Şimdi Ara

MEGANE II BÖLÜMÜ (1198. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.028
Cevap
139
Favori
3.054.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11961197119811991200
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frank Drebin

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-orjinal-2008-privilaj-1.5dci-100bg-207890908/detay

    ilandaki araç için ne dersiniz dostlar? fabrika çıkışlı xenon var sanırım.

    evet privelege olan modellerde fabrıka cıkışlı zenon mevcut...keza araç çok güzel..km biraz yuksek ama artık düşük km bulmak zor.düşünüyorsan kaçırma ..
  • gurupum kullanıcısına yanıt
    Selamlar.
    Debimetreyi devre dışı bırakarak denememiz sonucunda sorun düzeldi. sonrasında yeni debimetreyi 350 TL karşılığında taktılar. yarım saatte işim bitti. İkitelli BağcılarGüngören san. sit. Çelik Renault sevisin de yaptırdım.
  • Konya rize arasi 1446 km yol yaptim.250 tl ye depoyu fulledim (mazot burda 4.10tl)ortama 3.3 gosteriyor yakiti nasil.birde mazot lambasi yandiktan sonra kac km da yol gider.1.5 dci 80bg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat1981pls -- 28 Nisan 2015; 11:05:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araçlarınız çok güzel bakalım inşallah bizde FAZ 2 lerden temiz den getirebilirsek alacağız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karadenizyapi

    arkadaslar sol ön kapı cam açma düğmesi çalışmıyor..geçende yapmıştı hafif vurdum çalıştı..bu sefer hiçbir tepki yok.

    Merhaba,


    Benim aracımda da buna benzer bir sıkıntı yaşamıştım. Bir süre takılma yaptığında vurarak çalıştırıyordum. Hatta yağmurlu havalarda bayağı sıkıntı yaşatmışlığı da vardı.
    Sorun cam motorundaydı. Benim hatam sanayide yan sanayi ürün taktırmak oldu. Orjinali 360 TL gibi bir rakamdı ( krikosu vs. set halinde yan sanayi de olsa ). Ben de yarı fiyatına yan sanayi ürün aldım ancak, astarı yüzünden pahalıya mal oldu. Hem tam olarak oturmadı, hem de kısa süre sonra ( yağmur suyu motora gelmiş ) arıza yaptı.


    Yetkili servisten orjinalini alıp değiştirttim. Aracın yaşından dolayı %25 indirim hakkı vardı mekanik parçalarda vs. ve bu parça da indirime giriyormuş. Toplamda bana 500 TL gibi bir rakama mal oldu yani.

    İlk önce kontrol ettirin derim, eğer sorun motorla alakalıysa ve değişim gerekiyorsa orjinali ile değiştirmenizi öneririm. Çünkü bire bir aynı yan sanayi ürün yok bildiğim kadarıyla bu parçada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frank Drebin

    arkadaşlar 2006 sonrası faz 2 olarak geçen megane 2 bakıyoruz. dizel ve hb olacak kesinlikle. bu araçlarda en donanımlı paket hangisidir? ben biraz araştırdım sanırım privielige paketi en dolusu. 25-30 bin lira bütçe var. bunlarda kullanılan dci 80'lik mi 100'lük mü ve 100'lükse yakıt olarak nasıldır? ben 80'lik kullandım bir dönem oldukça az yakıyordu. sizce bu mu yoksa 2004-2006 arası makyajsız dynamique mi tercih etmeliyiz?

    Merhaba,


    Benim araç 2007 , 1.5 DCI / 100 BG, HB ve Privilege donanımlı ve evet en donanımlı paket bu Megane 2'ler içinde. Panaromik ve açılır tavan da var. Yalnız koltuklar manuel, sanırım bazılarında elektrikli oluyor. Ve bildiğim kadarıyla bu donanımlarda kullanılan genelde 100 BG motor. Baz versiyonlarda 80 BG kullanılıyor diye biliyorum yanlışım yoksa.

    İstanbul şehir için kullanımda ortalama yakıt tüketimi gerçekte 6 - 6,4 LT / 100 KM arası değişiyor ( kış aylarında ). Bazen 5,8 LT'ye de düştüğü oluyor ( yazın bu rakamlara erişiyor ). Ki agrasif bir kullanıcı değilimdir. Ve araç bakımlarını vs. hiç aksatmadan serviste yaptırırız.

    Tüketim değeri hesaplamasını depo tamamen doldurduktan sonra kullanımı ona göre hesaplıyorum. Yoksa yol bilgisayarı ile gerçek kullanımda fark 0,8 Lt'leri bile bulabiliyor kimi zaman.


