Şimdi Ara

pkk nın KORKULU RÜYASI SARI KIZ [SS] Lİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
174
Cevap
6
Favori
61.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdiye kadar gördüğünüz örümcekleri yaratıkları ve hayvanları unutun..
    Bu yaratık bam başka birşey. Soktuğu kişinin soktuğu yer yarılıyor ve daha sonra o yarık büyüyor ve artık deri vs kalmıyor soktuğu yerden kesmek zorunda kalıyor aksi halde bu tüm vücuda yayılıyor.

Soktuktan sonra 1 gün içinde cerrahi müdahale yapılmazsa artık çok geç kalmışsınız demektir.

şimdi neden bu yaratığı paylaştınız diyebilirsiniz.?

Binlerce pkk lı teröristi sokarak öldüren bir ALLAH ın azabıydı da ondan.

kuzey Iraktan Mardin'e kadar olan bölgede çoğunlukla olmak üzere TÜRKİYEnin hemen her yerinde görülen bu devasa örümcek sadece pkk değil malesef askerlerimizinde korkulu rüyasıdır,ama çok şükür ki daha sarı kızın sebeb olduğu bir mehmetçik şehadetine rastlanmamıştır.

DETAYLI BİLGİ

Van’ın Ağartı Köyü’nde yalancı örümcek olarak da bilinen ’Solifugae’ türü dev örümcek görenleri tedirgin ediyor.
    Halk arasında et yiyen örümcek olarak bilinen türün zehirli olmamasına rağmen çok saldırgan olduğu ve güçlü çene yapısıyla et yiyebildiği belirtildi. Geçen yıl ’Et yiyen örümcek’ olarak gündeme gelen ve paniğe sebep olan Solifugae türü örümcek, Van’ın Ağartı Köyü’nde görülmeye başlandı.

Bir köylü tarafından fark edilen ve bir kutu içinde saklanan Solifugae görüntüsüyle dikkat çekiyor.

Güneş battıktan sonra ortaya çıkan ve çok hızlı hareket ettikleri ve sıçrama özellikleri bulunan Solifugae türü yalancı örümcekler, tediginliğe neden oldu.

Bacaklarıyla birlikte yaklaşık 15 santimetreye kadar ulaşan uzunlukları ve iri yapısıyla ürkütücü görüntüye sahip örümceklerin zehirli olmadığı belirtildi.

Bu türler üzerine araştırma yapan Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji ABD Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Lokman Kayci, Solifugae türünün halk arasında örümcek olarak bilindiği ancak, farklı bir tür olduğunu söyledi.

Görünümü itibariyle ürkütücü olduğunu belirten Yrd.Doç.Dr. Kayci, şunları söyledi:
    "Genellikle gece karanlığında ortaya çıkarlar. Sıcak ve kuru arazilerde yaşarlar. Gündüz pek hareket edemezler. Çok saldırgan yapıları vardır. Güçlü çene yapısı nedeniyle et parçasını dahi koparıyorlar. Daha çok kelebek, fare, kuş leşleriyle besleniyorlar."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozkurt58 -- 9 Aralık 2012; 16:14:04 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

PKK'nın Korkulu Rüyası: Sarıkız Örümceği

Terör örgütü PKK, uzun yıllardır Güneydoğu Türkiye'de birçok insanın hayatını kaybetmesine sebep olan bir örgüt olmuştur. Bu örgüt, bölgedeki masum sivillere ve güvenlik güçlerine yönelik sayısız saldırı gerçekleştirmiştir. Ancak PKK, "Sarıkız Örümceği" olarak bilinen bir örümceğin korkusuyla karşı karşıyadır.

Sarıkız örümceği, Türkiye'nin güneydoğusunda bulunan zehirli bir örümcek türüdür. Bu örümceğin zehri, insanlarda şiddetli ağrı, şişlik ve hatta ölüme neden olabilir. PKK'lı teröristler, bu örümcekten o kadar korkmaktadır ki, faaliyet gösterdikleri bölgelerde görüldüğünde kamplarını terk etmek zorunda kalmaktadırlar.

