Şimdi Ara

MEGANE II BÖLÜMÜ (256. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
27.030
Cevap
140
Favori
3.070.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 254255256257258
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yazdıklarımız biraz pişti olmuş ama kusura bakma aynı anda yazmışız.
    Aracın servise gitme olayına gelince, en azından garanti süresince gidiliyor. Garantisi bozulmasın diye... Sonrası kullanıcıya kalmış. %100 olmasa da, garanti süresindeki gidişleri aracın ortalama kaç km kullanıldığı hakkında bilgi veriyor.

quote:

Orjinalden alıntı: n95master

galericiden araba alacaksan 2-3 kere düşün derim km sıfırlama işi çok kolay bağlayıp bilgisayara 30 snyede duşuruyorlar. hele araba uzun suredir satılmadı ise kesinlikle expertiz yaptırt.sonradan hız sabitleyici takılıyor ama 1,5milyar civaraı taktırmaya deymez hız sabitliyecisi olanını ara. yetkili serviste expertiz yaptığında arababanın kaç kmlerde servise geldiğine bak km nin değişip değişmediğini %50 buradan anlarsın ancak adam hiç servise götürmedi ise km değişip değişmediğini anlıyamazsın onun için sağlam bir yerden araba al saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: nightbird

quote:

Orjinalden alıntı: msaltik

iki soru daha

1- Araca sonradan "hız sabitleyici" taktırmak mümkün mü
    2- Aracın KM'si ile oynama durumu nedir? basit bi işlem mi? galerici numara çeker mi?

sevmiyorum bu 2. el muhabbetini işte

1. Araca sonradan "hız sabitleyici & sınırlayıcı" takılabiliyor ancak, astarı yüzünden pahalıya gelir. Değer mi? Bence değmez. Sizin için olmazsa olmaz ise mutlaka Cruise Control'lu olanını alın, fiyattan dolayı, sonradan taktıramazsınız.

2. Aracın km. si ile oynamak çok kolay bir işlem, biraz anlayan herkes yapabilir.
    Bunun en iyi çözümü ise, Yetkili servisine gidip, şasi ve motor numarasından aracın bakım km lerini çıkartmaktır. Ornegin 2 sene once 60.00 km bakımına girmiş bir araba şimdi 65.000 ise oynanmış olma ihtimali yüksektir. Daha düşükse zaten ortadadır.

NOT: Bu bilgileri Megane için yazdım. Araca Hız sabitleyici takılabilmesi için, o aracın hız sabitleyici modelinin olması şart. Örneğin Clio ya takamazsınız...

kendim taktırmak için değilde, şe yiçin sormuştum, bakıyorum arabalara mesela hız sabitleyici var ama renault sitesindeki bilgilere göre olmaması lazım. Siteyle gerçek arasında farklılıklar çok. Örneğin benim Clio3'te Follow Me Home özelliği yok diyor ama var, ABS düşüklerde opsiyonel diyo ama halbuki standart... Aracın tüm özellikleri de yazılmıyo zaten sitede. Biraz amele...

Bu arada Clio3'te hız sabitleyici var... kardeşime 1.2 tiptronik olanını aldık onda var en azından... Sadece otomatiklerde ve RS modelinde var sanırım

• quote:

Orjinalden alıntı: nightbird

@n95master,
    Yazdıklarımız biraz pişti olmuş ama kusura bakma aynı anda yazmışız.
    Aracın servise gitme olayına gelince, en azından garanti süresince gidiliyor. Garantisi bozulmasın diye... Sonrası kullanıcıya kalmış. %100 olmasa da, garanti süresindeki gidişleri aracın ortalama kaç km kullanıldığı hakkında bilgi veriyor.

quote:

galericiden araba alacaksan 2-3 kere düşün derim km sıfırlama işi çok kolay bağlayıp bilgisayara 30 snyede duşuruyorlar. hele araba uzun suredir satılmadı ise kesinlikle expertiz yaptırt.sonradan hız sabitleyici takılıyor ama 1,5milyar civaraı taktırmaya deymez hız sabitliyecisi olanını ara. yetkili serviste expertiz yaptığında arababanın kaç kmlerde servise geldiğine bak km nin değişip değişmediğini %50 buradan anlarsın ancak adam hiç servise götürmedi ise km değişip değişmediğini anlıyamazsın onun için sağlam bir yerden araba al saygılar

evet bu görüşünüz doğru ben bile garanti dolduktan sonra servise gitmeyi düşünmüyorum açıkçası. Çünkü orda ustalık falan yok. Az bişe bozuldumu hemen değilştirme yoluna gidiyolar. Azcık uğraşıyım yapıyım yok. En azından ben görmedim. Bir de periyodik bakım için bile gitseniz mantık şu

kaç km? 30000km... hava filtresi, yağ filtresi, polen molen varsayalım 10 kalem şey değişecek olsun, hiç bakmıyoki aralarında devam edecek olan var mı? direk değişim, hem pahalıya değişiyo, hem de hepsini değişiyo. Ama dışardaki Renault servislerinde gidip istediğin parçaları (o km'deki periyodik bakımda değişmesi gerekenlerden) daha uygun fiyata değişebiliyosun.

