Şimdi Ara

MEGANE II BÖLÜMÜ (1141. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
27.028
Cevap
139
Favori
3.054.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11391140114111421143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhabalar, 2006 model 1.6 16V megane II hb orjinal yayları 2000 model megane I coupe 1.6 16V araca uyar mı ??
  • IORI kullanıcısına yanıt
    marş motorunun kablosu erimiş temazsızlık yapıyormuş sorun kablo ilavesi yapılarak çözüldü
  • Kimse yardımcı olmadı ama ben yinede arayan olursa yardımcı olayım

    megane 2 xenon fark göz kırpa sorunu varsa sigorta kutusundaki xenonların güç kablosunun soketine bi bakın erime yapmış yada temassızlık sorunu olabilir bende öyleydi ..
  • arkadaslar öegane 2 teyp lazım cd çalarlı bilgisi olan varmı Ankara
  • Amman abi aman sakın bulaşmayın şu megane lara. Tamam çok konforlu araba. Çok fazla zorlamadığnz sürece (virajlar bilhassa) yol tutuşu da çok iyi amaa... yani varya... amcamda 2008 dizel sedan bende 2004 1.6 sedan var 117 binde. Garanti bittiğinde arızalar kanser gibi yayılmaya başlar döşemeler çok kısa zamanda soyulup bozulmaya başlar. Hayatınızda görmediğinz arizalar çıkar. 1 senede 2 defa camlar arizadan dolayi kapanmadi pazar gunu tatil tamirci aradm göbeğm çatladı. Atasleme bobini yaktı, kliması zaten hç çalışmıyo kalorifer fanı bozuldu kış günü gece yarısı camlar açık gittm bi dünya yolu puslanmasn diye. 4 cam otomatik ama keske manuel olsalar bu kadar ugrastrmazlar. Anahtarlar desen ayri dert bozulup duruyo vs vs daha birsürü arizasi mevcut yani illallah ettirdi bana lanet araba satiyorum zaten hiçde tavsiye etmiyorum kimseye eşşek gibi pişmanm aldığıma corolla alcam 2001 taş gibi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmar -- 13 Ağustos 2014; 10:11:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamerozgor

    sorun tam bu olmasada az benzinden pompayı yaktım 2-3 yıl önce , 70-80 tl verip sadece içindeki pompayı (http://www.otoerdem.com/benzin-pompasi-tek-motor-bosch-universal-70017-bosch?keyword=benzin%20pompa&category_id=273) değiştirdim araba çalışmadı bile ne himetse, yan sanayi aldım şamandırayı 220 tl idi sanırım çalışıyor lpg olduğundan pek umursamıyorum ama benzinle biraz uzun gidince tam dediğini yapıyor 3 den 4 geçerken bir duraklama sonra gidiyor 110 120 den sonra sorun yok ama bu ilk taktığımdan beri böyle bir ihtimal direçler tutmuyor ve araba tam anlamıyor yada tam basamıyor olabilir olabilir benzin debisi ölçtünmü hiç hani sağ cam yıkama düğmesine basılı tut çalıştır sonra düğmeye basmaya devam et orada bir yerde debi yazıyor biraz dene kesme varmı diye bir ihtimal de filtreler (içerdeki ve dışardaki) derdim ama usta anlardı onu herhalde bu arada yıl model yazarsan aynı olan arkadaşlarla karşılaştırırız. birde eğer söküyüm bakayım dersen kapak kolay kırılıyor, oring zaten bozuk çıkıyor bilesin direk yedekle ikisni öyle sök :)
    http://www.otoerdem.com/benzin-pompa-samandra-kapagi-contali-komple-renault-clio-kangoo-megane-scenic-modus-benzinli-dizel-eski-model-ve-yeni-model-7701209115-vitesse

    bir ihtimal bu olabilir
    http://www.otoerdem.com/renault-benzin-pompasi-orjinal-walbro-universal-70017-walbro?keyword=benzin%20pompa&category_id=273

    ama mal bu
    http://www.otoerdem.com/megane-2-benzin-pompasi-samandirali-8200689362?keyword=benzin%20pompa&category_id=273