    Abimde daha önceden 80 BG dizel SW versiyon vardı 2005 model- baz versiyonu. O araçla yakıt tüketimi daha düşüktü ki zaten siz de kullanmışsınız 80 BG aracı. SW olmasına rağmen bir depo ile ( yanılmıyorsam 60 LT alıyordu ) İstanbul kullanımında rahatlıkla 1.200 KM'leri görüyorduk. Yani 1.050 KM vs. gözü kapalı yapıyorduk diyebilirim. Ki hantal falan da değildi araç .

    Seçim konusunda o modeldeki araçlar nasıldır bilgim olmadığından yorumda bulunamıyorum maalesef.
  • Yardımınız için çok teşk üstad. İşin aksi tarafı benden önceki sahibi değiştirmiş motoru oda çok sesli falan Çalışıyor. Sanırım yan sanayi ürünü. Artık bir göstereyim elek. Sonuç belli olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karadenizyapi

    Yardımınız için çok teşk üstad. İşin aksi tarafı benden önceki sahibi değiştirmiş motoru oda çok sesli falan Çalışıyor. Sanırım yan sanayi ürünü. Artık bir göstereyim elek. Sonuç belli olacak

    Rica ederim. Dediğiniz gibi sesli çalışıyorsa büyük ihtimal yan sanayi. Ayrıca cam kapanırken kontrol ederseniz büyük ihtimal kapı çerçevesine tam oturmamış olacaktır zira orjinal parçayla %100 uyumlu olmadığından tam yerine oturmadığı söylenmişti.
  • Aynen Dediğiniz gibi. Cam tam oturmuyordu. Desene üstad gitti bizim 500

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar.

    Benim megane II nin direksiyon kolon kilidi arızalandı. Starta basınca bazen direksiyon kilidi açılmıyor tık tık ediyor. Bazem direksiyon hiç kilitlenmiyor, arada direksiyon kilidi açık yazıyor(araç stop edilmiş ve kart çıkarılmış vaziyetteyken).
    Direksiyonla oynayınca açılıyor ve araba çalışıyor. Artık sık sık yapmaya başladı. Bir yere gösterdim. Başka bir direksiyon kilidi taktı. Onda düzgün çalıştı. Benimkinin dili falan düzgün çıkmıyor zaten. %90 kolon kilidi arızalı.(motor içi sigorta kutusunu kontrol ettirdim). Bugün gösterdiğim yer bana bayağı uzaktı. Elinde iş olduğu için haftaiçi gel dedi. Açıkcası tekrar oraya gitmek istemiyorum. İstanbul ikitelli atatürk oto sanayi sitesinde yada Halkalı civarı tandığınız düzgün bir elektronikci var mı direksiyon kolon kilidini tamir edebilecek? Birde abs ışığı yanıyor. Ona da baktıracağım.

    İyi günler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karadenizyapi

    Aynen Dediğiniz gibi. Cam tam oturmuyordu. Desene üstad gitti bizim 500

    :))

    Ben hem yan sanayi hem de sonrasında orjinal taktırdığımdan bana pahalıya mal olmuştu bu sorun :)

    Son fiyatları bilmiyorum ama yetkili servislerden bir fiyat alın derim. Sonra orjinal renault parçası satan yerlerde de sorup fiyat karşılaştırması yaparsanız hangisi uygun olursa oradan değişim yaptırın derim.
    Araç yaşından dolayı ( 5 yaş ve üzeri yanılmıyorsam ) mekanik parçalarda %25 indirim yapıyorlar yetkili serviste. Bazı parçalar gerçekten dışarıdan daha uyguna gelebiliyor ( orjinalde ).

    Yalnız bence mümkünse bir an önce değiştirin derim. Zira 1,5 saatlik yağmurlu ve buz gibi soğuk istanbul trafiğinde cam açık bir şekilde ( kış ayında ) araç kullanmak zorunda kalmıştım cam takılınca
  • arkadaşlar megane2 1.5dci aracımızın yağ değişimi uyarısı geldi yol bilgisayarında, araca 5w40 yağ koyulacağını biliyorum fakat hangi marka yağı koyacağımıza karar veremedik. n11 sitesinde ELF'in 5w40 yağı var fakat aklımda soru işaretleri yok da değil. yağ değişimi prosedürü hakkında bilgili tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
  • Bende yeni degstim krdes elf5w40 koydu ozel servis.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konya rize arasi 1446 km yol yaptim.250 tl ye depoyu fulledim (mazot burda 4.10tl)ortama 3.3 gosteriyor yakiti nasil.birde mazot lambasi yandiktan sonra kac km da yol gider.1.5 dci 80bg...el cevap