Sarıkız örümceğinin PKK üzerindeki etkisi, teröristlerin operasyonlarını yürütmesini zorlaştırmaktadır. Teröristler, örümceğin görüldüğü bölgelerde faaliyet göstermekten çekinmekte ve bu da onların hareket özgürlüklerini kısıtlamaktadır. Ayrıca, örümcek korkusu, PKK'lı teröristlerin moralini bozmakta ve psikolojik olarak yıpratmaktadır.

PKK, Sarıkız örümceğini etkisiz hale getirmek için çeşitli yöntemler denemiştir. Ancak, bu yöntemler şimdiye kadar başarısız olmuştur. Örümcek, mücadele edilen bölgede yaygın olarak bulunmaktadır ve PKK'nın faaliyetlerini tamamen durdurması zordur.

Sonuç olarak, Sarıkız örümceği, PKK için önemli bir engel oluşturmaya devam etmektedir. Örümceğin zehirli doğası ve yaygınlığı, teröristlerin faaliyetlerini sınırlamakta ve psikolojik olarak yıpratmaktadır. PKK'nın Sarıkız örümceğinin korkusunu yenmesi pek olası görünmemektedir ve örümcek, terör örgütü için ciddi bir sorun olmaya devam edecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Marcos

Bu mesaj silindi.
    Kangal yetmedi sıra Sarıkız'da.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Bunu biz ürettik biyolojik silah bu. Sembolik olsun diye tek gözlü ürettik hatta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Molotofski

Kangal yetmedi sıra Sarıkız'da.

Alıntıları Göster
    sarı kız diyince inek sandım
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    bu örümceklerden yetiştirip, uçaklar tarafından mağaralarına havadan bırakılsa fena olmaz mı? madem bombalar mağaralara etki etmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

bu örümceklerden yetiştirip, uçaklar tarafından mağaralarına havadan bırakılsa fena olmaz mı? madem bombalar mağaralara etki etmiyor

Alıntıları Göster
    orumcekten medet umuyorsak vay bu ulkenin haline.

• quote:

Ediyor , o eskidendi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Bunu biz ürettik biyolojik silah bu. Sembolik olsun diye tek gözlü ürettik hatta

Sen her şeyi tek gözlü görmeye başladın galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: elbiskuha

quote:

Ediyor , o eskidendi.

Sığınak delici füzemi kullanıyoruz sanki etki ediyormuş 200-300 metrelik mağaralar mevcut bunlara hiçbi bomba işlemez. Anca dağı yerle bir etmen lazım.

• quote:

Metrelerce yüksekten attıkları zaman parçalara ayrılır o be
  • quote:

quote:

Ediyor , o eskidendi.

Alıntıları Göster
    yaz aylarında balıktayken denk geldim bu yaratığa. inanılmaz tedirgin ediyor insanı. 3-5 metre peşimden gelmeseydi ellemeyecektim peşimi bırakmayınca öldürmek zorunda kalmıştım. söylendiği gibi zehirli bir örümcek değil. ama ısırdığında ağzında patojen bakteri varsa o zaman enfeksiyon kapabiliyor insan. ama onun dışında dediğim gibi zehiri varsa bile insan için sorun teşkil etmiyor. gece el fenerinin ışığında gördüğünüzde aklınıza ilk gelen şey kaçmak. gerçekten ürkütücü bir görüntüsü var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fairstars -- 9 Aralık 2012; 0:29:52 >

• quote:

quote:

quote:

Ediyor , o eskidendi.

Sığınak delici füzemi kullanıyoruz sanki etki ediyormuş 200-300 metrelik mağaralar mevcut bunlara hiçbi bomba işlemez. Anca dağı yerle bir etmen lazım.

Alıntıları Göster
    Örümceğe bak , kanım dondu ...