    şirket adresi yasakmı bilmiyorum admin öyle ise bildirirsen kaldırırım adresleri

    Usta 300-350 tl ye değiştiririm dedi, tanıdık olduğuna işçilik az alır. Aracım 50binde 2008 model . Debiye bakıp buraya yazarım tekrar. Filtreleri kontrol ettik sıkıntı yok. Sürekli az benzinde olduğundan olmuş olabilir dedi usta. Ama 50binde pompa yanması sıkıntı verici bir durum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmar

    Amman abi aman sakın bulaşmayın şu megane lara. Tamam çok konforlu araba. Çok fazla zorlamadığnz sürece (virajlar bilhassa) yol tutuşu da çok iyi amaa... yani varya... amcamda 2008 dizel sedan bende 2004 1.6 sedan var 117 binde. Garanti bittiğinde arızalar kanser gibi yayılmaya başlar döşemeler çok kısa zamanda soyulup bozulmaya başlar. Hayatınızda görmediğinz arizalar çıkar. 1 senede 2 defa camlar arizadan dolayi kapanmadi pazar gunu tatil tamirci aradm göbeğm çatladı. Atasleme bobini yaktı, kliması zaten hç çalışmıyo kalorifer fanı bozuldu kış günü gece yarısı camlar açık gittm bi dünya yolu puslanmasn diye. 4 cam otomatik ama keske manuel olsalar bu kadar ugrastrmazlar. Anahtarlar desen ayri dert bozulup duruyo vs vs daha birsürü arizasi mevcut yani illallah ettirdi bana lanet araba satiyorum zaten hiçde tavsiye etmiyorum kimseye eşşek gibi pişmanm aldığıma corolla alcam 2001 taş gibi..

    Araba işi şans işi. benim ikinci meganım, yakın arkadaşımın dördüncü meganı. Söylediğiniz sıkıntıları yaşamadık. Aracınızın ilk sahibi değilseniz önceki sahibi çok hor kullanmış olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali119 -- 13 Ağustos 2014; 11:55:57 >




  • arkadaslar tecrubesı olan bılgısı olan yardımcı olursa sevirim.bugun anı fren yapayım frenlerı kontrol edeyım derken frene basıyorum ab sdevreye gırıyor ancak arac yarım mt kayıp ondan sonra duruyor.hız en fazla 30 larda.acaba lastiklerde mı sorun yoksa gecen gun disk balata değişimi yaptım ondamı problem.değişmeden öncekı halınde herhangı boyle bır soruna karşılaşmadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karadenizyapi

    arkadaslar tecrubesı olan bılgısı olan yardımcı olursa sevirim.bugun anı fren yapayım frenlerı kontrol edeyım derken frene basıyorum ab sdevreye gırıyor ancak arac yarım mt kayıp ondan sonra duruyor.hız en fazla 30 larda.acaba lastiklerde mı sorun yoksa gecen gun disk balata değişimi yaptım ondamı problem.değişmeden öncekı halınde herhangı boyle bır soruna karşılaşmadım.

    Hocam Disk ve balata degisimi oldugunda asagi yukarı 15-20 gun frenler duzenli tutmaz her arabada boyle olur normal yani. Alismasi kullanıma gore degisiklik gösterir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, 2004 Model Megane 2 aracımda bu sabah start butonuna basınca torpidonun bulundugu bölümdem 3-4 saniyeliğine takır takır sesler gelmeye başladı, stop edip birkaç kez daha start ettiğimde her defasında bu sesler geliyordu. Ustaya götürüp gösterdim sesin klima klepesinden geldiğini söyledi, yani klimada bulunan açı kaydırıcıdan geliyormuş. Çıkarır bakarız, içine yaprak falan kaçmış olabilir, belkide dişli kırılmıştır dedi, yenisinin 150 lira oldugunu ve torpido sökülerek 2-3 saat içinde arabanın çıkabileceğinmi söyledi. Benim hesaba göre işçilik dahil 200 TL ye mal olacak bir arıza gibi görünüyor; ancak kafamı kurcalayan konu torpido sökülünce hiçbiryerinden ses gelmeyen arabanın ses yapacağından şüpheleniyorum aranızda aynı sorunu yaşayan arkadaş varsa bir yol gösterebilirse memnun olurum.

    Bu arızayı daha az maliyet ve torpido sökülmeden nerde nasıl yaptırabılırız.