Bunun dezavantajı da satılırken alıcı için güvensizlik oluşturması...

• quote:

kendim taktırmak için değilde, şe yiçin sormuştum, bakıyorum arabalara mesela hız sabitleyici var ama renault sitesindeki bilgilere göre olmaması lazım. Siteyle gerçek arasında farklılıklar çok. Örneğin benim Clio3'te Follow Me Home özelliği yok diyor ama var, ABS düşüklerde opsiyonel diyo ama halbuki standart... Aracın tüm özellikleri de yazılmıyo zaten sitede. Biraz amele...

Bu arada Clio3'te hız sabitleyici var... kardeşime 1.2 tiptronik olanını aldık onda var en azından... Sadece otomatiklerde ve RS modelinde var sanırım

Renault'nun sitesindeki bilgiler eksik&yanlış. Yapan kişi, ya işini ciddiye almıyor, yada kontrol mekanizması yok.
    Clio3 de Follow me home var, benim eşim de Clio 3 kullanıyor. Babamın Laguna da yok Clio3 de var. Her ikisi de 2006 model. ABS Clio3 te gerceklten opsiyonel, eşime alırken ABS siz ile ABS li arasında 700YTL fark vardı, ABS li aldık.
    Seneden seneye de özellikler revize olmuş olabilir. 2006 da opsiyonel olan özelliği 2008 de standart hale getirebiliyorlar. Satışş grafiklerinde ABS siz satışın çok az olduğunu görüp, banttan ABS siz modeli kaldırabiliyorlar.

Clio'ya Hız sabitleyici takılamaz derken genelleme yapmıştım. Clio3 de vardır da Clio 1 de yoktur vs. gibi. Yani o aracın Cruise Control beyin yazılımı olması gerek. Bu yazılımı mevcut sisteme ekleyebiliyorlar. Laguna 1 'de yoksa takılamıyor gibi....

• görüşlerinize katılıyorum yalnız bnmki de Clio3 HB 2006 1.4 Authentique + Stil Paket.
    Opsiyonel durumu o zmn şöyle, belki "istemiyorsanız" takmıyolardır. Çünkü hiç bahsi geçmedi bile, sıfır aldım...

http://forum.donanimhaber.com/m_25392651/mpage_1/key_//tm.htm#25392651

Hız sabitleyici bnm işime bazı durumlarda yarayabilir, özellikle olsun diye uğraşmam da varsa iyi olur. ama içimden bir ses çok sık da kullanmazsın diyor. Çünkü ben yokuş aşağı gaz basarım biraz, aracı iyice hızlandırırım bedavadan, o aldığı hızla aynı yakıtla çok daha uzun mesafe gidebiliyorum. Dizelde bunu yapmak daha da kolay olur diye düşünüyorum. Güçlü motor çünkü.

• arkadaşlarwww.renaultturkey.com 'da buluşalım ...
  • dostum verdiğin sitedeki dağılım iyi olmamış sedan hb diye ayarımışın halbuki araçlar aynı araç + üye olmayan hiç bir şey goremiyor halbuki bizim forum herkese açık ben burdan memnunum şu an

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gate35 -- 7 Ağustos 2008; 16:12:51 >
  • quote:

dostum verdiğin sitedeki dağılım iyi olmamış sedan hb diye ayarımışın halbuki araçlar aynı araç + üye olmayan hiç bir şey goremiyor halbuki bizim forum herkese açık ben burdan memnunum şu an

destekliyorum, hadi üye olduk, neyimizi kontrol ediyolar ?
  • quote:

görüşlerinize katılıyorum yalnız bnmki de Clio3 HB 2006 1.4 Authentique + Stil Paket.
    Opsiyonel durumu o zmn şöyle, belki "istemiyorsanız" takmıyolardır. Çünkü hiç bahsi geçmedi bile, sıfır aldım...

http://forum.donanimhaber.com/m_25392651/mpage_1/key_//tm.htm#25392651

Hız sabitleyici bnm işime bazı durumlarda yarayabilir, özellikle olsun diye uğraşmam da varsa iyi olur. ama içimden bir ses çok sık da kullanmazsın diyor. Çünkü ben yokuş aşağı gaz basarım biraz, aracı iyice hızlandırırım bedavadan, o aldığı hızla aynı yakıtla çok daha uzun mesafe gidebiliyorum. Dizelde bunu yapmak daha da kolay olur diye düşünüyorum. Güçlü motor çünkü.

