Merhaba arkadaşlar. (2005 megane 2) Aracımın sağ ön kapısı özellikle bozuk zeminlerde gıcırdıyor. Ses yapıyor. Forumda yağlanması önerilmiş ama neresini ne kadar hangi yağla yağlamalıyız.
Bir de sol arka çamurluğum yere paralel yaklaşık 8-10 cm çatlamış. Az bir kasılma var. Resmini eklerim ilk fırsatta.. Tam gövde kavisinin olduğu yerde. darbe yok boyada. çizik falan yok. muhtemelen top attılar oraya. Bunun tamiri nasıl olacak. değişmesi mi gerekli yoksa metal sac parçalarda olduğu gibi macunla hallolur mu? Sağolun.
son olarak kaskoların mini hasarları var ya. kaskoyu delmeden sağında solunda 3-5 çizik var. tamponda falan sürtmeler. Yaptıran var mı para vermeden kaskodan? sınırı nedir? onlara kalırsa 10 cm max.
Sağolun...
arakdaslar megane arabalar hakında fazla bilgim yok .yeni cocugumuz oldugu ıcın arabayı değiştirmeyi dusnuyoruz. bir arkadasımda 2009 model 38000 km de dizel megane 2 hb var. expression plus modelı. son fiyat olarak 27500 e bıraktı surtmeden dolayı on tamponda değişme var. fiyat sizce nasıl bu arabayı tavsiye edermisiniz yada ne onerirsiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: EHABERDAR
arakdaslar megane arabalar hakında fazla bilgim yok .yeni cocugumuz oldugu ıcın arabayı değiştirmeyi dusnuyoruz. bir arkadasımda 2009 model 38000 km de dizel megane 2 hb var. expression plus modelı. son fiyat olarak 27500 e bıraktı surtmeden dolayı on tamponda değişme var. fiyat sizce nasıl bu arabayı tavsiye edermisiniz yada ne onerirsiniz?
Merhaba, uzun zamandır megane kullanıyorum, dizelleri çok ekonomik. ancak bu arabaların heçbekleri fazla tutulmuyor bunu unutmayın satın alırken. 2004-2005 dizel isterseniz 17-18 milyara alabilirsiniz heçbeklerini. ama bu paraya sedanını alamazsınız. bir de araç alırken çok samimi arkadaşınız olmadığı sürece tanıdık bir ustaya göstermekte fayda var. ayrıntılı olarak merak ettiğiniz konular varsa sorun cevaplayayım.
yukarıda bir arkadaş sanırım 2005-2006 model dinamik modelinin fiyatını sormuştu, otomatik ve kmsini düşük istiyordu galiba... bu özellikteki bir araç 26-27 bin lira civarındadır. benim tavsiyem otomatik yerine yüksek modelli olmanız olurdu.
birde sahibinden.com dan iki tane link koyan arkadaş var. ikinci link çok daha cazip, ama dediğim gibi heçbek almayın, sedan alın megane'ı.
quote:
selamlar,benim bir sorum olacakdı cok acil cevap gerek bana:)
2004 megane 2 dynamic lerin ampul turleri h3 mu h7 mi??? ben sis lere ve park lara beyaz ampul takmak istiyorum mtech veya navra markalarından birini dusunuyorum ancak h3 mu h7 mi bilmiyorum...
ayrıca park ları sanırım on tekerlerin ordan halledebilirim ancak sisleri nasıl halledecegimi hiç bilmiyorum...yardımcı olursanız cok sevinirim,gecmiş sayfalara baktım ama bulamadım bir turlu...tesekkurler simdiden
Ben taktım sis lere zenon.Park lara beyaz ampul taktım.Benim montaj farklı yalnız sis lerin arasındaki panjuru söküp ordan yaptım.
dostum bu verdığın ılan 2006 yılına ait. herkes aynı sey soyluyor. 27,5 tl ye bunu alacaksın 2 sene sonra 20-23 milyara zor satacaksın diye.. kimse al demiyor. sanırım bende almayacagım
bir sorum daha olacak:) megane 2 lerin arka sag sis farında ampul varmı?? 2004 model lerde. ampul varsa direk takılır heralde değilmi????
quote:
dostum bu verdığın ılan 2006 yılına ait. herkes aynı sey soyluyor. 27,5 tl ye bunu alacaksın 2 sene sonra 20-23 milyara zor satacaksın diye.. kimse al demiyor. sanırım bende almayacagım
meganelar sandığınız gibi değer kaybetmez ben 2007 yılının başında 2004 megane benzinli almıştım şu anda aracıma 25000 tl veriyorlar ama üstüne ekleyemeyeceğim için satmadım tabi aracın bugüne kadar masrafıyla 31000 tl civarında oldu 3 senede 6000 tl zarar olur o da çok iyi
quote:
İlanı yeni açtım.Araba bizim.