    Ev Avcılarda, avrupa yakasından usta tavsiyesi alabilirsem ne mutlu bana.

    Sağlıcakla kalın, selametle.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KurabiyeeCanavari

    Merhaba arkadaşlar, 2004 Model Megane 2 aracımda bu sabah start butonuna basınca torpidonun bulundugu bölümdem 3-4 saniyeliğine takır takır sesler gelmeye başladı, stop edip birkaç kez daha start ettiğimde her defasında bu sesler geliyordu. Ustaya götürüp gösterdim sesin klima klepesinden geldiğini söyledi, yani klimada bulunan açı kaydırıcıdan geliyormuş. Çıkarır bakarız, içine yaprak falan kaçmış olabilir, belkide dişli kırılmıştır dedi, yenisinin 150 lira oldugunu ve torpido sökülerek 2-3 saat içinde arabanın çıkabileceğinmi söyledi. Benim hesaba göre işçilik dahil 200 TL ye mal olacak bir arıza gibi görünüyor; ancak kafamı kurcalayan konu torpido sökülünce hiçbiryerinden ses gelmeyen arabanın ses yapacağından şüpheleniyorum aranızda aynı sorunu yaşayan arkadaş varsa bir yol gösterebilirse memnun olurum.

    Bu arızayı daha az maliyet ve torpido sökülmeden nerde nasıl yaptırabılırız.

    Ev Avcılarda, avrupa yakasından usta tavsiyesi alabilirsem ne mutlu bana.

    Sağlıcakla kalın, selametle.

    arabanın fanı ile motorun çalışması ne alaka.Fan kapalı ise motor çalışsa da ses felan olmamalı.Sesin nereden ve nasıl geldiğini iyi anlamak lazım yoksa boşa para harcarsınız.




  • Forumlardan anladığım kadarı ile sorun ustanın dediği gibi klima klepe motorundan geliyor, torpidoyu elletmemek amacı ike şimdilik bu motoru sigorta yardımı ile devre dışı bırakacağım. Başına bu sorun gelecek arkadaslar da bu yolu deneyebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba otomatik far sorunu nedir ? Dün yolda giderken arabam otomatik far sorunu uyarısı verdi kısa bir titreme oldu servis ışığı yandı ama çok kısa sürdü Stop etmedi .. Sonrasında kapalı otoparka girdiğimde farlar otomatik açıldı ama takıldım kaldım şu an da gayet normal ...
    3 gün sonra yola gideceğim ciddi bir durummudur bilgisi olan varsa paylaşırmısınız ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torpidoyu sökmek çok kolay. ben yalnız başıma yapabiliyorum.
    polen filtresi değiştirmek için sökmüştüm.
    Gözünüz korkmasın 4 5 vida ile sabitlenmiş.nette videolar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KurabiyeeCanavari

    Merhaba arkadaşlar, 2004 Model Megane 2 aracımda bu sabah start butonuna basınca torpidonun bulundugu bölümdem 3-4 saniyeliğine takır takır sesler gelmeye başladı, stop edip birkaç kez daha start ettiğimde her defasında bu sesler geliyordu. Ustaya götürüp gösterdim sesin klima klepesinden geldiğini söyledi, yani klimada bulunan açı kaydırıcıdan geliyormuş. Çıkarır bakarız, içine yaprak falan kaçmış olabilir, belkide dişli kırılmıştır dedi, yenisinin 150 lira oldugunu ve torpido sökülerek 2-3 saat içinde arabanın çıkabileceğinmi söyledi. Benim hesaba göre işçilik dahil 200 TL ye mal olacak bir arıza gibi görünüyor; ancak kafamı kurcalayan konu torpido sökülünce hiçbiryerinden ses gelmeyen arabanın ses yapacağından şüpheleniyorum aranızda aynı sorunu yaşayan arkadaş varsa bir yol gösterebilirse memnun olurum.

    Bu arızayı daha az maliyet ve torpido sökülmeden nerde nasıl yaptırabılırız.

    Ev Avcılarda, avrupa yakasından usta tavsiyesi alabilirsem ne mutlu bana.

    Sağlıcakla kalın, selametle.

