek şekilde çok rahat bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

    Soğutucu bu linktekinin aynısı gibi. Ama bu resimde fanların olduğu yer plastik. Bendekinde o kısım metal.http://www.maxpro.biz/gallery.php?id=5440




    BU SOĞUTUCU BU LAPTOPA CUK DİYE OTURDU. KESİNLİKLE BÖYLE BİR ŞEY ALMANIZI TAVSİYE EDERİM. ( boş yere 100 tl civarına soğutucu almanıza gerek yok. )


    SES KALİTESİ

    THX - TruStudio Pro sayesinde sesler canlı ve tok. Programı çalıştırıp aktif ettiğiniz vakit aradaki farkı çok rahat anlıyorsunuz. Ancak maalesef maksimum ses zayıf. Win8 kullanıyorum diğer işletim sistemlerinde durum nedir bilmiyorum ama laptopun sesi biraz daha fazla çıkabilirdi diye düşünüyorum. Yazılımsal bir hata da olabilir. Diğer arkadaşlar bu kısmı yorumlarsa sevinirim.

    EKRAN KALİTESİ

    Full hd ekran gayet keyifli. İlk defa kullanıyorum. Başlangıçta ekran biraz küçük gelebilir ama masaüstü simgelerini win8 default haliyle kullanırsanız hiç sorun yok. win8 simge büyüklüğü-çözünürlük ilişkisini gayet iyi ayarlıyor. win7 böyle değildi. Ama kocaman bir ekran sizi bekliyor. Word-pdf işleri ile uğraşıyorsanız bir kaç tane açıp ekrana yayabiliyorsunuz.

    Bazı arkadaşlar autocad-solidworks gibi cad programı kullananlar için full hd önermiyorlardı. Kullanıyorum ve hiç bir sorun olmadığı gibi gayet de iyi.

    Solidworksden bir ekran görüntüsü paylaşayım. Karar sizin.




    Ekranım parlak ekran. Gayet memnunum. Renkler çok iyi. Daha önceden böyle bir ekran kullanmadığım için karşılaştırma yapamıyorum ama güzel bir ekranı var. Full hd film keyfi bir başka.

    Panel kodu : LG Philips LP156WF1-TLC1 ( lg'ye sempatim var. 6 sene önce aldığım lcd monitör hala taş gibi. O yüzden panel uzun vadede kendi açımdan güven veriyor. )


    ARKA AYDINLATMALI KLAVYE

    Bazı arkadaşlarda maalesef klavyde bazı sorunlar varmış. Tuş basmama sorunu gibi. Ben Allah'a şükür bu sorun ile karşılaşmadım. İnş. karşılaşmam da. Hızlı yazarken harf atladığı söyleniyor. Aslında ben de hızlı yazarım ama şuana kadar böyle bir sorun görmedim. Tüm tuşlarım sorunsuz çalışmakta. Sorun olan arkadaşlar servisde klavye arkasından bir şeyi söktürerek bu sorunu çözüme kavuşturmuşlar ama bu sefer de klavyenin dalgalandığını söylüyorlar. Ben de ne bir dalgalanma var ne de bir tuş basmama sorunu. Bu konuda şanslıyım galiba.

    Işıklı klavye çok güzel. Gece oda da lamba filan açmanıza gerek yok. Ayrıca çok güzel bir havası var. Disco modu filan şekil olmuş.




    PARMAK OKUYUCU

    Msi kasa ile clevo kasa arasında kaldığım vakit parmak okuyucu için fazla önemli değil diyordum. Ama çok kullanışlı. Hotmail-facebook-donanımhaber-origin-steam vs... kullandığım tüm site ve programlara tek bir parmak ile giriyorum. Ayrıca beni hatırla yapmadığım için laptopu kullanan başka şahısların bu site ve programlara girme olasılığı yok.



    PERFORMANS TESTLERİ

    Laptopun adına yakışır bir performansı var. Canavar gibi. İlk defa ssd kullandığım için msata ssd gayet tatmin edici.


    UEFI bios + win 8

    AÇILIŞ HIZI.




    3dmark 11

    https://www.3dmark.com/3dm11/5162305

    SCORE
    P2687 3DMarks
    GRAPHICS SCORE
    2549
    PHYSICS SCORE
    4603 ( bu niye düşük çıktı bilmiyorum )
    COMBINED SCORE
    2208

    Ekran Kartı Driver : 306.96 wqhl. Önceki driverlar daha yüksek puan alıyor ama ben denemedim.