Cruise Control, benim Scenic II de var. Uzun yolda gerçekten çok kullanışlı. Yakıt tüketiminde de inanılmaz tasarruflu. Sürekli sabit hızla seyrettiğin için, çok az sarfiyat var. Ama geçen sene tatile çıktığımdan beri hiç kullanmadım dersem yalan olmaz. İşi sürekli uzun yol seyahati olanlar için çok uygun.
    Alırken, varsa hayır demem ama özellikle aramam.

• quote:

4- Yakıt pompasını birisi dedi bana özellikle cliolarda 60000'de değişiyomuş falan. 4500YTL dedi. Dedim motoru mu alıyoruz ne yaptın. Sonra da aynı motor dedim clio-megane clio'da değişen megane'da niye değişmiyo, öyle kaldı.

Masallah kim demisse iyi sallamis.
    Hem 4,5 için uçmuş hem de 60 bin için bayagı atmış..

Desenize 300 bin yaban bir adam 22.500ytl pompaya para verecek..

Haydi kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proffesor -- 7 Ağustos 2008; 17:15:56 >
  • Bir tanıdıgımız müdür iş yerine hergün 200 km gidiş geliş yapıyordu 2003 scenic 1.9 dizel.Çok titiz kendisi km si 300.000 olunca renaulta götürmüş servis bakımları düzenli yapılarak 500.000 km kadar binebilirsi
    iz demişler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BuraK1554
    quote:

Selam arkadaşlar Öncelikle bölümünüzü Hiç sıkılmadan 60 sayfadan bu yana okudum megane 1 alize aracım bir kaza sonucu pert olmuştu şimdi yeni araba bakıyorum sağlam bir renault kullanıcısı olarak ilk tercihim renaulttan yana olacak ama aklımda acabalar dolaşmakta megane 1 de olan yatma önden bırakma özellikle 150-160 gibi hızlarda tedirginlik hissi megane 2 lerde de varmı yol tutuş nasıl birde faz2 düşünmekteyim açıkcası almalımıyım yoksa başka bir modelemi bakmalıyım bir karar veremedim araç uygun fiyatlı olursa 2.ci el olacak ama megane3 çıkmasına yakın sıfırlarda da büyük avantajlar var bir ihtimal sıfırda olabilir yardımlarınız için herkese şimdiden teşekkürler

Sorum Güme gitti Galiba Yardımlarınızı Bekliyorum

Çok yardım seversiniz Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler çok bilgilendim Demekki sorduğum soru Çok zor ki cevaplayabilen çıkmamış

• quote:

quote:

Selam arkadaşlar Öncelikle bölümünüzü Hiç sıkılmadan 60 sayfadan bu yana okudum megane 1 alize aracım bir kaza sonucu pert olmuştu şimdi yeni araba bakıyorum sağlam bir renault kullanıcısı olarak ilk tercihim renaulttan yana olacak ama aklımda acabalar dolaşmakta megane 1 de olan yatma önden bırakma özellikle 150-160 gibi hızlarda tedirginlik hissi megane 2 lerde de varmı yol tutuş nasıl birde faz2 düşünmekteyim açıkcası almalımıyım yoksa başka bir modelemi bakmalıyım bir karar veremedim araç uygun fiyatlı olursa 2.ci el olacak ama megane3 çıkmasına yakın sıfırlarda da büyük avantajlar var bir ihtimal sıfırda olabilir yardımlarınız için herkese şimdiden teşekkürler

Çok yardım seversiniz Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler çok bilgilendim Demekki sorduğum soru Çok zor ki cevaplayabilen çıkmamış

• quote:

Orjinalden alıntı: meganizm

Bir tanıdıgımız müdür iş yerine hergün 200 km gidiş geliş yapıyordu 2003 scenic 1.9 dizel.Çok titiz kendisi km si 300.000 olunca renaulta götürmüş servis bakımları düzenli yapılarak 500.000 km kadar binebilirsi
    iz demişler.

bak işte ben de o müdür gibiyimdir, arabama iyi bakarım. günde yaklaşık 170-180km git-gel yolum olacak, ben de titizimdir, ayrıca 1-2 seneye müdürlüğümü alırım :)

peki 500.000 olunca ne olacak, çöpe mi atacaz arabayı??? Gerçi işler planladığım gibi giderse, 500.000'i 10 senede yaparım, 10 senede de bana 35.000-40.000 para bırakır, çöpe bile atsam yeni bi gıcır alırım. Varsayalımki 25.000 bıraktı. (buna benim servise ödemeyeceğim aylık ücret de dahil tabi) yine iyi.