    İç dış sirkülasyon motorunun sesidir o, içindeki plastik dişli çark kırıldığından dolayı ses yapar. 150 200 lira verme sakın. Parça valeo markadır, ortalama 75 TL dir parçacılarda. Torpidoyu söküp parçayı değiştirebilirsin başka yolu yok, söküp takınca da korkma ses sorunun olmaz düzgün oturtursan. Sigortadan iptal edemezsin, soketini çıkartabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi useru -- 17 Ağustos 2014; 12:45:36 >




  • Arakadaşlar 2005 dizel magane 2 sahibiyim, yol bilgisayarı ile pompa değerlerim çok farklı, yol bilgisayarı 4.5 lt gösteriyor yani 21 krş gösteriyor, 100 tl yakıt ileo 320-350 km anca gidiyorum yani 29 krş, bu kadar fark olması normal mi, sizin değerleriniz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: useru

    quote:

    Orijinalden alıntı: KurabiyeeCanavari

    Merhaba arkadaşlar, 2004 Model Megane 2 aracımda bu sabah start butonuna basınca torpidonun bulundugu bölümdem 3-4 saniyeliğine takır takır sesler gelmeye başladı, stop edip birkaç kez daha start ettiğimde her defasında bu sesler geliyordu. Ustaya götürüp gösterdim sesin klima klepesinden geldiğini söyledi, yani klimada bulunan açı kaydırıcıdan geliyormuş. Çıkarır bakarız, içine yaprak falan kaçmış olabilir, belkide dişli kırılmıştır dedi, yenisinin 150 lira oldugunu ve torpido sökülerek 2-3 saat içinde arabanın çıkabileceğinmi söyledi. Benim hesaba göre işçilik dahil 200 TL ye mal olacak bir arıza gibi görünüyor; ancak kafamı kurcalayan konu torpido sökülünce hiçbiryerinden ses gelmeyen arabanın ses yapacağından şüpheleniyorum aranızda aynı sorunu yaşayan arkadaş varsa bir yol gösterebilirse memnun olurum.

    Bu arızayı daha az maliyet ve torpido sökülmeden nerde nasıl yaptırabılırız.

    Ev Avcılarda, avrupa yakasından usta tavsiyesi alabilirsem ne mutlu bana.

    Sağlıcakla kalın, selametle.

    İç dış sirkülasyon motorunun sesidir o, içindeki plastik dişli çark kırıldığından dolayı ses yapar. 150 200 lira verme sakın. Parça valeo markadır, ortalama 75 TL dir parçacılarda. Torpidoyu söküp parçayı değiştirebilirsin başka yolu yok, söküp takınca da korkma ses sorunun olmaz düzgün oturtursan. Sigortadan iptal edemezsin, soketini çıkartabilirsin.


    Evet, bende torpidoyu sökmeye kıyamayıp soketi bir elektrikçiye çıkartırmayı düşünüyordum ancak, bugun bir sitede ikitellideki bir parcacının bu parcayı 56 tl ye sattıgını gördüm, sanırım yakın zamanda parcayı alıp işçilik verdirerek bir ustaya taktıracağım.

    Yardım ettiğiniz için sağolun, Allah razı olsun.

    Selametle.




  • mikailklcc M kullanıcısına yanıt
    biraz daha bilgi misa araç kaç model özellikleri ne far yükseklik ayarı otomatikmi gibi
    ama genel mantık bir temassızlık var sanki araçta
  • tabiki karar sizin ama zaten polen filtresini takmak için torpidoyu söküyorlar, ayrıca elinizden gelmiyor olabilir gayet normal ama ir arkadaşınız varsa oda yapabilir amacım ustalara para kaybettirmek değil yanlış anlaşılmasın ama elinden gelen için para vermeyi ben doğru bulmuyorum dğru bulanada asla ama asla laf edemem hadime değildir.
  • Arabam 2004 FULL + FULL Manuel vites bende aynı şeyi düşünüyorum temassızlık var gibi şöyle bir şey de var 2 gün oldu bir daha aynı uyarıyı vermedi acaba otomatik farı kapatsam mı ?
    Ya da şöyle sorayım bu arıza temassızlıksa eğer muhtemelen sigorta kutusundan ve ben istanbuldayım izmire gidicem beni yolda bırakır mı ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 11391140114111421143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.