• quote:

Orijinalden alıntı: fairstars

yaz aylarında balıktayken denk geldim bu yaratığa. inanılmaz tedirgin ediyor insanı. 3-5 metre peşimden gelmeseydi ellemeyecektim ama peşimi bırakmayınca öldürmek zorunda kalmıştım. ama bu söylendiği gibi zehirli bir örümcek değil. ama ısırdığında ağzında patojen bakteri varsa o zaman enfeksiyon kapabiliyor insan. ama onun dışında dediğim gibi zehiri varsa bile insan için sorun teşkil etmiyor. ama gece el fenerinin ışığında gördüğünüzde aklınıza ilk gelen şey kaçmak. gerçekten ürkütücü bir görüntüsü var

ama sen çok ama kullanmışsın ama
  • quote:

quote:

yaz aylarında balıktayken denk geldim bu yaratığa. inanılmaz tedirgin ediyor insanı. 3-5 metre peşimden gelmeseydi ellemeyecektim ama peşimi bırakmayınca öldürmek zorunda kalmıştım. ama bu söylendiği gibi zehirli bir örümcek değil. ama ısırdığında ağzında patojen bakteri varsa o zaman enfeksiyon kapabiliyor insan. ama onun dışında dediğim gibi zehiri varsa bile insan için sorun teşkil etmiyor. ama gece el fenerinin ışığında gördüğünüzde aklınıza ilk gelen şey kaçmak. gerçekten ürkütücü bir görüntüsü var

Alıntıları Göster

gerçekten tehlikeli arkadaşta anlatıyodu bunu

• quote:

quote:

harbiden ya napmışım ben öyle. ama uyardığın için sağol

• quote:

Orijinalden alıntı: ßerkay469

quote:

Paraşüt diye bir şey var.

• quote:

quote:

quote:

harbiden ya napmışım ben öyle. ama uyardığın için sağol

ne demek ama 3-5 metre takip etmesi cidden çok garip. resmen seni öldürmek için geliyomuş öldürmesen belkide gittiğin yere kadar takip ederdi aynı yılanlar gibi. öldürmekle en iyisini yapmışsın büyük birşeye benziyor baya hızlıdır da bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Elder Scrolls

quote:

quote:

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: The Elder Scrolls

quote:

quote:

He oldu bide helikopterden aşağı ip sarkıtsınlar o hayvanda yavaş yavaş aşağı insin bide eline silah versinler tam olur FBI gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarihçi

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Kuzey Irak ve Hakkari de sıklıkla görülen bir yaratık (et yiyen örümcek oolarak adalandırılsada tam olarak örümcek türü değil)

Özellikle Kuzey Irak ve çevresinde bulunan bir örümceğe benzeyen ABD li askerlerin değimiyle "camel spider" (deve örümceği) Hakkari dağ komado tugayında bulunan askerlerin değimiyle "sarı ömer"... Örümceğe benzesede tam bir örümcek değil bu canlının iki ağzı 10 bacağı var ve et ile besleniyor... Diğer canlılar akrep gördüklerinide saklancak delik ararken bizim sarı ömer akrep yiyor... Türkiyede yaygın olarak bilinmediği için herhangi bir ad konulmamış sadece "et yiyen örümcek olarak" yada camel spiderin tercümesi " deve yada çöl örümceği... Ama ben bizim askerin kullandığı ismi kullanmak istiyorum "SARI ÖMER"

İşte bu dönem ABD i askerlerin olduğu kadar kahraman mehmetçiklermizede musallat olan "sarı ömer"

Güçlü çeneleri doymak bilmez iştahları ve hızları öldürmek için yaratıldıklarını kanıtlıyor. Çölün bu saldırgan sakinlerinin avları arasında böcekler kemirgenler kertenkeleleryılanlar ve hatta küçük kuşlar bile var...