    OYUN TESTLERİ ( zamanla güncellemeye çalışacağım )

    F1 2012


    gtx660m'in gücünü hissedebildiğiniz nadir oyunlardan biri. Maalesef bazı oyunlar mobil ekran kartları ile iyi çalışmayabiliyor. Ancak bu oyunda ekran kartı tüm gücünü fps'ye + olarak yansıtabiliyor.

    Laptopum bu oyunda phenom 2 x4 955 + gtx 460 (768mb) + 4gb masaüstü sistemimi resmen eziyor benchmark testinde. ( diğer oyunlarda gtx460 her türlü daha üstün tabi ki )







    GTA 4

    Bilgisayar tüm gücünü bu oyunda kullanamıyorum. Oyunun kodları bozuk. Benchmarkda sonuç gayet tatmin edici. Ama oyun sırasında 30-50 fps arasında geziyor fps. Bu ayarlar otomatik kendi ayarları. Boş yere ayarları arttırıp da 30 fps altına düşmek istemedim. Oyunun optimize ayarları bana yetiyor çünkü. Ultra + 16xaa-af gibi bir derdim hiç bir zaman olmadı.


    farklı ayarlarda test :
    Statistics
    Average FPS: 57.78
    Duration: 37.07 sec
    CPU Usage: 44%
    System memory usage: 44%
    Video memory usage: 74%

    Graphics Settings
    Video Mode: 1280 x 1024 (59 Hz)
    Texture Quality: High
    Shadow Quality: Medium
    Reflection Resolution: High
    Water Quality: High
    Texture Filter Quality: Anisotropic x4
    Night Shadows: Off
    View Distance: 25
    Detail Distance: 31

    Hardware
    Microsoft Windows 8 Enterprise Deerlendirme Sürümü

    Video Adapter: Intel(R) HD Graphics 4000
    Video Driver version: 9.18.13.697
    Audio Adapter: Speakers (Realtek High Definition Audio)
    Intel(R) Core(TM) i7-3630QM CPU @ 2.40GHz

    File ID: Benchmark.cli




    FAR CRY 3

    720 P - DX11 - HIGH BU Şekilde 40-60 fps arasında oynatıyor. Görüntü gayet tatmin edici ve performans çok güzel. Ekran kartı bölümüne bakarsanız çoğu sistem bu oyunu düzgün oynatmıyor bile. Laptopta ne bir atlama sorunu var ne de başka bir sorun. Oyun akıyor resmen.


    Eski driver ile çektiğim video. Çekim çok berbat olduğu için oyun kasıyormuş gibi görünebilir ama kesinlikle öyle değil videodan kaynaklanıyor. Daha güzel video ve resimleri sonra eklemeye çalışacağım.




    BU KONU BUNDAN SONRA OYUN VİDEOLARI-BENCHMARK SONUÇLARI-TEST PROGRAMLARI-İNCELEME VİDEOLARI İÇERSİN. MSI - CLEVO KASA FARKETMEKSİZİN GT650-GTX660-GTX670M/MX-GTX675M/MX-GTX680 HER TÜRLÜ TESTLERİNİZİ BEKLİYORUM.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    @busterr - GTX 680 ( KRAL GELDİ. ).

    Arkadaşımıza çok teşekkür ederim. Videor ve çekimler çok güzel. Emek harcamış. Kendisine teşekkür ederim.



    Sleeping Dogs sürekli olarak 60 fps


    Far Cry 3 ortalama 30-50 fps


    Medal of Honor Warfighter ortalama 45 fps


    Hitman Absolution ortalama 40-45 fps



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 12 Ekim 2019; 14:39:42 >







  • Eline sağlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Augias -- 9 Aralık 2012; 21:48:44 >
  • Elinize sağlık çok güzel bir inceleme olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Augias


    Teşekkür ederim ama konunuz ile benim konumun bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Keşke konumu suistimal etmeseydiniz. Yani kavga ve gürültü olmadan sırf inceleme + oyun performanslarını yansıtabileceğimiz bir konu olması dileğiyle konuyu açmıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: apollonx

    Elinize sağlık çok güzel bir inceleme olmuş

    Çok teşekkür ederim. Zamanla yeni oyunların tüm benchmark sonuçlarını paylaşmayı düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metallurgy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Augias


    Teşekkür ederim ama konunuz ile benim konumun bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Keşke konumu suistimal etmeseydiniz. Yani kavga ve gürültü olmadan sırf inceleme + oyun performanslarını yansıtabileceğimiz bir konu olması dileğiyle konuyu açmıştım.

