Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap : MEGANE II BÖLÜMÜ

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Markalar >> Renault >> Cevap : MEGANE II BÖLÜMÜ Sayfa: <<   < önceki  140 141 142 143 144 145 146 [147] 148 149   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
sencer33

31 Ekim 2009, 13:11:21  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: ^Biotech^

quote:

Orijinalden alıntı: baverly

maalesef 2 ayrı servise de götürdüm, ancak her ikisi de cam açma kapama mekanizmlarının ısınmasının gayet doğal olduğunu söylediler. KAbul edilmesi bence imkansız ama birşey yapamıyorsunuz. Eminim ki yurt dışına ihraç ettikleri aynı araçta böyle bir problem olamaz. Ayrıca 2006 model sahibi bir arkadaşımın aracında aynı mekanizmada hiçbir ısınma yok. Renault kesinlikle çala çala en ucuz parçaları kullana kullana araçlarını eşdeğer diğer araçlardan daha avantajlı hale getirmiş.

Araç iç dikiz aynası da bozuk.
Plazadaki tüm satışa sunulan araçlarda aynı- hepsini inceledim.
Sorun şu; eğer otomatik yanan far ve yağmur sensörü varsa bu tip araçların dikiz aynasının cama monte şekli olmayanlara göre farklı. Sensörlü olanlarda bir kutu var, sensörlerin içinde yer aldığı. Dikiz aynası da oynar mafsalla monte ediliyor cama. Ancak mafsal çok oynak olduğu için dikiz aynasındaki mandalı ileri ittiğinde açıyı tamamen kaybediyor ve gece hiçbir şekilde arkadan gelen aracı göremiyorsun. Muadili 2006 model arkadaşım aracında ise mafsal daha sert ve mandalı ittiğinde- 2. konuma getirdiğinde ayna açısı gece konumuna geçerek ışığı kırmaya ve arkadan gelen araçları da görmene devam etmene yarıyor.

benimki 2005 model ancak cam acma kapama mekanizmasinda hic isinma problemim olmadi.

2007 model var bende.
Ben de fazla ısındığını hissediyorum.
İnşallah arabayı yakmayız.

2007 Megane II Expression 1.5 dci 80 hp Platin Grisi
n95master

31 Ekim 2009, 19:39:31  

Arkadaşım senin dediğin döner kontaktor dur eğer en pahalı olanı curise scontrollu olanı olsun onun parçacıdaki fiyatı 420-450 lira civarı eğer hız limitatörü olandna değil ise dahada ucuz bu parça elinde servise gidersen servis yinew takıyor 75-100 lira veririsin reno servisine ama bu parçayı dışarıda değiştirtme parçayı al servise git orada taktır 600 den fazlaya gelmez fiyat güncel araştırdığım için biliyorum
quote:

Orijinalden alıntı: palowera

TUZCUOĞLUNA ARIZA TESBİT İÇİN SOKTUM 45 TL VERİP , SERVİS MÜDÜRÜRÜNÜN SÖYLEDİĞİ DİREKSİYON KOLONU KOMPLE DEĞİŞTİRİLMESİ GEREKTİĞİ, ONUN MALİYETİDE İŞÇİLİK HARİÇ 2,590 TL...
ACAR RENONUN SERVSİLERE VERDİĞİ YEDEK PARÇA LİSTESİNE BAKTIM MALZEME GERÇEKTEN 2,590 TL AMA O PARAYI VEREBİLECEK BABAYİĞİT YOK KENDİ AÇIMDAN....BAŞKA BİR SERVİSE BIRAKTIM ARAÇ ŞUAN YATIYOR BUGUN YAPILMAYA ÇALIŞILACAK EĞER ONARILAMAZ İSE BAŞKA BİR KAZALI MEGANE DAN ALINACAK KOMPLE DİREKSİYON 300-500 TL MALİYET İLE BENİM ARACA TAKILACAK..BAKALIM BUGUN NE SONUÇ ÇIKACAK.....ÇIKAN SONUCU SİZ DEĞERLİ ARKADAŞLARIMLADA PAYLAŞMAYA ÇALIŞACAĞIM..
TEŞEKKÜR EDERİM.....

2005 Megane II HB Dizel 1.5 8O Hp Dynamique Ateş Kırmızı
Megane 2 club üye araçları : http://forum.donanimhaber.com/m_27653731/mpage_1/key_//tm.htm#27653731http://forum.donanimhaber.com/m_27653731/mpage_1/key_//tm.htm#27653731

http://img142.imageshack.us/my.php?image=meganegh0.jpg
fottili

31 Ekim 2009, 20:17:38  

Arkadaşım böyle bir şey olamaz 2590 tl ne demek.Neden kople değişiyormuş bir sorsaydın biz 4-5 senede bir direksiyonu komple değiştireceksek neden bu araçları alıyoruz. Bu servisler işi iyice azıttılar.Kaputta taş izi görseler komple değişelim diyecekler ki öylede diyorlar.Bence bu işten anlayan dışarıda bir ustaya göster.Gerekirse Renault merkezle irtibata geç.

cüneyttan

31 Ekim 2009, 21:55:20  

arkadaşlar bende aranıza katıldım.Aslında gönlümden Astra h geçiyordu ama kafama yatan temiz bişey bulamayınca Megane'da karar kıldım.
Zaten bu fiyata bu donanımı almak çok zordu.alacak arkadaşlara fikir versin diye yazıyorum.aracım;
Megane 1,6 Privilege 2006 model
74bin km,
amerikan cam filmli,
Lpg yeni takılmış,
Triptronic vitesli,
kazasız,expertiz raporu temiz,
triger setinide aldığım arkadaş değiştirip öyle teslim etti sağolsun,
24000TL.
araç gayet konforlu,triptonic vitese alışmak zaman alacak düz vitesin ataklığı yok.oturaklı bir araç ve de ne ararsan var.
yalnız forumu biraz okudum kronik arızalardan bahsedilmiş gözümü korkuttu.
faz1 mi faz 2 mi nasıl anlarım?
bi de triptonic vites ve dijital klima kullanımıyla ilgili sorularım olacak ama kitapçığım yok.
herkese kazasız günler

chevymel1

31 Ekim 2009, 23:13:07  

onlar o 2590 lirayı demir birer liralıklar halinde napacaklarını bilirler bence oyle soyleseydin keske, boyle terbiyesizlikmi olur yahuu bi arabanın hiçbi parcasının o kadar para etmemesi lazım görende bentleye biniyoz sanır