Sarı ömer tarafından sokulduğunuzu bile anlamayabilirsiniz..Çünkü öncekle dişleriyle deriyi uyuşturup deldikten sonra içeriye eti sıvılaştıran bir sıvı enjekte ediyor.. Daha sonra et kıvamına gelince afiyetle yiyor...

boyları 7-8 cm civarındadır
    böyü, solifugae familyasından, ağ yapmayan bir örümcektir. bazı yörelerde rüzgar akrebi de deniliyor. yakından baktığınızda diğerlerinden biraz farklıdır. şekli ve gövdesi bir sarı-akrebi andırır. gövdesinde ayaklara (8) ek olarak sağlı sollu iki adet antenimsi aparat bulunur. gözleri ışıktan rahatsız olduğu için sadece geceleri hareket eder. saatte 1,5 km katedebilir. bu sayı size herhangi birşey ifade ediyor mu tam bilemiyorum ama böyü yanınızdan geçince anlıyorsunuz bu sürati *. zehirli olmadıkları söyleniyor ama kuvvetli çenelerinin ısırıkları fena can yakarmış. en kötü huyları pofuduk yuvalarına götürmek üzere, siz uyurken saçlarınızdan birkaç tutam koparıp alması ki bence en rahatsız edici huyları bu..!

bu yaratık hakkında çeşitli çeşitli efsaneler var. saatte 40 kilometreyi aşkın bir hızla koştuğu, çığlık çığlığa bağıran bir bebek gibi sesler çıkardığı ve zehirli olduğu söyleniyor. ama bunların hiçbiri doğru değil. böyü, hiç ses çıkarmaz ve böcek, kertenkele gibi küçük yaratıkları yer.

bir sabah yorganımın* üzerinde koskoca bir böyü gördüğümde dona kalmıştım. allahtan soğuktan hafif bayılmış ve ben yorganımın içinden dışarı süzülürken beni farkedemedi. spoiler: zavallının 2 dakika sonraki hazin sonunu sanırım tahmin edebiliyorsunuzdur.

haa, bir kötü huyları daha var. ne zaman bahsi açılsa her seferinde karşınıza çıkarlar. buna ben en aşağı 10 kere tanık oldum ... ama istanbul'da yaşayanlar derin bir oh çekebilir, çünkü bu şehirde bavulunuzda sizden izinsiz evinize transfer olmadığı sürece bir tehlike yok. zira bu hayvan sıcak şehirlerin ve ortamların hayvanıdır... zaten zehirsiz olduğu için sorun yok !

wikipedia'da anlatilanlara göre solifugae türü bu heyvanat pek cok mit ve abartili hikayeye konu olmustur. wikipedia, cok da büyük degillerdir canim demekte. en büyügünün bacak araligi 12 cm kadar olup(daha en olsun ulan!?), benzerlerine göre hizlica olmakla beraber aslinda saatte 16 km ile asagi yukari kosan bir insan hizinda hareket edebilir(bence siz yine de her zamankinden biraz daha hizli kosun). hindistan'daki bir cinsi disinda* zehirsizdirler ve ag üretmezler(örümcekten bahsettigimize emin degilim artik, nitekim degilmi(bkz: arachnids)).

bir ara orta dogu'da görev yapmakta olan amerikan askerleri arasinda bu örümcegin anestezik bir madde ile uyusturdugu insan etiyle beslendigine dair söylentiler cikmissa da gercekligi yoktur. anestezik bir madde salgilayamazlar, tehdit edilmedikce kendilerinden büyük raakibe girmezler, cok büyük yüksekliklere sicramazlar. develere musallat olup ic organlariyla münasebette bulunmazlar. tüm bu hikayelerin yeni dönem askerleri korkutmak icin uyduruldugunu söyleyebiliriz.

insanlara karsi olusturabilecegi en büyük tehdit kendisine bulasildiginda, nefsi müdafaa icin aldigi isirikla büyükce bir yara olusturmasi ve bunun enfksiyon kapma riskidir.

İşte sarı ömer tarafından bazı ısırılma vakaları:

Parmaktan Isırılma
    ...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.