    Çok canimi yaktilar o nedenle yazdim. Haklisiniz sizin konunuzda istemiyorsaniz siliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Augias


    quote:

    Orijinalden alıntı: metallurgy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Augias


    Teşekkür ederim ama konunuz ile benim konumun bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Keşke konumu suistimal etmeseydiniz. Yani kavga ve gürültü olmadan sırf inceleme + oyun performanslarını yansıtabileceğimiz bir konu olması dileğiyle konuyu açmıştım.

    Çok canimi yaktilar o nedenle yazdim. Haklisiniz sizin konunuzda istemiyorsaniz siliyorum.

    Anlayışınızdan ötürü teşekkür ederim.
  • Fiyat ne kadar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertbzkrt

    İncelemeni büyük bir ilgiyle, okudum ve izledim.
    Aklımda Monster ile ilgili soru işaretleri vardı, taa ki incelemeni okuyana kadar
    Bir sorum olacak; pc size kaça mağoldu, kaç ayda elinize ulaştı ve gecikme süresi ne kadar oldu?
    İnceleme için kendi adıma teşekkür eder, bilgisayarınızı iyi günlerde kullanmanızı dilerim

    Yazın en büyük kampanyalardan biri yapıldı. Yanlış hatırlamıyorsam 750 tl+kdv indirimi. Normal fiyatı 2700 TL idi. İndirimli 16 ekim kampanyası ile aldım. Ödediğim fiyat 1815 TL.

    Temmuzun sonunda sipariş verdim. 16 ekimde almam gerekiyordu. 20 kasımda aldım. Gecikme bedeli ile msata ssd+ 8*1 1600mhz ram upgrade ( 1333 mhz idi) + 3630 qm upgrade yapıldı.




  • Eline sağlık kardeşim güzel inceleme olmuş..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam eline sağlık emek harcamışsınız güle güle kullanın
  • Emeğine sağlık
  • Eline sağlık hocam iyi günlerde kullanırsınız inş.
  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar.

    BU KONU BUNDAN SONRA OYUN VİDEOLARI-BENCHMARK SONUÇLARI-TEST PROGRAMLARI-İNCELEME VİDEOLARI İÇERSİN. MSI - CLEVO KASA FARKETMEKSİZİN GT650-GTX660-GTX670M/MX-GTX675M/MX-GTX680 HER TÜRLÜ TESTLERİNİZİ BEKLİYORUM.


    BU sayede oyunlarda en iyi driver ve en iyi optimizasyon ayarlarını paylaşarak laptopumuzu daha verimli kullanırız arkadaşlar.
  • @busterr GTX 680 Oyun videoları eklendi. Kendisine teşekkür ederim.
  • 5 aydır bende p150em kullanıcısıyım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alizwel

    5 aydır bende p150em kullanıcısıyım

    Cihaz hakkinda gorusleriniz nedir memnun musunuz ? 5 ay uzun bir zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80 gb msata ssd nin tam nereye takıldığını biliyor musun arka kapağı açınca takılacak yeri göremedim ben?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nm1

    80 gb msata ssd nin tam nereye takıldığını biliyor musun arka kapağı açınca takılacak yeri göremedim ben?

    Ben takmadığım için bilmiyorum. Ama küçük bir şey. Direk anakart üzerine takılıyor diye biliyorum.

    Temsili bir resim.http://forums.lenovo.com/t5/image/serverpage/image-id/3161i7435E89BD2E037ED/image-size/medium?v=mpbl-1&px=-1


    Google görsellerde msata ssd diye aratırsan nereye takılacağını bulabilirsin bence.




  • msata ssd değilmiş maalesef Mini PCIe mSATA 3x5cm SSD olarak geçiyor işlemci fanının altındaki mini PCIe yuvasına takılmaktaymış, msata ssd almıştım bir arkadaştan takamadım büyük geldi.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.