2004 Megane Hb 1.6 Dynamique-PackTech-Pack Exe-Bej
sencer33

31 Ekim 2009, 23:33:31  

quote:

Orijinalden alıntı: cüneyttan

arkadaşlar bende aranıza katıldım.Aslında gönlümden Astra h geçiyordu ama kafama yatan temiz bişey bulamayınca Megane'da karar kıldım.
Zaten bu fiyata bu donanımı almak çok zordu.alacak arkadaşlara fikir versin diye yazıyorum.aracım;
Megane 1,6 Privilege 2006 model
74bin km,
amerikan cam filmli,
Lpg yeni takılmış,
Triptronic vitesli,
kazasız,expertiz raporu temiz,
triger setinide aldığım arkadaş değiştirip öyle teslim etti sağolsun,
24000TL.
araç gayet konforlu,triptonic vitese alışmak zaman alacak düz vitesin ataklığı yok.oturaklı bir araç ve de ne ararsan var.
yalnız forumu biraz okudum kronik arızalardan bahsedilmiş gözümü korkuttu.
faz1 mi faz 2 mi nasıl anlarım?
bi de triptonic vites ve dijital klima kullanımıyla ilgili sorularım olacak ama kitapçığım yok.
herkese kazasız günler

Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız binersiniz inşallah.
FAz II 2004'ten başlıyordu sanırım. Sizinkisi 2006 olduğuna göre faz II.

2007 Megane II Expression 1.5 dci 80 hp Platin Grisi
yirthan

1 Kasım 2009, 8:42:57  

faz 2 2006 nın ikinci yarısından başlıyor 2004 değil...
konsoldaki ışıklar beyaz renkse faz 2 dir..
ayrıca ön panjur egimlilidir içe doğru arka stopların içinde yuvarlak kısım yoktur..

2006 Megane sedan 1.4 16v Authentique Poyraz Gri
Nokia 6233 Gri
Lenovo 3000N200
cüneyttan

1 Kasım 2009, 13:23:14  

sağolun arkadaşlar,
göstergelerim beyaz renkli demekki faz 2 oluyor .şanslıymışım 1-2 ayla yırttık.
kronik sorunlar az olur inşallah

^Biotech^

1 Kasım 2009, 14:57:40  

quote:

sağolun arkadaşlar,
göstergelerim beyaz renkli demekki faz 2 oluyor .şanslıymışım 1-2 ayla yırttık.
kronik sorunlar az olur inşallah

hayirlisi olsun, gule gule kullan. vites ve klima ile ilgili sorularina yardimci olmaya calisiriz

MeganeII / F650
fottili

1 Kasım 2009, 19:42:45  

Hayırlı olsun .Privilage donanım zaten sadece faz II lerde oluyor. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

cüneyttan

2 Kasım 2009, 12:04:28  

sağolun arkadaşlar
forumun ilk 35 sayfasını okudum ama bikaç sorum olacaktı,
-yağmur sensörü ne işe yarıyor?yağmur yağınca silecekler kendiliğinden mi devreye giriyor,bugün silecekleri kendim çalıştırdım.
-triptronic viteste vitesi yükseltirken ayağımızı gazdan çekmemiz gerekirmi?püf noktaları nelerdir?
-dijital klimada sıcaklığı 27 dereceye ayarlıyorum,klima kapalı acaba içeriyi ısıtmak için enerji harcıyormu yoksa manuellerdeki gibi motordan aldığı sıcaklığımı üflüyor?
herkese teşekkürler.

Opt

2 Kasım 2009, 10:44:09  

Hayırlı olsun.Baya dolu aracınız.

^Biotech^

2 Kasım 2009, 24:14:03  

quote:

sağolun arkadaşlar
forumun ilk 35 sayfasını okudum ama bikaç sorum olacaktı,
-yağmur sensörü ne işe yarıyor?yağmur yağınca silecekler kendiliğinden mi devreye giriyor,bugün silecekleri kendim çalıştırdım.
-triptronic viteste vitesi yükseltirken ayağımızı gazdan çekmemiz gerekirmi?püf noktaları nelerdir?
-dijital klimada sıcaklığı 27 dereceye ayarlıyorum,klima kapalı acaba içeriyi ısıtmak için enerji harcıyormu yoksa manuellerdeki gibi motordan aldığı sıcaklığımı üflüyor?
herkese teşekkürler.

1- yagmur sensorunun devrede olmasi icin silecek kolunun ilk kademede olmasi gerekiyor. onu ilk kademede birakmadigim icin aliskanliktan herhalde, genelde el ile calistiriyordum, sadece ilk kademede olup birden saganak olursa hizini arttirmasi isime yariyordu.

2- ayagini hafif gazdan cekmen daha iyi olur. bence renault'nun bu proaktif sanzimani cok guzel, surus tarzina gore program seciyor ve vitesi devamli buyutmeye calismiyor, motor freni yapilabiliniyor.

3- klima kapali ise manuellerdeki gibi oluyor.

MeganeII / F650
letourdefrance

2 Kasım 2009, 13:36:10  

selam arkadaşlar
bugün sabah işe gelirken aracı 2. vitese aldığım sırada
gösterge panelindeki stop lambası kısa süreliğine yandı ve bip sesi çıktı
neden kaynaklanmış olabilir başına gelen var mı?
şu an için herhangi bi sorun yok araçta

2006 megane II HB 1.6 16V sportway
^Biotech^

2 Kasım 2009, 17:27:16  

quote:

Orijinalden alıntı: letourdefrance

selam arkadaşlar

bilgisayarda herhangi bir mesaj var mi? serviste bilgisayara baglatilirsa onceki hatalari da gorebiliyorlar (sifirlanmadigi surece). tekleme falan yapti mi arac?

