sensorun calismasi icin silecek kolunu bir kademe asagiya cekmek gerekiyor. uzerindeki damlalardan da hizi ayarlaniyor, denemek icin bu pozisyona getirip, aynanin onundeki goz gibi olan yere disardan biraz su dokerseniz test edebilirsiniz.
CC oldukca pahaliya takiliyor (1000 kusur YTL idi sanirim).
Teşekkür ederim,bu dediklerinizi denemiştim zaten ancak çalışmıyor:) Ciddi bir maliyeti yoksa finallerim bitince serviste yaptırmayı düşünüyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: ^Biotech^
sensorun calismasi icin silecek kolunu bir kademe asagiya cekmek gerekiyor. uzerindeki damlalardan da hizi ayarlaniyor, denemek icin bu pozisyona getirip, aynanin onundeki goz gibi olan yere disardan biraz su dokerseniz test edebilirsiniz.
CC oldukca pahaliya takiliyor (1000 kusur YTL idi sanirim).
Slm arkadaşlar epeydir yazamıyordum ancak takibimiz oluyordu
bu süre içinde arabamda epey bişeyler yaptım
pioneer 3050 (2008) mp3 çalar aldım ve kendim taktım (eski teybi bir müddet çıkarmadım bir anahtar yardımıyla ikisini birden kullanayım dedim orjinel teyp çok kötüymüş be şimdi mp3 çaların kumandasını bizim diresiyon kumandasına monte etme gibi bir planım var ya kumanda bozulur yada süper bişi olur bi zaman bulabilsem )
4 adet lassa impetus 2 lastik aldım lastiklerim epey sağlam görünüyorduda ama ölmüş güvenemedim lastiklere dikkat
epeydir devirdaim (su) pompasından su kaçırıyordu ara sıra ilaveyle geçiştiriyorduk ancak suyu keçenin tuttuğunu keçede aniden suyu boşaltıverirse yalda kalırsın dediler su pampasının değişimi için trigerin sökülmesi gerekiyormuş 56000 de triger, su pompası, rot millerini değiştirdim yağ ve bujiler daha çok olmamıştı
bu işlemleri sanayide yaptırdım serviste sadece triger setinin değişimine verdikleri fiyat %20 indirimli olanından 450 YTL, trigeri servisten aldık 160 YTL su pompası dışarıdan 60 YTL rot milleri 70ytl antifiriz ıvır zıvır 340Ytl işçilik 100YTL toplam 440YTL parayı daha vermedim buda cabası maaşta inşaallah
sanırım 2 yıl kadar masraf açmaz buji bobinleri bozulmazsa bıktım değiştirmekten yahu artık arabada yedek taşır oldum
ucuza hallolmus, gule gule kullan
Abusser, iyi fiyata yaptırmışın bütün bu işleri. Ankara'da isen ustanın iletişim bilgilerini bana verir misini? Ankara' da iyi bir usta bulmam lazım acilen arkadaşlar. Tavsiyesi olan..???
atiyba arkadaşım ben servisten fiyat almıştım ancak boşuboşuna airbagi değiştiriyolar yani 2 tuşlu airbagli takiyolar senin airbagi aliyolar ancak başka arkadaslarin dediği radyonun kumandasina cruse contorl bağlıyormuyuz demişlerdi evet bağlaniyor dreksiyonu komple sokuyorsun direnc degerlerini değiştiriyorsun far yukseklik ayarı yanına bir tus takıyorusun asagıda listede verdiğim parçalardan hava yastığı hariç takarsan zaten çok ucuza geliyor bana sorarsan ben orjinnaliğini bozmam ama bukadarda para verip hız sabitleyicide takmam boşu boşuna airbag neden değiştireyim ama karar senin mais servisin verdigi fiyat Hız sabitleyici aracınıza takılabiliyor direksiyon simidi degişmiyor Dönerkontaktör : 406 Hız regülatör düğmesi : 180 Hava yastığı : 1.285 On off düğmesi : 36 İşç : 80 Toplam maliyet : 1987 ytl tutuyor
abusser çok iyi fiyata yaptırmışsın.Hepsini servite yaptırmaya kalksan 1500 e yaklaşırdı herhalde
hava yastigini direksiyonu sokup tekrar takarken degistiriyorlar sanirim. ancak eski hava yastigi kullanilmayacak olsa, millet hava yastigi calmaz/cikmacilar satmazlardi bence.