Orijinalden alıntı: efsanea_06
Orijinalden alıntı: salabyan
merhaba arkadaşlar 2009 un mayıs ayında sıfır Benzinli Megane aldım.4 Hafta önce arabayı KARDEŞİME vermiştim.motor soğutma suyunu ağzına kadar doldurmuş.bir sorun olur mu servise gitmem gerekir mi acaba? suyun dolaşımını engeller mi.antifirizin etkisini büyük ölçüde düşürürü mü. [/ quote] DEVİRDAİM yapması için bir miktar boşluk olması gerekiyor birde bizim ARAÇLARDA hava yapıyor bence servise götürün havası varsa da havasını alırlar birazda suyu kafanız rahat etsin boşaltsınlar [/ şu anda antifrizin etkisi azalmış olabilir mi saygılar
Sayın tusunami88 sahibinden.com dan iki tane link koymuştum. Bunlar hakkında yorum yapmışsınız. Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Aynı şekilde Opt arkadaşa da teşekkür ederim. Siz 1.5 DCi Authentique olan aracın daha mantıklı olduğunu söylüyorsunuz. Şöyle söyliyim: Authentique olan aracın fiyatı 19850, galeriden bir araç ve pazarlıkla en son 19750 oluyor. 3 yerinde boya var. Ama daha önemlisi özelliklerinde yazanların hepsi doğru değil. Mesela koltuk dayamalar yok. CD çalar yok. Büyük ihtimalle elektrikli ayna da yok. Bildiğiniz Authentique modeli. Yani yanlış bilgi verilmiş. Sorduğum zamanda galerici bilmiyorum yok heralde falan diyor. Diğer 1.5 DCi Dynamique olan araç sahibinden. 21750 lira. Ama sahibi pazarlıkla 21000' e düştü. Özelliklerinde yazanların hepsi var. Tabi ki benim için önemli olan temizliği. Ve tek parça boya olmadığını iddia ediyor. Tabiki görmeden baktırmadan bilemeyiz. Aradaki fark şu anda 1250 lira. Ve donanımlar ve boya durumları dediğim gibi. Bu durumda da fikriniz aynı mıdır? lütfen fikrinizi söylerseniz çok memnum olurum.Çünkü karar verip ikisinden birini alıcam. Şimdiden teşekkür ederim.
Bu arada linkleri de tekrar atıyım hatırlatmak amacıyla
Bir şey daha sormak istiyorum. Dinamik olan aracın boyasının opak mı yoksa metalik mi olduğunu nasıl anlarız. Sahibi bilmediğini söyledi. Ayrıca opak veya metalik olması çok önemli midir?
quote:
Orijinalden alıntı: cem74
Bir şey daha sormak istiyorum. Dinamik olan aracın boyasının opak mı yoksa metalik mi olduğunu nasıl anlarız. Sahibi bilmediğini söyledi. Ayrıca opak veya metalik olması çok önemli midir?
Hocam düşünmenize gerek bile yok.Bence hemen dinamik aracı alın.1250 lira farkla sahip olacağınız donanımlar : otomatik klima,elektrikli aynalar,çelik jant,kol dayama,cd çalar + changer gördüm,yağmur ve far sensörü,boyalı tamponlar,krom kapı tutamakları,ön kol dayama ve aklıma gelmeyen şeyler + ayrıca arkadaş aracın iç aydınlatmasını mavi yapmış.Bu ilerde sorun yaratabilir.Bunu bir konuşun bence.
Mavi ışık nasıl bir sorun yaratabilir? Bilgi verirseniz sevinirim. Almadan önce bu konuda alabileceğim bir önlem var mı? Sahibiyle konuşarak .Bir de "boyalı tampon" olayını anlamadım.
Selamlar; Megane II HB aracım var, son 3 gündür ilk starta basışta marş basmamaya başladı. Starta basıyorum kontak açılıyor ama marş basma sesi gelmiyor. İkinci basışta ise sorunsuz çalışıyor. Açı kaydırıcı denilen parçadan olabileceğini düşündüm ama o parçanın bozuk olduğu durumda marşın bastığı ama aracın çalışmadığını okudum. Bu sorunun kaynağı ne olabilir acaba?
quote:
Mavi ışık nasıl bir sorun yaratabilir? Bilgi verirseniz sevinirim. Almadan önce bu konuda alabileceğim bir önlem var mı? Sahibiyle konuşarak .Bir de "boyalı tampon" olayını anlamadım.
Tüm konsol ve göstergeler sökülerek aydınlatma değiştirilmiş.Özensiz yapılmışsa ilerde başınızı ağrıtır.Tek tek sönmeye başlarlar.Boyalı tampondan kastım dinamiklerdeki füme tamponlar.Bence çok hoş duruyor.
Triger seti değişimi ne kadara mal olur arkadaşlar bilgisi olan varmı. Birde trigerle birlikte aksesuar setide değişmesi gerekliymiş. Halbuki 2009 temmuzunda aksesuar seti değişti. Yani yeni sayılırken trigerle değiştirmesen ne sorun olur. Servis risk alamayız diyor. Arabadan kayış gıcırtısı sesi geliyor özelliklede soğuk motoru ilk çalıştırmada. Trigerden olabilir denildi. Km dolmasada yıl dolmuş. 3 aya kadar yenilmem tavsiye edildi.
Teşekkürler Death666. Peki bu boyanın metalik mi opak mı olduğu nasıl anlaşılır? Ya da önemli midir?
quote:
bence biri donanımdan diğeride renkten kaybediyor bakmaya devam et acele etme
Renkten kaybediyor derken, renk mi kötü yoksa metalik mi değil?