MeganeII / F650
öz66

2 Kasım 2009, 19:53:25  

Selam arkadaşlar.Dün aracımın sol ön lastik basınç sensörü uyarı verdi.Lastikçiye gittim havası normal dedi.Sağ taraf ile aynı olduğunu söyledi.nedenini anlayamadım ama sensörler yanlış lastiği gösterirmi , arka lastiklere bakmadı çünkü.cevaplar için teşekkürler.

^Biotech^

2 Kasım 2009, 20:02:59  

quote:

Orijinalden alıntı: öz66

Selam arkadaşlar.Dün aracımın sol ön lastik basınç sensörü uyarı verdi.Lastikçiye gittim havası normal dedi.Sağ taraf ile aynı olduğunu söyledi.nedenini anlayamadım ama sensörler yanlış lastiği gösterirmi , arka lastiklere bakmadı çünkü.cevaplar için teşekkürler.

ne tesaduf ki benimde basima geldi. durup dururken sol ön lastik basınc ayari yapilmasi uyarisi geldi. solugu benzincide aldim (daha once sag tekerlek icin cikmisti uyari, baktim gercekten inmisti) ama lastik basincinda sorun yoktu. sonra arka lastigim patladi ve bu uyari cikti. lastigi tamir ettirip takilinca o uyari da sonmustu. 2-3 hafta sonra tekrar cikti yine sol ön lastik en sonunda PCye baglatip sildirdim uyariyi ama yine de cikabilir...

MeganeII / F650
RONNIE

2 Kasım 2009, 22:02:48  

Arkadaşlar bende yarın orta konsoldan gelen sesler ıcın ASF otomotıv e ugrayacagım sabah. Aracın orda kalması gerekmekte sanırım. Ancak bır sorum olacaktı. bu konosldan gelen sesler ıle ılgılı bugun telefonda gorusme yaptıgımda fıyat bılgısı alamadım. Garantıye gırıp gırmeme konusunda ıse net bır cevap alamadım aracın bakımları soruldu zamanında yapılmıs mı dıye? Bıldıgımız kadarıyla bakımlar zamanında yapılmıs bu durumda garantıden yararlanma sansımız varmı acaba? Bılgısı olan varmı bu konuda.

...uğruna herkesi karşına aldığın ve yollara düştüğün;;sana ihanet sinyalleri veriyorsa eğer; vitesi geriye takmanın vakti gelmiş demektir...

Megane 1.5 dCI
emirdag2675

3 Kasım 2009, 12:30:39  

Arkadaşlar bende de 2004 model megane dinamik var. Sizlere bir sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim. Aracımla 3 viteste yokuş aşağı inerken firene bastığımda ya da yüksek vitesten düşük vitese geçtiimde eksozdan patlama sesi oluyor. Hani eskiden kurşunlu benzinli kullanan arabalarda sk sık olurdu pat pat diye. Bu neden kaynaklanıyor olabilir.

Birde 1 ay öncesi servise gittiğimde eksozun değişmesi gerektiği (3 parçadan 2 sinin bununda maliyetini 570 TL demişlerdi.) söylenmişti. Yakıta çok etkisi olur diye de ekledi. Eksozu değiştirmekle ne kadar ekonomi sağlarım.

Son olarak arkadaşlar benzin fiyatları malum artışta. Bende ciddi ciddi lpg düşünmeye başladım. BRC ya da tartarin düşünüyorum. Megane ler hassas arçalar malum sizlerde biliyorsunuz. Kullananlar özelliklede yeni takktıranlar benzinli haliyle şimdiki durumunu kıyaslama yapabilirlermi. Karşılaştıkları sorunlar neler oldu. Kusura bakmayın oldukça uzun oldu ama bu konularda gerçekten bilgiye ihtiyacım var. Yardımcı olursanoz sevinirim. Saygılarımla...

Megane II 2004 Dinamik
canmemocan

3 Kasım 2009, 15:35:01  

2005 1.5 dci dynamic aracım var. bir kac gündür aracı calıştırırken dit dit dit diye bir ses cıkarıyor ve calıştırıyor. başka hic bir uyarı yapmıyor.
bu durumla karşılaşan var mı acaba bilgi verirseniz sevinirim. 2 yıldır kullanıyorum ilk kez karsılastım.

letourdefrance

3 Kasım 2009, 16:33:40  

quote:

quote:

bilgisayarda herhangi bir mesaj var mi? serviste bilgisayara baglatilirsa onceki hatalari da gorebiliyorlar (sifirlanmadigi surece). tekleme falan yapti mi arac?

tekleme yapmıştı 2-3 günden bu yana herhangi bi sorun yok. bilgisayardada mesaj yok!..

^Biotech^

3 Kasım 2009, 20:56:19  

quote:

tekleme yapmıştı 2-3 günden bu yana herhangi bi sorun yok. bilgisayardada mesaj yok!..

ateslemede sorun olabilir. kronik bir arizasi var cunku megane II'lerde..

MeganeII / F650
^Biotech^

3 Kasım 2009, 21:01:53  

quote:

Orijinalden alıntı: RONNIE

Arkadaşlar bende yarın orta konsoldan gelen sesler ıcın ASF otomotıv e ugrayacagım sabah. Aracın orda kalması gerekmekte sanırım. Ancak bır sorum olacaktı. bu konosldan gelen sesler ıle ılgılı bugun telefonda gorusme yaptıgımda fıyat bılgısı alamadım. Garantıye gırıp gırmeme konusunda ıse net bır cevap alamadım aracın bakımları soruldu zamanında yapılmıs mı dıye? Bıldıgımız kadarıyla bakımlar zamanında yapılmıs bu durumda garantıden yararlanma sansımız varmı acaba? Bılgısı olan varmı bu konuda.

onemli olan garanti suresinin dolmamis olmasi ve tum bakimlarin kayit altinda (yetkili serviste) yapilmis olmasi gerekiyor. genelde bu tur sorunlarda izolasyon yapiliyor ama pek de bir ise yaramiyor, zamanla tekrarliyor ses.