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar aranızda yeniyim öncelikle hoşbuldum sık sık takip ediyorum forumu ama üyelik bugüne kısmetmiş
    Aracım 2004 megane II 1.6 Aquentic
    service ve hava yastığı ışığı yanıyor sürücü kısmındaki emniyet kemeri de kilitlenmiş kullanamıyorum. aracı aldığımdan bir kaç hata sonra oldu. servise de gidemedim iş yoğunluğundan
    dün start tuşuna bastığımda 9 kez sesli ikaz verdi. 2 gündür aynı problem devam ediyor. sanayide bir arkadaşa gösterdim. km sıfırlardık. ordan çıkarken ikaz vermedi.
    yarım saat sonra tekrar çalıştırdığımda aynı ikazı verdi.
    bu problemleri yaşayan ya da bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
    şimdiden teşekkürler
  • Selam arkadaşlar
    2004 model Megane 2 1.6 Authentic aracım var. Birkaç şey sormak istiyorum. Belki saçma gelecek ama yine de sorayım.

    1. Aracın kapıları ve bagaj kapıları hepsi elektronik. Bu kadar elektronik sistem beni korkutuyor. Olmadık yerde arıza çıkarabilir diye korkuyorum. Size sorum şu:
    Araç kapılarını ve bagaj kapısını mekanik yaptırma imkanı var mı ? Yaptıran var mı ? Merkezi kilit olsun ancak elle de kilitlenip açılabilsin istiyorum.

    2. Bu modelde bagaj lambası yok. Bagaj lambası sonradan taktırılabiliyor mu? Taktıran var mı ? Varsa yaklaşık fiyatı nedir ?

    Teşekkürler
  • Kapıyı mekanik olarak açabiliyorsunuz zaten. Sürücü dış kapı kolunun uç kısmındaki ufak kapağı sökün anahtar deliğini göreceksiniz.

    Bagaja aydınlatma bağlatmak en ucuzu 3-5 tl. Tutar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emoloo

    Merhaba Arkadaşlar aranızda yeniyim öncelikle hoşbuldum sık sık takip ediyorum forumu ama üyelik bugüne kısmetmiş
    Aracım 2004 megane II 1.6 Aquentic
    service ve hava yastığı ışığı yanıyor sürücü kısmındaki emniyet kemeri de kilitlenmiş kullanamıyorum. aracı aldığımdan bir kaç hata sonra oldu. servise de gidemedim iş yoğunluğundan
    dün start tuşuna bastığımda 9 kez sesli ikaz verdi. 2 gündür aynı problem devam ediyor. sanayide bir arkadaşa gösterdim. km sıfırlardık. ordan çıkarken ikaz vermedi.
    yarım saat sonra tekrar çalıştırdığımda aynı ikazı verdi.
    bu problemleri yaşayan ya da bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
    şimdiden teşekkürler

    Hocam selamlar,

    Ankarada isen sasmazda renault yetkili servisten ayrılmıs bir usta var. Tel no adres verebilirim. Buraya reklam vs. seklinde düşünülmemesi için yazmadım. Genellikle çözüyor problemleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birdy2

    quote:

    Orijinalden alıntı: Emoloo

    Merhaba Arkadaşlar aranızda yeniyim öncelikle hoşbuldum sık sık takip ediyorum forumu ama üyelik bugüne kısmetmiş
    Aracım 2004 megane II 1.6 Aquentic
    service ve hava yastığı ışığı yanıyor sürücü kısmındaki emniyet kemeri de kilitlenmiş kullanamıyorum. aracı aldığımdan bir kaç hata sonra oldu. servise de gidemedim iş yoğunluğundan
    dün start tuşuna bastığımda 9 kez sesli ikaz verdi. 2 gündür aynı problem devam ediyor. sanayide bir arkadaşa gösterdim. km sıfırlardık. ordan çıkarken ikaz vermedi.
    yarım saat sonra tekrar çalıştırdığımda aynı ikazı verdi.
    bu problemleri yaşayan ya da bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
    şimdiden teşekkürler

    Hocam selamlar,

    Ankarada isen sasmazda renault yetkili servisten ayrılmıs bir usta var. Tel no adres verebilirim. Buraya reklam vs. seklinde düşünülmemesi için yazmadım. Genellikle çözüyor problemleri.

    Selamlar hocam
    Bursadayım. yine de ustanın telefon numarasını verebilirseniz belki yardımı olur.
  • İyi akşamlar, İzmirde döner kontakör tamiri yapan usta tavsiye edebilir misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 11961197119811991200
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.