• quote:

quote:

Çok yardım seversiniz Çok teşekkürler

• öncelikle bu konuda soruna cevap bulma ihtimalin düşük. otomobil genel kısmına konu açarsan daha çok arkadaş sana yardımcı olacaktır. sorularına gelince evet 150-160 gibi hızlarda tedirginlik hissi yaratır, başka modelleri de listeye almalısın, test edip kendi kararını vermen en mantıklısı olacaktır ama tek bir modele bağlanıp kalma rakiplerine de göz gezdir hepsinin birbirine karşı üstün yanı var. sen 150-160 gibi hızlardan bahsetmişsin, o zaman süspansiyonları megane'a oranla daha sert bir araç bakmalısın yerinde olsam megane almazdım.
  • legend10
    cevabın için teşekkürler benim asıl merak ettiğim megane1 de olan önden yatma eğilimi yumuşak süspansiyon nedeniyle megane 2de de aynı mı ? Zaten test edicem almadan aracı sınıfında tüm markalara baktım ama renault motor sorunsuzluğu ile diğerlerinden 1 adım önde elbette araçta sorun olacaktır motorda olmasın yeter yeni focus hoşuma gidiyor ama renault kullanıcısı olarak önce renault diyorum acaba yanlışmı yapıyorum bilemiyorum bi kaç araştırma sonucunda illaki bir model alıcam zaten
  • bence megane'ın dizaynı ve iç malzeme kalitesi focus'tan daha iyi. Focus'un sadece direksiyonu hoşuma gidiyo. Ford'larda bi amelelik var malzeme olarak. Çok basit görünüyo. Bi de kapılarını kapatıyosun sanki selpaktan yapılmış.
  • quote:

legend10
    cevabın için teşekkürler benim asıl merak ettiğim megane1 de olan önden yatma eğilimi yumuşak süspansiyon nedeniyle megane 2de de aynı mı ? Zaten test edicem almadan aracı sınıfında tüm markalara baktım ama renault motor sorunsuzluğu ile diğerlerinden 1 adım önde elbette araçta sorun olacaktır motorda olmasın yeter yeni focus hoşuma gidiyor ama renault kullanıcısı olarak önce renault diyorum acaba yanlışmı yapıyorum bilemiyorum bi kaç araştırma sonucunda illaki bir model alıcam zaten

Dostum şimdi megane alma derim yeni megane3 yolda alıpta pişman olma megane3 daha iyiymiş deme yazık olur bekle megane3 al.Zaten renault yeni megane çıkacak diye malzemeden çalmaya başlamış.Kapı altındaki ışıklandırmayı kaldırmışlar mesela.Ama dersen ki fazla fonksiyona gerek yok kapı altı ışıklandırmaya gerek yok dersen al ginede sen bilirsin.Ford olayına gelince alıpta kütüğemi binmek istiyorsun bir motor sesi var içinde durulmuyor iğrenç ginede sen bilirsin dostum karar senin.

• Arkadaşlar lütfen yorumlarda OBJEKTİF olalım focusu da kötülemeyi bırakın bu kadar fanatizme gerek yok Kütük selpak tarzı benzetmeler hiç hoş değil kıyaslamayı eşit yapalım bir markayı sevebiliriz ama diğerinide batırmayalım renaultun da kaporta kalitesi düşündürüyor beni tehlike anında sonuç nasıl olur merak etmekteyim Özellikle koskoca megane 1 80 km/h ile pert e çıkıyorsa megane2 ninde çok farklı olacağını düşünmüyorum zaten renault çalma konusunda 1.ci eski kasada olanlar her nedense yeni kasada bir bir yok oluyor bu polikitayla nereye kadar gidilir bilemem esas insanları salak yerine koymak hiç hoş değil bence kısacası ince eleyip sık dokuyup bir tercih yapıcam kimse istediğim cevabı vermedi net olarak yinede herkese teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burock26 -- 8 Ağustos 2008; 22:12:43 >
  • 
Sayfa: önceki 254255256257258
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.