MeganeII / F650
letourdefrance

4 Kasım 2009, 10:01:05  

quote:

quote:

ateslemede sorun olabilir. kronik bir arizasi var cunku megane II'lerde..

çok saol artık değiştirmenin vakti geldi o zaman
2yıldan bu yana sorun yoktu!..

atmacaburak

4 Kasım 2009, 21:30:04  

quote:

Orijinalden alıntı: atmacaburak

merhaba arkadaşlar benim aracım 2005 aut. manuel klima var .şimdi sorun klima düğmelerinin olduğu yerdeki sol tarafın ışığı yanmıyo içdek, lamba patladı zannedersem.elektrikçime gösterdim sökmeye korktu herhalde bilmediğinden:D neyse ben forumdan oranın nasıl sökülceğini öğrendim ama ordaki lambaya nasıl ulaşcam bana bilgi verecek olan varmı.bir de lambayı nerden ne şekilde temin ederiz voltu vatı falan bilen varsa.şimdiden teşekkürler.

alakanıza teşekkürü bir borç bilirim hiç mi yorumu olan yok arkadaşlar aranızda......

^Biotech^

4 Kasım 2009, 22:09:29  

quote:

quote:

merhaba arkadaşlar benim aracım 2005 aut. manuel klima var .şimdi sorun klima düğmelerinin olduğu yerdeki sol tarafın ışığı yanmıyo içdek, lamba patladı zannedersem.elektrikçime gösterdim sökmeye korktu herhalde bilmediğinden:D neyse ben forumdan oranın nasıl sökülceğini öğrendim ama ordaki lambaya nasıl ulaşcam bana bilgi verecek olan varmı.bir de lambayı nerden ne şekilde temin ederiz voltu vatı falan bilen varsa.şimdiden teşekkürler.

alakanıza teşekkürü bir borç bilirim hiç mi yorumu olan yok arkadaşlar aranızda......

iyi bir elektrikci hic zorlanmadan sokup takiyor. illa da kendin yapmak istiyorsan n95master daha iyi biliyor bu konulari ama son zamanlarda pek goremiyoruz nette.

MeganeII / F650
emirdag2675

5 Kasım 2009, 12:12:03  

ARABA NORMAL Bİ HIZDA GİDERKEN DEVİR DÜŞTÜĞÜNDE EKSOZDAN PATLAMA GELİYOR. HİÇ BAŞINA GELEN YOKMU YADA TAHMİN YÜRÜTECEK.

Megane II 2004 Dinamik
n95master

5 Kasım 2009, 6:51:54  

Selamlar Türkiye turunda olduğum için sitede fazla yazamıyorum ama Biotech her akşam bakıyorum merak etme :) klima konsolunu rizeli sökmüştü onun resimlerini buldun sanırım kumanda paneli küçük bir bölme idi. Elektrikçi sökmeye korktu is başka bir yere gitmeni öneririm elindeki resimlerle beraber içinde ne tip lamba olduğunu bilmiyorum ama piyasada bulunur merak etme işten anlayan biri yapabilir.

Megane 2 club üye araçları : http://forum.donanimhaber.com/m_27653731/mpage_1/key_//tm.htm#27653731http://forum.donanimhaber.com/m_27653731/mpage_1/key_//tm.htm#27653731

^Biotech^

5 Kasım 2009, 18:59:12  

n95master, uzaklarda olsan da aksamlari okuduguna sevindim , farin da acik olsun yolunda

MeganeII / F650
maliortakci

5 Kasım 2009, 21:10:00  

yeni megan2 aldım exeption 1.6 16v benzinli kilometreye 320 kuruş yakıyor açıkçası bu kadar yakıcanı hiç sanmıyordum çok pahalı geldi. dizel almadığıma pişman oldum gibi arkadaşlar bu konuda ne düşünüyorsunuz tup taktırmak aklımdan geçiyor ama bagajı büyük diye megan tercih etmişdim baajın tüple daralıcagı düşünceside beni sinir ediyor

^Biotech^

5 Kasım 2009, 21:16:21  

quote:

Orijinalden alıntı: maliortakci

yeni megan2 aldım exeption 1.6 16v benzinli kilometreye 320 kuruş yakıyor açıkçası bu kadar yakıcanı hiç sanmıyordum çok pahalı geldi. dizel almadığıma pişman oldum gibi arkadaşlar bu konuda ne düşünüyorsunuz tup taktırmak aklımdan geçiyor ama bagajı büyük diye megan tercih etmişdim baajın tüple daralıcagı düşünceside beni sinir ediyor

hayirlisi olsun, gule gule kullan. gercekten cok yakiyormus, benimkisi otomatik vites ve istanbulda (her gun kopru trafigine girmiyorum ama) 8.5 en fazla 9 litre yakiyor. eger simit seklinde taktirirsan bagajda kaybin olmuyor, yedek lastik yerine de lastik tamir spreyi tasirsan bagajdan kaybetmemis olursun. zaten normal tup taktirirsan arka koltuklarin yatmasi da bir ise yaramiyor.

MeganeII / F650
n95master

5 Kasım 2009, 23:15:03  

Meganın benzinlisi çok yakıyor evet hayırlı olsun yeni aracın. Keşke dizel alsaymışın.. Bu arada Shell in dizel gtl yakıtını alıyorum çok memnunum ama adamlar acayip zam yaptılar 2,91 oldu litresi insaf yahu :)

godsend

6 Kasım 2009, 15:53:43  

evet bu benzinli meganın çok yakma olayı benimde canımı sıktı..şu an için ortalama yakıt değerlerim 9,7 - 10.3 arasında gelip gidiyor. bu değerler ankara için normal mi ?? ne gibi bir işlemler yapsak bu değerleri düşürebiliriz acaba?..

n95
n98
fujifilm s6000fd
ovoo

6 Kasım 2009, 16:16:28  

valla benim aracı min. 8.7'ye inderebildim

ovoo

6 Kasım 2009, 16:23:55  

arkadaşlar bu arada merhaba,uzun zamandır bende megane kullanıyorum
işte benimkisi