quote:
Orjinalden alıntı: n95master
atiyba arkadaşım ben servisten fiyat almıştım ancak boşuboşuna airbagi değiştiriyolar yani 2 tuşlu airbagli takiyolar senin airbagi aliyolar ancak başka arkadaslarin dediği radyonun kumandasina cruse contorl bağlıyormuyuz demişlerdi evet bağlaniyor dreksiyonu komple sokuyorsun direnc degerlerini değiştiriyorsun far yukseklik ayarı yanına bir tus takıyorusun asagıda listede verdiğim parçalardan hava yastığı hariç takarsan zaten çok ucuza geliyor bana sorarsan ben orjinnaliğini bozmam ama bukadarda para verip hız sabitleyicide takmam boşu boşuna airbag neden değiştireyim ama karar senin mais servisin verdigi fiyat Hız sabitleyici aracınıza takılabiliyor direksiyon simidi degişmiyor Dönerkontaktör : 406 Hız regülatör düğmesi : 180 Hava yastığı : 1.285 On off düğmesi : 36 İşç : 80 Toplam maliyet : 1987 ytl tutuyor
quote:
Orjinalden alıntı: ^Biotech^
hava yastigini direksiyonu sokup tekrar takarken degistiriyorlar sanirim. ancak eski hava yastigi kullanilmayacak olsa, millet hava yastigi calmaz/cikmacilar satmazlardi bence.
bu benimde aklıma geliyor. acaba servis hava yastığı satmak için sebepmi arıyor?
quote:
Orjinalden alıntı: turcoo
Abusser, iyi fiyata yaptırmışın bütün bu işleri. Ankara'da isen ustanın iletişim bilgilerini bana verir misini? Ankara' da iyi bir usta bulmam lazım acilen arkadaşlar. Tavsiyesi olan..???
evet ankaradaysa ustanın telini versende bizde ona götürsek. servis cok pahalıya gelio artık gitmek istemiyorum servise
iyide crusecontrol olan direksiyon simidinde yani airbag te sağda ve solda tuş var bizdeki normal airbegte tuş yok adam tuşlu airbağ satak için senin sağlam airbagi sokuyor tuşlu olanını takıyor gerçi söktürsem ben hayatta servise vermrm airbagi elden okuturumda o parayı veripte aracıma hız sabitleyici takmam
maalesef ankarada değilim kahramanmaraştayım bende bir arkadaşın tavsiyesiyle gittim gerçekten de yetenkli bir ustaymış adamın parada pek gözü yok severek yapıyor işini
tus olan yer sonucta airbag'in kendisi degil ki, direksiyon simidi. airbagler ayni arac icin standart sonucta. direksiyon simidini zaten degisterecekler ama airbagsiz satilmiyorsa bilemem tabi. belki ondan o sekilde geciyordur??
quote:
iyide crusecontrol olan direksiyon simidinde yani airbag te sağda ve solda tuş var bizdeki normal airbegte tuş yok adam tuşlu airbağ satak için senin sağlam airbagi sokuyor tuşlu olanını takıyor gerçi söktürsem ben hayatta servise vermrm airbagi elden okuturumda o parayı veripte aracıma hız sabitleyici takmam
Arkadaşlar aşağıdaki linkte megané II kulubü falan diyor ne iş?
* depo ışığı ve sesi 100km ye gelince yanar ve uyarı verirdi, bugün 91km ye düşünce uyarı verdi ?
* araç önceleri daha az yaıyodu sanki bir haftadır araçtaki yakıt sarfiyatı arttı gibi neden kaynaklanıyo olabilir. 120 ibn bakımına daha 7,3 km var bakım gelmeden servise girmek istemiyorum. yapabilecegim birşey varmı?
* cam suyu içine hangi camsil den alıp ilave edeyim ? su ile fazla bi etki yapmıyor galiba silecek lastikleri değişmek gerekiyor.
* laztik basınçları kaç olmalı ? arka sağ lastik galiba biraz inik.
* bid geçen gün stop ettirirken enjeksiyon hatası yazdı ekranda ama birdaha karşıma çıkmadı.
* geçen haftaki yagmurda pantolanlar ıslak iken koltuga ıturunca bez olan kısımda bazı tekeler oluştu bunları nasıl çıkartabilirim.?
hazla soru sormuş olabilirim kusura bakmayın
1. kullanim seklinde / ortalama tuketimde vs. degisiklik olmustur, bu nedenle kucuk bir hata ile yanlis hesaplamis olabilir. cok bir sorun degil. veya uyuya kaldi yol bilgisayarin :)
3. tabiki olur, hatta ben genelde oyle yapiyorum, eczaneden etonol (metonol degil) alip biraz ilave edersende bocek vb.yapisan pisliklerin daha iyi cikmasina yardimci olur, kisinda faydasi oluyor.
4. kapinin icinde miydi, deponun kapaginda miydi bir yerde yaziyor, onceki sayfalarda da var ama simdi hatirlayamadim tam.
6. buyuk yapi marketlere gittiginde araba bolumunde koltuk dosemeleri icin ozel leke cikaricilar falan var, cok kolay uygulaniyor, onlari deneyebilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: Rizeli
* depo ışığı ve sesi 100km ye gelince yanar ve uyarı verirdi, bugün 91km ye düşünce uyarı verdi ?
* araç önceleri daha az yaıyodu sanki bir haftadır araçtaki yakıt sarfiyatı arttı gibi neden kaynaklanıyo olabilir. 120 ibn bakımına daha 7,3 km var bakım gelmeden servise girmek istemiyorum. yapabilecegim birşey varmı?
* cam suyu içine hangi camsil den alıp ilave edeyim ? su ile fazla bi etki yapmıyor galiba silecek lastikleri değişmek gerekiyor.
* laztik basınçları kaç olmalı ? arka sağ lastik galiba biraz inik.
* bid geçen gün stop ettirirken enjeksiyon hatası yazdı ekranda ama birdaha karşıma çıkmadı.
* geçen haftaki yagmurda pantolanlar ıslak iken koltuga ıturunca bez olan kısımda bazı tekeler oluştu bunları nasıl çıkartabilirim.?
hazla soru sormuş olabilirim kusura bakmayın
@n95master çok teşekkür ederim bilgilendirmen için,o kadar paraya değmez tabi ki :) İlk önce şu yağmur sensörü problemini halletmem lazım,sonra da müzik sistemini elden geçireceğim finallerim bitince..
tavanda küçük bir deforme oluştu kendi hatamdan sadece o kısma müdahale ile düzeltilebiliyormu.tavan değişimi fazla iş çünkü
atiyba arkadasım yağmur sensorunde ne sıkıntı var ? birinci kademeye alcaksın yağmur sensorunu aktif hale getirmek istersen silecek bir kere hareket eder durur sonra sensore gelen yağmur damlacıkları ve arabanın hızına gore sensor sileceğin silip durma ve hıza gore hızlı yavaş diye ara çekiyor. ses siteminde ne sıkıntı var ? yardımcı olabilecğeim bişi olursa her zaman yardımcı olurum :)
Dediklerinizi uygulamama rağmen silecekler o konumda çalışmıyor,sanırım ufak bir arızası var yağmur sensörünün..Ses sistemi ise artık yetersiz geliyor bana..Ana üniteyi Sony'nin bir modeliyle değiştirmiştim zaten aracı alır almaz ancak arka kapılarda hoparlör olmaması performansı düşürüyor..Elimde iki hoparlörüm var oraya uyabilecek onları ekletmeyi düşünüyorum ayrıca yaz ortası gibi subwoofer+anfi ile sistemi biraz daha iyileştirmeyi planlıyorum..Bakalım bu yaz araç için baya bir düşüncem var,öğrenci işi modifiye ne kadar olursa artık:)
Ayrıca çok teşekkür ederim ilginize,bilgilerimiz doğrultusunda forumda hepimizin birbirine yardımcı olması güzel birşey:)
quote:
atiyba arkadasım yağmur sensorunde ne sıkıntı var ? birinci kademeye alcaksın yağmur sensorunu aktif hale getirmek istersen silecek bir kere hareket eder durur sonra sensore gelen yağmur damlacıkları ve arabanın hızına gore sensor sileceğin silip durma ve hıza gore hızlı yavaş diye ara çekiyor. ses siteminde ne sıkıntı var ? yardımcı olabilecğeim bişi olursa her zaman yardımcı olurum :)