Ekteki dosya (1)

megane_esk

7 Kasım 2009, 1:19:42  

selam bende 2004 megane 2 sahibiyim. lpg taktırmayı düşünüyorum. forumdan okuduğum kadarı ile megane lerde baya baya bir kronik problem var. pazarda 2002 toyata ile bu vardı bunda karar kıldım. inşallah doğru yapmışımdır. Şimdide lpg taktırmayı düşünüyorum 1.6 motor var araçta. Lpg taktırdıktan sonra araçta problem olurmu. ne gibi sorunlarla karşılaşılır. bu konuda bilgilerinizi benimlede paylaşırsanız sevinirim.
^Biotech^

7 Kasım 2009, 24:23:28  

hayirlisi olsun. LPGli kullananlar var bayagi. iyi bir marka secmeni tavsiye ederim. montaji yapan ustanin da iyi olmasi onemli. forumda LPG bolumu var, oraya da bakabilirsin. iyi bir marka LPG ve iyi bir ustayla sorun yasayacagini dusunmuyorum. Avrupada bile 0 km araclara fabrika cikisi LPG takiyorlar artik.

MeganeII / F650
boatswain

7 Kasım 2009, 21:57:20  

1 haftadır araca binmedim hafif yokuşa park etmiştim çalıştırırken 4. marşla çalıştı arada uzun uzun ses yaptı marşa basarken gaza bastım biraz beyaz duman ile çiğ benzin kokusu attı araba sonra çalıştı sizce neden acaba?

MEGANE II SEDAN EXTREME 1.6 16V 110 HP PLATIN GRAU

^Biotech^

7 Kasım 2009, 22:06:56  

quote:

Orijinalden alıntı: boatswain

1 haftadır araca binmedim hafif yokuşa park etmiştim çalıştırırken 4. marşla çalıştı arada uzun uzun ses yaptı marşa basarken gaza bastım biraz beyaz duman ile çiğ benzin kokusu attı araba sonra çalıştı sizce neden acaba?

ateslemede sorun olabilir. beyaz duman atesleme gec oldugunda goruluyor sonucta.

MeganeII / F650
boatswain

7 Kasım 2009, 23:04:22  

uzun süre çalışmadığından yokuşta stabil beklemesinden olabilirmi acaba?pis benzin çekme durumu?

emirtetik

Sisteme Gözat

7 Kasım 2009, 23:14:34  

Merhaba arkadaşlar,
Bende benzinli kullanıyorum 1.6 ortalama yakıtım 6-6,5 arasında değişiyor.
Gerçi sakin kullanıyorum diğer önemli faktör genelde yoğun trafik olan yollardada kullanmıyorum.
Yol bilgisayarının anlık tüketim verisi açıktır hep,orada yazan anlık tüketime dikkat eder ona göre gaza basarım.Tavsiye ederim 1 lt ye yakın daha az yakabilrsiniz.

En son bakım yaptırmaya gittiğimde rot balans yaptırdım.
Aracı lifte kaldırıp lastikleri döndürdüklerinde 2 jantın iç kısmında yamukluk çıktı,özellikle arkadaki neredeyse 8 çiziyormuş,fakat dışarıdan hiç belli olmuyordu.
Düzelttirdim,bariz fark etti.Sizinde kontrol ettirmenizi öneririm.Ayrıca 4 ay önce yapılan rot balansta tek ölçüm yapılmıştı.
Bu serviste jant geniş olduğundan iç ve dış noktalara ayrı olarak ağırlık takıldı.
Yağımı 9 bin km'de değiştirdim,5-40 yağ koydurdum hava ve yağ filtresi değişti.
Bu arada yağ filtesini orjinal renault yedek parçacıdan aldım 10 TL.5 lt elf 10-40 yağı 70'e verecekti fakat 5-40 koyduracağım için almadım.Aynı yolda 0,2 lt(ortalama olarak) daha az yakmaya başladı.Bakımları ihmal etmeyin :)

Dünya karşılaştığınız fırtınalarla değil,gemiyi limana getirip getiremediğinizle ilgilenir
emirtetik

Sisteme Gözat

7 Kasım 2009, 23:21:12  

Birde beni rahatsız eden bir konu sağ ön sinyalimin bozulması.
Fakat ampül yanmamış çamurluk altındaki kapağı açıp farın arkasına ulaşmaya çalıştım,başaramadım ama bu müdahaleden sonra 1 hafta kadar sorunsuz çalıştı ve şu an tekrar yanmıyor.Muhtemelen temassızlık.
Neredeyse tüm dönüşlerimde sinyal kullandığım için çalışmaması beni rahatsız ediyor çünkü sinyal çalışmadığında çık çık sesi ve göstergedeki uyarı 2 kat hızlı çalışıyor.
Normalde megane2 farı sökmek zahmetli ve zor ayrıca farlarım xenon olduğundan bir sıkıntı yaşamak istemiyorum.
Bu farı kendim nasıl sökebilirim veya sinyale nasıl ulaşırım.
Bilgi verebilirseniz sevinirim

Dünya karşılaştığınız fırtınalarla değil,gemiyi limana getirip getiremediğinizle ilgilenir
allesio

7 Kasım 2009, 23:26:19  

herkese merhaba aranıza yeni katıldım aracım 2006 megane hb dci dynamigue
öncelikle sormak iatediğim sorular var yardımcı olursanız çok sevinirim
1-Cam silecekleri otomatik konumda iken aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda otomatik olarak silmiyor sağdak kolu yukarı tekrar aşağı getirmem gerekiyor.
2- klimamı 1 yıldır sorunsuz kullanmama rağmen geçen gün açtım hiç soğutmuyor klima kompresörü klmayı açınca çıt sesi gelip çekiyor fakat soğutmuyor.aaba gazımı bitti.
3-Aracıma castrol edge turno diesel 5w40 yağ koymak istiyorum Yazın tekirdağda Elf 10w40 turbo diesel koydular bu yağ kullanılıyor dediözel servis ,Fakat ben yetkilil servise sordum artık 10w 40 kullanmadıklarını belirtti Malum Kayseri soğuk sizce hangi yağı kullanmam gerekir
ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM .

RONNIE

7 Kasım 2009, 23:31:43  

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RONNIE

onemli olan garanti suresinin dolmamis olmasi ve tum bakimlarin kayit altinda (yetkili serviste) yapilmis olmasi gerekiyor. genelde bu tur sorunlarda izolasyon yapiliyor ama pek de bir ise yaramiyor, zamanla tekrarliyor ses.

Hocam aracı salı gunu servıse sabah saatlerınde goturdum ogleden sonra teslım aldım. Sımdılık seste barız bır kesılme mevcut. En azından takırtı seklındekı sesler azaldı ve arnavut kaldırımı seklıdekı yollarda bıle sadece cıtırtı sesı gelmekte. Izolasyon yapıldıgı soylendı ve o ıslem ıcın herhangı bır ucret alınmadı. Sadece sol kısa far ampulu ve far ayarı ıcın 33tl odedım. Far ampulu ıcın belkı fazla ama bunun yanında aracın yagı, lastıklerı ve ıvızırı zıvırı derken bır cok yerı kontrol edılmıs ıc-dıs temızlenmıs ( ıcı gercekten bayagı bır pıstı servıse buradan tesekkurlerımı ıletmek ısterım ) sekılde teslım aldım. Acıkcası aracı bırakırken ve alırken bayagı bır ılgılıydıler. Oyle balarından savma seklınde bır tavır goremedım ben.

...uğruna herkesi karşına aldığın ve yollara düştüğün;;sana ihanet sinyalleri veriyorsa eğer; vitesi geriye takmanın vakti gelmiş demektir...

Megane 1.5 dCI
termometre

8 Kasım 2009, 4:36:55  

quote:

Orijinalden alıntı: megane_esk

selam bende 2004 megane 2 sahibiyim. lpg taktırmayı düşünüyorum. forumdan okuduğum kadarı ile megane lerde baya baya bir kronik problem var. pazarda 2002 toyata ile bu vardı bunda karar kıldım. inşallah doğru yapmışımdır. Şimdide lpg taktırmayı düşünüyorum 1.6 motor var araçta. Lpg taktırdıktan sonra araçta problem olurmu. ne gibi sorunlarla karşılaşılır. bu konuda bilgilerinizi benimlede paylaşırsanız sevinirim.

Hocam ben ce kötü olmuş ya, yinede kazasız arızasız günler...

Toyota Coralla Kendi segmentinde En sağlam araçtır... Yıllardır da bu böyle... İstediğiniz Ustaya veya internetteki verilere bakabilirsiniz....

Görünüş olarak MEGANEII süper ama,

Renault özel servisi sahibi arkadaşımın direkt olarak birebir ağzından çıkanı söylüyorum....

"""""" Kardeşim sakın MEGANE II alma, alcaksan da sıfır km al 50-60.000 km de de sat... 2. el alma, senden parada alamam ayıp olur, beni batırma dedi"""""""""""" Direksiyon kutusu, cam motorları, ceplerin su alması, göğüslükteki çıtırtılar (çok basit herkes uygulayabilir,,, gidipte 30-50 TL vermeyin, parçalar arasında 2TL lik silikon sıkın az miktarda... en az 1 yıl idare eder,,, arkadaşım yaparken gördüm ) MEGANEII ler olmasa işimiz zor, ekmek teknemiz diyor....

MEGANE II kullanıcıları kızmasın, arabayı kötülemek istemiyorum fakat.........................

2 dk vakit ayırıpta diğer marka araçların forum sayfalarına bir bakın.... Corolla, Civic başta olmak üzere, Allah Aşkına FİAT markalara bakın.... İnanın bana bu aracı okadar çok almak istiyorum ki, süper bi görünüşü var, sırf hevisim kalmasın diye alcama ama, kronik arızaları korkutuyor beni....... Fiat Marea ya bakın bir,,, adamlar sorun die bişi yaşamıo, forum da sadece modifiye v.s. sorun da oluyor ama bu kadar diil.... Hadi o fazla elektronik araba değil diyeceksiniz,, o halde FİAT Stiloya bakın, MEGANE II DYNAMIC harici diğer modellerden daha fazla elektronik..... ama bu kadar sorun yok.... MEGANE II ler 3-4 yıla kadar taban yapacak fiyat olarak..... Neden mi fiatla karşılaştırıyorum ikisini de kullandım yıllarca.... Bi de sözde en dandik araçlar onlar:-)))))))))) Söz konusu araç ise Japon araçlarının üzerine yoktur...

PEUGEOT da Fransız aracı ve araçların beyni sol farın hemen arkasında sola doğru:-)))) muhtemel kazada ilk gidecek yer.. Corollalarda ise torpido civarında içeride ayrı muhafazada.... Amaç Para kazanmak Fransız araçlarında, 2005 model bir aracın kapı kolu, vitesi v.s. plastik aksamları soyulurmu ya... 4 yılda böle, bu araçlar 20 küsur yıl hizmet verecekler birde.... Fransızlara para kazandırmayalım arkdaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termometre -- 8 Kasım 2009; 4:47:59 >

n95master

8 Kasım 2009, 7:04:54  

Hayırlıs olsun dynamique almakla iyi yapmışsın dolu araçtır. Otomatik yağmur sensörünü sen her aracı kullanışında yağmur yağıyor ise birinci konuma alarak çalıştırıyorsun bu normal hepimizde böyle çalışıyor. Araçta dizelde 0w40, 5w40 ve 10w40 kullanabilirsin ama tam sentetik kullan ben 5w40 total kullanıyorum mesela. Klima soğutmuyor demişin ilk olarak torpidonun altında polen filitresi var onu söküp yeni bir filitre al 15-20 lira civarı ama filitreyi sökünce orayı bi elektrik süpürgesi ile iyice temizle ondna sonra tekrar bi dene klimayı boruda zorlama olmadığı sürece kaçak olmaz olursada kaçağı bulup yeni gaz bassalarda 100 liradan fazal paran gitmez ve bununla beraber tahliye kortumundan klima temizleme sprayi alıp köpük bas klima tahliyesi ve klima polen filitresi sökümlerini ayrıntılı resimlerle önceki sayfalarda sunmuştum bakarsen bulursun hayırlısı olsun tekrardan

quote:

Orijinalden alıntı: allesio

herkese merhaba aranıza yeni katıldım aracım 2006 megane hb dci dynamigue
öncelikle sormak iatediğim sorular var yardımcı olursanız çok sevinirim
1-Cam silecekleri otomatik konumda iken aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda otomatik olarak silmiyor sağdak kolu yukarı tekrar aşağı getirmem gerekiyor.
2- klimamı 1 yıldır sorunsuz kullanmama rağmen geçen gün açtım hiç soğutmuyor klima kompresörü klmayı açınca çıt sesi gelip çekiyor fakat soğutmuyor.aaba gazımı bitti.
3-Aracıma castrol edge turno diesel 5w40 yağ koymak istiyorum Yazın tekirdağda Elf 10w40 turbo diesel koydular bu yağ kullanılıyor dediözel servis ,Fakat ben yetkilil servise sordum artık 10w 40 kullanmadıklarını belirtti Malum Kayseri soğuk sizce hangi yağı kullanmam gerekir
ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM .

cankart

8 Kasım 2009, 24:35:04  

arkadaşlar 2008model megane sportway 1,5dci almak üzereyim internette araştırma yaptım 2008 sportway yok gibi birşey 2006 modeller ağırlıkta.
bu aracı bilen kullanan varsa ne önerirsiniz alınırmı? tutulurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cankart -- 8 Kasım 2009; 12:36:42 >

arabayı sattım:) müzik tesisatı satıım:)
325. dönem VATAN FEDAİSİ ankara polatlı sınav yeri
letourdefrance

8 Kasım 2009, 14:09:01  

quote:

Orijinalden alıntı: cankart

arkadaşlar 2008model megane sportway 1,5dci almak üzereyim internette araştırma yaptım 2008 sportway yok gibi birşey 2006 modeller ağırlıkta.

2008 model sportway bulamazsın
2005 ve 2006 yılında sportway modeli çıktı bildiğim kadarıyla...
Sedan ve imkanın varsa dynamique modelini almanı tavsiye ederim.

^Biotech^

8 Kasım 2009, 15:05:17  

quote:

Orijinalden alıntı: emirtetik

Birde beni rahatsız eden bir konu sağ ön sinyalimin bozulması.
Fakat ampül yanmamış çamurluk altındaki kapağı açıp farın arkasına ulaşmaya çalıştım,başaramadım ama bu müdahaleden sonra 1 hafta kadar sorunsuz çalıştı ve şu an tekrar yanmıyor.Muhtemelen temassızlık.
Neredeyse tüm dönüşlerimde sinyal kullandığım için çalışmaması beni rahatsız ediyor çünkü sinyal çalışmadığında çık çık sesi ve göstergedeki uyarı 2 kat hızlı çalışıyor.
Normalde megane2 farı sökmek zahmetli ve zor ayrıca farlarım xenon olduğundan bir sıkıntı yaşamak istemiyorum.
Bu farı kendim nasıl sökebilirim veya sinyale nasıl ulaşırım.
Bilgi verebilirseniz sevinirim

xenon fara tapmon sokulmden ulasilmiyor maalesef. Sinyaller icinse daha once yazmistim, direksiyonu acilacak tarafin tersine cevirmek gerekiyor (sag sinyal icin direksiyonu sonuna kadar sola kirmak gibi). kapagi ulasip biraz el yordamiyla cikarabiliyorsun. sinyalin arkasini zimparalayip iyi bir sekilde takinca sorun kalmiyor (benimde basima gelmisti).

MeganeII / F650
^Biotech^

8 Kasım 2009, 15:14:46  

termometre saydigin araclarin artisi ve eksisi mevcut. babam 0 km corolla 1.4 d4d aldi, garantisini alirken uzattirmamis olsa simdi batmistik, o kadar parcasi degistiki. cok yakin bir arkadasimda yine 0 km alinmis ford focus ghia vardi, kac kere yolda kaldi, 120 km ile giderken arac stop etti ve kaza tehlikesi atlatti.. fabrika cok yuksek bir fiyata alacak araci takas yapmalarini tavsiye ettiler dava acmasinlar diye. bir diger tanidigimizda 0 km golf almisti, aracin beyni yandi, Almanya ile gorustuler ve paralarini geri aldilar.

megane II'de kronik sorunlar var evet. ben almadan once bilincli bir sekilde aldim, cunku bu paraya bu donanimda binebilecegim baska arac yoktu. parcasi da oldukca bol bulunabiliyor ve piyasasi da mevcut, satarken cok zorlanilmiyor. param olsa audi almak isterim mesela, o ayri. sonucta Fiyat/donanim olarak iyi bir arac ama mukemmel degil.

MeganeII / F650
deniz_ksk

8 Kasım 2009, 15:44:57  

arkadaşlar bende 1.5 DCİ Megane Extreme almayı düşünüyorumda... 2008...
ortalama yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilecek olan varsa sevinirim...

Asus F3sc C2 T7100 1.8 1G 120 15.4 '' Nvidia 128mb 8400
Toshiba Regza Piano Black 42XV500
Nokia N79
cankart

8 Kasım 2009, 16:41:07  

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cankart

2008 model sportway bulamazsın
2005 ve 2006 yılında sportway modeli çıktı bildiğim kadarıyla...
Sedan ve imkanın varsa dynamique modelini almanı tavsiye ederim.

evet kardeşim araç spotway değilmiş

arabayı sattım:) müzik tesisatı satıım:)
325. dönem VATAN FEDAİSİ ankara polatlı sınav yeri
Otomobil Eczanesi

8 Kasım 2009, 16:55:15  

quote:

Orijinalden alıntı: deniz_ksk

arkadaşlar bende 1.5 DCİ Megane Extreme almayı düşünüyorumda... 2008...
ortalama yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilecek olan varsa sevinirim...

Ortalam tam dolu bir depo ile 1000 ile 1050 km arası yaparsınız.

Aracınıza ihtiyaç duyduğunuz tüm mekanik parçalar için irtibata geçebilirsiniz 0554 937 28 88
efsanea_06

8 Kasım 2009, 17:54:41  

quote:

termometre saydigin araclarin artisi ve eksisi mevcut. babam 0 km corolla 1.4 d4d aldi, garantisini alirken uzattirmamis olsa simdi batmistik, o kadar parcasi degistiki. cok yakin bir arkadasimda yine 0 km alinmis ford focus ghia vardi, kac kere yolda kaldi, 120 km ile giderken arac stop etti ve kaza tehlikesi atlatti.. fabrika cok yuksek bir fiyata alacak araci takas yapmalarini tavsiye ettiler dava acmasinlar diye. bir diger tanidigimizda 0 km golf almisti, aracin beyni yandi, Almanya ile gorustuler ve paralarini geri aldilar.

megane II'de kronik sorunlar var evet. ben almadan once bilincli bir sekilde aldim, cunku bu paraya bu donanimda binebilecegim baska arac yoktu. parcasi da oldukca bol bulunabiliyor ve piyasasi da mevcut, satarken cok zorlanilmiyor. param olsa audi almak isterim mesela, o ayri. sonucta Fiyat/donanim olarak iyi bir arac ama mukemmel degil.

elektronik araba her zaman sorun yaratır arkadaşım 2008 de 1.4 dizel aldı ne kadar sorun yaşadı hiç memnun değil toyota önceden özellik koymuyordu araçlara şimdi koymaya başladı sorunlar çıkmaya başladı birde arkdaşımın en şikayetçi olduğu konu koltuk döşemesi çok çabuk yıpranıyor diyor birazda şans meselesi megane türkiyenin en çok satılan aracı olduğu için buraya sorunlarını yazanlar çok oluyor o da sizde herkesin aracı sorunluymuş hissi uyandırmış olabilir

boatswain

8 Kasım 2009, 18:25:53  

ibr1907

9 Kasım 2009, 13:37:12  

Arkadaşlar merhaba, 2006 model Renault Megan 2 Auth 1.4 aldım 48.000 de. Aracı biraz mecburen aldım, bu araç işime yararmı kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

ferfhatcankal

9 Kasım 2009, 14:22:43  

SONRADAN HIZ SABİTLEYİCİ TAKMAK
*Ecu dan çekili beyaz soketi hazır olanlar için sonradan hız sabitleyici yapmak
*Benim yaptığım en masrafsız olan şeklidir.
***Çalışma tamamen bana ait olup alıntı yoktur!!!
*Bu çalışmayı daha önce meganeforum.net te yayınlamıştık ama site çok sık problem yaşadığı için
siz değerli dostlarla paylaşmak istedim.
*Hurdacılardan 100 tl ye hız sabitleme tuşlarını 50 tl ye hız sabitleyici açıp kapama regülatör dügmesini aldım.Serviste 10 tl ye açtırdım. Toplam 160 tl ye mal oldu. Sistem sorunsuz çalışıyor. Eli lehim makinası tutan herkes yapabilir. (beyaz soket hazır ise tabiki)

1 Numaralı Resim:Gösterge aydınlatma ayar düğmesi altında hazır boşta bekleyen beyaz soket.

2 Numaralı Resim:Beyaz soketin bağlanışı.

3 Numaralı Resim:Bu parçayı komple 50 tl ye aldım.(brc hariç)

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (3)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferfhatcankal -- 9 Kasım 2009; 15:37:06 >

can
ferfhatcankal

9 Kasım 2009, 14:46:15  

4 Numaralı Resim:Direksiyon altındaki konnektöre kadar gelen 7 hat.Ancak bunların 5 karşılığı var 2 hat maalesef direksiyon simidine ulaşmıyor.

5 Numaralı Resim: direksiyon simidine ulaşmayan 2 hattın dibinden elektriği alıyoruz

6 Numaralı Resim:Konnektördeki soketin karşılığı görüldüğü gibi 7 hat geliyor ancak 5 hat gidiyor. O 2 hattı taşımak bizim görevimiz.

Ekteki dosya (3)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferfhatcankal -- 9 Kasım 2009; 15:20:15 >

can
ferfhatcankal

9 Kasım 2009, 14:54:32  

7 Numaralı Resim:Üzeri kapaklıdır kapagı açıp alt iki hatta 5 numaralı resimdeki kablo uçlarını lehimliyoruz.

8 Numaralı Resim:Konnektörün direksiyon simidine çıkış noktası son iki hatta lehim atıp direksiyon simidine çıkarıyoruz. (Üzeri plastik ile kaplı kazımanız yada eritmeniz gerekir).Ben ucuna soket yaptım.

Ekteki dosya (2)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferfhatcankal -- 9 Kasım 2009; 15:23:20 >

can
ferfhatcankal

9 Kasım 2009, 14:59:17  

9 Numaralı Resim:Direksiyon simidinde tuşların yeri hazır. Sadece vida atıyoruz.

10 Numaralı Resim:Aırbag kapağı. Ben tuşların resmini kapaga çizip lehim makinesı ile kabasını alıp zımpara ile düzelttim.
Kesilen kısmın aırbag ile ilgisi yok KESİNLİKLE

Ekteki dosya (2)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferfhatcankal -- 9 Kasım 2009; 15:28:21 >

can
Sayfa:   <<   < önceki  140 141 142 143 144 145 146 [147] 148 149   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Markalar >> Renault >> Cevap : MEGANE II BÖLÜMÜ Sayfa: <<   < önceki  140 141 142 143 144 145 146 [147] 148 149   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
DFI DK 790FXB-M2RS Anakart
Kolay hız aşırtma seçenekleri ve uygun fiyatıyla ilgi odağı Dark 790FXB, mercek altında.
Samsung T260HD; Full HD LCDTV + Monitör
Samsung'dan yer sorunu olanlara Full HD çözüm!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız